Afbeelding

Brabant: Spoedwet vertraagt andere wegenprojecten

Discussieer hier over het mobiliteitsbeleid, de positie van het wegverkeer en de gevolgen voor de wegenplannen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Brabant: Spoedwet vertraagt andere wegenprojecten

Bericht door Rene » do 19 mar 2009, 15:31

Cobouw (18-3-2009) schreef:'Spoedwet vertraagt wegenprojecten'

Den Haag - De spoedwet die ijvert voor de snelle uitvoering van dertig wegenbouwprojecten gaat ten koste van andere wegenprojecten. Dat concludeert de provincie Brabant. De verkenningen voor de beoogde verbredingen van de A58 (tussen Bergen op Zoom en Eindhoven) en de A67 (tussen Eindhoven en Venlo) zijn door Rijkswaterstaat volledig stilgelegd. Gebrek aan mankracht zo kregen de lokale overheden te horen. De provincie Noord-Brabant en de steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg vrezen ernstige vertraging en onnodige kosten en stuurden een brandbrief naar de minister. Daarin verzoeken zij Eurlings de draad weer op te pakken. "Gebrek aan mankracht? Ik kan me het niet voorstellen. Er zijn mensen genoeg op de wereld. Rijkswaterstaat kan toch ook gewoon een ingenieursbureau inzetten", reageert Hein Boomars, directeur van VBW-Asfalt. Hij begrijpt niet dat de minister de verkenningen staakt in deze tijd.

Charlie Aptroot, Kamerlid van de VVD diende Kamervragen in. Tekort aan mankracht noemt hij een slap argument. "Het barst van de mensen op het ministerie. Laat ons alstublieft doorgaan met asfalteren." Het is onduidelijk of Rijkswaterstaat zich terug heeft getrokken uit meerdere verkenningen van lopende wegenbouwprojecten. Karen Virike, woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat sluit dat niet uit. "Tegelijkertijd staat er ook niets vast. Tijdens het Mirt-overleg in mei wordt dat met regionale bestuurders besproken." Vinke benadrukt dat Eurlings het liefst alle wegen tegelijk aanpakt, maar dat hij wel prioriteiten moet stellen. Het staken van papieren exercities noemt zij 'temporiseren'.
Overigens is dit vooral een geldkwestie, want FTE's c.q. inhuur is uiteindelijk simpelweg geld. En geld is er niet onbeperkt. Althans, voor omvallende banken zijn miljarden beschikbaar, die dan weer worden omgezet in tientallen miljoenen aan managementbonussen. Ook kampen we met een politiek die knikkende knieën heeft voor het Amsterdamse verzoek om toch mee te betalen aan de bodemloze metroput. Maar voor wegen ligt dat een beetje anders.

PW100
verkeersader
Berichten: 824
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 16:00
Locatie: Oisterwijk

Re: Brabant: Spoedwet vertraagt andere wegenprojecten

Bericht door PW100 » do 19 mar 2009, 20:27

Omroep Brabant nieuwsbulletin van 19:30 meldde zojuist dat na overleg met het ministerie de voorbereidingen voor deze wegverbreding toch geen vertraging zullen oplopen. Ik kon helaas nog geen confirmatie vinden op de diverse nieuwssites. Wordt vervolgd . . .