[A050][A059] Filevorming bij knooppunt Paalgraven

Bespreek hier alles wat specifiek aan een autosnelweg gerelateerd is, maar wat geen actuele plannen of uitvoeringsprojecten betreft

Moderator: Moderatoren

Medianieuws

[A050][A059] Filevorming bij knooppunt Paalgraven

Bericht door Medianieuws » vr 15 aug 2008, 2:36

Brabants Dagblad schreef:
Knooppunt Paalgraven nu al te klein

donderdag, 31 jul 2008 13:44 | Door: Brabants Dagblad
Hoewel het snelwegenknooppunt Paalgraven bij Oss-Oost, waar de A50 en A59 samen komen, pas in juli 2006 in gebruik is genomen, kan het de groeiende verkeersstromen niet aan. Dat staat in een rapport van het onderzoeksbureau Witteveen en Bos dat in opdracht van Rijkswaterstaat is gemaakt. Transportbedrijven en verkeerskundigen van gemeenten uit de regio vrezen dat Paalgraven in de toekomst alleen nog maar vaker tussen de fileberichten zit op de radio. Vooral als de reconstructie eind 2009 van het knooppunt Ekkersrijt bij Eindhoven klaar is, wordt het nog drukker op de A50.

Door bezuinigingen is bij Paalgraven een onvolledig knooppunt aangelegd. Vooral de rotonde onder aan de snelweg voor het verkeer dat vanaf de A59 vanuit Den Bosch richting Uden/Eindhoven wil, is veel te klein. Daar had eigenlijk een fly-over moeten liggen, zo staat in het rapport. Rijkswaterstaat erkent dat probleem. Communicatie-adviseur Theun Veldhuizen van Rijkswaterstaat meldt dat binnen twee à drie maanden verkeerslichten bij de rotonde worden geplaatst, zodat het verkeer komende vanaf de A59 uit Den Bosch dat naar Uden/Eindhoven wil, beter kan doorstromen en niet meer boven op de vluchtstrook van de A59 hoeft te wachten.

Dat stilstaande verkeer op de snelweg levert namelijk zeer gevaarlijke situaties op. Plannen om Paalgraven alsnog tot een volledig snelwegenknooppunt om te bouwen, zijn bij Veldhuizen niet bekend. Dit terwijl eigen medewerkers van Rijkswaterstaat in het onderzoeksrapport stellen dat het functioneren van het knooppunt sterk te wensen overlaat. 'De afwikkeling van Den Bosch-Eindhoven en vice versa op Paalgraven geschiedt via het onderliggende weggennet met veel zwembewegingen als gevolg', schrijft een van hen. 'Voor de verkeerslichten op Paalgraven staat een wachtrij met terugslag op de A59. Dit komt omdat verkeer naar Oss de zeer krap vorm gegeven rotonde driekwart moet maken'.

Volgens Veldhuizen had vijftien jaar geleden, toen de plannen werden gemaakt voor de A50, niemand verwacht dat het verkeer op Paalgraven zo sterk zou toenemen. "Het knooppunt is aangelegd op prognoses over de toename van het verkeer tot 2020. Maar je zit nu ook met de werkzaamheden rond Den Bosch. Als straks de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven klaar is, ben je wel gek als je dan als vrachtwagenchauffeur over Oss naar Eindhoven rijdt."

Ook de gemeenten in de regio klagen. Een verkeersmedewerker van Bernheze noemt Paalgraven in het onderzoeksrapport 'Een knullige oplossing door geen volwaardig knooppunt te realiseren. Paalgraven is in de toekomst zeer kwetsbaar voor congestie.' Bij het Osse bedrijfsleven is de vrees groot dat Paalgraven straks na de verdubbeling van de N329, een nog groter probleem wordt. Dat als in 2010 de verkeerslichten op de N329 worden vervangen door ongelijkvloerse kruisingen, al het verkeer naar de snelweg opstroopt.
Brabants Dagblad schreef:
Paalgraven niet op toekomst gebouwd

door Jan van den Hout. donderdag 31 juli 2008 | 03:05
OSS - "Ja, we hebben een knooppunt", zegt hoofd vervoer Jan van Tilburg van Vos Logistic met het nodige cynisme in zijn stem, als hem naar zijn ervaringen met het twee jaar geleden geopende knooppunt Paalgraven bij Oss-Oost wordt gevraagd. "Ik had gedacht dat het een verbetering zou worden, maar dat is het niet. Als Vos rijden we hier vanaf industrieterrein Elzenburg met ruim vijftienhonderd voertuigen, die elke dag voor tien uur 's morgens en na drie uur 's middags zeker een kwartier staan te wachten bij Paalgraven. Tel maar uit wat dat kost."

Van Tilburg noemt de aanleg van de snelwegen A59 en A50 overigens wel een hele verbetering. Daar kun je een stuk sneller doorrijden. Toch zegt hij het typerend te vinden dat zijn chauffeurs, die richting het zuiden naar Antwerpen rijden, niet over de A50 naar Eindhoven, maar voor de route A59 via Den Bosch en Waalwijk kiezen. Dat heeft volgens hem behalve met de opstoppingen op Paalgraven ook alles te maken met de werkzaamheden aan een fly-over op het knooppunt Ekkersrijt bij Eindhoven.

Arno Smits van rij- en transportopleidingen aan de Euterpelaan die het regionale weggennet als zijn broekzak kent, vindt dat Rijkswaterstaat de lokale ondernemers had moeten betrekken bij de plannenmakerij voor de aanleg van het knooppunt. Dat is bij zijn weten niet gebeurd. "Iedereen doet zijn best, maar dit soort plannen worden te veel achter de tekentafel gemaakt, vind ik. Kijk, wij kunnen uit ervaring al zeggen dat zo'n rotonde vanaf de A59 naar Uden veel te klein is. Dat elke vrachtwagencombinatie verschillend is en dat sommige zo'n rotonde dan maar stapvoets kunnen nemen."

Volgens de receptioniste van ZA-Koeries valt de wachttijd voor de kleine wagentjes van haar bedrijf nog wel mee. "Die glippen toch overal tussendoor", zegt zij. Zo is de parallelweg ten zuiden van de snelweg voor veel automobilisten die het knooppunt willen omzeilen, een favoriet sluiproute geworden.

Volgens Smits hebben ze er bij Rijkswaterstaat niet bij stil gestaan hoeveel verkeer er via de N329 vanaf de Osse industrieterreinen De Geer, Moleneind, Danenhoef en Elzeneind naar Paalgraven rijdt. Zowel Smits als Van Tilburg zeggen met smart te wachten op de dag dat de verdubbeling in rijbanen van de N329 klaar is. Maar net als de gemeente en de provincie zijn zij dan ook bang dat het verkeer vanuit Oss bij Paalgraven dan helemaal opstroopt.

Projectleider Ad de Hoon, die namens de gemeente over de reconstructie van de N329 gaat, zegt dat Paalgraven zeker niet op de toekomst is gebouwd. Dit in tegenstelling tot de verdubbeling van zijn N329, die vanwege allerlei moderne snufjes, de weg van de toekomst wordt genoemd. De Hoon zegt het best jammer te vinden dat voor de provincie en de gemeente de scheidslijn bij Paalgraven ligt. Hij zegt dat er vanuit gemeente en provincie bij Rijkswaterstaat druk wordt gelobbied om de situatie bij Paalgraven te verbeteren. Wat De Hoon betreft worden de opstelstroken bij de verkeerslichten voor de afslag richting Den Bosch in ieder geval verdubbeld. Maar dat ligt dan weer moeilijk, want de toegangsweg is van Rijkswaterstaat en die moet dan ook worden verbreed.

Cijfers van ongelukken op Paalgraven kan Fanja van Dijk van de provincie vanwege de vakantietijd maar moeilijk boven tafel krijgen. Maar al vrij snel na de openstelling van Paalgraven, in juli 2006, moesten volgens haar al maatregelen worden genomen. Omdat het ongevallenbeeld op Paalgraven hoger lag dan gemiddeld. Het gaat dan volgens haar met name om blikschade en remsporen die je op de weg en in de bermen ziet. Zo is op het middeneiland onder aan het viaduct een vangrail gemaakt en zijn er lantaarnpalen geplaatst. Want verkeer dat onder het viaduct door reed, zag de afslag te laat. Daar was de afstand naar de opstelstroken te klein voor. Volgens haar lijkt de verlichting, die er nog maar kort staat, te helpen.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Palance » vr 15 aug 2008, 7:07

Ons benne zuunig. Had niemand dat nou kunnen aan zien komen? En er tegelijk wat aan kunnen doen?
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 71902
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Chris » vr 15 aug 2008, 8:44

Blijkbaar is er toch een forse switch gekomen van verkeer dat eerst via de A59-A2 en binnendoor reed naar de A50.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36431
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Rene » vr 15 aug 2008, 9:09

De hele A50 Oss-Eindhoven is op zuinigheid gebouwd, waarbij er met de richtlijnen een loopje is genomen.
Het meest opvallend is dat bij de in-en-uitvoegstroken, waar de vluchtstroken niet doorlopen. Ook is gekozen voor de situatie dat de A50 bij Paalgraven moet invoegen op de A59: omgekeerd had een langer en breder viaduct gevergd, en dat kost uiteraard meer centjes.
Allemaal niet van deze tijd inderdaad. Maar het was graag of heel niet: er was gewoonweg niet meer infrastructuurgeld beschikbaar.
Dat ging een paar jaar geleden namelijk in zeer grote hoeveelheden richting HSL, Betuweroute en andere nutteloze monsterprojecten. Enfin, laat ik daar maar verder over ophouden. Elke cent die je aan dat soort projecten uitgeeft gaat ten koste van geld voor wegverbetering; denken dat er structureel veel meer geld komt voor infrastructuur is een kostbare illusie...

Maar laten degenen die nu klagen en wel achter dergelijke geldsmijt-projecten stonden, zich nu maar eens achter de oren krabben. :idea:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21478
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Wouter N14 » vr 15 aug 2008, 9:18

De HSL en Betuweroute zijn straks zó succesvol dat van de winst de weginfra weer op een aanvaardbaar peil gebracht kan worden :hypocrite:
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Palance » vr 15 aug 2008, 9:31

Je zou zeggen dat er niet veel verkeer zou zijn van de A50-zuid naar de A59 en v.v. Blijkbaar heeft men ergens misrekend. Of wel de juiste modellen gebruikt en pakte de boel uiteindelijk anders uit. Want modellen blijven modellen en geen praktijk.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10066
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Peter » vr 15 aug 2008, 10:01

Grote kans dat veel verkeer van en (met name) naar Eindhoven (of Helmond en omgeving) de A2 met alle verbouwingsfiles wil vermijden en de A59-A50 kiest. Daar staat dan 2 kleinere files (Paalgraven en Ekkersnogiets) tegenover.

Kan verkeer van de A59 naar de A50 niet langs de rotonde geleid worden ? De aansluitende wegen zitten allemaal aan de noord en oostkant dacht ik. Zo'n turbolane als bij Joure dus (A6>A7oost).
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 21785
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door harry » vr 15 aug 2008, 13:24

Rene schreef:HSL, Betuweroute en andere nutteloze monsterprojecten. Enfin, laat ik daar maar verder over ophouden.
Waarom doe je dat dan niet? :rofl2:
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

ReisThijs
verkeersader
Berichten: 599
Lid geworden op: di 11 okt 2005, 23:50
Locatie: Utrecht

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door ReisThijs » vr 15 aug 2008, 13:42

Peter schreef:Kan verkeer van de A59 naar de A50 niet langs de rotonde geleid worden ? De aansluitende wegen zitten allemaal aan de noord en oostkant dacht ik. Zo'n turbolane als bij Joure dus (A6>A7oost).
Die rotonde ligt er voor een aansluitende weg (richting Heesch) aan de westkant. Je zou het verkeer van die weg (zal niet veel zijn, alleen lokaal verkeer) wel kunnen omleiden via het tunneltje daar onder de A59; dan zou die rotonde helemaal kunnen verdwijnen.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36431
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Rene » vr 15 aug 2008, 13:44

harry schreef:Waarom doe je dat dan niet?
Deed ik wel. Ik had nog wel een hele bladzijde aan die politieke onzinprojecten kunnen besteden.
Maar dat heb ik je dan toch maar weer bespaard ;)
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15006
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Via » vr 15 aug 2008, 14:30

Rene schreef:De hele A50 Oss-Eindhoven is op zuinigheid gebouwd, waarbij er met de richtlijnen een loopje is genomen.
Het meest opvallend is dat bij de in-en-uitvoegstroken, waar de vluchtstroken niet doorlopen. Ook is gekozen voor de situatie dat de A50 bij Paalgraven moet invoegen op de A59: omgekeerd had een langer en breder viaduct gevergd, en dat kost uiteraard meer centjes.
Waarschijnlijk liggen daardoor de ongevallencijfers op dit wegvak ook een stuk hoger.

En Paalgraven hadden ze op zich wel kunnen zien aankomen dat dat zo niet ging werken. Maak er desnoods met PPS-gelden maar een compleet knooppunt van. ;)

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36431
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Rene » vr 15 aug 2008, 14:39

Ik heb laatst een lijstje met knooppunten zien langskomen die wellicht uit een potje met FES-geld kunnen putten.
Paalgraven kwam daar bij mijn weten niet op voor, Hooipolder wel.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15006
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Via » vr 15 aug 2008, 14:40

Maar Paalgraven is natuurlijk ook een heel recent probleem geworden nu, terwijl Hooipolder al langer bekend was. Heb je nog andere knooppunten in het zuiden des lands gezien?

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8864
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Ds79m » vr 15 aug 2008, 15:30

^^ Bijvoorbeeld het toekomstige knooppunt A73-A74 dat onvolledig wordt aangelegd. Het klaverblad bij KP Zaarderheiken dat dan te klein wordt. KP Leenderheide dat in diverse richtingen de rotonde blijft houden, enz. enz.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

CborG
verkeersader
Berichten: 804
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 18:33
Locatie: Culemborg

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door CborG » za 16 aug 2008, 1:39

Een extra boogje van de A59 naar de A50-zuid lijkt me vrij makkelijk te realiseren, zo dus:
http://maps.google.nl/maps/ms?ie=UTF8&h ... e7180e4141
Zo kraait den boer z'n haantje

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19782
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door waldo79 » za 16 aug 2008, 10:01

Is de boogstraal niet te krap?

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8864
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Ds79m » za 16 aug 2008, 11:38

Ik meen ooit opgevangen te hebben dat RWS tegenstander is van knooppunten en afritten die 3/4 worden uitgevoerd, in plaats van half of geheel. Dat soort situaties zie je in Nederland ook veel minder dan in andere landen.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Palance » za 16 aug 2008, 16:54

Wat zou de reden daarvan kunnen zijn? :dontknow: We hebben in Nederland inderdaad niet zoveel van die rare situaties. De eerste die me zo snel te binnen schiet is 1/4, de oprit Overschie op de A13.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 16843
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Kaaiman » za 16 aug 2008, 17:06

Maar die is toch ook al afgesloten?
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Palance » za 16 aug 2008, 17:15

Nee, die is alweer een tijdje open.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Queue
autoweg
Berichten: 1454
Lid geworden op: di 08 aug 2006, 18:57
Locatie: Eindhoven-Noord

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Queue » za 16 aug 2008, 17:49

Een verbinding om Heesch heen van A59 afrit Oss naar A50 afrit Nistelrode zou misschien helpen, maar ik kan me voorstellen dat de bezwaren daartegen zwaarder zouden wegen.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21478
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Wouter N14 » za 16 aug 2008, 21:35

Ypenburg is qua vormgeving toch identiek aan Paalgraven? Dus één relatie die in beide richtingen via het OWN moet.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17709
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door boe! » za 16 aug 2008, 21:39

Op knooppunt Ypenburg kan je vanaf de A4 (Naaldwijk) onderaan de afrit direct de A13 richting Rotterdam op. Op Paalgraven zit er nog een extra weggetje in de verbinding A59 Oss > A50 Eindhoven.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21478
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Wouter N14 » za 16 aug 2008, 21:40

Ach, details :lol:
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
koef
verkeersader
Berichten: 728
Lid geworden op: di 14 aug 2007, 21:31
Locatie: Eindhoven

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door koef » za 16 aug 2008, 23:54

Een fragment uit de lijst van kunstwerken in het project A50 Eindhoven-Oss.

KW 36 - Viaduct in de A50 over de Graafsebaan
KW 37 - Viaduct in de A50 over de A59
KW 40 - Onderdoorgang/ecotunnel in de aansluiting Zevenbergen

De ontbrekende kunstwerken 38 en 39 hadden wellicht deel uitgemaakt van een volledig knooppunt Paalgraven. Er zijn dus ooit plannen voor geweest... excuses als dit reeds eerder gemeld is.

CborG
verkeersader
Berichten: 804
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 18:33
Locatie: Culemborg

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door CborG » zo 17 aug 2008, 19:16

waldo79 schreef:Is de boogstraal niet te krap?
Hij is niet krapper dan de boogstraal van de oprit erboven, hij kan ook niet echt ruimer want dan word het weefvak te kort denk ik.
Zo kraait den boer z'n haantje

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 30966
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door Coen Tunnel » ma 18 aug 2008, 2:10

Palance schreef:Wat zou de reden daarvan kunnen zijn? :dontknow: We hebben in Nederland inderdaad niet zoveel van die rare situaties. De eerste die me zo snel te binnen schiet is 1/4, de oprit Overschie op de A13.
Is de aansluiting Valkenburg niet nog steeds 3/4? Ik geloof wel dat er plannen waren om die volledig te maken.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17709
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door boe! » ma 18 aug 2008, 7:30

Coen Tunnel schreef:Is de aansluiting Valkenburg niet nog steeds 3/4?
Ja.

IQ[]
expressweg
Berichten: 4258
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:35
Locatie: Maaseik (België)

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door IQ[] » di 19 aug 2008, 11:48

Volgens mij hadden wij op dit forum het toen tijdens de bouw al voorspeld dat het ging gebeuren. :neenee:

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17709
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: "Knooppunt Paalgraven nu al te klein"

Bericht door boe! » do 28 aug 2008, 22:13

Rijkswaterstaat schreef:Doseerinstallatie Oss-Oost operationeel
28-08-2008 | Noord-Brabant | persbericht

Afgelopen nacht is er een tijdelijke doseerinstallatie geplaatst bij de afslag op de rotonde onderaan de A59. De verwachting is dat deze vanaf vrijdagochtend 29 augustus operationeel is.

Rijkswaterstaat start in Oss met de proef ‘doseren bij rotonde’. Het verkeer op afslag Oss-Oost kan in de ochtend- en avondspits niet snel genoeg van de A59 af, waardoor op de vluchtstrook files ontstaan. Met de tijdelijke plaatsing van een doseerinstallatie bij de rotonde onderaan de afslag wordt gekeken of de doorstroming wordt verbeterd. De proef loopt tot 1 oktober 2008.

De doorstroming na afslag Oss-oost (nummer 53) wordt verminderd door twee factoren: een scherpe bocht na de afslag en de voorrangssituatie bij de rotonde. Door een doseerinstallatie te plaatsen, moet blijken of het verkeer vanuit ‘s Hertogenbosch richting Oss/Schaijk/Heesch beter kan doorstromen. Dit moet resulteren in minder file op de afslag en daarmee ook tot een veiligere verkeerssituatie. De proef loopt van 29 augustus tot 1 oktober. Na afloop van deze pilot wordt bekeken of deze vorm van doseerinstallaties op meerdere locaties toegepast kan worden.

Het project ‘Doseren bij rotonde’ maakt deel uit van het programma filevermindering op de korte termijn van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (FileProof), dat inmiddels bestaat uit meer dan vijftig projecten in uitvoering. Doel van het programma is het vergroten van de bereikbaarheid en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer.