Afbeelding

stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Discussieer hier over het mobiliteitsbeleid, de positie van het wegverkeer en de gevolgen voor de wegenplannen.

Moderator: Moderatoren

rene19663
stadsweg
Berichten: 368
Lid geworden op: wo 27 mei 2009, 0:19
Locatie: Gorinchem

stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door rene19663 » do 03 sep 2009, 16:55

We kennen allemaal de dagelijkse files in de ochtend en avondspits. Een groot aandeel van het verkeer bestaat uit mensen die naar hun werk gaan of juist weer naar huis gaan. Vroeger bestond er een aftrekpost in de belastingaangifte voor het woon - werkverkeer. Als er nou een soort korting wordt ingevoerd voor mensen die minder dan een bepaalde afstand van hun werk wonen dan kan dit m.i. best bijdragen aan het verkorten van woon - werkverkeer, verder zou een soort verhuiskorting ingevoerd kunnen worden als iemand verhuisd om dichter bij het werk te gaan wonen. Ik denk dat een heel groot percentage van de mensen gewoon elke werkdag dezelfde weg heen en weer rijden. Stel dat iedereen zijn woon - werkafstand zou halveren dan zou dat heel spitskilometers schelen en dus ook een afname van het fileleed dat nederland dagelijks treft. Ik ben best benieuwd hoe andere mensen hierover denken.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Wouter N14 » do 03 sep 2009, 16:58

Er zijn volgens mij zat werkgevers die wel een vergoeding geven voor het gebruik van fiets of ov, maar niet voor de auto.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 13836
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Attietattie » do 03 sep 2009, 17:07

Het maakt niet zoveel uit hoe ik erover denk. Het is er namelijk allang. Er zijn zat werkgevers die hun personeel vragen dichtbij kantoor te komen wonen. En daar staat dan een verhuisvergoeding tegenover. Dan krijg je bijvoorbeeld iets van €5000 + een verhuizer ofzo.

Het probleem is dat de meeste mensen afhankelijk zijn van twee werkplekken. Zowel zij als hij moeten naar hun werk. Als je dan gaat verhuizen halveer je misschien de reisafstand van de één, maar verdubbel je die van de ander. En er zijn zat branches waarin je niet zoveel keus hebt voor wat betreft je werkplek. Als je redelijk specialistisch werk doet zijn er misschien hooguit 4 plaatsen in Nederland waar je dat werk zou kunnen doen en kan je dus ook niet van locatie switchen. Bovendien zijn dat soort specialisten waarschijnlijk ook redelijk betaald waardoor een belastingvoordeeltje ze amper zal raken.
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje

rene19663
stadsweg
Berichten: 368
Lid geworden op: wo 27 mei 2009, 0:19
Locatie: Gorinchem

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door rene19663 » do 03 sep 2009, 17:12

Stimuleringsmaatregelen vanuit de werkgever zijn ook prima. Ik weet dat je onder voorwaarden als werkgever een fiets aan je personeel mag geven. Het gaat mij eigenlijk meer om het verkorten van de afstand woning werk. Als voorbeeld: stel iemand woont in Breda en werkt in Utrecht en rijdt hiervoor elke dag globaal 150 km. Verhuizen is niet goedkoop, denk aan directe kosten zoals inrichten huis maar ook overdrachtsbelasting bij koophuizen. Je kan heel veel jaar die extra km maken voordat ze gelijk zijn aan verhuiskosten en dus niet gelijk een uitnodiging om maar te verhuizen om dichter bij je werk te wonen.

Paixao
autoweg
Berichten: 1040
Lid geworden op: di 28 feb 2006, 15:07
Locatie: Denekamp

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Paixao » do 03 sep 2009, 17:24

Er speelt ook nog zoiets als sociaal netwerk. Verhuizen betekent vaak al gauw dat je voor 80-90% een nieuw sociaal netwerk moet opbouwen, omdat de vorige contacten vroeger of later gaan verwateren. En dat is niet iets wat met geld gecompenseerd kan worden...
"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." -- Winston Churchill

rene19663
stadsweg
Berichten: 368
Lid geworden op: wo 27 mei 2009, 0:19
Locatie: Gorinchem

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door rene19663 » do 03 sep 2009, 20:12

Stimuleringsmaatregelen vanuit de werkgever zijn natuurlijk leuk als je ze krijgt maar je bent dan afhankelijk of je werkgever wel of niet wil vergoeden. Dus waarom niet dit als belastingmaatregel. Als een bedrijf ze geeft zijn de kosten ook aftrekbaar van de bedrijfswinst dat geeft niet zoveel verschil. Als het een stimulering vanuit de belastingdienst wordt dan kan wel iedereen er gebruik van maken.

rene19663
stadsweg
Berichten: 368
Lid geworden op: wo 27 mei 2009, 0:19
Locatie: Gorinchem

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door rene19663 » do 03 sep 2009, 20:16

Er zijn uiteraard ook hele goede voorbeelden van mensen die ergens tussen beide werkplaatsen wonen en diegene bedoel ik ook niet. Ik zou zoiets ook zeker niet als verplichting willen want iedereen moet wel zelf kunnen kiezen waar je gaat wonen en moet niet door de staat opgelegd gaan worden. Als iemand meer waarde hecht aan handhaven bestaand sociaal netwerk dan is dat de keuze van diegene. Overigens bestaat voor Burgermeesters wel de verplichting om in de gemeente te gaan wonen waar men werkt. Raadsleden en wethouders moeten volgens mij al in de betreffende gemeente wonen voor ze er raadslid of wethouder kunnen worden.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17846
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door boe! » do 03 sep 2009, 22:14

Ik heb een verhuisverplichting in mijn contract staan, maar die verplichting is nooit door mijn werkgever gelicht. Zolang ik keurig op tijd op mijn werk ben (meestal Den Haag, vroeger ook elders in het land) is er ook geen reden om die verplichting daadwerkelijk op te leggen.

Mijn volgende baan zal absoluut dichter bij huis zijn. Volgens mij hoef je dat niet te stimuleren. In het kader van 'je bent jong en je wilt wat' zijn jonge starters op de arbeidsmarkt best wel bereid een langere reistijd te aanvaarden. Naarmate hun leven vordert (partner, kinderen) gaat men eerder dichterbij werken dan verder weg.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10817
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Willem » vr 04 sep 2009, 14:52

Bij de woonplaatskeuze spelen meer dingen mee dan alleen de woon-werkafstand. In je woonplaats heb je je sociale contacten, doe je 's avonds vrijwilligerswerk voor een of andere vereniging of instelling, zorg je voor je hoogbejaarde ouders of vul maar wat in. Dat soort dingen maken dat iemand niet makkelijk verhuist. In een andere woonplaats zul je al je contacten weer van de grond af aan moeten opbouwen. De dagelijkse files moeten wel heel erg zijn wil je dat ervoor over hebben. Werk is namelijk maar een beperkt deel van je leven en kan na een aantal jaren weer van plaats veranderen. Wat dat betreft is je sociale leven een veel belangrijker criterium om voor een bepaalde woonplaats te kiezen.
Laatst gewijzigd door Willem op vr 04 sep 2009, 19:33, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Rene » vr 04 sep 2009, 17:54

^^
Klopt. Is ook een argument tegen de kilometerheffing, want die veronderstelt wèl grote effecten op dat vlak.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72861
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Chris » vr 04 sep 2009, 17:59

Er spelen nogal wat zaken die het verkorten van woon-werkverkeer niet zo vanzelfsprekend maken.

Bijvoorbeeld;

* huizenprijzen. In Emmeloord of Dedemsvaart zijn de huizen aanzienlijk goedkoper dan Zwolle. In Zwolle zijn de huizen goedkoper dan Den Haag.
* bereikbaarheid. Weinigen gaan 2 uur enkele reis in de file staan om 80 kilometer verder te werken. In filevrije gebieden zijn woon-werkafstanden van 50km vrij gebruikelijk, ook door het gebrek aan werkgelegenheid.
* werkgelegenheid. Het gebeurt bij grote bedrijven nogal eens dat ze verkassen of bedrijfsactiviteiten worden samengevoegd. Verhuis je dan ook elke keer?
* partner. Wanneer jij in Apeldoorn werkt en je partner in Hengelo, kan het verstandig zijn om een huis te zoeken in bijv. Deventer. Of de één gaat heel ver rijden, en de ander kort, of je gaat allebei op redelijke afstand zitten.
* sociale omgeving. Het is niet makkelijk, zo niet onmogelijk om je sociale contacten te behouden als je naar een andere plaats gaat verhuizen.
* detachering. Sommige mensen werken elke paar maanden op een andere locatie. Soms 10 km van huis, soms 150 km. Hier kan je niet op gaan verhuizen.
* een combinatie van bovenstaande.


Kortom, er zijn erg veel variabelen, zodat het verkorten van woon-werkverkeer niet zo simpel ligt als het lijkt.

rene19663
stadsweg
Berichten: 368
Lid geworden op: wo 27 mei 2009, 0:19
Locatie: Gorinchem

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door rene19663 » vr 04 sep 2009, 18:05

Ik ben zelf in 2000 van Gorinchem naar Nijkerk verhuisd en dan loop je tegen tal van zaken die veranderen en tot in lengte van jaren blijven veranderen, zoals idd sociale contacten vanuit Gorinchem. Ik vind ook dat verhuizen nooit een verplichting zou mogen worden (ook al is dat soms wel), het moet een keuze zijn. Verhuisvergoeding vanuit de werkgever is op zich goed maar dan zou het verplicht gesteld moeten worden aan de werkgever. Nu mag je als werkgever wel eisen dat iemand verhuisd maar je bent niet verplicht om te vergoeden, dat je redelijker wijs als werkgever niet kan maken om wel te eisen maar niet te vergoeden is wat anders. Er zijn wel meer rare dingen niet verplicht in Nederland. Als voorbeeld de loonstrook die iedere werknemer krijgt. Ik had in 2006 nog iemand in dienst genomen en kreeg toen van het accountantskantoor de vraag of loonstroken gewenst waren, want wettelijk bestaat de plicht niet.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21595
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Wouter N14 » vr 04 sep 2009, 18:11

Een collega van mij woont in Ommen en werkt in Den Haag. Elke dag, 5x per week, gaat hij met de trein op en neer. Onlangs heeft hij een eigen huis gekocht, jawel, ook in Ommen... Maar ja, hij heeft nu een 2-onder-1-kap voor de prijs waar je hier een appartement voor hebt. En inderdaad waren de sociale contacten ook een argument.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72861
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Chris » vr 04 sep 2009, 18:14

Ik las in de Elsevier over een koppel die in Haarlem een tussenhuisje van 70 vierkante meter kocht... voor € 280.000! Daar koop je hier in de omgeving een mooie 2-onder-1-kapper voor (niet in Zwolle zelf overigens).

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31131
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Palance » vr 04 sep 2009, 18:21

Dan moet het wel de verre omgeving zijn. Ik heb begrepen dat de huizenprijzen in de directe omgeving van Zwolle door de combinatie van de nabijheid van de stad én de landleijke omgeving stervensduur zijn geworden in de laatste jaren.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72861
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Chris » vr 04 sep 2009, 18:24

Mah, in Zwolle zijn de prijzen idd vrij hoog. De allergoedkoopste eengezinswoningen (nieuwbouw) beginnen hier vanaf zo'n € 220.000, maar je zit voor een wat beter huis al snel over de 3 ton. Laatst gingen hier royale (1500 m2) kavels over de toonbank. VANAF prijzen van € 350.000 en dan heb je enkel nog maar een lap grond.

Sommige plaatsen rond Zwolle zijn wel redelijk duur, volgens mij vallen daar plaatsen als Ommen en Hattem onder. Maar in bijvoorbeeld Meppel, Hoogeveen, Dedemsvaart of Emmeloord kan je nog echt een stuk goedkoper wonen.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40580
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door Vinny » vr 04 sep 2009, 22:32

Chris schreef:Ik las in de Elsevier over een koppel die in Haarlem een tussenhuisje van 70 vierkante meter kocht... voor € 280.000! Daar koop je hier in de omgeving een mooie 2-onder-1-kapper voor (niet in Zwolle zelf overigens).
Hattem is dan ook een geweldig mooie plaats. Mocht ik ooit in de regio Zwolle/Kampen/Meppel terecht komen dan zou Hattem hoog op mijn verlanglijstje staan om te gaan wonen. Een dorp als Staphorst: daar zou ik dan weer heel erg ongelukkig van worden denk ik, dus ja als je daar een mooie 2-onder-1 kapper voor kan krijgen: geef mij dan toch maar een binnenstadwoninkje in Hattem ...
Er spelen nogal wat zaken die het verkorten van woon-werkverkeer niet zo vanzelfsprekend maken.
Maar kilometervergoeding voor woon-werkverkeer is belastingtechnisch veel voordeliger dan een verhuisvergoeding. De overheid kan best hier wat minder scheefgroei faciliteren; bijvoorbeeld door de overdrachtsbelasting af te schaffen, en in ruil daarvoor gewoon inkomensbelasting te heffen op woon-werkverkeervergoedingen...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5473
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: stimuleren verkorten woon - werk verkeer

Bericht door nederland24 » za 05 sep 2009, 16:19

Het Openbaar Vervoer is nog steeds een probleem in de spits. Zelfs de rustige trajecten in Nederland zitten bomvol in de spits. Als ze nou zorgen dat als je van het station komt gelijk een fiets of een bus kan pakken voor de laatste pakweg vijf kilometer dan zou het OV al een behoorlijk stuk aantrekkelijker worden en de files een stuk minder worden.