[A067] Eindhoven - Venlo: verbreding 2x3

Discussieer hier over actuele grote wegenplannen en in uitvoering zijnde grote projecten

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
EtienneM
Moderator
Berichten: 1189
Lid geworden op: vr 12 okt 2012, 22:08
Locatie: Oostenrijk

[A067] Eindhoven - Venlo: verbreding 2x3

Bericht door EtienneM » vr 15 aug 2008, 2:11

Verbreding A67 Eindhoven - Venlo
Afbeelding

Wegen:
Traject: Knooppunt Leenderheide - Knooppunt Zaarderheiken
Uitvoeringsperiode: 2020 - 2023
Kosten: €154 miljoen
Gereed: 2023
Toekomstige configuratie: KP Leenderheide - Geldrop: 2x3
Huidige fase van het project: Ontwerp-voorkeursalternatief vastgesteld (afronding verkenningsfase)

De doorstroming en verkeersveiligheid op de A67 tussen de knooppunten Leenderheide en Zaarderheiken zijn niet optimaal. De oorzaken van de grote drukte en verkeersonveiligheid liggen bij het grote aandeel (internationaal) vrachtverkeer, smalle en korte toe- en afritten en een gebrek aan parkeerplaatsen voor het vrachtverkeer. Naar aanleiding van de aanhoudende problematiek heeft de Minister van I&M in 2016 de startbeslissing genomen om een MIRT-verkenning voor de A67 uit te voeren om de problemen te verhelpen.

Op basis van de MIRT-verkenning is in november 2018 het voorlopig voorkeursalternatief vastgesteld. In dit alternatief wordt de A67 tussen knooppunt Leenderheide en Geldrop verbreed naar 2x3 rijstroken. Voor het gehele traject Leenderheide - Zaarderheiken zullen er ook zogenaamde 'Smart Mobility-maatregelen' worden genomen om de doorstroming op het traject te verbeteren. Dit zijn niet-infrastructurele maatregelen die hoofdzakelijk gericht zijn op de hoeveelheid verkeer verminderen en het verminderen van het aantal ongevallen op het gehele traject.

Afbeelding

Concreet wordt voorzien de volgende maatregelen te nemen in het voorkeursalternatief
• Smart-Maatregelen
- Verminderen (spits)vraag autoverkeer (doel: reductie van 10% van het lokale verkeer Geldrop – Leenderheide)
- Makkelijker en veiliger invoegen (doel: verhoging van wegcapaciteit met 5%)
- Verbeteren technische staat voertuigen (meten bandenspanning vrachtwagens)

• Kleine infrastructurele maatregelen
- Pechhavens aanleggen op wegvakken op het Brabantse deel van A67 die niet worden verbreed
- Aansluitingen ten oosten van Geldrop aanpassen
- Aanpassen bewegwijzering

• Verbreden tussen Geldrop en Leenderheide
- Rijbaan noord: Aanleggen van een weefvak
- Rijbaan zuid: Aanleggen van een derde rijstrook, inclusief handhaven VZP Meelakkers
- Vorm van de aansluiting Geldrop wordt nog nader bepaald in planuitwerkingsfase


Tracébesluiten
:arrow: Ontwerp-structuurvisie met voorkeursalternatief A67 Leenderheide - Zaarderheiken
:arrow: Milieueffectenrapportage A67 Leenderheide - Zaarderheiken
Meer info:
:arrow: https://www.mirta67leenderheidezaarderh ... fault.aspx - Projectwebsite van de MIRT-procedure
:arrow: https://www.smartwayz.nl/ - Informatie over SmartwayZ, het mobiliteitsprogramma van de overheid waar de A67 deel van uitmaakt
:arrow: Forumpost vaststelling ontwerp-structuurvisie met voorkeursalternatief
Detailkaartjes
:arrow: http://anteagroupnl.maps.arcgis.com/app ... bb4522c06f - Online-viewer van de verschillende varianten en het voorkeursalternatief
Nieuws
:arrow: https://mirta67leenderheidezaarderheike ... fault.aspx - Nieuws op projectpagina MIRT-procedure
Status in de MIRT-procedure

Afbeelding

Voor meer informatie over de stappen in de MIRT-procedure, zie dit document. De A67 betreft een 'Verkenning met Structuurvisie en plan-mer uitmondend in een project-m.e.r.-plichtig tracébesluit op basis van de tracéwet'. Zie ook de Spelregels van het MIRT.
Post opgesteld: 4 april 2019
Laatste update: 15 april 2019
Flickr • EtienneMuis
Lidnummer 0016

Gebruikersavatar
EtienneM
Moderator
Berichten: 1189
Lid geworden op: vr 12 okt 2012, 22:08
Locatie: Oostenrijk

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door EtienneM » vr 15 aug 2008, 9:01

Vorige berichten in dit topic:


CborG op 15 augustus 2008 schreef:
De Gelderlander schreef:
Vrachtwagens nekken A67

donderdag, 14 aug 2008 13:36 | Door: de Gelderlander
De A67 wordt gezien als het toekomstige zorgenkindje van Limburg. Als de problemen met de A73-tunnels zijn opgelost en de A2 tussen Maasbracht en Maastricht is verbreed, is er aan de drukte op de A67 nog niets gedaan. En dat terwijl de regelmatige gebruiker 'voelt' dat hier een knelpunt dreigt. Het vreemde is dat de cijfers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat een heel ander verhaal vertellen.

De A67 is helemaal niet druk. Volgens de prognoses loopt in 2020 alleen tussen Eindhoven en Asten het verkeer wat vast. Op de A67 is iets heel anders aan de hand. Momenteel bestaat maar liefst 27 procent van het verkeer op die weg uit vrachtwagens. Dat loopt op tot 36 procent in 2020, is de verwachting. Dat is veel. En de gevolgen zijn groot. Want vrachtwagens gebruiken nu eenmaal vooral de rechter rijbaan. En dat betekent dat er een 'muur van vrachtwagens' ontstaat die invoegen vrijwel onmogelijk maakt.

Een extra rijbaan lost dat probleem niet op. De vrachtwagens blijven immers de weg richting de twee vrije banen blokkeren. Dat kun je alleen voorkomen als je alle vrachtwagens richting middenberm stuurt. Daar komt dan een aparte strook voor het doorgaand vrachtverkeer.

De truck gaat bij Eindhoven de eigen rijbaan op, en komt er pas in Venlo bij het knooppunt Zaarderheiken vanaf. Dit om te voorkomen dat er onderweg vrachtwagens via de snelle linker rijbaan moeten uitvoegen richting afrit. De 'gewone' snelweg blijft beschikbaar voor personenwagens en trucks met een bestemming langs de route. Een perfecte oplossing, vinden de Limburgse Kamer van Koophandel, Transport en Logistiek Nederland en Eigen Vervoerders Organisatie die voor de snelle aanleg van zo'n strook pleiten. Ze vinden gehoor bij verantwoordelijk gedeputeerde Ger Driessen.

"Het is altijd goed om verkeer te scheiden. Ook vanwege de veiligheid. Bij de A67 zou ik me zelfs voor kunnen stellen dat je een tweebaans vrachtwagenstrook maakt", stelt hij. De voordelen van een eigen truckersbaan zijn legio, blijkt uit onderzoek dat het bureau DHV voor het ministerie van Verkeer en Waterstaat deed.

Zo wordt het invoegen simpeler en neemt de overlast af omdat lawaaiige vrachtwagens verder van de huizen rijden. Toch is invoering van zo'n strook niet simpel, en al zeker niet goedkoop. De rijbaan voor vrachtwagens wordt door een vangrail of een betonnen muur gescheiden van de andere stroken. Dat betekent dat de truckers ook een eigen vluchtstrook, of een reeks noodstopplekken moeten krijgen. Dat vreet ruimte. Veel meer dan een gewone derde rijstrook. En ruimte is schaars in Nederland. Het alternatief? Een vrachtwagenstrook op de rechter rijbaan. Wil je de 'vrachtmuur' voorkomen, dan zul je bij de op- en afritten het overige verkeer met een brug over de vrachtwagenstrook heen moeten leiden. En dat is ook duur.

Opvallend gevolg van alle investeringen zou zijn dat op de 'gewone' rijbaan amper verkeer overblijft. Bij Venlo hebben de auto's dan zelfs aan één rijbaan genoeg, heeft het adviesbureau DHV berekend. Om er meteen aan toe te voegen dat zo'n smalle snelweg natuurlijk niet logisch is.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zelf zegt nog niets over de toekomst van de snelweg A67. Het vrachtwagenprobleem is bekend, studies naar oplossingen lopen en daarbij is niets uitgesloten, laat een woordvoerder vanuit Den Haag weten.
Eindhovens Dagblad schreef:
Noodkreet om derde rijstrook A67

dinsdag, 12 aug 2008 12:31 | Door: ED

EINDHOVEN - De overheid moet nog dit jaar maatregelen nemen om de doorstroming op de A67 te bevorderen. Het dichtslibben van de snelweg tussen Eindhoven en de Duitse grens zorgt voor grote economische schade. Dat zeggen verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de Kamer van Koophandel Oost-Brabant en Limburg. Zij eisen dat minister Eurlings (Verkeer) nog dit jaar met geld over de brug komt om onder meer bij Geldrop een extra rijstrook aan te leggen. De A67 wordt veelvuldig gebruikt door transportverkeer. Volgens de organisaties rijden op de 45 kilometer lange snelweg tussen Eindhoven en Venlo zeven keer zoveel vrachtwagens dan op een gemiddelde andere autosnelweg in het land. Op dit moment is 27 procent van de voertuigen een vrachtwagen. Dat zal volgens verwachting in 2020 zijn opgelopen tot 36 procent.

Voor Gebroeders Hoefnagels Transporten in Asten (130 trucks) is de A67 de belangrijkste verkeersader. "Hopeloos", omschrijft directeur Aloys Hoefnagels de situatie op de weg. Zijn transportbedrijf vervoert vooral zware bouwmaterialen als betonplaten en heipalen. "Het wordt alleen maar erger." De files op de A67 kosten de ondernemer naar eigen zeggen vijftienduizend euro op jaarbasis. "Dagelijks staan onze chauffeurs op het traject Eindhoven en Venlo in totaal vijf uur in de file."

EVO, TLN en de Kamer van Koophandel (KvK) pleiten ervoor dat minister Eurlings snel geld ter beschikking stelt zodat nog dit jaar kan worden gestart met het bevorderen van de doorstroming. De organisaties pleiten voor een snellere aanpak van de problemen door onder meer op- en afritten te verlengen. Ook willen de partijen een verbreding van de snelweg met stroken speciaal voor vrachtverkeer. Eind juni stelde het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) 9,4 miljoen euro beschikbaar om de A67 snel veiliger te maken. Om kortetermijnmaatregelen - zoals het verlengen van invoegstroken - te kunnen bekostigen, wilde SRE de kosten van de werkzaamheden voorschieten.

Onlangs besloot minister Eurlings echter niet mee te willen werken aan een voorfinancieringsconstructie. "Volgens de minister omdat dat geen structurele oplossing is", stelt Jeroen Bol van EVO. "Eurlings kan niet beloven dat hij over twee a drie jaar wel ruimte heeft in zijn begroting om de A67 aan te pakken."
Eurlings stelt eerst een onderzoek in om te zien waar welke verbetering op de weg nodig zijn. Hij laat in het najaar weten wanneer dat onderzoek zal plaatsvinden. Voor EVO, TLN en de KvK duurt dat veel te lang. "Met relatief kleine ingrepen, is er al veel onvrede weg te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van matrixborden om de verkeersstroom soepeler te laten verlopen."

Rene op 15 augustus 2008 schreef:Gescheiden rijstroken voor vrachtverkeer zijn aperte onzin. Een aparte rijbaan in de middenberm vereist bovendien aparte flyovers (links uitvoegende en invoegende vrachtwagens moet je niet willen), plus dat die vrachtwagens zelf dan alsnog last hebben van de treintjesvorming. Vreselijk duur, en de transporteurs schieten er geen bal mee op. Ook onderhoudstechnisch is zo'n middenberm-vrachtwagenbaan bepaald niet geweldig. Het is zo inflexibel als de pest.

De "vrachtwagenmuurtjes" ontstaan in belangrijke mate omdat vrachtwagens elkaar niet kunnen c.q. mogen passeren, waardoor er op een gegeven ogenblik treintjes achter de traagste vrachtwagens ontstaan. Met 2x3 rijstroken en de gegeven hoeveelheid personenverkeer is er voor het vrachtverkeer meer dan voldoende ruimte om in te halen. Daarmee is de treintjesvorming een stuk minder en zullen de invoegproblemen dus ook verleden tijd zijn. Dat had DHV zeker ook zelf kunnen weten :roll:

Kortom: 2x3 tussen de knooppunten Leenderheide en Zaarderheiken is verreweg de goedkoopste en de beste oplossing.
Flickr • EtienneMuis
Lidnummer 0016

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Pino » vr 15 aug 2008, 10:45

Zo'n tweebaansweg met alleen maar vrachtwagens op de rechterstrook rijdt niet echt lekker, nee. De A15 heeft hetzelfde euvel. Verder eens dat een driestrooksweg de problemen beter oplost. Heb in Italië wel op de A4 gereden die ook zoveel vrachtverkeer heeft, maar dat valt eigenlijk totaal niet op omdat jij twee à drie rijstroken verder naar links gewoon lekker doorrijdt. Resteert uiteraard wel het probleem van in- en uitvoegen, maar zoals René terecht zegt zou dat met die derde strook moeten verminderen, omdat vrachtwagens dan kunnen inhalen en dus niet meer in treintjes achter de langzaamste vrachtwagen zitten. De praktijk van andere drukbereden vrachtroutes, zoals de Italiaanse A4, bewijst dat volgens mij ook wel.

Als de A74 er komt te liggen, wordt het op de A67 vrees ik nog erger. Voor verkeer tussen de haven van Rotterdam en Zuid-Duitsland is de route via Venlo het kortste, maar vrachtverkeer neemt meestal nog de iets langere route via de A77/A57 om een volledige snelwegverbinding te hebben en niet door Venlo te hoeven. Bij completering van de A74 zie ik die groep chauffeurs collectief naar de route via de A67 verkassen. Zou dat in de in het eerste artikel genoemde berekeningen van de verkeersstroom zijn meegenomen?

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76461
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Chris » vr 15 aug 2008, 10:49

De drukste vrachtwagenroutes ter wereld hebben ook geen vrachtwagenstroken. Dit zijn de I-80 in Chicago en de I-710 in Los Angeles die beiden 40.000 vrachtwagens per etmaal tellen. Ter vergelijking: de A1 bij Deventer verwerkt 20.000 vrachtwagens per etmaal. Genoemde snelwegen hebben wel 8 tot 10 rijstroken.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15229
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Via » vr 15 aug 2008, 14:21

Een gewone verbreding naar een volwaardige 2x3 lijkt mij ook de beste oplossing. Maar ik dacht trouwens dat de parallelbanen van de Randweg Eindhoven werden doorgetrokken tot afrit Geldrop/Heeze?

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Pino » vr 15 aug 2008, 15:24

Is de A1 bij Deventer de drukte vrachtwagenroute van Nederland? Kom daar vrijwel nooit (en zeker niet door de weeks), dus ik ken alleen de vele vrachtwagens op de A67 en de A15.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9080
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Ds79m » vr 15 aug 2008, 15:35

Komt deze verbreding nog in aanmerking voor gedeeltelijke financiering met EU-/Belgisch of Duits geld? Uiteindelijk is het toch de verbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Pino » vr 15 aug 2008, 16:26

De EU zou een bijdrage kunnen leveren in het kader van het TEN-T programma. Tenminste, dat is een fonds voor de verdere ontwikkeling van Europese infrastructuur. Weet verder niet of de A67 aan de vereisten van het programma zou kunnen voldoen.

België en Duitsland kun je niet tot een bijdrage dwingen, maar vrijwillig mag natuurlijk altijd. Vroeg of laat eindig je dan met een uitruil van het slag "wij een bijdrage aan de A67, werken jullie mee aan de aanleg van een spoorverbinding Antwerpen - Ruhrgebiet". Om maar eens een gevoelig punt te noemen, want wij staan er in Nederland nou niet om bekend om enorm mee te willen werken infrastructuur die de bereikbaarheid van de Antwerpse haven zou kunnen verbeteren.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20577
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door waldo79 » vr 15 aug 2008, 16:48

Pino schreef:Is de A1 bij Deventer de drukte vrachtwagenroute van Nederland?
De A1 is zeker drukker dan de A15 :yes: Rijdt beslist niet fijn op een doordeweekse dag.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10307
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door vynkce » di 02 sep 2008, 13:52

Ik betwijfel zeer sterk dat België (Vlaanderen) met geld over de brug zou komen voor een verbreding van de A67 tussen Eindhoven en Venlo. Er is nu al te weinig geld om in Vlaanderen grote wegenprojecten aan te pakken. Een deal proberen sluiten en een snelle opening van de Ijzeren Rijn in het vooruitzicht stellen is vrij lastig omdat de kans groot is dat jullie dan stranden in het communautaire moeras van de verschillende bevoegdheidsverdelingen. Wie betaalt wat? Enzovoort...

Ed
verkeersader
Berichten: 825
Lid geworden op: wo 18 mei 2005, 18:04
Locatie: Goesdorf (L)

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Ed » wo 29 okt 2008, 19:18

waldo79 schreef:
Pino schreef:Is de A1 bij Deventer de drukte vrachtwagenroute van Nederland?
De A1 is zeker drukker dan de A15 :yes: Rijdt beslist niet fijn op een doordeweekse dag.
De A1 bij Deventer is toch 2x2 (met spitsstrook?) en de A15 is 2x3. Zou het daardoor komen dat de A1 drukker lijkt/is?
Brandstofprijzen Luxemburg (per 21-09-2012): Diesel 1,277 Euro95 1,419

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20577
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door waldo79 » wo 29 okt 2008, 20:48

De A15 is ten oosten van Papendrecht nergens breder dan 2x2. Ik heb het, gezien mijn woonplaats, over het drukke wegvak Deil-Valburg.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door duikgek89 » wo 29 okt 2008, 22:07

Wat mij betreft mogen zowel de A67 en de A15 volledig verbreed worden naar 2*3 op de plekken waar deze dat nog niet zijn. Dat is met vrachtverkeer veel comfortabeler en veiliger.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 22884
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door harry » do 30 okt 2008, 11:58

Ik lees dit nu pas:
De Gelderlander schreef: Gedeputeerde Ger Driessen: "Bij de A67 zou ik me zelfs voor kunnen stellen dat je een tweebaans vrachtwagenstrook maakt"
Knappe man die 2 banen in 1 strook kwijtkan. :)
wegnummers.nl foto's van genummerde wegen (o.a. NBA) en van plaatsnaamborden
--Harry.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door duikgek89 » do 30 okt 2008, 12:04

harry schreef:Ik lees dit nu pas:
De Gelderlander schreef: Gedeputeerde Ger Driessen: "Bij de A67 zou ik me zelfs voor kunnen stellen dat je een tweebaans vrachtwagenstrook maakt"
Knappe man die 2 banen in 1 strook kwijtkan. :)
Ja nou je het zegt.

Vraag me toch af hoe ze dat willen doen :rofl2: :hahaHAHA:

Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 14371
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Attietattie » do 30 okt 2008, 12:24

Op deze manier kan je het de burger dus ook niet kwalijk nemen dat ze het altijd verkeerd zeggen. Als de krant het al niet kan... :?
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41371
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Vinny » do 30 okt 2008, 17:00

psst. Een tweestrooksvrachtwagenbaan dus ;)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36666
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Rene » do 30 okt 2008, 17:09

Ruimteverspilling. Maak toch gewoon 2x3... *zucht*

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door duikgek89 » do 30 okt 2008, 17:36

Rene schreef:Ruimteverspilling. Maak toch gewoon 2x3... *zucht*
En geldverspilling, dat geld kunnen ze dan mooi uitgeven aan het verhelpen van andere knelpunten.

Medianieuws

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Medianieuws » vr 28 nov 2008, 16:31

Cobouw (26-11-2008) schreef:19 Miljoen voor betere doorstroming op A67

Den Haag - Verkeersminister Eurlings heeft 19 miljoen euro toegezegd voor de bestrijding van files op de A67 tussen Eindhoven en Venlo. Eurlings moet nog bepalen welke maatregelen hij precies treft. Belangenorganisaties van vervoerders EVO en TLN pleiten voor het verlengen van op- en afritten om in- en uitvoegen te vergemakkelijken. "Hierdoor zal de doorstroming met 3 tot 8 procent verbeteren. Ook zullen filesignalering boven de weg en doseerlichten bij op- en afritten bijdragen aan een betere doorstroming. Voor de lange termijn moet door middel van een extra rijstrook (doelgroepstrook) voor vrachtverkeer capaciteitsvergroting komen op het hele traject tussen Eindhoven en Venlo en niet alleen van Eindhoven tot Geldrop",'zo meldt een woordvoerder. Beide organisaties zijn erover te spreken dat de minister de door de provincie en het bedrijfsleven voorgestelde maatregelen ter harte neemt en snelle en goedkope maatregelen treft die de doorstroming verbeteren.

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Frits » vr 28 nov 2008, 18:23

Kan de doorstroming op een snelweg met 3 tot 8% verbeteren door het verlengen van op- en afritten? Ik vraag me het af.
De autogordel: een band voor het leven.

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door jeroent » vr 28 nov 2008, 18:31

Waarom daar wel en op de A2 tussen Maarheeze en knp. Leenderheide niet? Het vrachtverkeer is er weliswaar minder, maar de oprittenproblematiek is dezelfde.

Dat op- en afritten verlengen helpt perfect, helemaal als je alle opritten in de afrit van de volgende afslag laat overgaan :-)

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Frits » vr 28 nov 2008, 18:34

Ik zie dagelijks tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd hoe slecht er gereden wordt bij weefstroken. Probleem is dat mensen steeds langzamer gaan rijden i.p.v. de snelheid vast te houden. De file voor knooppunt RIjnsweerd slaat iedere morgen terug tot de A12.
De autogordel: een band voor het leven.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door duikgek89 » zo 30 nov 2008, 11:48

Helpt niet als mensen het liefst nog voor de blokmarkering over de doorgetrokken strepen in willen voegen, of verwachten dat men ze ruimte geeft.

Laatst ook weer zo'n mafkees, zat bij het beginnen van de blokmarkering precies midden langs een vrachtauto en reed ongeveer even hard. Achter de vrachtauto reed een andere vrachtauto en gat was ook niet heel groot. Voor de eerste vrachtauto was ruimte zat. In Nederland hebben we dermate lange invoegstroken dat je in deze situatie gewoon het gas op de plank moet duwen en dan kun je voor de vrachtauto invoegen. Daar was plek zat.

Maar nee, meneer mafkees gaat gewoon vol op de remmen om dan 10cm achter de vrachtauto te gaan rijden. Vervolgens wacht meneer tot er op de linkerstrook iemand aankomt met 120 a 130 om dan zijn auto met 80 ervoor te gooien. De volgende stap is het zo langzaam mogelijk versnellen naar de duizelingwekkende snelheid van wel 95kmh om daarmee links te blijven rijden.
Ik zat achter die mafkees, op ruime afstand zodat ik ruimte had om nog wat te versnellen en omdat ik hem al niet vertrouwde. Gaat die idioot op de rem staan...
Maar zo is het niet 1 keer, nee zo gaat dat bijna altijd...

Wat je ook nog weleens ziet is dat men op de invoegstrook naast een auto of vrachtauto (die op de doorgaande rijstrook rijd) gaat rijden en verwacht dat deze aan de kant gaat... Dat gebeurt niet en op een gegeven moment rijden ze dan op de vluchtstrook... Dan heb je het echt niet begrepen...

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door Frits » zo 30 nov 2008, 12:59

duikgek89 schreef:Helpt niet als mensen het liefst nog voor de blokmarkering over de doorgetrokken strepen in willen voegen, of verwachten dat men ze ruimte geeft.
Op de weefstrook tussen KP Rijnsweerd en Lunetten hebben ze dit proberen op te lossen door de blokmarkering een paar honderd meter verderop te laten beginnen en het eerste deel met een dubbele doorgetrokken streep te scheiden. Zonder positief effect helaas.
De autogordel: een band voor het leven.

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door RoelZ1 » do 04 dec 2008, 7:41

Bij het weefvak tussen Ypenburg en Delft-Noord op de A13 hebben ze een proef waarbij de eerste paar 100 meter alleen verkeer van de A13 naar de afslag kan, en daarna pas verkeer vanuit Ypenburg naar de A13, zodat er eerst ruimte wordt gecreëerd voordat wordt ingevoegd, en de capaciteit van de snelweg en het weefvak optimaal gebruikt wordt. Daar werkt dat best wel goed volgens mij. Maar het weefvak moet dan wel lang genoeg zijn.

Gebruikersavatar
GrandmasterE
verkeersader
Berichten: 619
Lid geworden op: ma 24 dec 2007, 0:01
Locatie: Zuidoost-Noord-Brabant

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door GrandmasterE » vr 04 jun 2010, 18:21

Sneller & Beter schreef:A67 - Startdocument in de maak
In het MIRT-overleg van najaar 2009 hebben rijk en de provincies Noord-Brabant en Limburg afgesproken voor de A67 initiatief tot een startbeslissing te nemen. De initiatiefnemer, minister Eurlings namens VenW, stelt samen met beide provincies een startdocument op ter voorbereiding op de verkenningsfase.

Dit startdocument moet het mogelijk maken om tijdens het Bestuurlijk Overleg MIRT tussen rijk en regio in mei 2010 te komen tot een startbeslissing voor een verkenning. Hoofddoel van het startdocument is te komen tot een definiëring en afbakening van de scope en een procesarchitectuur voor het doorlopen van de verkenningenfase.

Wat is er aan de hand?
De 75 km-lange A67 is een belangrijke verbinding tussen de Belgische grens (via Eindhoven en Venlo) en de Duitse grens. Het aandeel vracht is op deze verbinding hoog, waardoor in- en uitvoegproblemen ontstaan bij aansluitingen. Ook scoort de weg ongunstig op verkeersveiligheid. Uit de LMCA blijkt dat er hier doorstroomproblemen zijn volgens de reistijdnormen uit de Nota mobiliteit.
Zal het er dan toch van komen? :D

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20577
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door waldo79 » vr 04 jun 2010, 22:39

Dit startdocument moet het mogelijk maken om tijdens het Bestuurlijk Overleg MIRT tussen rijk en regio in mei 2010 te komen tot een startbeslissing voor een verkenning.
Moet het mogelijk maken...Klinkt nog vrij onzeker :x

Gebruikersavatar
GrandmasterE
verkeersader
Berichten: 619
Lid geworden op: ma 24 dec 2007, 0:01
Locatie: Zuidoost-Noord-Brabant

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door GrandmasterE » za 05 jun 2010, 0:42

Ja, maar beter dan niets toch? Ik zou het vreemd vinden als het ze niet lukt om een verkenning op te zetten.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10307
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: A67: verbreding of vrachtwagenstrook?

Bericht door vynkce » za 05 jun 2010, 10:23

GrandmasterE schreef:Zal het er dan toch van komen? :D
Een eventuele verbreding naar 2x3 zal toch niet verder komen dan de grens. In Vlaanderen zijn er voorlopig enkel plannen om de E34 te verbreden naar 2x3 vanaf Zoersel tot aan de aansluiting met de E313 in Ranst. Dit is dan nog maar de vierde fase. Eerst moet het stuk E313-E34 Ranst-Antwerpen naar 2x4 gaan, dan de E313 Ranst-Lummen naar 2x3, dan de E313-E34 Ranst Antwerpen naar 2x5 en dan pas de E34 tussen Zoersel en Ranst naar 2x3. Niet meteen iets voor de eerste 5 jaar dus...