Afbeelding

Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Mikhail
expressweg
Berichten: 3156
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Mikhail » vr 19 dec 2008, 11:25

De Redactie Schreef op do 18/12/08 19:20

Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

De Nederlandse minister van Transport Camiel Eurlings heeft de provincie Zeeland toestemming gegeven om een plan uit te werken voor een rechtstreekse spoorverbinding tussen Antwerpen en Vlissingen-Oost.
De verkennende studie moet het nut van het traject aantonen en meer duidelijkheid scheppen over het kostenplaatje. Dat schrijft de zakenkrant De Lloyd vandaag in zijn e-Lloyd.

De Nederlanders vragen dat het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen financieel tussenkomt.

Het Havenbedrijf wacht de gesprekken voorlopig af, zegt zijn woordvoerster.

Om de spoorverbinding mogelijk te maken, moet goederenlijn 11 vanuit het Antwerpse havengebied worden doorgetrokken naar de Zeeuwse lijn tussen Bergen op Zoom en Vlissingen.
Waarvoor de spoorlijn goed zal zijn voor de haven van Antwerpen, daar heb ik niet direct zo'n gedacht bij. Is de spoorlijn niet eerder productiever voor Nederland dan voor Vlaanderen? Ik weet ook niet direct welke goederen er verscheept zullen worden... IN ieder geval, Vlaanderen en Nederland toen weer een mooi voorbeeld van samenwerking.
****

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31136
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Palance » vr 19 dec 2008, 12:14

Uiteindelijk gaat het maar om een paar kilometer: Van de Belgische zijde van de grens komt het spoor, dat tussen de A12 doorloopt, net de grens niet over, maar gaat richting Zandvliet. En een paar kilometer verderop, bij knooppunt Markiezaat ligt al het spoor Vlissingen-Roosendaal.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10184
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door vynkce » za 20 dec 2008, 10:18

^^ Het zal inderdaad geen al te zware investering worden. Enkelsporig doortrekken zal wel voldoende zijn voorlopig.

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door peejay » za 14 mar 2009, 21:28

Een mooie samenvatting:
[url=http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/4659685/Goederenspoor-is-kwestie-van-lange-adem.ece]BN/De Stem[/url] (14-3-2009) schreef: Goederenspoor is kwestie van lange adem
door Laurent Heere

BERGEN OP ZOOM - Creatief zijn ze wel, de raadsleden van Bergen op Zoom. Nu al willen ze een haalbaarheidsstudie naar het gebruik van de nieuwe spoorlijn Bergen op Zoom-Antwerpen voor een soort supertram, een hoogwaardige openbaar-verbinding.

Het is slechts één van de dromen die samenhangen met de aanleg van deze nieuwe spoorlijn, die de haven van Antwerpen moet verbinden met Nederland.

Toine Poppelaars, de Zeeuwse CDA-gedeputeerde van vervoer, was onlangs in Ossendrecht om zijn plannen toe te lichten. Poppelaars wil ook een spoorverbinding met Antwerpen. Want, aldus de Zeeuwse provinciebestuurder, straks komt er een nieuwe containerterminal in Vlissingen, deels onder regie van Antwerpse havenbedrijven. En die containers moeten straks toch per spoor naar de tweede haven van Europa, Antwerpen, kunnen zonder dat ze eerst gerangeerd moeten worden in Rotterdam.

Commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen herinnerde er van de week tijdens haar bezoek aan Woensdrecht ook nog maar eens aan: Brabant pleit al jaren voor een goede goederenspoorverbinding tussen Antwerpen en Rotterdam.

En deze week riep die Vlaamse vice-minister-president, Dick van Mechelen, de Nederlandse autoriteiten op om nu eens eindelijk haast te maken met de aanleg van de spoorverbinding tot aan de grens bij Antwerpen.

In Antwerpen bouwt chemiebedrijf BASF samen met de overheid aan een compleet nieuwe spoorterminal. Die nieuwe spoorterminal is alleen ontsloten naar het zuiden, richting Antwerpen.

En toch zit het er voorlopig - de komende jaren, zo niet decennia - niet in. Al was het maar, omdat aan Nederlandse kant is vastgesteld dat er eigenlijk geen behoefte is aan een nieuwe, aparte spoorverbinding voor goederenverkeer.

Waarom niet? Omdat op de bestaande lijn Antwerpen-Roosendaal volop ruimte is voor treinen. En straks, als ooit de hogesnelheidslijn via Breda het internationale personenverkeer per trein gaat overnemen, komt er alleen maar meer ruimte bij op de bestaande spoorweg.

Waarom zou de Nederlandse overheid, na het financiële debacle van de Betuwelijn (investering zo'n vijf miljard euro) opnieuw beginnen met een grote investering in een 'dedicated' goederenlijn?

Er zijn in Nederland twee belangrijke projecten geweest rond de aanleg van die lijn.

Het eerste project had de codenaam VERA. Bedoeling was een korte stukje spoor van knooppunt Markiezaat bij Woensdrecht tot aan de grens te leggen. Kosten: wellicht iets van tweehonderd miljoen euro, maar dat is voor investeringen in infrastructuur klein bier.

Voorstel twee had de codenaam ROBEL en hield een compleet nieuwe lijn in - met minstens een paar omleidingen - tussen Rotterdam en België. Kosten al gauw dik twee miljard.

VERA verdween na massaal verzet, onder meer door de West-Brabantse gemeenten en de provincie naar de prullenbak. Want het goederenverkeer per spoor tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen, zou explosief toenemen. Met alle gevolgen voor de leefbaarheid in Bergen op Zoom, Roosendaal, Oudenbosch, Zevenbergen, Etten-Leur en Dordrecht.

Bergen op Zoom bijvoorbeeld berekende dat de aanleg van een spoorverbinding met Antwerpen en de aanleg van een nieuwe containerterminal bij Vlissingen ervoor zorgt dat het goederenverkeer per spoor met een factor tien (minimaal) toeneemt. Onaanvaardbaar, zei de Bergse gemeenteraad unaniem.

Geen probleem, menen daarentegen de deskundigen. Want er rijden zó weinig treinen, dat er zelfs tot 2050 (en alle economische groei in de tussenliggende jaren) ruimte genoeg is op het spoor. En door kunstgrepen zijn treinen stiller te maken, zodat er ook geen toename is van bijvoorbeeld geluidhinder.

Alleen bij Roosendaal is dertig jaar eerder sprake van capaciteitsproblemen, maar dat valt op te lossen door bijvoorbeeld het rangeerterrein uit te plaatsen.

Alleen al vanwege de miljardeninvestering hadden ze een paar jaar geleden geen zin in dit project.

Maar het was de groene Belgische minister Durant die Nederland te hulp schoot. Want zij schrapte tot verrassing van Nederland een paar jaar geleden een relatief kleine investering uit het Belgische investeringsplan voor het spoor: de verbinding tussen de Antwerpse haven en, juist ja, Nederland.

Op dit moment ligt er wel een stuk spoor in de Antwerpse haven (in de bedding van de Havenweg, het verlengde van de Nederlandse A4). Maar die spoorlijn buigt een paar kilometer voor de Nederlandse grens af richting westen, naar BASF. Omdat Nederland uitgerekend op Belgisch verzoek studeerde op de aanleg van de goederenverbinding met Antwerpen, zag de Nederlandse minister van verkeer zijn kans schoon: weg met die goederenspoorlijn, zelfs met het kleine stukje vanaf knooppunt Markiezaat ter hoogte van Woensdrecht. Nederland gaat immers geen spoorlijn aanleggen die ter hoogte van Ossendrecht-Zandvliet doodloopt op de grens.

De Zeeuwse gedeputeerde Toine van Poppelen heeft minister Camiel Eurlings nu zo ver gekregen dat hij instemt met een nieuwe haalbaarheidsstudie. Waarbij Van Poppelen overigens in Bergen op Zoom heeft moeten beloven dat - als het plan wordt uitgevoerd - er wel een verbinding komt met Vlissingen, maar níet met Bergen op Zoom. Bergen wil op die manier voorkomen dat sluipenderwijs VERA (dus geen omleiding om Bergen op Zoom of Roosendaal) wordt aangelegd.

Eurlings heeft overigens geen geld meer in z'n begroting voor dat stukje spoorlijn. Het gereserveerde bedrag is overgeheveld naar de snelweg A4. Als het al zinvol blijkt, dan zullen de Zeeuwen moeten dokken. Ook de provincie Noord-Brabant is ondanks de opbrengst van de verkoop van Essent niet in staat om een project van een paar miljard te financieren. Als de politieke bereidheid er al zou zijn om het grootste deel van de 'winst' te besteden in het westen van West-Brabant.

De Belgen dan? Die willen toch iets? Ja, maar die hadden al een groot tekort op de rijksbegroting vóórdat de kredietcrisis uitbrak.

Kortom, er wordt weer veel gepraat en gelobbyd, maar voorlopig is het niet aan de orde. Behalve dan voor plannenmakers.

Zelfs optimist Poppelaars uit Zeeland rekent in vele jaren...

Afbeelding
Er ligt wel een spoorlijn vanuit de Antwerpse haven naar Nederland. Maar die eindigt voorlopig bij BASF.
foto Thom van Amsterdam
Rij met je hart

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31136
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Palance » za 14 mar 2009, 21:49

Een tramverbinding tussen Bergen op Zoom en Antwerpen? Is er zoveel (forenzen)verkeer tussen deze 2 steden en hoe zit het met de huidige busverbindingen?
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10184
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door vynkce » ma 16 mar 2009, 11:30

In plaats van Dick van Mechelen, gaat het hier om Dirk van Mechelen. Open-VLD minister in de Vlaamse regering bevoegd voor ruimtelijke ordening en begroting.

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19932
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door waldo79 » ma 16 mar 2009, 22:19

Ach, volgens het artikel is het ook eerst Toine Poppelaars (goed) en daarna Toine van Poppelen (fout).

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31251
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Coen Tunnel » wo 25 mar 2009, 14:55

Palance schreef:Een tramverbinding tussen Bergen op Zoom en Antwerpen? Is er zoveel (forenzen)verkeer tussen deze 2 steden en hoe zit het met de huidige busverbindingen?
Tweemaal per uur, met overstap in Putte.

Caesar
stadsweg
Berichten: 492
Lid geworden op: do 05 feb 2009, 9:42
Locatie: Merksplas

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Caesar » do 26 mar 2009, 11:10

En zit er volk op die bussen?

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17848
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door boe! » za 28 mar 2009, 18:03

Ja, een chauffeur. ;)

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31136
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Palance » zo 29 mar 2009, 17:27

Ik hoop dat die chauffeur in de bus zit, en niet erop.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40581
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Vinny » zo 29 mar 2009, 19:09

Het is ook een unieke busverbinding. Dagelijks zitten zo 100 forenzen op het dak van de bus van Antwerpen naar Bergen-op-Zoom. Dit terwijl de bus binnen - op de chauffeur - leeg is. Hierdoor krijgt deze ten onrechte het labeltje 'onrendabel' opgeplakt...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

karelvvv
polderweggetje
Berichten: 25
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 21:13
Locatie: Utrecht

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door karelvvv » ma 30 mar 2009, 0:54

Hmmm... Da's interresant....

Doet me denken aan project VERA, zo rond 2002-2004... toen afgeblazen, tè weinig gebruik..

Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Karel

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31136
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Palance » ma 30 mar 2009, 6:35

Overigens is die spoorlijn aan Belgische zijde 's avonds best verwarrend, bij Stabroek kom je een aantal rode of rood knipperende seinen tegen. Als je hier 's avonds voor het eerst rijdt, lijkt het vanuit de verte net alsof er een rood licht langs de snelweg zélf staat.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door peejay » do 02 dec 2010, 13:26

**SCHOP**

Oude projecten sterven nooit:
[url=http://www.omroepbrabant.nl/?news/146713782/Schultz+moet+ook+naar+goederenspoorlijn+kijken.aspx]Omroep Brabant[/url] (02-12-2010) schreef: Schultz moet ook naar goederenspoorlijn kijken
Auteur: Hans Janssen

DEN HAAG - Ook de verbetering van de goederenspoorlijn van Roosendaal naar Antwerpen moet aandacht krijgen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit staat in een motie waarover de Tweede Kamer waarschijnlijk dinsdag gaat stemmen.

Het parlement is bang dat minister Melanie Schultz van Haegen zich te eenzijdig op onder meer Zuidoost-Brabant zou richten. Desondanks werd de bewindsvrouw ook gevraagd geld uit te trekken voor verbreding van de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert en van de A67 tussen Eindhoven en Venlo.

De Tweede Kamer discussieerde deze week met Schultz over de begroting van haar ministerie. Met betrekking tot de goederenspoorlijn werden drie punten met name genoemd: een omleiding bij Bergen op Zoom, een omleiding bij Roosendaal en de aanleg van de Sloeboog. Dit is een aansluiting tussen de spoorlijn Vlissingen-Roosendaal en de Nederlands-Belgische grens.

Schultz gaat maandag over alle verkeersprojecten praten met gemeentelijke en provinciale overheden.
Rij met je hart

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8639
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door captain007 » do 02 dec 2010, 22:30

Van de varianten welke onderzocht worden denk ik dat de sloeboog de meeste kans heeft. Je hebt hier de minste bebouwing en dus ook de minste kans op grootschalige protesten.

Woutert
polderweggetje
Berichten: 38
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 18:52

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Woutert » vr 03 dec 2010, 19:12

Ik vraag me altijd af wat er mis is met het schip...

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 8486
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door keokiracer » za 03 dec 2011, 16:56

*schop*

Opnieuw een 'Nee':
BN De Stem schreef:Weer geen aanleg van goederenlijn Vlissingen - Antwerpen
Auteur: door Peter Ullenbroeck | zaterdag 03 december 2011 | 14:46 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 03 december 2011 | 14:51

ROOSENDAAL - De West-Brabantse spoorgemeenten hoeven er ook de komende jaren niet op te rekenen dat er minder goederentreinen door hun kernen zullen denderen. Uit de deze week bekendgemaakte plannen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor het vervoer over weg, spoor en water in de komende jaren blijkt dat er opnieuw geen werk gemaakt wordt van de aanleg van een goederenlijn tussen Vlissingen en Antwerpen.

Volgens het ministerie heeft de Vlaamse deelregering aangegeven dat er momenteel 'geen capaciteitsproblemen' zijn op het spoor tussen Zeeland en de Vlaamse havenstad. "Daarmee is er geen dringende behoefte aan de realisatie van deze lijn", concludeert het ministerie. Over een directe spoorverbinding tussen Vlissingen en Antwerpen wordt al jaren gesproken.

De aanleg zou de gemeenten in West-Brabant flink ontlasten, omdat goederentreinen dan niet meer vanuit Zeeland via Bergen op Zoom en Roosendaal naar Antwerpen hoeven te rijden.

BASF

Het hernieuwde uitstel is een tegenvaller voor de West-Brabantse spoorgemeenten, maar ook transportorganisatie EVO en verschillende grote bedrijven, zoals chemiereus BASF in de Antwerpse haven, die al jaren aandringen op de aanleg van deze lijn.

West-Brabant

Weinig schot zit er ook in de aanleg van die andere goederenspoorlijn waar al twintig jaar over gesproken wordt: de Robel-lijn, de aparte goederenlijn tussen Rotterdam en België door West-Brabant. Of die er ooit nog gaat komen, hangt van de uitkomsten af van een onderzoek dat momenteel loopt naar het lange termijnperspectief van het goederenspoorvervoer in Nederland. Komend voorjaar wordt dat afgerond
Overigens heb ik nog maar 3x een goederentrein door Bergen zien komen in 10 jaar. Waarvan er 2 voor Philip Morris in Bergen zelf waren.
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40581
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door Vinny » zo 04 dec 2011, 0:58

Er rijden veel meer goederentreinen op de Zeeuwse lijn, alleen zie je die niet omdat ze 's nachts rijden. Er worden nu forse geluidsmaatregelen genomen om de overlast van deze dingen te verminderen. Mijn persoon heeft er nog flink aan lopen rekenen 8-)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 8486
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: Nederland onderzoekt spoor Vlissingen-Antwerpen

Bericht door keokiracer » zo 01 jul 2012, 0:06

*kick*

De verbinding staat op de Nederlandse lijst van projecten van ná 2020
BN De Stem schreef:Schultz: Aanleg goederenlijn Zeeland Antwerpen heeft geen haast
Auteur: door Jeffrey Kutterink | donderdag 28 juni 2012 | 18:26 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 28 juni 2012 | 20:09

DEN HAAG - De aanleg van de goederenspoorverbinding van Zeeland naar de Antwerpse haven (VEZA) heeft geen haast. "We vergeten hem niet, hij staat op de lijst van projecten, maar pas voor na 2020." Dat zei minister Melanie Schultz (Infrastructuur) donderdag in de Tweede Kamer.
CDA, PvdA en ChristenUnie vroegen de minister oog te hebben voor de verbinding. De minister schat de kosten tussen de 170 en 215 miljoen euro. "Ik snap dat het aantrekkelijk is voor Brabant en Zeeland maar in tijden van schaarste moet je toch prioriteiten stellen."
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...