[E019] Werken middenberm + ontsluiting luchthaven

Actuele grote projecten

Moderator: Moderatoren

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

[E019] Werken middenberm + ontsluiting luchthaven

Bericht door Mexxodus » zo 30 mar 2008, 16:28

De werken op de middenberm van de E19 voor het Diabolo project schieten intussen goed op: het bos is alle tijd verdwenen en de voorbereidende grondwerken zijn volop aan de gang.

Wat ik me wel afvraag is er waarom tussen de afrit Weerde en Mechelen-Zuid in de richting van Antwerpen een verlegging en versmalling van de drie rijstroken nodig was op de E19, en in de andere richting naar Brussel niet. Overigens wordt die asverlegging wel heel vroeg aangekondigd (er staan al borden bijna 3 km voor de werken), en waarschuwingsborden voor files net voorbij de parking van Peutie.

Voor de werken zijn er blijkbaar twee werfin- en uitgangen. Een bij de afrit Mechelen-Zuid en een bij de op- en afrit Vilvoorde. Ik dacht eerst dat het hier ook een werfuitgang ging, maar dat blijkt volgens mij niet het geval. Of moet er hier dichter gewerkt worden tegen de snelweg zelf om de flyover van de spoorlijn te kunnen bouwen?

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door vynkce » di 22 apr 2008, 9:32

HLN.be schreef:Bijna jaar werken en omleiding aan knooppunt Brusselse ring met E19
Op 5 mei gaan renovatie- en aanpassingswerken van start aan het bruggencomplex op het knooppunt van de Brusselse binnenring met de E19 in Machelen. De werken zullen bijna een jaar duren en zolang zal er ook een omleiding voorzien zijn. Dat meldt de afdeling Wegen en Verkeer. De werken kunnen mogelijk voor verkeershinder zorgen.
"Vanaf 5 mei wordt in Machelen het verkeer op de lus Antwerpen-Zaventem van het verkeersknooppunt E19/RO (de binnenring) omgeleid. De viaducten en brugconstructies op het knooppunt E19/RO worden vanaf die datum aangepast en gerenoveerd. De omleiding zal van kracht blijven tot begin april 2009", zo luidt het.

Inhaalverbod
De omleiding zal twee rijstroken behouden, maar er zullen snelheidsbeperkingen gelden. Zo mag je niet sneller rijden dan 90, 70 en 50 km per uur. Het inhaalverbod dat op dat tracé van de E19 al van kracht is, blijft geldig. Om veiligheidsredenen worden er op de tijdelijke afrit ook vluchthavens aangelegd.

Nieuwe spoorlijn
"De werkzaamheden aan de viaducten en brugconstructies op het knooppunt E19/R0 worden uitgevoerd ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe spoorlijn in het kader van het Diaboloproject", zegt Wegen en Verkeer. "De nieuwe spoorlijn zal de verbinding van de luchthaven Brussel-Nationaal met Brussel en Antwerpen verbeteren."
De kostprijs van de werkzaamheden is 5,7 miljoen euro. Ze worden uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid. (belga/adv)

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door R4 » di 22 apr 2008, 15:44

Het is tevens de voorbereiding op het ontdubbelen van de ring.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door denne007 » di 22 apr 2008, 17:10

^^ hopelijk komt die ontdubbeling er snel.

JayBeeke
stadsweg
Berichten: 268
Lid geworden op: ma 21 mei 2007, 19:47
Locatie: Brabant, BE

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door JayBeeke » di 22 apr 2008, 18:43

Le Soir schreef (uit een andere draad)
La construction proprement dite commencera en 2009 et la mise en service sera complète deux ou trois ans plus tard », explique Raf Van den Broeck, directeur au département des travaux publics de la Région flamande.
Dus: 2011, 2012.

mvg
JJN

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » zo 27 apr 2008, 2:08

Voor wie foto's wilt zien van de verschillende werven voor Diabolo Noord langs de E19: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... iabolo.htm. De Site van ferrosteph (franstalig) bevat foto's genomen op verschillende tijdstippen en toont de vooruitgang van de werken aan de E19. Of in het Nederlands is er deze site: http://removestringfromobject.wordpress ... o-project/.

Belangrijkste zijn de aanpassing van de afritten en opritten in Vilvoorde (met Brucargo) en de ondergrondse tunnel. De aanpassing van het knooppunt Machelen voor Diabolo (de ongebruikte viaducten over de ring worden gebruikt voor de spoorlijn aan te sluiten in Schaarbeek), en het knooppunt zelf wordt aangepast voor de aanleg van de parallelbanen vanaf het viaduct van Vilvoorde tot het knoppunt Sint-Stevens-Woluwe (START-project). De Flyover te Zemst voor de aanlsuting op de lijn MEchelen-Brussel. De Serviceweg te Peutie.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door vynkce » zo 27 apr 2008, 9:20

^^ Zeer interessante sites en mooie foto's!

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » di 21 okt 2008, 10:16

Even stof afblazen ...

Het was bijna een jaar geleden dat ik hier nog gepasseerd ben, de werken schieten echt zeer goed op. Op plaatsen waar de vangrails in de middenberm ontbreekte tijdens de eerste fase van de werken, is er nu overal een gloednieuwe vangrails geplaatst, wat ik jammer vind is dat men hier geen project gestart is voor de motorijders, i.v.m. de gevaarlijke vangrails voor motorijders.

Er zijn kunstmatige bermen (grond) aangelegd in de middenberm, om geen kijkfiles te creeren tijdens de werken, tussen machelen en en peutie was men brughoofden aan het aanleggen, die nu afzijn, om een voorlopige werkbrug te creeren, zodat het werfverkeer makkelijk toegang heeft tot de middenberm. Af en toe kan je tussen de kunstmatige bermen kijken en er is al beton gestort tussen Machelen en Zemst, waarvoor juist weet ik niet, ik vermoed voor de sporen?

Er komt zeer veel schot in de zaak, aan de op en afrit in Machelen (brugcargo) is er ook al veel vooruitgang geboekt.
****

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » di 21 okt 2008, 12:05

Hieronder enkele foto's die ik van deze site heb gevonden: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... iabolo.htm

Op deze foto kan je goed de nieuwe asfalt zien:
http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/images/bckg.gif

Dit vind ik een bizarre foto:
http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/images/bckg.gif

BLIJKBAAR WERKEN DE FOTO's NIET... Je kan anders naar de eerst vermelde link gaan, en dan naar de link gaan waar de foto's opstaan van 19/10/2008

Heeft iemand een idee waarom men de middenberm voor een deel geasfalteerd heeft richting R0 ter hoogte van Machelen? Zou dit enkel voor het werfverkeer zijn, of is dit misschien ook al aangelegd met de ingebruikname in gedachte van het nooit gebruikte stuk op het viaduct van de E19 over de R0 richting de R22 in Machelen?
****

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » di 21 okt 2008, 15:44

Tussen de afrit Weerde en afrit Mechelen-Zuid begint de flyover om de spoorlijn aan te sluiten op de klassieke lijn Brussel-Antwerpen ook vorm te krijgen. De voorbije maanden is het bruggehoofd op de middenberm afgewerkt, en wordt nu aan pijlers gewerkt aan de noordzijde van de E19 (voor een viaduct?). Foto's nemen ervan is momenteel moeilijk, want aan de brug van de afrit Weerde wordt volop gewerkt. En dichtsbijzijnde weg, die naar Hofstade, is ook afgesloten wegens de werken.

De werken aan de middenberm schieten wel goed op, maar er was altijd sprake van in Mechelen naast de bestaande sporen twee nieuwe te leggen, en een bypass aan het station. Maar daar beweegt er eigenlijk niets ... de plannen zijn wel voorgesteld, maar niets ligt er vast. Dus ik veronderstel dat de twee sporen van het Diaboloporject aangesloten worden voor het station van Mechelen op de bestaande (goederen)spoorlijn (in afwachting van een uitbreiding daar?).

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » di 25 nov 2008, 2:41

Intussen bijna zo goed als afgewerkt: de toegangshelling voor de service weg aan de brug (en parking van) Peutie: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... ms_503.htm. Foto's van 16 november van Ferrosteph. :D

De toegangsbrug loopt langs de rijbaan richting Brussel, en start aan de brug over de E19 bij Peutie net voorbij de parking van Peutie.

Medianieuws

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Medianieuws » ma 15 dec 2008, 17:07

Vlaams Verkeerscentrum schreef:Aanleg spoortunnel onder E19 in Vilvoorde
In het kader van het Diaboloproject van Infrabel, gaat vanaf 12 januari 2009 de derde fase in van de werken op de E19. Er wordt een spoortunnel aangelegd onder de E19-snelweg in de omgeving van Vilvoorde – Melsbroek. Bekijk de werflocatie op plan.
Vanaf 12 januari zal het verkeer op de E19 richting Antwerpen langs een tijdelijk tracé over de middenberm geleid worden. Het tijdelijke tracé is anderhalve kilometer lang. Er geldt een snelheidsbeperking tot 70 km/u, om het verkeer ter hoogte van de asverschuiving veilig te laten verlopen. Deze verkeerssituatie blijft behouden tot eind maart 2010.

Minder hinder maatregelen
Onderstaande maatregelen werden getroffen om de verkeershinder maximaal te beperken:
- Het tijdelijk tracé beschikt over drie rijstroken, net als de E19 in normale omstandigheden.
- Alle verkeersbewegingen van en naar op- en afrit 12 Vilvoorde - Luchthavenlaan blijven mogelijk tijdens de volledige duur van de werken.
- Op de ontsluitingsweg zijn vluchthavens voorzien voor weggebruikers met pech.

Bijkomende info DIABOLO-project
Het Diaboloproject is een plan van de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het moet de noordelijke ontsluiting van de nationale luchthaven Brussels Airport mogelijk maken. Het ondergrondse station in de luchthaven sluit dan rechtstreeks aan op de grote assen van het Belgische spoorwegnet en diverse Europese steden zoals Amsterdam, Parijs en Frankfurt.

Naast de werkzaamheden met het oog op de nieuwe spoorinfrastructuur, zal ook het verkeersknooppunt van de E19, de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg verbeterd worden. Dit zal gebeuren in het kader van START, het Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling in de luchthavenregio. De verkeerssituatie zal er vlotter en veiliger gemaakt worden door er extra op- en afritten aan te leggen, een viaduct en een compleet nieuw fietstraject.

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » di 16 dec 2008, 14:01

Dit zijn de eerste grootschalige werken van dit project wat het verkeer ook echt zal voelen op de E19. Hopelijk komt er een permanentie van snelheidscontroles, misschien wel trajectcontrole?
****

Medianieuws

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Medianieuws » do 15 jan 2009, 9:28

De Standaard 15-01-09 schreef: Auto's moeten zigzaggen op E19
Vanaf zaterdag 17 januari wordt het verkeer op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van de op- en afrit Vilvoorde-Machelen-Melsbroek langs een tijdelijk tracé over de middenberm omgeleid. Dat is nodig vanwege de werkzaamheden voor de spoortunnel naar de luchthaven.
Tijdens de werkzaamheden, die duren tot maart 2010, zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 kilometer per uur. Alleen de eerste dagen wordt verkeershinder verwacht door deze nieuwe situatie.
Er blijven drie rijstroken beschikbaar. Er is in vluchthavens voorzien, die gebruikt kunnen worden in noodgevallen. De asverschuiving is ongeveer anderhalve kilometer lang.
De asverschuiving die al op de afrit van de E19 vanuit Brussel sinds oktober in gebruik was, blijft tot april. Daar geldt eveneens een snelheidsbeperking, vanwege de scherpe bocht.
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant past het hele verkeersknooppunt van de E19, de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg aan. Zo komen er andere uitritten op de E19 uit de richting Antwerpen.
De Luchthavenlaan krijgt een viaduct over de Haachtsesteenweg, zodat de vrachtwagens die naar de vrachtluchthaven Brucargo moeten, het kruispunt niet meer hoeven te gebruiken. Er komt ook een directe inrit van het nieuwe viaduct naar de E19, richting Antwerpen.
Voor de fietsers wordt een apart traject aangelegd met een eigen fietsbrug over de snelweg - met 120 meter overspanning de grootste van het land - en een tunnel onder de Luchthavenlaan. Dit pakket werkzaamheden zal op zijn vroegst in juni 2009 een weerslag hebben op het verkeer.
De ingreep aan dit verkeersknooppunt past in het START, het Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling in de luchthavenregio, dat de Vlaamse Regering lanceerde in 2004.
Een van de doelstellingen van het START is precies het verkeer in de luchthavenregio vlotter te maken. De noordelijke ontsluiting van de luchthaven was ook een van de missing links van het Vlaamse wegennet.

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » do 15 jan 2009, 11:33

Hier zouden die nieuwe (lees halve breedte, iets hoger dan de huidige VMS borden) 'berm' VMS borden duidelijk toch uitgetest kunnen worden, voor de werken te signaleren, te wijzen op files en dergelijk... Al was het maar dat hier een tijdelijk VMS bord, of aan een brug bevestigd wordt?
****

Medianieuws

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Medianieuws » vr 16 jan 2009, 15:20

Het Nieuwsblad 16-01-2009 schreef:Verkeersknooppunt wordt klaverblad

MACHELEN - In de Brucargo zone werd woensdagavond laat een bijna zes meter lang boorschild geleverd. Het schild is onderdeel van de tunnelboormachine die midden maart twee tunnelkokers onder de start- en landingsbanen van Brussels Airport moet boren voor Diabolo.
De eerste onderdelen van de tunnelboormachine vertrokken op 9januari vanuit Duitsland per schip. Woensdagavond laat bereikten het boorschild en het snijrad met een speciaal transport hun aankomstplaats: de vertrekschacht in Brucargo, vlakbij de verkeerswisselaar van Machelen. De kleinere onderdelen werden eerder al per vrachtwagen vervoerd van DD Shipping bij Grimbergen naar Brucargo.
'In de tweede helft van maart start Northern Diabolo nv in opdracht van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, met het boren van de eerste van twee enkelsporige tunnelkokers voor het Diabolo-project', zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel toe. 'Het traject loopt vanuit de vertrekput, nabij het FedExgebouw, onder de start- en landingsbaan van de luchthaven richting ontvangstput ter hoogte van PierA bij Brussels Airport. De boorwerken zullen tot eind juni duren. Vanaf augustus wordt de tweede tunnel geboord, tot begin november.'
De twee nieuwe tunnels (elk ruim 1.070 meter lang) vormen het centrale onderdeel van de ondergrondse spoorverbinding tussen het station Brussel-Nationaal-Luchthaven en de nieuwe dubbelsporige lijn Schaarbeek-Mechelen (L.25N) op de middenberm van de autoweg E19. De Diabolo-spoorverbinding zou tegen midden 2012 klaar moeten zijn.
Vanaf zaterdag wordt het verkeer door de werken op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van de op- en afrit Vilvoorde-Machelen-Melsbroek langs een tijdelijk tracé over de middenberm geleid. Er geldt daar een snelheidsbeperking van 70kilometer per uur.
Tijdens de werken past Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant ook het hele verkeersknooppunt van de E19 richting Antwerpen, de Luchthavenlaan en de Haachtsesteenweg aan. De Luchthavenlaan krijgt een viaduct over de Haachtsesteenweg, zodat de vrachtwagens die naar de vrachtluchthaven Brucargo moeten, het kruispunt niet meer hoeven te gebruiken. Er komt ook een directe inrit van het nieuwe viaduct naar de E19, richting Antwerpen.
Voor fietsers wordt een apart traject aangelegd met een fietsbrug over de snelweg - met 120meter overspanning de grootste van het land - en een tunnel onder de Luchthavenlaan. 'Het in- en uitrittencomplex is vandaag een half klaverblad, met alleen zuidelijke lussen', legt werf- en projectingenieur Peter Vandenholen van het Vlaamse Gewest uit.
'Aan dat blad komen er nu lussen bij aan de noordelijke kant. Dat betekent een nieuwe uitrit op de E19 vanuit richting Antwerpen voor wie naar Vilvoorde en naar Brucargo wil. Plus een inrit naar de E19 voor wie vanuit Brucargo of Melsbroek komt.'
De ingreep aan het verkeersknooppunt past in het Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling in de luchthavenregio (START), dat de Vlaamse regering lanceerde in 2004 om het verkeer in de luchthavenregio vlotter te laten verlopen.

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » za 31 jan 2009, 3:02

Ben intussen die asverlegging ter hoogte van Vilvoorde al een paar keer gepasseerd. Vooral 's nachts vind ik het een levensgevaarlijke bedoening. Er is geen verlichting. De eerste bocht naar links is vrij scherp en met die afrit naar Vilvoorde er geïntegreerd vrij onhandig. Maar helemaal gevaarlijk vind ik de bocht terug naar rechts om op de E19 te geraken. Die komt als het ware uit het niets opduiken ... en de scherpte ervan verrast me steeds weer ... Ik weet niet echt goed aan wat het ligt, maar die bijna-U-bocht in het klaverblad van Machelen is beter aangeduid, beter verlicht, van pijlen voorzien, ... en veel lager 'verrassingseffect'. Die zigzag op de E19 blijf ik maar verkeerd inschatten ....

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door R4 » zo 01 feb 2009, 15:45

De situatie daar zal nog bijgestuurd worden, want ook onze controles van de aannemer daar waren niet echt positief op vlak van signalisatie.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » ma 02 feb 2009, 4:47

Link: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... ms_524.htm voor foto's van de nieuwe fase te Vilvoorde en de asverlegging.

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » ma 02 feb 2009, 11:43

Mexxodus schreef:Ben intussen die asverlegging ter hoogte van Vilvoorde al een paar keer gepasseerd. Vooral 's nachts vind ik het een levensgevaarlijke bedoening. Er is geen verlichting. De eerste bocht naar links is vrij scherp en met die afrit naar Vilvoorde er geïntegreerd vrij onhandig. Maar helemaal gevaarlijk vind ik de bocht terug naar rechts om op de E19 te geraken. Die komt als het ware uit het niets opduiken ... en de scherpte ervan verrast me steeds weer ... Ik weet niet echt goed aan wat het ligt, maar die bijna-U-bocht in het klaverblad van Machelen is beter aangeduid, beter verlicht, van pijlen voorzien, ... en veel lager 'verrassingseffect'. Die zigzag op de E19 blijf ik maar verkeerd inschatten ....
Ik ben er ondertussen ook al gepasseerd, gisteren overdag en 's avonds in het donker bij het terugkomen, de verlichting brandde toen wel... De bocht en asdoorsteek vind ik ook minder goed aangeduid in tegenoverstelling de U bocht richting Zaventem komende vanaf de E19. Misschien kan men van die borden met uitwijkpijlen (<) plaatsen zoals er in de bochten staan op de viaducten, om het te verduidelijken.

De bochten op zich zijn zeer goed te nemen tegen de maximumsnelheid van 70km/u, het enige nadeel is dat bumperklevers en zelf vrachtwagens niet afremmen naar 70km/u maar rustig tegen 90 en 120km/u je van de baan rijden en dan zie je ze zelf alles toegooien wegens verkeerd inschatten... De vmax van 70km/u is er wel speciaal geplaatst voor het invoegende verkeer op de verkorte inrit te laten invoegen... en ook voor het werfverkeer
****

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » do 19 feb 2009, 6:13

Misschien ligt het wel aan het feit dat ik er vooral na middernacht passeer en de verlichting op de E19 dan is uitgeschakeld. Zonder verlichting blijft het gevaarlijk (niet zo zeer de eerste bocht, maar wel de bocht om terug op de E19 te rijden). Daar zit een venijnige 'knik' in.

In ieder geval, dinsdagnacht op weg naar Brussel via de E19 passeerde ik er rond 1:00 zoiets en aan de overzijde stonden twee politiewagens met blauwe flikkerende lichten en pijlen (ze hadden van die uitklapbare borden omhooggeklapt) ter hoogte van de bocht en afrit Vilvoorde, terwijl er net een takelwagen (of werfwagen?) met gele flikkerlichten arriveerde (ongeluk?). Overigens was de asverlegging toen onverlicht, net als de rest van de E19 trouwens.

Toen ik woensdagnacht - of donderdagochtend (vandaag dus) - rond 3:00 passeerde was het de eerste keer dat ik er passeerde en de asverlegging verlicht was en met verlichting is het inderdaad best te doen. Blijkbaar zijn er dus speciaal (en heel helle) lampen aan de verlichtingspalen aangebracht om de normaal onverlichte middenberm waar nu de E19 loopt te verlichten. Maar normaal als ik er passeer - meestal rond 2:00 's nachts is het dus onverlicht. Overigens was de rest van de E19 deze nacht ook verlicht ... wat normaal ook niet zo is ;-)

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » do 19 feb 2009, 10:57

Ik vind het idioot dat ze de verlichting uitdoen 'snachts. Ik zou ze juist laten branden op de ring van Antwerpen en die van Brussel, de E19 Antw. - Bru., de E40 Gent - Bru. en de E17 Antw. - Gent. Omdat hier altijd veel verkeer passeert, zowel 'savonds laat als 'smorgens heel vroeg... De afritten moeten 'snachts ook verlicht blijven vind ik, alhoewel dat zelfs nu ook al het geval niet is op de E40... de ene afrit wel, de andere niet...
****

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door denne007 » do 19 feb 2009, 18:12

in theorie brand de verlichting op elke afrit en knooppunt en ringweg 's nachts;

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mikhail » vr 20 feb 2009, 14:29

denne007 schreef:in theorie brand de verlichting op elke afrit en knooppunt en ringweg 's nachts;
Ja in theorie, maar jij weet ook wel dat het in praktijk niet altijd zo is
****

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door denne007 » vr 20 feb 2009, 15:53

^^ melden via de wegenfoon he

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » vr 27 feb 2009, 3:12

Update fotoreportages van FerroSteph van de werken aan de E19: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... ms_525.htm van de werken aan de tunnel en het nieuwe knooppunt Vilvoorde. En de Service brug verderop: http://www.ferrosteph.net/ferrosteph/re ... ms_526.htm.

tram
zandpaadje
Berichten: 2
Lid geworden op: di 10 mar 2009, 11:12

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door tram » di 10 mar 2009, 11:36

Op het forum Skyscrapercity is er ook een aparte thread gewijd aan het Diabolo-project waar ik (tram2) heel wat foto's heb gepost.
Url: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 00&page=11

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door vynkce » di 10 mar 2009, 11:56

^^ Mooie fotoreeksen tram, mijn complimenten :blauweduim:

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door vynkce » di 17 mar 2009, 10:37

Kaartje van de asverschuiving:
Afbeelding

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Re: Werken middenberm E19 Machelen-Mechelen

Bericht door Mexxodus » do 23 apr 2009, 13:08

http://www.gva.be schreef op donderdag 23 april 2009:

Nieuwe spoorwegbrug over E19 bijna klaar

De spoorwegbrug die over de E19 in Zemst komt, is bijna voltooid. Die zal de nieuwe spoorlijn in de middenberm van de E19, over de rijweg naar het station van Mechelen leiden.
De bouw werd toevertrouwd aan Victor Buyck Steel Construction uit Eeklo. “Ons bedrijf geniet Europese faam voor grote metaalconstructies,” zegt manager William Dhoore. “Wat voor de passanten een gigantisch bouwwerk lijkt, is voor ons eigenlijk maar ‘een simpel bruggetje’.” De brug in Hofstade (Zemst) is 150 meter lang en zestien meter breed, geschikt voor twee sporen. Er wordt alles samen zo’n 1.900 ton staal in verwerkt. Ze komt op twee landhoofden in beton te liggen en wordt gesteund door twee peilers die nu nog in aanbouw zijn.

Geen klassieke vorm
“Het bijzondere aan het ontwerp is de dubbele kromming”, legt werfleider Roel Pieters uit. “De brug buigt af naar Mechelen en ook in de hoogte hanteren we een boogvorm om de constructie sterker te maken. De ontwerpers hebben het dus niet bij de klassieke profielvormen gehouden.” De brug werd in de werkplaatsen van Buyck Steel gemaakt in zeven delen. Dei verhuisden in januari naar de werf in Hofstade. Daar werden de delen aan elkaar gelast door Poolse, Duitse en Portugese lassers.

Internationaal schildersteam
“Dat gebeurde net in een vriesperiode”, vertelt werfleider Pieters. “We hebben de hele werf daarom overkapt met een prefabdak en afgedekt met zeildoek. Binnen moesten warmeluchtkanonnen de ruimte opwarmen om de werkomstandigheden voor de lassers draaglijk te maken.” Een internationaal schildersteam zet de brug in een kleurtje. Het heeft daarvoor liefst 2,5 ton witte verf nodig. Om de brug te plaatsen zal tijdens het weekend van 16 en 17 mei de E19 richting Antwerpen afgesloten worden voor alle verkeer tussen zaterdagavond en zondagnacht.
Intussen is het boren van de tunnel onder de luchthaven en de E19 naar de middenberm van start gegaan: http://www.gva.be/nieuws/binnenland/vid ... haven.aspx