[B][R018][N118] Weelde - Arendonk - Retie - Geel

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

[B][R018][N118] Weelde - Arendonk - Retie - Geel

Bericht door vynkce » vr 07 mar 2008, 9:56

Gazet van Antwerpen schreef:Studie bepleit betere ontsluiting gewestweg N118
Een provinciale mobiliteitsstudie over de gewestweg tussen Geel en Retie (N118) pleit voor nieuwe verbindingen in Geel, Retie, Mol of Dessel. Dit moet vooral dorpskernen ontlasten van zwaar vrachtverkeer.

De provincie heeft de mobiliteitsstudie naar de rol van de N118 die loopt tussen Geel en Retie eind vorig jaar afgerond. De studie onderzocht de rol van de gewestweg. Het eindrapport dient als basis voor de lokale en de hogere overheden om verdere beslissingen te nemen.

De studie telt 240 bladzijden. Het eindrapport bepleit enkele nieuwe verbindingen om de N118 beter aan te sluiten op primaire wegen. Zo stelt de mobiliteitsstudie een nieuwe verbinding voor tussen de N118 en de ring van Geel. Dit moet de zware verkeersdruk op het centrum van Geel-Sint-Dimpna verlichten.

De planners tekenen hiervoor vier trajecten uit. Eén daarvan loopt over de bestaande weg Katersberg in Geel.

De studie vraagt ook de doortrekking van de ring in Retie tot aan de N118. Het rapport maakt bovendien gewag van een nieuwe verbinding tussen de N18 Mol-Dessel-Retie en de N118 ten noorden of ten zuiden van het kanaal Bocholt-Herentals. Ook deze maatregel moet vrachtverkeer uit de centra van dorpskernen in de gemeenten houden.
WVdB
Ik deed een poging om de voorgestelde wegen op een kaartje te zetten:
Afbeelding
(ik heb het rapport niet ingekeken dus ben niet zeker of de trajecten ook 100% kloppen)
Laatst gewijzigd door vynkce op do 22 dec 2016, 9:45, 2 keer totaal gewijzigd.

poller1
stadsweg
Berichten: 274
Lid geworden op: wo 24 aug 2005, 16:22

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door poller1 » vr 07 mar 2008, 10:09

Wat ik een ontbrekende link vind is eerder Mol - Kasterlee !

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door R4 » vr 07 mar 2008, 14:10

Afgaande op het artikel, vermoed ik dat de verbinding tussen de N118 en de ring rond Geel niet het stuk is dat jij getekend hebt, maar wel een verbinding die vanaf de N118 zuidwaarts loopt naar de ring, om daar ter hoogte van Sint-Dympna aan te sluiten op die ring (men spreekt immers van het ontlasten van Sint-Dimpna)
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door vynkce » vr 07 mar 2008, 14:37

In het artikel gaat het over de Katersberg als een van de vier mogelijkheden om Sint-Dimpna te ontlasten. (dat is de witte weg onder mijn blauwe lijn) en aangezien er 4 opties zijn denk ik dat mijn lijn een vrij realistisch beeld geeft ;)

wooter
dorpsstraat
Berichten: 247
Lid geworden op: ma 15 okt 2007, 21:08

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door wooter » ma 10 mar 2008, 8:10

Katersberg is imho een quasi nutteloze verbinding. Alle verkeer dat ten zuiden van de Larumseweg op de Ring in Geel aankomt, gaat zo nog altijd sneller zijn dóór het centrum dan over de Ring. Niet vergeten dat doorgaand verkeer op deze ring ring op verschillende plaatsen gehinderd wordt door rotondes.

Ik denk dat op korte termijn het doortrekken van de N19G tot aan de ring in Geel nuttiger zal zijn, en men vervolgens moet kijken naar een goede verbinding E34-Mol, om zo de centra van Retie en Dessel te ontlasten. Ook in Retie is een aansluiting op de Ring aldaar quasi nutteloos, omdat de 'ring' geen voorrangsweg is; wééral ben je door het centrum sneller, en heb je vaker voorrang.

Medianieuws

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Medianieuws » vr 17 okt 2008, 12:57

Gazet van Antwerpen 09-10-08 schreef:CD&V vreest vrachtverkeer
De gemeenteraad keurde een voorlopig verkeersplan goed rond de Geelsebaan en de verbindingsweg tussen de N118 en de ring van Geel. CD&V ging niet akkoord met het voorstel. De partij vreest dat Retie nog steeds te veel vrachtverkeer zal moeten verwerken.
In opdracht van het provincie­bestuur werd een mobiliteitsstudie uitgevoerd rond de Geelsebaan (N118) en de toekomstige verbindingsweg ­tussen de N118 en de ring van Geel (R14). Hieruit ontstonden verschillende voorstellen die ter goedkeuring werden voorgelegd aan de gemeenteraad van 7 oktober.

Onmogelijk
CD&V vreest dat Retie in de toekomst nog steeds teveel vrachtverkeer zal moeten ­slikken. “Wij kunnen dit voorstel onmogelijk goedkeuren”, zegt Rik ­Raeymaekers (CD&V). “Zowel Mol, Dessel als Geel plannen nieuwe industriezones. Het is overduidelijk dat een groot deel van het zware verkeer de weg langs Retie zal verkiezen om de autostrade (E34) op te gaan. Om dat te vermijden moeten er een tonnagebeperking komen vanaf het industrieterrein van Dessel tot aan de autostrade in Retie. Ook de ring van Retie wordt volledig vernieuwd. Met die ­nieuwe wegen trekken we juist verkeer aan. Die tonnagebeperking moet opgenomen worden bij de voorstellen, anders brengen we ons dorp in gevaar.”

Samenwerking
Nieuw Retie ziet niet veel kwaad in het voorstel. “Als we nu gaan dwarsliggen staan we er ­binnenkort alleen voor”, argumenteert Cis Schepens (Nieuw Retie). “Dessel, Geel en Mol keurden de voorstellen al goed. Die samenwerking moeten we behouden, ze brengt vele voordelen met zich mee. Verder verwittigen we ook alle GPS-systemen. Zij moeten het verkeer richting Geel sturen. Als we toch teveel vrachtverkeer door ons dorp krijgen leggen we desnoods constant een straat open voor wegwerkzaamheden. Dat maakt de doortocht door Retie erg onaantrekkelijk.”

Mikhail
expressweg
Berichten: 3210
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Mikhail » ma 20 okt 2008, 16:28

Simpele oplossing:

Waarom het centrum van Retie niet vrachtwagen vrij maken, met camera controle systemen, en ze gewoon langs de westelijke ring van Retie rondsturen. Is deze weg een primaire weg type III? met een 2x1 verbinding?

Zo kan het vrachtverkeer langs het centrum passeren en af en oprittencomplex met de E34 boven Retie oprijden. Ik heb het over de middeste afrit, primaire weg type II, de uiterste rechtse kan men toch verbieden voor vrachtwagens en ze omleiden?
****

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door vynkce » ma 20 okt 2008, 19:31

Mikhail schreef:Is deze weg een primaire weg type III?
Een primaire weg type 3 bestaat niet ;)

Mikhail
expressweg
Berichten: 3210
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Mikhail » di 21 okt 2008, 13:26

vynkce schreef:
Mikhail schreef:Is deze weg een primaire weg type III?
Een primaire weg type 3 bestaat niet ;)
Ik heb die informatie van een plan over het verder aanleggen van de R6, dan gaat het maar tot type 2?
****

Medianieuws

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Medianieuws » wo 28 jan 2009, 9:42

Het Nieuwsblad 28-01-2009 schreef:Nog maar 50 km per uur op N118 door vele putten

GEEL/RETIE - Op de gewestweg van Geel naar Retie mag je sinds gisteren nog maar 50kilometer per uur rijden. Burgemeester Frans Peeters nam die beslissing omdat het asfalt vol scheuren en putten zit. Hij noemt de weg 'levensgevaarlijk'.
Burgemeester Frans Peeters (CD&V) van Geel gaf zijn werkmannen gisteren de opdracht om in de berm van de N118 van Geel naar Retie overal borden van 50km per uur in de grond te kloppen. 'Het asfalt is tot op de draad versleten. Door het vriesweer van de voorbije maand is het asfalt op heel wat plaatsen gebarsten. Sommige putten zijn wel tien tot twintig centimeter diep', zegt Peeters.
De N118 is een van de drukste gewestwegen in onze provincie. Elke dag rijden duizenden auto's en vrachtwagens via de Retieseweg binnendoor van de E34 naar de E313. Door de dagelijkse druk van al dat zwaar verkeer is de weg herschapen tot een langgerekte schandvlek, met scheuren, bulten, putten en acute spoorvorming.
Ondanks de erbarmelijke staat van het wegdek werd een afdoende renovatie tot dusver altijd maar uitgesteld. 'Ik heb de Vlaamse regering nu voor het blok gezet. Als het asfalt niet wordt vernieuwd over de volledige lengte, dan sluit ik de weg af, zo heb ik gedreigd. En blijkbaar is mijn dreigement goed aangekomen, want Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft me vandaag beloofd dat ze 2,5miljoen euro vrijmaakt voor een duurzame renovatie van de Retieseweg.'
Volgens burgemeester Peeters gebeurt de aanbesteding al in mei. Dat betekent dat de inwoners normaal na de zomer eindelijk weer rustig kunnen slapen, zonder dat het verkeer hen 'smorgens vanaf vier uur uit hun bed rammelt. (ema)
In onze weekendkrant brengen we een exclusief rapport van de slechtste gewestwegen in onze provincie. Ook de N118 van Geel naar Retie ontbreekt niet in ons lijstje. De buurtbewoners van de Retieseweg doen zaterdag in HetNieuwsblad hun boekje open.

Medianieuws

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Medianieuws » do 28 mei 2009, 9:40

Gazet van Antwerpen 16-05-2009 schreef:Stad Geel wil verbinding Ring naast Fittelaarsdijk

De provincie onderzoekt twee pistes om de Ring in Geel door te trekken: een ontsluiting via de Dr. Van de Perrestraat en de Retieseweg of een via de Molseweg.
De aanleg van de Geelse Ring is altijd een onvoltooide symfonie geweest. Een onvolmaaktheid waarvan vooral Sint-Dimpna het slachtoffer is. Het drukke verkeer, ook vrachtverkeer, richting Retie en Dessel moet er rakelings langs de kerktoren van het dorp. De verkeersdrukte is geen pretje voor de bewoners, maar zorgt ook voor onveiligheid in de schoolomgeving.
De Ring doortrekken, zou in theorie gemakkelijk zijn, maar de vroegere Geelse politici hebben het dossier bemoeilijkt door pal aan de aansluiting van de Ring op de Dr. Van de Perrestraat een paar verkavelingen toe te staan.

Opties
De provincie komt op de proppen met een studie waarin twee pistes worden onderzocht. In een eerste fase wordt een milieu-effectenrapport opgesteld. Dinsdag heeft daarover een infovergadering plaats.
“De provincie stelt twee mogelijke basistracés voor”, zegt CD&V-schepen Jos Sannen. “Een ontsluiting via de Dr. Van de Perrestraat en de Retieseweg naast de Fittelaarsdijk en een andere via de Molseweg. Dat laatste is voor het stadsbestuur geen optie, omdat daarmee niet alle problemen worden opgelost, bijvoorbeeld de drukte op de Katersberg.”
“Van het eerste scenario moeten we de drie mogelijkheden grondig onderzoeken en dan kiezen voor de weg van de minste schade. Voorlopig bestudeert de provincie een brede strook. De exacte locatie van het tracé is nog niet aan de orde. We opteren voor een smalle wegbedding met één rijstrook per rijrichting en zonder fietspaden, we willen gewoon de Retieseweg laten afbuigen. De Katersberg wordt dan een lokale weg en zal niet langer dienstdoen als alternatieve ring.”

Caesar
stadsweg
Berichten: 492
Lid geworden op: do 05 feb 2009, 9:42
Locatie: Merksplas

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door Caesar » vr 29 mei 2009, 8:24

50km van Retie tot Geel? Ja mannen, das weer leuk zeg!

Langs de andere kant zal het verkeer daar wel afnemen als de verbinding Kasterlee-geel in orde gemaakt is zeker?

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door tovm74 » vr 29 mei 2009, 8:42

Caesar schreef:50km van Retie tot Geel? Ja mannen, das weer leuk zeg!

Langs de andere kant zal het verkeer daar wel afnemen als de verbinding Kasterlee-geel in orde gemaakt is zeker?
Beter een alternatief aanleggen als de kans krijgt dan alles op een verbinding in te zetten. Want dan ga je na een tijd krijgen
dat de oude verbinding Geel - Kasterlee toch nog gebruikt gaat worden door doorgaand verkeer.

En dat is juist wat ze willen vermijden.
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

poller1
stadsweg
Berichten: 274
Lid geworden op: wo 24 aug 2005, 16:22

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door poller1 » vr 31 jul 2009, 12:49

Als je dat Michelinkaartje bekijkt (én uit ondervinding) lijkt dé grote Missing Link te zijn: rechte lijn Mol-Kasterlee!

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door tovm74 » vr 31 jul 2009, 14:41

hola, als men die gaat aanleggen dan moet al het verkeer van Turnhout naar Mol, Turnhout naar Geel, Turnhout naar Herentals en Turnhout naar Retie over Kasterlee!

:shock:

Dan zullen ze in een keer een ring rond Kasterlee gaan aanleggen. Met dat probleem dat we volledig door natuurgebieden zijn omgeven.
En dan te weten dat de eerste plannen voor het doortrekken van de N19, zoals nu gepland onder Kasterlee door(De kant van Lichtaart), boven Kasterlee zou lopen (kant van Retie).
Maar de toenmalige Burgemeester had daar veel grond en heeft die dan maar rap verkaveld zodat die optie niet meer mogelijk was! :roll:
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door vynkce » za 20 mar 2010, 11:09

Het Nieuwsblad 20-03-2010 schreef:Voorontwerp herinrichting Retiese ring klaar

Afbeelding

RETIE - Het studiebureau IOK heeft op vraag van de provincie Antwerpen een voorontwerp klaar over de herinrichting van de bestaande ringweg en het doortrekken van de ring tussen de Turnhoutsebaan en de Europalaan. Dat voorontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente en de Vlaamse overheid.
De bedoeling is de verkeersleefbaarheid in het centrum te verhogen. De hoofdas voor het doorgaand verkeer wordt gevormd door de gewestweg Geel-Arendonk (N118). De heringerichte en doorgetrokken (Turnhoutsebaan-Europalaan) ring maakt daarvan deel uit.
Op de ringweg zijn vier rotondes (Europalaan, Turnhoutsebaan, Kasteelstraat, Geelsebaan), een minirotonde (Beukenlaan), en een aantal fietssluizen voorzien. Op de Molsebaan wordt een driearmige kruising met geleiding naar de Nieuwstraat aangelegd.
Om het doorgaand verkeer zo veel mogelijk te scheiden van het bestemmingsverkeer, worden in het voorontwerp langs de huizen zgn. ventwegen voor gemengd verkeer ingetekend. Die ventwegen worden van de eigenlijke ring gescheiden door een groenstrook met hagen, gras en laanbeplanting.
In het voorontwerp wordt uitgegaan van lage snelheidsregimes: 50 km op de ring, 30 km op de ventwegen.

wooter
dorpsstraat
Berichten: 247
Lid geworden op: ma 15 okt 2007, 21:08

Re: Betere ontsluiting N118 Retie - Geel?

Bericht door wooter » vr 09 apr 2010, 13:58

... En toch maar die rotondes blijven gebruiken... Met het gebruik van een rotonde is er geen winst van de krampachtig gemaakte ringweg te gebruiken ten nadele van het vlottere oude traject.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » zo 15 mei 2011, 13:13

Er is een PRUP opgemaakt voor een doortrekking van de R14 tot aan de N118. De N118 zal hiermee dan direct aantakken op het huidige einde van de R14 aan de N19.
http://www.provant.be/binaries/Geel_Reg ... 125453.pdf

Men verwacht dat de eerste 5 jaar de werken nog niet zullen starten.

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door tovm74 » vr 20 mei 2011, 12:47

Ze gaan dus het huidige kruispunt van de R14 met de (huidige) N19 verplaatsen.

Gaan deze aanpassingen gebeuren als men bezig is met de heraanleg van de N19? (Waarschijnlijk niet, maar ik vraag het toch)
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » vr 20 mei 2011, 19:03

Ik vermoed van niet nee.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » wo 21 dec 2011, 11:59

Het Nieuwsblad 21-12-2011 schreef:Drie huizen plat voor ring rond Retie
GEMEENTEBESTUUR IS WACHTEN BEU EN LEGT RANDWEG ZELF AAN

RETIE - Om het doorgaand verkeer in een boog rond het dorpscentrum te leiden krijgt Retie volgend jaar een echte randweg. Drie huizen moeten er plat voor de aanleg van de nieuwe ring.
Retie heeft vandaag al een soort randweg: de as Nieuwstraat, Sint-Paulusstraat en Pijlstraat. Maar omdat je op geen enkel kruispunt voorrang hebt én omdat het slechts een ‘halve ring' is, rijden er elke dag toch nog duizenden auto's en vrachtwagens dwars door de dorpskom. Daarom doet het gemeentebestuur al sinds eind vorige eeuw verwoede pogingen om de ‘halve ring' te verlengen tot een ‘hele ring'.
‘Al tien jaar belooft de Vlaamse regering om de ring door te trekken tot op de N118 naar Arendonk', zegt schepen van Openbare Werken Patrick Geuens (Nieuw Retie). ‘We kunnen niet blijven wachten. Daarom hebben we beslist om het nu zelf te doen. Na Nieuwjaar worden de gronden aangekocht. Zo kunnen we eind volgend jaar starten met de aanleg van de nieuwe weg, vanaf de rotonde op het kruispunt Turnhoutsebaan-Veldenstraat tot op de gewestweg naar Arendonk.'

Dubbel gevoel
Drie woningen moeten er onder de sloophamer voor de aanleg van de nieuwe betonweg. Eén ervan is het huis van Gust Loodts (68) en Monique Lommelen (67). Het echtpaar heeft een dubbel gevoel bij het gedwongen vertrek uit hun woning. ‘Wij wonen hier al 33 jaar', zegt Monique. ‘We hebben dit huisje helemaal zelf opgeknapt. Het zal pijn doen om alles achter te laten. Nooit zal ik nog naar huis kunnen gaan. Want voordat we trouwden, woonden mijn ouders hier. Ik ben hier opgegroeid.'
Toch tekenen Gust en Monique geen verzet aan tegen de onteigening. ‘We hebben ons erbij neergelegd', zegt Monique. ‘Als de ring wordt doorgetrokken, zouden de vrachtwagens op 1,10meter van onze gevel passeren. Dat is niet leefbaar. Nu al dokkeren er dag en nacht camions door onze straat, die van en naar het achterliggende industriepark rijden.'

50 extra jobs
De verlenging van de ring heeft een tweeledige functie: de verkeersoverlast op de markt verminderen én de lokale economie stimuleren. ‘Alle gronden tussen de nieuwe ringweg en het bestaande bedrijvenpark worden benut als ambachtelijke zone', zegt schepen Geuens. ‘Het gaat om 4,3hectare, goed voor een extra tewerkstelling van zo'n vijftig mensen.'

Tommy
autoweg
Berichten: 1925
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door Tommy » wo 21 dec 2011, 14:10

Ik vermoed dat het om deze huizen gaat...
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

Caesar
stadsweg
Berichten: 492
Lid geworden op: do 05 feb 2009, 9:42
Locatie: Merksplas

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door Caesar » do 22 dec 2011, 11:20

En die koterijen daar? Staan die niet in de weg? (heb je hem? ;) )

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » vr 03 okt 2014, 15:29

De werken aan de verlenging van de ring rond Retie gaan eind deze maand van start. Het nieuwe gedeelte (tussen N18 en N118) zal net geen kilometer lang worden en ongeveer 970.000 euro kosten. De werken zullen vermoedelijk een jaar duren.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [B][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door Lambo19 » za 29 nov 2014, 12:42

Maandag wordt er in Retie gestart met de aanleg van de ring die de N18 met de N118 zal verbinden en zo de dorpskern moet ontlasten. http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... e_01402203

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][R018][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » di 07 apr 2015, 10:52

De nieuwe en bestaande ring van Retie krijgt het nummer R18 toegedeeld.

Meer info:
http://www.gva.be/cnt/dmf20150407_01617 ... d-een-dorp

Foto Gazet Van Antwerpen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10186
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: [B][R018][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door Mark » di 07 apr 2015, 12:41

Dus dit is en wordt het tracé? Komt de verlenging tussen de N18 en de N118 over de Veldenstraat te lopen? Die weg mag dan wel een upgrade gebruiken... sv.

Afbeelding

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20359
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [B][R018][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door waldo79 » di 07 apr 2015, 13:53

Ach, een vers laagje asfalt en belijning aanbrengen zal al schelen :lol:

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10259
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][R018][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door vynkce » do 21 jan 2016, 9:37

Vanaf volgende week sluit AWV het nieuwe deeltje van de ring van Retie aan op de N118. De hoofdrichting wordt hier verlegd. Tegen maart zijn de werken achter de rug.

Afbeelding

Groot plan:
http://wegenenverkeer.be/sites/awv/file ... 0Retie.pdf

Tommy
autoweg
Berichten: 1925
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

Re: [B][R018][N118] Betere ontsluiting Retie - Geel?

Bericht door Tommy » wo 09 mar 2016, 20:28

R18 wordt ring naar Nederlands model: met rotondes en 'ventwegen'

Retie - De R18 in Retie, de eerste officiële ring rond een dorp in België, gaat op maandag 21 maart open voor het verkeer. Het gemeentebestuur wil de nieuwe randweg later nog verder verbeteren met speciale ‘ventwegen’ naar Nederlands model.

Na de Brusselse ring en de Antwerpse ring is er nu ook... de Retiese ring: de R18. Het gaat om een nationale primeur. Het is de eerste officiële randweg rond een dorp. Alle andere R-nummers zijn toegekend aan ringwegen rond een stad. De R18 bestaat uit drie oude gemeentewegen die onlangs werden overgedragen aan het Vlaamse Gewest en zo het statuut van gewestweg kregen. Dat de Retiese ring nu al meteen is opgewaardeerd tot R-weg, is opmerkelijk. “R-nummers worden toegekend aan ringwegen die minstens een halve cirkel rond een stadskern maken. Ringwegen die daar niet aan beantwoorden, zoals in Mol en Lommel, duiden we aan met een N-nummer”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het doel van de R18 is identiek aan alle andere R-wegen in België: de auto’s en vrachtwagens in een wijde boog rond de stads- of dorpskern leiden. Om het verkeer van en naar de E34 in Arendonk te stimuleren om de ring ook echt te gebruiken en niet langer dwars door het dorpscentrum van Retie te rijden, werd aan de rand van de dorpskom een ‘slimme bocht’ aangelegd. “De nieuwe bocht wordt maandag over een week, met Retie-kermis, feestelijk ingehuldigd”, zegt schepen van Verkeer Luc Janssens (Nieuw Retie). “Het doorgaand verkeer zal zo voortaan automatisch worden afgeleid naar de ring. Voor vrachtwagens wordt de R18 binnenkort zelfs een verplichte route, want we willen in onze dorpskern een tonnagebeperking van 7,5 ton invoeren. De gemeenteraad beslist hierover eind deze maand.”

Later wordt ook de bestaande ring nog verder verbeterd en vlotter gemaakt, onder meer met rotondes en de befaamde ventwegen.
Bron: http://www.gva.be/cnt/bleme_02171216/r1 ... f017634739
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be