[TCH] Tsjaad / Chad

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63634
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[TCH] Tsjaad / Chad

Bericht door Chris » wo 06 dec 2006, 15:10

Tsjaad, Chad Afbeelding

Afbeelding

Tsjaad is een enorm land, en ligt niet aan zee. Het land is 34 keer zo groot als Nederland, en met name in het noorden zeer woestijnachtig. Het hele land is zeer desolaat, en ligt zeer afgelegen. Er wonen bijna 10 miljoen mensen, waarvan 721.000 in de hoofdstad N'Djamena.
Het Tsjaadmeer was ooit het op 1 na grootste meer van Afrika, maar is sterk in omvang geslonken, nu nog ongeveer 10% van de originele grootte. Het Tibestigebergte is met 3415 meter het hoogste gebergte van de Sahara.

Het wegennet:
Het wegennet is zeer slecht, en er is geen spoorwegennet. Brandstof is nauwelijks te krijgen. Slechts 500 kilometer asfalt ligt er in Tsjaad. Het grote deel van de doorgaande wegen bestaat uit gravel. Ook in de hoofdstad N'Djamena zijn veel wegen onverhard. Over land is Tsjaad zeer moeilijk te bereiken.

Wegennummering:
Omdat er slechts een paar doorgaande wegen zijn in dit land, welke meestal niet verhard zijn, is er geen wegennummeringen. De afstanden zijn erg groot, en reizen is zeer gevaarlijk.
*N'Djamena - Bardai, zeer lange route naar het noordelijke gebergte. 1583km, alleen de eerste 130 kilometer is verhard.
*N'Djamena - Adré. De belangrijkste weg van het land, naar de Sudanese grens. 923km
*N'Djamena - Moyenne Sido, hoofdweg van de hoofdstad naar de Centraal Afrikaanse Republiek. 684km
*Leré - Goré, hoofdweg van Noord Kameroen naar de Centraal Afrikaanse Republiek. 457km

Reisadviezen:
Alle reizen naar Tsjaad worden in verband met de huidige politieke onrust en de veelvuldige gevechtshandelingen en aanvallen sterk ontraden.

De hoofdstad N’Djamena is kalm, maar gespannen. In het oosten en zuidoosten van het land zijn rebellen en leger slaags geraakt.

De regering heeft begin november de noodtoestand afgekondigd. De hoofdstad N ’Djamena is rustig, doch gespannen. De veiligheidssituatie in het oosten van het land is gespannen en gevaarlijk. Sinds 22 oktober 2006 zijn er twee steden door rebellen bezet. Er hebben bombardementen plaatsgevonden in het oostelijke grensgebied. Hier zijn rebellen en leger slaags geraakt. Ondertussen is de situatie, vooral in de stad Abéché verder geëscaleerd. Spanningen tussen Tsjaad en Soedan zijn groeiende en over en weer komt het tot conflicten.

Gewapende overvallen, car-jacking en berovingen komen voor in het gehele land. Het wordt sterk ontraden na zonsondergang te reizen of zich op straat te begeven. Ook overdag dient u op uw hoede te zijn. Het is verstandig om afgelegen plekken te mijden, geen juwelen te dragen en paspoort en andere waardepapieren niet bij u te dragen. Wel dient u een kopie van uw paspoort bij u te hebben. Verplaatsingen over de weg vinden slechts plaats in konvooi.

Alle reizen naar Tsjaad worden in verband met de huidige politieke onrust, instabiliteit en gevechtshandelingen sterk ontraden. De onveilige gebieden zijn met name het oosten en het zuiden, maar ook de stemming in de hoofdstad kan omslaan. In het hele land bevinden zich anti-persoonsmijnen.
Laatst gewijzigd door Chris op zo 10 dec 2006, 12:15, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63634
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [TCH] Tsjaad / Chad

Bericht door Chris » do 05 okt 2017, 21:32

5 kruispunten zijn van flyovers voorzien in 2013-2014 in de hoofdstad N'Djamena

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding