Terneuzen krijgt zeesluis van 100.000 ton

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Medianieuws

Terneuzen krijgt zeesluis van 100.000 ton

Bericht door Medianieuws » do 04 dec 2008, 12:03

De Tijd 04-12-2008 schreef:Terneuzen krijgt zeesluis van 100.000 ton
In Terneuzen aan de Westerschelde komt er een zeesluis van 100.000 ton, zo heeft de Nederlandse krant Provinciale Zeeuwse Courant (PVZ) donderdag gemeld. Wie zal betalen voor het project, dat een opsteker is voor de haven van Gent en de hele zone aan het kanaal Gent-Terneuzen, is nog onduidelijk.
(belga) - Volgens het blad lijken na vijf jaar onderhandelen de meer dan twintig belanghebbende partijen, verenigd in het "Stakeholders Forum" (SAF), eruit te zijn en zijn ze bezig de slepende discussie af te ronden. Dit moet uitmonden in een unaniem advies aan de ministers van Verkeer van Nederland en België. Het wordt midden januari officieel gepresenteerd, aldus de PZC.
De nieuwe zeesluis met een capaciteit van rond de 100.000 ton komt pal oostelijk van de huidige 80.000 tonssluis. De nieuwe situatie zou vergelijkbaar zijn met die van het sluizencomplex in Antwerpen, waar de Zandvliet- en Berendrechtsluis broederlijk naast elkaar liggen. De sluis in Terneuzen wordt aangelegd binnen de grenzen van het huidige sluizencomplex, tussen de huidige zeesluis en de monumentale middensluis, die in de toekomst moet gaan fungeren als spuisluis én overloopsluis voor de binnenvaart. De bestaande binnenvaartsluis blijft ook in de nieuwe opzet gewoon functioneren, schreef de krant.

Zeeuwse eisen aan België
De Zeeuwse partners binnen het SAF willen niet alleen die nieuwe zeesluis, zij willen volgens de PZC ook dat de Belgen nu eindelijk eens meewerken aan de aanleg van de al zo lang gewenste spoorverbinding Axelse Vlakte-Zelzate, dat ze zorgen voor een goede aansluiting van de verdubbelde Tractaatweg op de R4-West bij Zelzate en dat ze niet langer meer dreinen over verbreding van het kanaal.
Ook moeten de Belgen ervoor zorgen dat er een eind komt aan de bestaande 'concurrentievervalsing' op de spoorlijn Terneuzen-Gent. De Belgen hanteren op dit traject, de zogenaamde Dow-lijn op de westoever van het Kanaal Gent-Terneuzen, nog steeds hogere vervoerstarieven dan elders in België.

Milieuwensen
Onder meer de gemeente Terneuzen heeft naast die hele lijst voorwaarden ook nog aanvullende wensen op milieugebied geformuleerd. Zij wil niet dat woongemeenschappen in de Kanaalzone op termijn belast zullen worden met de gevolgen van grotere verkeersbewegingen op het water, de weg en het spoor. In de rapportages, die binnen het SAF aan de orde zijn geweest, zijn de milieugevolgen van de nieuwe sluis en de nieuwe spoor- en wegverbindingen niet naar behoren uitgewerkt. Er is dan ook gevraagd om een 'second opinion'. Door dit verzoek is de definitieve besluitvorming over de sluis een maand opgeschort.
Dat de Nederlandse partijen nu met aanvullende voorwaarden komen heeft alles te maken met de ervaringen die eerder werden opgedaan bij de discussie over de verdieping van de Westerschelde, aldus de krant. Toen werd aanvankelijk nagelaten een aantal belangrijke voorwaarden in te bouwen in de overeenkomst. "Bij dat zogenaamde Proses-proces is de toegankelijkheid van Antwerpen wel goed geregeld, maar worstelen we in Zeeland nu nog steeds met de gevolgen van de verdieping voor de veiligheid en, wat dan heet, de natuurlijkheid. Nu proberen we soortgelijke discussies achteraf te voorkomen", zo citeerde de Provinciale Zeeuwse Courant burgemeester Jan Lonink van Terneuzen.

Miljard euro
De nieuwe zeesluis in Terneuzen gaat om en nabij een miljard euro kosten. Dat is exclusief de nodige aanpassingen van het kanaalprofiel, de tunnels en de bruggen.
Wie voor dit alles zal betalen is nog onduidelijk. Bij de laatste kanaalwerken, die in 1968 werden afgerond met de opening van het sluizencomplex door koning Boudewijn en koningin Juliana, betaalden de Nederlanders een kwart en de Belgen de rest. Nu moet het anders, oordelen de Belgen. Als het aan hen ligt, wordt het een 60-40-verdeling, maar over 70-30 valt vermoedelijk ook wel te praten, weet de Zeeuws krant.
Eén ding staat zo goed als vast: de oude tunnel bij Zelzate verdwijnt. Ervoor in de plaats komt een tunnel, dichter bij Gent.
Nog volgens de PVZ cirkelde de Gentse havenschepen Sas van Rouveroij woensdag in een helikopter boven het sluizencomplex in Terneuzen, in gezelschap van de nieuwe ambassadeur van Nederland in België, Hannie Pollmann-Zaal.

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9548
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Terneuzen krijgt zeesluis van 100.000 ton

Bericht door vynkce » do 04 dec 2008, 16:22

Men haalt hier aan dat de tunnel bij Zelzate gaat verdwijnen. Dat lijkt me toch wel heel sterk, ik zie niet zomaar gebeuren dat ze de expresweg (E34-N49) ettelijke kilometers naar het zuiden verplaatsen...