[B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

[B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » vr 16 mei 2008, 14:00

Het Nieuwsblad schreef:Poederleeseweg (Herentals) krijgt asfalt in 2010
HERENTALS - Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft volksvertegenwoordiger Kathleen Helsen (CD&V) bevestigd dat er in de meerjarenplanning geld is voorzien voor de heraanleg van de N153 tussen Herentals en Poederlee. In theorie zouden de werken in de tweede helft van dit jaar kunnen starten.

De Vlaamse overheid en het stadsbestuur van Herentals zijn het er over eens dat de Poederleesweg niet mag worden afgesloten zolang de herinrichting aan Prima-Lux niet volledig rond is. 'Je mag ervan uitgaan dat dit medio 2009 wordt', zegt burgemeester Jan Peeters (SP.A). 'Hierdoor verwacht ik de heraanleg begin 2010.'

Over een afstand van ruim vijf kilometer zal het versleten beton worden uitgebroken en vervangen door asfalt. 'We willen over de definitieve plannen een woordje meepraten. Naar beveiliging toe moeten een paar oversteekplaatsen voldoende bescherming krijgen. We denken aan de plek waar veel schoolkinderen de weg oversteken en ook in de buurt van het warenhuis. We gaan ook voor een veilig fietspad', zegt de burgemeester. (mph)
Eindelijk zullen ook de laatste kilometers beton vervangen worden door een nieuw wegdek. De N153 is nu in zeer slechte staat tussen Poederlee en Herentals, kapotte en gebarsten betonplaten, verzakt en verschoven... Wat wil je met zo een prehistorisch wegdek. Met de aanleg van de E34 in de jaren 70 kreeg het deel tussen Wechelderzande en Lille een wegdek in asfalt, andere stukken volgden later. Begin jaren 90 tussen Oostmalle en St-Lenaerts en in 2001-2002 het stuk tussen Wechelderzande en Oostmalle. Ik ben blij dat nu ook het laatste stuk vernieuwd zal worden. Ik hoop wel dat er ineens langs beide kanten van de weg vrijliggende fietspaden komen, iets wat men bij de andere delen helaas niet gedaan heeft. Fietsers rijden daar over een aanliggende fietsstrook met autoverkeer dat aan 90-100 voorbij vliegt...


Verder zijn er nog meer plannen met de N153:
Het Nieuwsblad schreef:Poederleeseweg (Lille) wordt heringericht
LILLE - De gewestweg tussen Lille en Poederlee krijgt vanaf volgend jaar een ander uitzicht. Het Vlaams Gewest en het studiebureau TV3V hebben de plannen klaar om de weg veiliger te maken.

Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met Tielenbaan in Lille en Biezenhoek in Poederlee. Aan beide zijden van de N153 worden nieuwe fiets- en voetpaden aangelegd.
TV3V wil de bestaande rijweg maximaal behouden, maar de weg zal toch iets smaller worden. Ter hoogte van het kruispunt met Biezenhoek worden beveiligde fietsoversteekplaatsen voorzien en een afslagstrook voor het verkeer dat linksaf wil slaan.
De kosten van de heraanleg worden geraamd op 1.045.000 euro, zonder btw. De start van de werken is ten vroegste in de tweede helft van 2008.

Het gemeentebestuur van Lille wil de inrit naar het Kerkplein naast het heemhuis behouden en het verkeer dat het plein wil verlaten via de ingang van de kerk te laten rijden. De andere oprit naar het Kerkplein via de Kerkstraat gaat dan dicht. (ram)
Laatst gewijzigd door vynkce op wo 17 feb 2016, 9:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Medianieuws

Re: N153 Heraanleg & herinrichting

Bericht door Medianieuws » do 06 nov 2008, 17:37

Thalsfm.be 06-11-08 schreef:Werken N153 in Lille: planning
De Vlaamse Regering wil verschillende gevaarlijke punten in Vlaanderen wegwerken.
De N153 in gemeente Lille is een voorbeeld van een zogenaamd zwart punt. Eind dit jaar begint men dan ook met de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langsheen de weg tussen Tielenbaan en Biezenhoek met maximaal behoud van de bestaande rijweg.
T.h.v. Biezenhoek worden beveiligde fietsoversteekplaatsen voorzien, samen met een linkerafslagstrook.

De werken omvatten kort samen gevat:
- Aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs weerskanten over het volledige tracé
- Heraanleg voetpaden
- Volledig nieuwe opbouw van aansluitingen zijstraten N153
- Volledig nieuwe opbouw van de N153 t.h.v. Biezenhoek- Heikant + aanleg middengeleider aan Biezenhoek
- Vernieuwen toplaag asfalt op de N153 over geheel traject
- Heraanleg parking ‘Wissel’
- Plaatsen keermuur – trap t.h.v. huisnrs 90 – 98

De werken worden in 3 fases uitgevoerd:
Fase 1: Aanleg voetpad, fietspad en deel Biezenhoek (linkerkant richting Herentals)
Fase 2: Aanleg voetpad, fietspad en deel Biezenhoek (rechterkant richting Herentals)
Fase 3: Toplaag N153

Duur van de werken:
De termijn van de werken bedraagt 70 werkdagen (~ 4 maanden) en vangen vermoedelijk eind februari aan. Dit is echter afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de maanden december en januari zullen er door de nutsmaatschappijen en aannemer Heijmans voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden.

Voorziene omleidingen:
Voor de voorbereidende werkzaamheden (december en januari) worden er geen omleidingen voorzien. Ter plaatse zullen er indien nodig verkeerslichten geplaatst worden.

Voor de eigenlijke werken worden wel de nodige omleidingen voorzien. Ook met De Lijn en afvalophaling IOK zullen de nodige afspraken gemaakt worden om de toegankelijkheid zo optimaal mogelijk te houden.

Vooraleer de werken starten, nodigt het gemeentebestuur van Lille de plaatselijke middenstand uit op 17/11 en de buurtbewoners op 19/11 voor een informatievergadering in parochiezaal Sint-Pieter te Lille. Iedereen wordt er persoonlijk op de hoogte gebracht van het verloop van de werken en kan er de plannen inzien. Specifieke vragen worden dan beantwoord.
Via de gemeentelijke website http://www.lille.be kan iedereen op de hoogte blijven van de stand van zaken van de werken

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: N153 Heraanleg/herinrichting Lille - Herentals

Bericht door vynkce » vr 29 okt 2010, 16:13

Het Nieuwsblad 29-10-2010 schreef:Nog jaren wachten op veilige fietspaden langs Poederleeseweg

HERENTALS/VORSELAAR/LILLE - De kans dat er de volgende tien jaar veilige fietspaden worden aangelegd vanaf de Olympiadelaan in Herentals tot aan de kerk is Poederlee is klein.
Dat heeft burgemeester Jan Peeters (SP.A) van Herentals laten verstaan tijdens de gemeenteraad. ‘Voor de noodzakelijke heraanleg van de Poederleeseweg zijn budgetten vastgelegd voor 2011. Het beschikbare budget laat echter alleen toe het gedeelte op Herentals grondgebied aan te pakken. Vanaf laten we zeggen het riviertje de Aa tot in Poederlee zou later uitgevoerd worden.'
Volgens Jan Peeters vinden de gemeentebesturen van Herentals, Vorselaar en Lille dat geen goed idee. ‘Je kan de verbinding toch niet voor langere tijd volledig afsluiten, tweevijfde van de weg heraanleggen, en een jaar of twee later weer eens alles afsluiten. We onderhandelen momenteel om na te gaan of de werken niet in één adem kunnen uitgevoerd worden.'
De fietspaden is een totaal ander paar mouwen. De Vlaamse overheid heeft geen personeel beschikbaar voor de voorbereiding hiervan en daarom wordt de zogenaamde module 13 voorgesteld. Dat wil zeggen dat de lokale besturen al het werk doen rond plannen en studiewerk en de overheid gewoon betaalt. ‘We gaan deze procedure starten maar hebben er weinig goede ervaringen mee. Voor de aanleg van het fietspad langs de Lierseweg loopt er in samenwerking met Grobbendonk al tien jaar een module 13 en we staan nog nergens', weet Peeters.
Naast honderden onteigeningen schept een dubbel fietspad langs de Poederleeseweg ook een technisch probleem omdat de baan ter hoogte van Wittenberg een soort holle weg is waar je niet zomaar kan verbreden.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: N153 Heraanleg/herinrichting Lille - Herentals

Bericht door vynkce » ma 03 jan 2011, 10:04

Het Nieuwsblad 03-01-2011 schreef:Poederlee wil gewestweg in één keer aanpakken

LILLE - Over enkele jaren wordt de gewestweg van Poederlee naar Herentals heraangelegd en komt er een nieuw fietspad. Oorspronkelijk was alleen geld voorzien om in 2012 werken uit te voeren op het grondgebied van Herentals. De heraanleg op het aansluitende gedeelte in Vorselaar en Poederlee zouden later uitgevoerd worden. Het gemeentebestuur van Lille wil dat het volledige traject in een keer onder handen wordt genomen, zodat er maar een keer verkeershinder is. ‘Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat samen met minister Hilde Crevits (CD&V) bekijken of het mogelijk is om alles in één keer af te handelen in 2013', zegt Davy Smeyers van de technische dienst in Lille. ‘Begin 2011 zou er meer duidelijkheid moeten zijn.' De huidige betonplaten worden verwijderd en de weg zal met asfalt heraangelegd worden. De fietspaden is een apart project omdat daarvoor nog onteigeningen moeten gebeuren en zal pas aangelegd worden na de heraanleg van de weg. Het is nog niet zeker of over het ganse traject een dubbel vrij liggend fietspad zal komen. Lille gaat samen met Vorselaar en Herentals een tracéstudie voor het fietspad laten maken. De werken aan het fietspad zullen waarschijnlijk in 2015 plaatsvinden.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » do 20 okt 2011, 10:24

Euroimmostar bestudeert een oplossing voor de stationsomgeving van Herentals in opdracht van de stad Herentals, de NMBS-holding Infrabel en de Lijn. Uit deze studie komt naar voor dat een ongelijkvloerse kruising van de Belgiëlaan met de spoorwegen ter hoogte van het station noodzakelijk is. Door deze ongelijkvloerse kruising wordt er echter een sluipweg gecreëerd die het verkeer van de ring door het centrum leidt om zo de ovonde t.h.v. kledingzaak Wellens te vermijden. Om dit te vermijden is ook een oplossing van de verkeersproblemen bij de ovonde t.h.v. kledingzaak Wellens noodzakelijk. Deze oplossing begint bij het opheffen van de spoorwegovergang. Een ongelijkvloerse kruising zal dus ook op deze kruising noodzakelijk zijn.
Naar aanleiding van bovenstaande voorlopige uitkomst werd aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vraag gesteld om mee te participeren in deze studie. Hierin moet nog een standpunt worden ingenomen.
Aan het kruispunt van de N153 met de Olympiadelaan komen verkeerslichten en wordt onderzocht of een linksafslagstrook mogelijk is, komende vanaf de spoorwegovergang. Indien dit haalbaar is, zal deze samen met het structureel onderhoud van de N153 worden uitgevoerd.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » do 26 jan 2012, 17:11

Kempenactueel 26-01-2012 schreef:Vlaanderen bereid te investeren in oplossing verkeersknoop "Wellens' op de Poederleeseweg in Herentals

De stad Herentals is al langer vragende partij bij het Vlaams Gewest om het kruispunt "Wellens" op de Herentalse ring aan te pakken, en de spoorwegovergangen op de Poederleseweg en de Lichtaartseweg af te schaffen en te ondertunnelen. Deze verkeersknoop is de laatste jaren een echte probleemzone geworden met vele files, onveilige fietspaden en voortdurend gesloten slagbomen die de doorstroming op de Herentalse ring blokkeren. Zeker sinds de heraanleg van het kruispunt Prima-Lux op de ringlaan (het vroegere verkeersknelpunt) is het probleem verschoven naar het kruispunt "Wellens".
Deze week had burgemeester Jan Peeters een finaal overleg met de leidend ambtenaar van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaanderen AWV, de beheerder van deze gewestwegen. Want zowel de ringlaan, de Poederleseweg en de Lichtaartseweg zijn gewestwegen, geen gemeentewegen. Op dat overleg werd een doorbraak bekomen: AWV is bereid de studies op te starten om de ondertunneling van de spoorwegovergang op de Poederleseweg en van het kruispunt Wellens te onderzoeken. AWV erkent dat dit knelpunt moet opgelost worden om de bereikbaarheid van Herentals te waarborgen, en om de stationsomgeving ook in de toekomst vlot bereikbaar te houden. AWV stapt nu in als volwaardige partners in het studieconsortium dat de heraanleg van de stationsomgeving voorbereidt, en neemt het luik ringlaan voor hun rekening. De andere partners in dit samenwerkingsverband zijn de stad Herentals, de Lijn, de NMBS en Infrabel. Ook Infrabel is vragende partij om de spoorwegovergangen op de Poederleseweg en de Lichtaartseweg te vervangen door tunnels.
"Dit is een doorbraak", zegt burgemeester Jan Peeters. "Na vele jaren aandringen is Vlaanderen ervan overtuigd dat er zich een probleem stelt op het kruispunt Wellens, én zijn ze bereid in investeren in een oplossing. Weliswaar eerst nog in een studieopdracht, maar dit is een logisch begin van elke oplossing. Het zal nog wel enkele jaren duren eer men echt aan infrastructuurwerken begint, maar de trein is nu echt vertrokken. Volgende week komt het contract met AWV al ter goedkeuring op de gemeenteraad. Voor de toekomst is dit voor Herentals cruciaal."
Het gaat om dit punt:
http://maps.google.be/?ll=51.187117,4.8 ... 9&t=m&z=18

Stukje streetview:
http://maps.google.be/?ll=51.187329,4.8 ... 8,,0,10.85

Caesar
stadsweg
Berichten: 492
Lid geworden op: do 05 feb 2009, 9:42
Locatie: Merksplas

Re: [B][N153] Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Caesar » vr 27 jan 2012, 8:12

Dat ze dan ineens die ovonde (ovaal rondpunt) wegdoen. Wat een gedrocht is me dat zeg!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » di 02 okt 2012, 10:21

Het Laatste Nieuws 28/09/2012 schreef:"Tunnel aan Poederleeseweg is absolute prioriteit"

De problemen doen zich voor op het kruispunt waar de Ringlaan, de Poederleeseweg en de Lichtaartseweg samenkomen. Drie gewestwegen die niet onder verantwoordelijkheid van de stad Herentals vallen. "We vragen al langer aan het Vlaams Gewest om dit kruispunt aan te pakken en om de spoorwegovergang op de Poederleeseweg te ondertunnelen, want deze verkeersknoop is een echte probleemzone: onveilig en met voortdurend files", legt burgemeester Jan Peeters (sp.a) uit. "Voor Herentals is dit een zeer cruciaal dossier." "De stad kan dit mobiliteitsknelpunt niet alleen oplossen, ook de Vlaamse overheid en de NMBS zijn betrokken, en dat bemoeilijkt en vertraagt een oplossing", gaat schepen van Ruimtelijke Ordening Mien Van Olmen verder (CD&V). Nu lijkt er toch schot in de zaak te komen. "In het voorjaar hebben we een doorbraak verkregen in het overleg met het Vlaams gewest. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is bereid de studies op te starten die de ondertunneling van de Poederleeseweg onderzoeken", zegt Peeters opgetogen. "Het AWV erkent dat dit knelpunt opgelost moet worden om de bereikbaarheid van Herentals te waarborgen èn om de stationsomgeving vlot bereikbaar te houden. Ook de NMBS is voorstander om de spoorwegovergang op de Poederleeseweg te vervangen door een tunnel", gaat de burgemeester verder. De werken zullen nog niet direct kunnen beginnen, er zijn nog enkele jaren geduld nodig. "Weliswaar gaat het eerst om een studieopdracht, maar dat is een logisch begin van elke oplossing." De gemeenteraad heeft het contract met Vlaanderen al goedgekeurd en doet er alles aan om de oplossing zo snel mogelijk om te zetten in realiteit. "We bespraken het hele probleem aan de 'worst van Wellens' al persoonlijk met Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om vooruitgang in dit dossier te bekomen", zegt Mien Van Olmen. "Dit dossier is een absolute prioriteit. We zetten alles op alles."

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » do 24 dec 2015, 10:52

AWV investeert de komende jaren volgende bedragen in de N153:

- 0,1 miljoen studie herinrichting te Sint-Lenaarts (2016)

- 0,1 miljoen studie masterplan stationsomgeving Herentals (2017)
- 0,35 miljoen onteigeningen fietspaden Herentals (2017)
- 0,75 miljoen structureel onderhoud van Wechelderzande tot Poederlee (2017)

- 0,5 miljoen onteigeningen fietspaden Herentals (2018)

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » wo 17 feb 2016, 10:00

Vanaf 29 februari wordt de brug over het kanaal Dessel-Schoten ter hoogte van Sint-Lenaarts gerenoveerd. Tijdens de renovatiewerken vernieuwt AWV aan beide zijden van de brug de brugleuningen en de randbalken. Daarnaast wordt het oude dienstpad op de brug omgevormd tot een fietspad. De huidige vangrails gaan weg en worden vervangen door betonblokken (New Jerseys) die het fietspad daar veilig afscheiden van de rijweg.
De werken zullen 6 weken duren.

Locatie:
https://www.google.be/maps/@51.3437295, ... 312!8i6656

Meer info:
http://wegenenverkeer.be/werken/brug-ov ... pknapbeurt

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: N153 Heraanleg/herinrichting Lille - Herentals

Bericht door vynkce » do 03 mar 2016, 10:19

vynkce schreef:
Het Nieuwsblad 29-10-2010 schreef:Nog jaren wachten op veilige fietspaden langs Poederleeseweg
De aanleg van fietspaden tussen Poederlee en Herentals moet ondertussen niet meer verwacht worden voor 2019. Er is ondertussen wel een infosessie geweest voor de betrokken bewoners.

De presentatie kan hier worden ingekeken:
http://lille.be/file_uploads/3893.pdf

Streetviewbeeld van het wegvak (de betonplaten zijn ondertussen wel vervangen door asfalt, maar verder is er niets gewijzigd):
https://www.google.be/maps/@51.2141351, ... 312!8i6656

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Lambo19 » ma 07 mar 2016, 19:22

^^
Zo onveilige lijkt me dat fietspad nu toch niet?

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » vr 15 jul 2016, 10:03

In de tweede helft van augustus wordt een rotonde aangelegd op de op- en afrit met de E34. Het gaat enkel om de kant van Lille (rijrichting Turnhout). Tegelijk wordt ook het wegdek van de N153 vernieuwd op de brug over de snelweg.

Afbeelding

MrL
stadsweg
Berichten: 273
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door MrL » zo 28 aug 2016, 12:18

:facepalm: :facepalm:

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » ma 29 aug 2016, 9:17

Foto erbij (erg low budget precies...):

Afbeelding

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19571
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door waldo79 » ma 29 aug 2016, 10:26

Als snelheidsremmer gaat deze rotonde in elk geval geen effect sorteren :x

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Lambo19 » ma 29 aug 2016, 12:04

Is dat serieus een nieuw aangelegde rotonde? Het lijkt eerder op wat geknutsel van een gemeentelijke wegbeheerder. Zoiets verwacht je dan ook niet van AWV. Die kunststof paaltjes zijn ook echt wel not done :facepalm: Het maakt dat het er goedkoop en onvakkundig uitziet. Men heeft blijkbaar ook niet even gedacht aan fietsvoorzieningen? :?

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 9555
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Alfa » ma 29 aug 2016, 13:01

^^Op die plek ligt er een dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de weg, omheen de rotonde dus. Weliswaar is dat fietspad niet fysiek afgescheiden van de weg.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 30708
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Coen Tunnel » ma 29 aug 2016, 13:27

^^ Een tweerichtingsfietspad dat niet fysiek van de weg gescheiden is, dat klinkt erg onveilig. :hm:

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6125
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door Wimpie25 » ma 29 aug 2016, 14:46

Het ziet er allemaal eerder tijdelijk uit.

MrL
stadsweg
Berichten: 273
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door MrL » ma 29 aug 2016, 17:44

^^ Laten we dat in ieder geval hopen.

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door tovm74 » di 30 aug 2016, 16:41

Let wel dat de bussen van De Lijn, die rijden op de lijn 416, op deze rotonde moeten keren zodat de P&R parking beter zou gebruikt kunnen worden.
Tot een paar weken geleden moest je van de P&R parking, over de brug van de E34 wandelen (over dat fietspad dus) om naar de halte aan Moereind te geraken.

Het zou wel een kunnen dat dit een tijdelijke setup is, op de site van De Lijn wordt de nieuwe halte aangeduid als een tijdelijke omleiding tot en met 31 december 2016
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » vr 28 okt 2016, 15:42

Er wordt binnenkort een studie opgestart voor de herinrichting van het wegvak ter hoogte van het industrieterrein nabij Sint-Lenaarts. Deze studie kadert in de mobiliteitsvisie Noorderkempen waarbij een gedeelte van de N153 samen met de N14 zal worden uitgebouwd. De focus van deze studie ligt op de toekomst van de verschillende bestaande kruispunten op deze locatie en de fietsvoorzieningen. Beiden zijn toe aan een grondige evaluatie.

Locatie: https://www.openstreetmap.org/#map=16/51.3391/4.6827

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » wo 19 sep 2018, 10:18

Het weekend van 28-30 september wordt het volledige wegdek vernieuwd in de doortocht van Wechelderzande. Ook in de kern van Lille staan gelijkaardige werken gepland. Deze zijn voorzien voor de eerste helft van 2019.

Meer info: https://wegenenverkeer.be/werken/vernie ... elderzande

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » wo 23 dec 2020, 10:19

In 2022 zal de N153 heraangelegd worden tussen Oostmalle en Sint-Lenaarts. Naast rioleringswerken en een nieuw wegdek zitten de grootste wijzigingen in het fietspad. Momenteel is dit dubbelrichting en aanliggend aan de westelijke kant van de rijweg. Het fietspad wordt afgescheiden door een betonnen muurtje. Dit zorgde in het verleden al voor heel wat ongevallen waarbij verkeer als het ware "gevangen" zit. Bij problemen is de keuze vaak niet anders dan een frontale aanrijding of tegen het muurtje te pletter rijden. Dit zal bij de nieuwe heraanleg vervangen worden door een groenberm.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N153] Sint-Lenaarts - Oostmalle - Lille - Herentals

Bericht door vynkce » di 08 feb 2022, 10:00

Hoewel de geplande ringwegen rond Zoersel, Oostmalle en Rijkevorsel voor geen meter lopen wordt nu wel wat beperkt geïnvesteerd ter hoogte van Sint-Lenaarts. Enkele kruispunten worden aangepakt en ook de fietspaden krijgen een opwaardering.

Meer info: https://www.hln.be/brecht/mallebaan-kri ... ~a5ba125a/ en https://wegenenverkeer.be/werken/nieuwe ... -mallebaan

Afbeelding

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10071
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: N153 Heraanleg/herinrichting Lille - Herentals

Bericht door vynkce » vr 10 jun 2022, 15:18

vynkce schreef: do 03 mar 2016, 10:19
vynkce schreef:
Het Nieuwsblad 29-10-2010 schreef:Nog jaren wachten op veilige fietspaden langs Poederleeseweg
De aanleg van fietspaden tussen Poederlee en Herentals moet ondertussen niet meer verwacht worden voor 2019. Er is ondertussen wel een infosessie geweest voor de betrokken bewoners.

De presentatie kan hier worden ingekeken:
http://lille.be/file_uploads/3893.pdf

Streetviewbeeld van het wegvak (de betonplaten zijn ondertussen wel vervangen door asfalt, maar verder is er niets gewijzigd):
https://www.google.be/maps/@51.2141351, ... 312!8i6656
De eerste werken starten vermoedelijk pas op in 2023. Vraag is of dat deze keer wel gehaald zal worden...: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220610_94711579