Omdat het laatste bord en het eerste bord elkaar niet vervangen. De naam van de brug wordt vaak opgehangen aan de brug zelf. Het is een beetje de gestandaardiseerde vorm van dit Nederlandse voorbeeld:
Maar altijd zal er ook nog een bordje staan met de naam van de waterloop, dat is een totaal andere categorie verkeersborden. Dat is dan ook de reden waarom men het oude niet weggehaald heeft. Het bordje met de brugnaam is misschien inderdaad nogal vreemd geplaatst. Normaal doet men dit op deze manier:
Als je goed kijkt is het naamsbordje in het midden van de brug opgehangen. Het is een initiatief van de dienst Waterwegen en Zeekanaal en ze komen, logischerwijs, enkel voor op bruggen over waterlopen. Het is eigenlijk oorspronkelijk ingevoerd als oriëntatiepunt voor schippers, later heeft men beslist ze aan alle bruggen in het beheer van Waterwegen en Zeekanaal op te hangen, ook als het kanaal in kwestie niet bevaarbaar is.
Nu ik er aan denk is dat waarschijnlijk de reden waarom de palen van het bord zo hoog zijn in het voorbeeld aan de Sint-Jansbrug. Het bordje met de naam van de waterloop moet er nog boven. Het is nog maar de vraag of dat werkelijk zal gebeuren. Waarschijnlijk dacht één of andere ambtenaar dat, als de naam van de waterloop ook op het bordje met de brugnaam opgenomen is (normaal is dat niet het geval), het wel zal volstaan, (zeker gezien het Leopoldskanaal niet bevaarbaar is en het bordje dus niet zichtbaar moet zijn vanop het kanaal).