Afbeelding

[BINNENVAART] Tracébesluit Máximakanaal

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Medianieuws

[BINNENVAART] Tracébesluit Máximakanaal

Bericht door Medianieuws » ma 28 jul 2008, 17:07

Schuttevaer (26-7-2008) schreef:Tracébesluit omlegging van Zuid-Willemsvaart

DEN BOSCH Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat en minister Cramef van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer hebben begin juli het Tracébesluit omlegging Zuid-Willemsvaart Maas-Den Dungen ondertekend. Met deze belangrijke mijlpaal is de ligging van het nieuwe kanaal, de bijbehorende sluizen en de kruisende verbindingen nu ruimtelijk vastgelegd. Rijkswaterstaat kan beginnen met de voorbereidingen voor de uitvoering. Het is het enige project in Nederland waar een nieuw kanaal wordt gegraven. Met het nieuwe kanaal wordt Zuidoost-Brabant in de toekomst bereikbaar voor grotere binnenschepen. De beroepsvaart hoeft straks bovendien niet meer door het nauwe kanaal in de binnenstad van 's-Hertogenbosch te varen. Het nieuwe kanaalpand is ongeveer negen kilometer lang en loopt parallel aan de A2.
Rijkswaterstaat begint direct met de voorbereidingen. Zo worden bodemonderzoeken en onderzoeken naar archeologische vondsten uitgevoerd. Landmeters gaan aan het werk in het gebied waar het nieuwe kanaal komt te lopen en leggen de precieze grenzen van alle percelen vast. Ook de marktbenadering en de voorbereidingen van het contract voor de aannemer zijn gestart. Daarnaast zorgt Rijkswaterstaat voor alle benodigde vergunningen voor de aanleg van het kanaal. De aanbesteding van het project vindt plaats in 2009. De opening van het kanaal is eind 2014 gepland. Andere projecten In het gebied van het nieuwe kanaal staan nog meer projecten op stapel. Zo werkt het Waterschap Aa en Maas aan het Dynamisch Beekdal. De gemeente 's-Hertogenbosch is gestart met voorbereidingen voor de nieuwe beek de Rosmalense Aa, de ecologische verbindingszone en het bestemmingsplan voor de Groene Geledingszone.
Het realiseren van de omlegging valt samen met een aantal andere projecten op de Brabantse Kanalen. Zo wordt door Rijkswaterstaat gewerkt aan de verbreding en opwaardering van het Wilhelminakanaal en gaat de vervanging van de sluizen 4, 5 en 6 in de Zuid-Willemsvaart in augustus van start. Ten zuiden van Eindhoven is al een aantal sluizen vernieuwd. Uiteindelijk moet de Zuid-Willemsvaart vanaf de Maas bevaarbaar worden voor grotere schepen. Deze projecten leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant over water.

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door kees » ma 28 jul 2008, 22:57

In 's-Hertogenbosch is zelfs al een boekje uitgekomen (of gaat uitkomen) met ideëen voor een nieuwe functie van de Zuidwillemsvaart in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Volgens mij is hier zelfs al een keer aandacht aan besteed (ik kan me de Wuppertal-suggestie nog herinneren).

Het kanaal moet na omlegging geschikt zijn voor Klasse IV-schepen, terwijl nu slechts klasse II-schepen kunnen varen.

Bij de ombouw van de A2 hebben ze er al rekening mee gehouden in de vorm van verhoging van het viaduct van de A59 bij kp Hintham.

Remco
stadsweg
Berichten: 494
Lid geworden op: di 06 mar 2007, 18:00

Re: Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Remco » di 29 jul 2008, 7:31

Blijft de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch centrum nog bevaarbaar voor bijvoorbeeld plezierjachten?

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 16997
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Kaaiman » di 29 jul 2008, 12:24

Lijkt me wel. Je zou als stad een hoop toeristische opbrengsten mislopen als je alles hermetisch zou afsluiten. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart is vooral bedoeld voor de beroepsvaart.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » di 29 jul 2008, 13:06

kees schreef:Bij de ombouw van de A2 hebben ze er al rekening mee gehouden in de vorm van verhoging van het viaduct van de A59 bij kp Hintham.
Ze hebben in eerste instantie alleen de A59 hoger gelegd om het kanaal er onderdoor te kunnen leiden. Maar toen kwamen ze erachter dat het wel stom zou zijn om straks alles weer op te breken en toen hebben ze InfrA2 vast opdracht gegeven om ook de bruggen in de A59 te bouwen.

Maar dit is wel een groot project met vergaande consequenties voor bijvoorbeeld grondwater en kruisende wegen. Vooral de kromme Graafsebaan lijkt me een heel vreemd gezicht gaan worden.

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door kees » di 25 nov 2008, 0:14

How low can you go?
Brabants Dagblad (20-11-2008) schreef: Kanaalbruggen 9 centimeter te laag

VEGHEL/DEN BOSCH - De toekomstige omleiding van de Zuid-Willemsvaart bij Den Bosch vergt nog een forse bijkomstige investering. Alledrie de vaste bruggen over het kanaal, tussen Den Bosch en Veghel, voldoen niet aan de hoogtenorm voor professionele containervaart.
De vijf jaar oude A50-brug bij Veghel en de niet veel oudere bruggen bij Heeswijk-Dinther en Middelrode blijken 9 centimeter te laag voor schepen met drie lagen containers op het dek. Rijkswaterstaat breekt zich momenteel het hoofd over de vraag hoe het probleem op te lossen. Wellicht wordt het probleem neergelegd bij de aannemer die straks de omleiding bij Den Bosch mag aanleggen.
Brabants Dagblad (22-11-2008) schreef: Nee, geen negen centimeter, maar véél te laag
Eerst maar even een misverstand rechtzetten. Want eerdere berichten dat de brug over de Zuid-Willemsvaart, ter hoogte van Veghel, met negen centimeter moet worden opgekrikt, kloppen niet. Nee, deze Julian Ewell-brug moet veel verder omhoog. "Hij is nu vanaf het maaiveld gemeten 6,50 meter", zegt woordvoerster Suzanne Maas. "En hij moet minimaal zeven meter hoog zijn." De negen centimeter die in eerste instantie rond zoemden, waren kennelijk gemeten bij hoge waterstand. "We gaan een halve meter omhoog met die brug", benadrukt Maas nog maar eens.

Zo'n stevige ingreep kán voor enig gesteggel zorgen met Hans van Heeswijk, de architect die in 2001 de Betonprijs won vanwege zijn creativiteit met beton en staal in deze Ewell-brug. Normaliter worden bruggen óf van beton óf van staal gemaakt. Maar in dit geval durfden ook Rijkswaterstaat en Ballast Nedam te experimenteren, hetgeen wel extra budget vereiste. Van Heeswijk denkt dat de totale kosten in elk geval meer dan tien miljoen euro bedroegen.

De architect die kantoor houdt in Amsterdam ziet de vormgeving als zijn geestelijk eigendom. Maar aan de andere kant, over een verhoging van tien, vijftien centimeter zal hij echt 'geen rechtszaak beginnen'. Dat zou je nog kunnen zien als de 'aanpassing in redelijkheid' waarover bij oplevering afspraken zijn gemaakt.

Volgens de jongste berekeningen wordt het echter een correctie van een halve meter. Van Heeswijk: "Rijkswaterstaat moet ons sowieso in kennis stellen van de plannen. Dat is nog niet gebeurd. Niet zo netjes. Ik hoor het nu van u".

De Julian Ewell, in 2003 officieel geopend, is de jongste van drie bruggen over de Zuid-Willemsvaart die te laag blijken te zijn. De overgang bij Heeswijk-Dinther is 6,30 meter (70 centimeter te laag). En bij Middelrode moet de brug bijna één meter de lucht in.

Want er dienen binnenvaartschepen van de klasse IV te kunnen passeren. Zij stapelen containers tot drie hoog op en bereiken dan een hoogte van 6,70 meter. Het past in de plannen om de regio Zuidoost-Brabant over water beter bereikbaar te maken. En die zijn niet van vandaag of gisteren.

Heeft Rijkswaterstaat bij de bouw van de Ewell-brug even niet opgelet?

"Er zullen enkele plannen niet synchroon hebben gelopen", heet dat in de reactie van woordvoerster Maas. "Als wij gaan bouwen, kijken we altijd vooruit en houden we rekening met projecten van de toekomst. Dat hebben we ook bij deze bruggen gedaan."

Maar het was toch bekend dat er ook schepen van de klasse IV onderdoor moesten kunnen? "Dat wisten we", zegt Maas. "Maar daar zit ook nog wel verschil tussen."

Bij een controle eerder dit jaar van de Zuid-Willemsvaart tussen Den Dungen en Veghel kwam Rijkswaterstaat er achter dat een schip met een lading van drie containers hoog onherroepelijk zou vastlopen. "We gaan nu plannen maken hoe dit op te lossen. Dan kom je al gauw terecht bij het verhogen van de brug. De kennis daarvoor hebben we in huis."

Over de kosten van de onverwachte operatie kan Maas nog niks zeggen. Die zijn ook afhankelijk van de gekozen oplossingen. Het lijkt om miljoenen te gaan. Of Rijkswaterstaat alles gaat betalen, weet ze nog niet. "Maar vast staat dat we iets moeten doen. In 2015 dient de omlegging van de Zuid-Willemsvaart rond Den Bosch te worden opgeleverd. Dan moet de hele route bevaarbaar zijn voor schepen in de klasse IV. Dat gaat lukken."

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door kees » ma 17 aug 2009, 13:53

Vandaag en morgen worden in de Raad van State 25 bezwaarschriften behandeld. Binnenkort weten we of het Tracébesluit standhoudt tegenover de bezwaarmakers.
Vandaag stond er een groot artikel in het Brabants Dagblad, maar digitaal kan ik dat artikel niet vinden.
In het artikel wordt helder uiteengezet wat de kansen zijn van de bezwaarschriften.
De milieuorganisaties lijken weinig kans te maken, omdat zij een aanpak van het huidige tracé willen. Dat kost de helft minder dan het graven van een nieuw tracé. Begrijpelijkerwijs is de gemeente 's-Hertogenbosch daar faliekant tegen, omdat de Zuidwillemsvaart nu al een obstakel is, aangezien het dwars door de binnenstad loopt.
Anderen maken volgens de schrijver van het artikel meer kans. Zoals de eigenaren van een landgoed, waarvan bomenlanen met monumentale status nu doorsneden worden door het kanaal en twee bewoners die ingeklemd raken tussen een hoge spoordijk en een beschermingswand. Die bewoners willen uitgekocht worden, terwijl RWS slechts een stuk van de tuin nodig hebben en alleen daarvoor willen betalen. Ook de grond van het hoofdkwartier van Heijmans wordt gehalveerd, maar daar liggen volgens mij al compensatieafspraken over.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » ma 31 aug 2009, 13:07

Ze kunnen roepen wat ze willen, maar in de binnenstad van Den Bosch kun je geen kant op met dat kanaal. Om nog maar te zwijgen over de verkeersopstoppingen die er nu al zijn door de geopende bruggen...

Nee, wat mij betreft komt dat tracé er gewoon buiten de stad om.

Bart
autoweg
Berichten: 1875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:27
Locatie: Den Haag

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Bart » di 01 sep 2009, 18:47

een voorschotje op de zaak...
Anderen maken volgens de schrijver van het artikel meer kans. Zoals de eigenaren van een landgoed, waarvan bomenlanen met monumentale status nu doorsneden worden door het kanaal
Zal niet een heel groot probleem worden bij een bewezen nut en noodzaak.
twee bewoners die ingeklemd raken tussen een hoge spoordijk en een beschermingswand. Die bewoners willen uitgekocht worden, terwijl RWS slechts een stuk van de tuin nodig hebben en alleen daarvoor willen betalen.
De rechter zal hier wellicht proberen om tot wat overeenstemming te komen: is het toch niet mogelijk dat Rijkswaterstaat wat ruimhartiger wordt? En... de nadeelscompensatie zal voor deze mensen ook niet mals zijn, dus misschien is het sowieso al goedkoper om deze mensen uit te kopen. Lijkt me niet echt een probleem als er tijdens de zaak nog wat onderhandeld wordt. Kon voor Rijkswaterstaat wel eens vervelend worden als de rechter tot een uitspraak over moet gaan: is er wel een gedegen afweging van belangen geweest (bewoners vs. algemeen belang)...
Ook de grond van het hoofdkwartier van Heijmans wordt gehalveerd, maar daar liggen volgens mij al compensatieafspraken over.
Dat lijkt me niet het grootste probleem.
Bart - als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan...

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » wo 02 sep 2009, 10:27

Bart schreef:
Anderen maken volgens de schrijver van het artikel meer kans. Zoals de eigenaren van een landgoed, waarvan bomenlanen met monumentale status nu doorsneden worden door het kanaal
Zal niet een heel groot probleem worden bij een bewezen nut en noodzaak.
De grap hierbij is alleen dat het de milieuclubs zijn die dit roepen. De eigenaar van het landgoed geeft niks om de bomen, maar wil gewoon een flinke financiele compensatie hebben.

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door kees » do 25 mar 2010, 12:13

Heel goed nieuws! De schop kan de grond in.
Brabants Dagblad (24-03-2010) schreef: Kanaal mag worden omgeleid om Den Bosch

DEN HAAG/DEN BOSCH - De veelbesproken omlegging van de Zuid-Willemsvaart ten oosten van Den Bosch mag doorgaan. Dat volgt uit een uitspraak van de Raad van State. De Brabantse Milieufederatie, de Bossche Milieugroep en een groot aantal particulieren en bedrijven uit Den Bosch en omgeving liepen jarenlang om verschillende redenen te hoop tegen de ombouw van het kanaal bij Den Bosch.

Het nieuwe kanaal komt aan de oostkant van Den Bosch en loopt van Den Dungen tot aan de Maas bij Empel. Rijkswaterstaat is zeer opgetogen over het vonnis. Verruiming van het bestaande kanaal door de binnenstad in Den Bosch is geen geschikt alternatief
voor grotere containerschepen, oordeelde de hoogste bestuursrechter.
De Raad van State is na heropening van de zaak tevreden met de uitleg van het kabinet over de gevolgen voor de waterhuishouding in de gebieden die het nieuwe kanaal doorkruist en over bescherming van de das in de omgeving.
In juli 2008 is het tracé van de nieuwe Zuid-Willemsvaart vastgelegd. Het 9 kilometer lange kanaal komt ten oosten van Den Bosch te liggen en loopt van Den Dungen tot aan de Maas bij Empel. De omlegging is nodig voor het groeiende scheepvaartverkeer en overlast voor verkeer in Den Bosch. Vanaf 2015 kunnen schepen door het nieuwe kanaal, verwacht Rijkswaterstaat. Het project kost minstens 430 miljoen euro.
Vooral de reactie van de voorzitter van de Brabantse Milieufederatie was hoopgevend.
In het vervolgartikel in de papieren versie stond dat hij de eerste is om zijn tegenstanders te feliciteren. Dat is waarschijnlijk ingegeven door het feit dat de provincie al constructief bezig is met het inpassen van compenserende milieumaatregelen.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » vr 26 mar 2010, 12:28

Heel mooi! Ik ben benieuwd wanneer er daadwerkelijk zal worden gestart met de uitvoering, zal wel een hoop grondtransport gaan plaatsvinden hier in de regio. ;)

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door kees » di 02 nov 2010, 22:37

Oeps, er is iets niet helemaal goed gegaan.
Het slaan van een damwand voor de Zuidwillemsvaart heeft een stroomstoring veroorzaakt, die 8.000 huishoudens heeft getroffen. Hieronder een deel van een artikel van de site van omroep brabant.
omroepbrabant.nl schreef: Damwand
De storing wordt veroorzaakt door werkzaamheden aan de Zuid-Willemsvaart. Rijkswaterstaat gaat het kanaal omleggen. "In de Zuid-Willemsvaart worden damwanden geplaatst en daarbij zijn drie kabels van 10.000 volt beschadigd geraakt", aldus de woordvoerder van Enexis. Reparatie van de drie kabels gaat nog zes tot zeven uur duren. Op Twitter verschenen er talloze berichtjes over de stroomstoring.

Achtduizend
De problemen ontstonden aan het einde van de middag en troffen achtduizend huishoudens in Rosmalen, Berlicum, Nuland en Vinkel. Aanvankelijk leek het erop dat de problemen snel zouden zijn opgelost. Enexis moest hiervan terugkomen.

Yoeri
dorpsstraat
Berichten: 163
Lid geworden op: wo 22 okt 2008, 0:20

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Yoeri » za 01 jan 2011, 15:34

Zijn er van deze tracées (oude en nieuwe) kaartjes te vinden?

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door peejay » wo 05 jan 2011, 13:25

:arrow: http://www.centrumpp.nl/projecten/Archief/; zoek op "Zuid-Willemsvaart" voor alle (gearchiveerde) procedures.
Rij met je hart

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3504
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Naturist » wo 04 jan 2012, 14:05

Mogelijk dat de werkzaamheden met het volgende zijn begonnen, deze aardebaan zag ik vandaag langs de N279 liggen, en kon het niet laten om hem op de gevoelige plaat te zetten.
hieris het
Afbeelding
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8639
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door captain007 » wo 04 jan 2012, 14:13

Ze zijn verderop ook al bezig met de Zuid-Willemsvaart. Bij het terrein van Heijmans heeft men al veel gesloopt en tot en met Empel liggen overal zandbergen. Ook is men al een tijdje bezig met de spoorbrug over het toekomstige kanaal bij Rosmalen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72837
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Chris » di 20 mar 2012, 10:05

De aanleg van de Zuid-Willemsvaart bij Rosmalen:

Afbeelding

Afbeelding

beide foto's: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 8486
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door keokiracer » di 22 mei 2012, 22:05

*kick*
Rijkswaterstaat schreef:Dag van de Bouw: omlegging Zuid-Willemsvaart in beeld; 2 juni
WillemsUnie en Rijkswaterstaat openen de deuren voor publiek

22-05-2012 | Noord-Brabant | persbericht

Zaterdag 2 juni is de Dag van de Bouw. WillemsUnie en Rijkswaterstaat grijpen die gelegenheid aan om de omlegging van de zuid-Willemsvaart uitgebreid te laten zien. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn de keten aan de Kloosterstaat in Rosmalen open en kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen.

Onder andere is te zien hoe en met welk materieel de omlegging van de Zuid-Willemsvaart wordt aangelegd. Daarnaast zijn er rondleidingen op de bouwplaats, demonstraties en activiteiten voor de kinderen.

Deze dag laat zien hoe veelomvattend een groot bouwproject kan zijn. Een dag waarop de bezoekers WillemsUnie en Rijkswaterstaat beter kunnen leren kennen.
Geïnteresseerden kunnen voor meer info op de link klikken. Alles staat daar erg uitgebreid :)
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3504
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Naturist » vr 08 jun 2012, 22:21

M'n dochter en ik waren vanavond in de buurt en heb even een plaatje vanaf de voormalige Tivoliweg genomen, er lag een mooie verhoging vanwaar een mooi overzicht te maken was.
Afbeelding
Als aannemer hoor je trouwens dit soort verhogingen te beschermen tegen krakers, anders kun je er wegens de faunabescherming, maandenlang niets mee. :p
Afbeelding
Ook het spoor wordt m.i. ter plekke nog weer verhoogt, terwijl ik meende dat ze daar met de ombouw van de randweg al rekening hadden gehouden.(niet dus)
Er stond een mooie stapel betonplaten met een ladder ertegen , prachtige fotolocatie :top:
Afbeelding
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8639
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door captain007 » za 09 jun 2012, 10:33

Ik zag enkele weken geleden dat de hoogspanningslijn bij industrielijn De Brand verlegd is met nieuwere hogere masten om over de omlegging heen te gaan.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » zo 23 dec 2012, 15:31

Ik ben gisteren eens rondgereden in Rosmalen e.o. en heb daarbij ook de omlegging van het kanaal aanschouwd. Het is op plaatsen al onherkenbaar veranderd, maar ze moeten nog wel veel grond ontgraven.

Deze mooie fotosite vond ik trouwens: http://www.willemsunie.com/

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72837
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Chris » za 16 feb 2013, 10:45

Nieuwe luchtfoto's. De werkzaamheden beginnen goed zichtbaar te worden, onder andere de nieuwe viaducten en sluizen.
http://defotograaf.eu/blog/luchtfotogra ... den-bosch/

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8639
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door captain007 » ma 17 jun 2013, 20:44

Bij gebrek aan een A50 topic plaats ik het bericht maar hier. Rijkswaterstaat heeft de verhoging van de brug in de A50 voorlopig gegund aan Rasenberg. Let even op de vetgedrukte passage:
Rijkswaterstaat schreef:Rijkswaterstaat is voornemens de verhoging van de brug in de A50 over de Zuid-Willemsvaart te gunnen aan Rasenberg Wegenbouw B.V.. Deze brug ter hoogte van Veghel met als officiële naam de Julian J. Ewellbrug, gaat in 2014 een meter de lucht in. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de brug eind jaren negentig is al rekening gehouden met deze plannen. Door de brug te verhogen is deze in de toekomst te passeren voor schepen met drie lagen containers of een lading met een hoogte van zeven meter.
Ze verbloemen dat ze gewoon bij de aanleg een zeer kostbare blunder hebben gemaakt die nu een hoop geld gaat kosten. Leuk dat men het voor de buitenwacht zo communiceerd, maar het is natuurlijk de grootste onzin :geenlach:.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40571
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Vinny » ma 17 jun 2013, 20:46

Communicatiemanagement moet je niet onderschatten :)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Rogier
expressweg
Berichten: 4802
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Rogier » di 18 jun 2013, 11:37

captain007 schreef:Bij gebrek aan een A50 topic plaats ik het bericht maar hier. Rijkswaterstaat heeft de verhoging van de brug in de A50 voorlopig gegund aan Rasenberg. Let even op de vetgedrukte passage:
Rijkswaterstaat schreef:Rijkswaterstaat is voornemens de verhoging van de brug in de A50 over de Zuid-Willemsvaart te gunnen aan Rasenberg Wegenbouw B.V.. Deze brug ter hoogte van Veghel met als officiële naam de Julian J. Ewellbrug, gaat in 2014 een meter de lucht in. Bij het oorspronkelijke ontwerp van de brug eind jaren negentig is al rekening gehouden met deze plannen. Door de brug te verhogen is deze in de toekomst te passeren voor schepen met drie lagen containers of een lading met een hoogte van zeven meter.
Ze verbloemen dat ze gewoon bij de aanleg een zeer kostbare blunder hebben gemaakt die nu een hoop geld gaat kosten. Leuk dat men het voor de buitenwacht zo communiceerd, maar het is natuurlijk de grootste onzin :geenlach:.
Inderdaad de grootste onzin. Nu mag men de weg over enkele tientallen meter compleet opnieuw gaan aanleggen.
De extra kosten om de brug bij de bouw al op deze hoogte te brengen zijn verwaarloosbaar (pijlers en landhoofden 1 meter hoger en een paar tientallen kuubs zand meer).

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8639
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door captain007 » wo 11 sep 2013, 15:39

Op Facebook staan weer wat luchtfoto's van het project. Onder andere de aanleg van de brug in de N279 (voorbereid op 2x2 rijstroken) is goed te zien, evenals andere bruggen in aanbouw. Ook aardig zijn de aanleg van een drietal sifons die ervoor zorgen dat drie waterlopen het kanaal ongelijkvloers kruisen. Ook de aanleg van een tweetal sluiscomplexen (een bij Empel en een direct ten zuiden van A59) is goed te zien.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Via » wo 11 sep 2013, 18:54

Het begint al goed te vlotten. Ook de infrastructuur schiet al aardig op, een week of 2 geleden reed ik nog over de oude Graafsebaan maar ik zie dat nu de nieuwe route over de brug al open is. :)

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40571
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door Vinny » do 12 sep 2013, 14:19

Ik zag vanuit de lucht dat de kanaalpanden inderdaad al langzaam vol water lopen :)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

jan
autoweg
Berichten: 1843
Lid geworden op: ma 16 mei 2005, 16:11
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [BINNENVAART] Tracébesluit Zuid-Willemsvaart

Bericht door jan » zo 15 sep 2013, 21:14

Via schreef:Het begint al goed te vlotten. Ook de infrastructuur schiet al aardig op, een week of 2 geleden reed ik nog over de oude Graafsebaan maar ik zie dat nu de nieuwe route over de brug al open is. :)
Klopt. Dit weekend hebben de laatste afrondende werkzaamheden plaatsgevonden. Komende vanaf Rosmalen is het best nog een steil klimmetje geworden.