[N035F]Nieuwe ring Diksmuide

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

[N035F]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » wo 21 mei 2008, 14:52

Het West-Vlaamse stadje Diksmuide heeft al langer af te rekenen met verkeersproblemen in het centrum. De stad ijvert dan ook al jaren voor de aanleg van een ringweg. In 2010 is het zover en starten normaal gezien de werken:
HLN.be 29-3-2008 schreef:Aanleg ringweg Diksmuide goedgekeurd
De provincieraad keurde traject 3 van de ringweg in Diksmuide goed, net zoals de gemeenteraad dat al deed in september vorig jaar. Hoofddoel is het weren van het zware verkeer uit het centrum. De ringweg start in de Woumenweg, loopt ten zuiden van industrieterrein Heernisse, over de IJzer, onder de spoorweg en komt uit in de Kaaskerkestraat. Burgemeester Lies Laridon (CD&V) hoopt dat het gewest in 2010 met de aanleg start. Toch is niet iedereen gelukkig. Vooral in Pervijze en Kaaskerke is er protest.
Afbeelding
Het Nieuwsblad 02-04-2008 schreef:Ring snijdt Kaaskerke in twee delen
DIKSMUIDE - De provincie heeft het tracé van de toekomstige ring goedgekeurd. Het laatste woord is nu aan Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD).
Als alles meezit, begint het Vlaams Gewest vanaf 2010 met de aanleg van de ring om Diksmuide. Het tracé is zo'n drie kilometer lang en start met een nieuw aan te leggen kruispunt op de Woumenweg even ten zuiden van de kruising van de Eikhofstraat met de Woumenweg.

Vandaar gaat de ring door de velden achter de helikopterhaven en omarmt de ring een flink gedeelte van het oude bedrijventerrein Heernisse. De ring gaat via een nieuw te bouwen brug over de IJzer, passeert achter de IJzertoren en gaat onder de spoorweg door en komt uit op de gewestweg N35 (Kaaskerkestraat).

'Iedereen is vragende partij om de ring te laten aansluiten op de N364 (Oudekapellestraat)', zegt Marc Deprez (Idee 2006). 'Er zijn vele honderden klachten tegen het goedgekeurde tracé van deze ring ingediend. De Diksmuidse milieuraad en de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening hebben bovendien een negatief advies uitgebracht. Het gevolg van dit tracé is triestig. De Kaaskerkestraat zal op een afstand van vijfhonderd meter drie rotondes hebben en het dorp Kaaskerke valt in twee stukken uiteen. Het is logisch dat de ring de drie bedrijvenzones zou verbinden, maar helaas.'

'Toch ben ik tevreden met het plan voor de ring', zegt schepen van Openbare Werken Erik De Keyser (SP.A). 'Het is inderdaad niet het ideale tracé, maar het is wel het meest haalbare. Ik ben ook voorstander om de ring te laten aansluiten aan de Oudekapellestraat en niet aan de Kaaskerkestraat, maar Brugge en Brussel zijn tegen. Toch is er een groot voordeel. Deze ringweg zal het stadscentrum van al het zware vrachtverkeer ontlasten.' (krv)
Laatst gewijzigd door vynkce op wo 13 mei 2020, 8:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36545
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Rene » wo 21 mei 2008, 15:41

Ik snap dus werkelijk niet waarom die ring niet een stukje parallel aan de Veurnese spoorlijn naar de N364 kan worden doorgetrokken, in plaats van langs de Nieuwpoortse spoorlijn naar Kaaskerke. Overigens denk ik dat de bewoners aan de Eikhofstraat nog degenen zijn die het minst met de hele weg opschieten. Als je het goed zou willen doen, dan zou je eigenlijk de geplande ring moeten doortrekken, en pas oostelijk van de Pluimstraat op de Eikhofstraat moeten laten aansluiten.

Medianieuws

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Medianieuws » za 06 sep 2008, 10:27

Het Nieuwsblad 05-09-08 schreef:Diksmuide stapt met de ring naar de Raad van State

DIKSMUIDE - Op vraag van schepen voor Ruimtelijke Ordening Erik De Keyser (SP.A) gaat de stad Diksmuide in beroep tegen de beslissing van Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD). Diksmuide is namelijk niet akkoord met het feit dat de minister het tracé voor de toekomstige ring gedeeltelijk heeft afgekeurd.
'Als stadsbestuur hebben wij drie redenen voor dit beroep bij de Raad van State', zegt Erik De Keyser. 'We streven naar meer veiligheid en leefbaarheid voor alle inwoners van Diksmuide. Zo'n ring is onontbeerlijk om het vele zware vrachtverkeer uit het stadscentrum te weren. De ring is bovendien een element in de verdere ontwikkeling van Diksmuide. Ten slotte vinden wij de motivering van de minister onvoldoende en onjuist. Hij beroept zich op het feit dat er te veel verkeer door Kaaskerke zal passeren en dat de verkeersonveiligheid op de Kaaskerkestraat daardoor zal stijgen ten nadele van de fietsers.'

'De motivatie van de minister raakt kant noch wal. Het nieuwe bedrijventerrein Kaaskerke II zorgt inderdaad voor bijkomend verkeer, maar nieuwe woonwijken hebben hetzelfde effect op de mobiliteit. Of wil de minister dat Diksmuide niet meer verder groeit?'
Volgens de schepen moet alle verkeer naar de kust en naar het binnenland ook zonder aanleg van de ring via de Kaaskerkestraat passeren. 'En de fietsers? Daarvoor hebben wij speciale aandacht, want nu is de parkeerstrook aan één zijde van de Kaaskerkestraat al opgeheven en zijn er volwaardige fietsstroken aangelegd. Bovendien zijn andere investeringen in fietspaden volop in voorbereiding'.
De Keyser heeft ook aan de provincie West-Vlaanderen gevraagd om in beroep te gaan.

Het uitgetekende tracé van de toekomstige ring is drie kilometer lang en start met een nieuw aan te leggen kruispunt op de Woumenweg, even ten zuiden van het kruispunt van de Eikhofstraat met de Woumenweg. Vandaar gaat de ring door de velden achter de helihaven en omarmt de ring een flink gedeelte van het oude bedrijventerrein Heernisse. De ring gaat via een nieuw te bouwen brug over de IJzer, passeert achter de IJzertoren, gaat onder de spoorweg door en komt uit op de gewestweg N35 (Kaaskerkestraat). Uitgerekend het stuk vanaf de spoorweg tot de aansluiting met de N35 is door de minister afgekeurd. (krv)

Medianieuws

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Medianieuws » ma 27 okt 2008, 13:45

Het Nieuwsblad 27-10-08 schreef:Ring toch goedgekeurd

DIKSMUIDE - Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD) keert terug op zijn beslissing van enkele weken geleden en keurt nu toch het volledige tracé van de ring rond Diksmuide goed.
'Zowel de CD&V als de SP.A kregen de bevestiging via het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Zowel de provincie West-Vlaanderen als de stad Diksmuide hadden ondertussen al een advocaat aangesteld om de zaak voor de Raad van State te brengen. Dit betekent dat minister Van Mechelen zijn beslissing van enkele weken geleden intrekt en het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Zuidwestelijke Omleiding in Diksmuide integraal goedkeurt', bevestigen provincieraadsleden Lies Laridon (CD&V) en Erik De Keyser (SP.A).
'Het tracé van deze kwartring is het resultaat van vier jaar intens overleg en onderzoek. Dit tracé betekent een verbetering van de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid van Diksmuide. Door het zware verkeer af te leiden naar de Kaaskerkestraat zal de verkeersleefbaarheid van het stadscentrum en rondom meerdere scholen sterk verbeteren', vervolgt Erik De Keyser.
'We zijn niet blind voor de gevolgen van deze beslissing voor het dorp Kaaskerke. Bij de concrete uitvoering van deze wegenwerken pleiten wij dat er zo veel als mogelijk rekening wordt gehouden met de leefbaarheid van dit dorp. De aanleg van deze kwartring is nu een taak van Vlaams minister Hilde Crevits', aldus nog Lies Laridon.
Het goedgekeurde tracé van de toekomstige ring is zo'n drie kilometer lang en start met een nieuw aan te leggen kruispunt op de Woumenweg even ten zuiden van de kruising van de Eikhofstraat met de Woumenweg. Vandaar gaat de ring door de velden achter de helihaven en omarmt de ring een flink gedeelte van het oude bedrijventerrein Heernisse. De ring gaat via een nieuw te bouwen brug over de IJzer, passeert achter de IJzertoren en gaat onder de spoorweg door en komt uit op de gewestweg N35 (Kaaskerkestraat) in het centrum van Kaaskerke. Vandaar is er aansluiting naar de E40. Na dertig jaar discussie is het nu eindelijk zo ver. (krv)

IQ[]
expressweg
Berichten: 4296
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:35
Locatie: Maaseik (België)

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door IQ[] » do 30 okt 2008, 22:20

Dertig jaar discussie over 3 kilometer weg. In België kunnen ze er ook wat van zo te zien :puh2: Al zal het eerste plan vast wel anders zijn geweest. In ieder geval mooi dat de knoop is doorgehakt, en er werk kan worden gemaakt van de leefbaarheid van het gebied.

Mikhail
expressweg
Berichten: 3182
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Mikhail » vr 31 okt 2008, 10:27

Hopelijk kan de aanbesteding snel beginnen!
****

Medianieuws

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Medianieuws » wo 07 jan 2009, 9:08

Het Nieuwsblad 07-01-2009 schreef:Ring krijgt brug over IJzer en tunnel onder spoorweg

DIKSMUIDE - De aanleg van de kwartring om Diksmuide betekent dat er een nieuwe brug komt over de IJzer en een tunnel onder de spoorweg. Vanaf nu zijn de technici van het Vlaamse Gewest bezig met het voorbereiden van de werkzaamheden. Dat zal zo'n twee jaar duren.
'De actuele stand van zaken is dat het tracé van de kwartring om Diksmuide door de minister is goedgekeurd. Dat is opgenomen in het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. Gisteren was de laatste dag van beroep, maar voor zover wij weten, zijn er geen klachten ingediend. Ondertussen is de Vlaamse administratie in gang geschoten. De voorbereiding is een taak van de ingenieurs van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. De stad Diksmuide helpt mee sturen en de zaak van dichtbij opvolgen. De eerste werkvergadering is al achter de rug. Hubert Decraemer, de grote baas van wat vroeger bruggen en wegen heette, is voortaan voorzitter van deze werkgroep', zeggen de Diksmuidse schepenen Kurt Vanlerberghe (SP.A) en Eric De Keyser (SP.A).
'De werkgroep volgt de zaken op, maar er komen nu eerst afspraken omtrent de aanleg van het dwarsprofiel van de ringweg, de voorzieningen voor de fietsers en de voetgangers, de onteigeningen, het beperken van de overlast voor de bewoners, de aansluiting van het verkeer vanuit Sint-Jacobskapelle, de aansluiting van de ring op de gewestweg N35 in Kaaskerke, de aansluiting van de ring op de gewestweg N369 aan de Woumenweg en de bouw van een brug over de IJzer en de aanleg van een tunnel onder de spoorlijn Gent-Adinkerke', zegt Kurt Vanlerberghe, schepen voor Mobiliteit.
'De planning van deze kwartring zal zeker twee jaar duren. De aanbesteding kan in het gunstigste geval plaatsvinden eind 2010 of begin 2011. Ondertussen voorziet het Vlaamse Gewest vanaf 2011 in geld om de facturen van de diverse aannemers te betalen', aldus nog schepen van Openbare Werken Eric De Keyser.
De toekomstige kwartring is zo'n drie kilometer lang en start met een nieuw aan te leggen kruispunt op de Woumenweg even ten zuiden van de kruising met de Eikhofstraat. Deze Eikhofstraat wordt de belangrijke aanlooproute, vooral voor het vrachtverkeer vanuit het binnenland dat de bedrijventerreinen moet bedienen. Verder gaat de ring door de weiden achter de helikopterhaven en omarmt een flink gedeelte van het bedrijventerrein Heernisse. De ring loopt verder via een nieuw te bouwen brug over de IJzer, passeert achter de IJzertoren en gaat via een nieuwe tunnel onder de spoorweg door en mondt uit op de gewestweg N35 (Kaaskerkestraat).

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10157
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Peter » wo 07 jan 2009, 9:14

Passer le Fleuve de Fer et le Chemin de fer. :)
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » di 21 jun 2011, 8:13

Het Nieuwsblad 21-06-2011 schreef:Vanaf 2014 een ring om Diksmuide

DIKSMUIDE - De ring om Diksmuide komt er. In 2013 wordt de weg aanbesteed, de aanleg zelf is gepland voor eind 2013, begin 2014. Dat zei Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) tijdens haar werkbezoek aan Diksmuide.
De kwartring om Diksmuide is voorzien vanaf de Woumenweg tot aan de Kaaskerkestraat. Het wegtracé loopt achter het bedrijventerrein Heernisse, via een brug over de IJzer, een tunnel onder de spoorweg om verder achter de IJzertoren, het Koninklijk Technisch Atheneum en het bedrijventerrein Oude Barriere uit te monden op de Kaaskerkestraat. De ring om Diksmuide is een tweevakweg met een dubbel fietspad aan één zijde van de weg. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) werd al in oktober 2008 goedgekeurd.
'Ondertussen is het opvallend stil gebleven rond deze ring', bevestigt minister van Openbare Werken Hilde Crevits. 'Maar de voorbereidende werkzaamheden vorderen. Het milieueffectenrapport (MER), die de maatregelen onderzoekt die nodig zijn op het vlak van het leefmilieu, moet na de grote vakantie klaar zijn. Dit is een essentieel document om de ringweg aan te leggen. Anderzijds is Diksmuide bezig met een studie over het doorgaand verkeer in de stad zelf. Ik hoop dat al dit studiewerk tegen eind dit jaar in de provinciale auditcommissie passeert.'
'Het tracé van de ring doorkruist de eerste Duitse linie uit de Eerste Wereldoorlog. We verwachten dat de archeologen eerst nog wat proefsleuven zullen willen trekken om na te gaan of er nog ernstige sporen in de grond te vinden zijn. Al dit opgravingwerk is voorzien voor 2012. Volgend jaar willen we ook nog de onteigeningen opstarten en de bouwaanvraag indienen.'

Tunnel onder de spoorweg
'Met de Vlaamse overheid hoop ik in 2013 de werken te kunnen aanbesteden', zegt de minister. 'Ik vermoed dat de eerste spadesteek voor eind 2013 en de aanleg zelf voor 2014 zijn. Er is nu al in twee miljoen euro voorzien voor allerhande studiewerk. Voor de begroting 2013-2014 voorzie ik 14miljoen euro om de ringweg effectief aan te leggen.'
'Ondertussen heeft Infrabel al zijn medewerking toegezegd voor de bouw van de tunnel onder de spoorweg Diksmuide-De Panne en heeft de stad Diksmuide al enkele compenserende maatregelen inzake natuur uitgevoerd. De ring om Diksmuide is en blijft een prioriteit voor mij in West-Vlaanderen', zegt nog minister Crevits.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 22380
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door harry » di 21 jun 2011, 11:20

Ik vermoed dat het nummer van deze geplande weg N35f is. Kan iemand dat bevestigen of ontkrachten?
wegnummers.nl foto's van genummerde wegen (o.a. NBA) en van plaatsnaamborden
--Harry.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20226
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door waldo79 » do 23 jun 2011, 20:09

Komend vanuit de richting Zarren naar de richting Ieper (N35 :arrow: N369) is er al een soort van randweg. Wordt daar bij aangesloten?

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » do 24 nov 2011, 11:27

Het Nieuwsblad 24-11-2011 schreef:Aanleg ring om stad komt dichterbij

Afbeelding

DIKSMUIDE - De Vlaamse overheid heeft het milieueffectenrapport (MER) voor de ring rond Diksmuide goedgekeurd. Zo komt de aanleg van de ring dichterbij. De start van de werken is al gepland voor 2013 in plaats van 2014. De gewestweg N35 wordt verkeersluwer.
‘Het MER is een kanjer van 371 bladzijden. Het geeft de mogelijke effecten weer van de aanleg van de ring op het vlak van fauna en flora, geluid, landschap, bouwkundig erfgoed en mobiliteit', vertelt schepen voor Mobiliteit Kurt Vanlerberghe (SP.A). ‘Hiermee staat het licht op groen voor de administratieve afwerking van het dossier. Dat begint met een samenkomst van de gemeentelijke begeleidingscommissie mobiliteit op donderdag 1december. Tijdens deze bijeenkomst beslissen we over de materiaalkeuze, de verlichting en de groene inkleding van deze ring.'
‘In 2012 starten de onteigeningen en het archeologisch onderzoek. In het voorjaar dienen we ook de stedenbouwkundige aanvraag in. Eind 2012, begin 2013 duiden we een aannemer aan zodat de aanleg van deze lang verwachte ring kan starten. Het einde van de werken is voorzien voor 2014', weet Vanlerberghe.
Van zodra de ring een feit is, zal het zware verkeer niet meer via de N35 door het stadscentrum van Diksmuide rijden. Het is de bedoeling om de oost-westdoortocht door Diksmuide aan te pakken. ‘Het gaat hier vooral om de Esenweg. Deze gewestweg moet verkeersluwer. Vanaf de spoorweg tot aan de garage Ford voert Diksmuide een zone dertig in en versmalt ze de rijweg. Daarbij worden enkele bomen aangeplant. De straat krijgt een bijkomende flitspaal en een aannemer zal meerdere middengeleiders in het wegdek aanleggen. De verkeerslichten aan de Gasthuisstraat zullen langer op rood staan voor het verkeer op de N35. Daarmee willen we het verkeer ontraden, vooral voor die chauffeurs die niet in het stadscentrum moeten zijn. De nieuwe ring met de Eikhofstraat als aanlooproute is vanaf dan de snelste oplossing. We willen geen doorgaand verkeer meer via de Esenweg, de Maria Doolaeghestraat, de Gasthuisstraat, de IJzerlaan en de Kaaskerkestraat', besluit Kurt Vanlerberghe.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » vr 24 mei 2013, 20:11

De start van uitvoering is ondertussen verschoven naar 2015.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » zo 13 apr 2014, 16:47

Onderstaand kaartje schetst het geplande tracé:

Afbeelding
(Wegen en Verkeer)

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 22380
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door harry » zo 13 apr 2014, 21:38

^^
harry schreef:Ik vermoed dat het nummer van deze geplande weg N35f is. Kan iemand dat bevestigen of ontkrachten?
Ja dus. :)
wegnummers.nl foto's van genummerde wegen (o.a. NBA) en van plaatsnaamborden
--Harry.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20226
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door waldo79 » ma 14 apr 2014, 9:57

^^harry heeft telepathische gaven :mrgreen:

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » wo 17 dec 2014, 10:45

De nieuwste planning maakt gewag van een start van de werken in 2016 voor deze nieuwe ringweg. Komend jaar (2015) zal vooral dienen voor de verdere onteigeningen, een archeologisch onderzoek en het aanvragen van de stedebouwkundige vergunning. Voor de onteigeningen is 900000 euro voorzien. Voor de eigenlijke aanleg is 1,8 miljoen voorzien.

Lignard
zandpaadje
Berichten: 9
Lid geworden op: do 11 dec 2014, 18:52

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Lignard » di 30 dec 2014, 13:39

Jaren geleden denk begin '70er eind '60er jaren wilde de staat het financieren en wilden ze geen ring en nu is het jaren
gezever over wie wat betaald. En het heeft ook weeral een verloren brug gekost.

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Lambo19 » di 30 dec 2014, 13:42

^^
Welke brug bedoel je precies?

Lignard
zandpaadje
Berichten: 9
Lid geworden op: do 11 dec 2014, 18:52

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Lignard » di 06 jan 2015, 18:18

Die over de ijzer, wat Pervijze kon verbinden met de Oostendse steenweg. Wat toch iets ging ontlasten en zeker het verkeer van die kan die richting Veurne terug gaat. Die geplande autostrade Veurne richting Roeselare, of tot Deinze is ook een gemiste kan.
Niet iedereen gaat van Veurne over Brugge naar b.v. Tielt, Lichtervelde enz....
België is tenslotte een soort Ruhrgebied waar je het een beetje kunt mee vergelijken, en daar is het ook autostrade tegen expresweg.
En in het bijzonder een transitland, dat moet ingezien worden, en dat ze die ons land als transit gebruiken laten betalen dat moeten wij ook daar.

G,

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » wo 23 sep 2015, 9:28

De start van de bouw van de ring van Diksmuide wordt verschoven naar midden 2017. Twee boeren liggen dwars en moeten dus door middel van een gerechtelijke procedure worden onteigend. Verder is er ook nog een discussie gaande over de kruising met spoorlijn 73 tussen AWV en Infrabel.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » di 05 dec 2017, 7:32

^^ De eerste spadesteek wordt nu verwacht in 2019...

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » ma 24 dec 2018, 9:06

En nu werd ook nog de omgevingsvergunning geweigerd door minister Schauvliege:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20181223_04059500

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [GGW]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » wo 13 mei 2020, 8:24

vynkce schreef: di 05 dec 2017, 7:32 ^^ De eerste spadesteek wordt nu verwacht in 2019...
Volgende week beginnen de werken aan de nieuwe ring van Diksmuide. Deze zullen gefaseerd verlopen en enkele jaren duren.
Meer info: https://wegenenverkeer.be/nieuws/eerste ... naf-18-mei en https://wegenenverkeer.be/werken/zuidwe ... -diksmuide


Afbeelding

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [N035F]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door vynkce » do 10 mar 2022, 14:13

De tweede fase van de aanleg van de ring van Diksmuide werd gegund voor 4,5miljoen aan Stadsbader. Meer info: https://wegenenverkeer.be/werken/zuidwe ... -diksmuide

Tommy
autoweg
Berichten: 1889
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

Re: [N035F]Nieuwe ring Diksmuide

Bericht door Tommy » do 13 okt 2022, 10:25

Kort persberichtje, die een stand van zaken geeft:
https://www.hln.be/diksmuide/verkeer-va ... ~acb1236c/
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be