[A058] Vlaketunnel

Bespreek hier alles wat specifiek aan een autosnelweg gerelateerd is, maar wat geen actuele plannen of uitvoeringsprojecten betreft

Moderator: Moderatoren

Wilko
stadsweg
Berichten: 280
Lid geworden op: do 20 nov 2008, 10:36
Locatie: Maastricht

[A058] Vlaketunnel

Bericht door Wilko » vr 06 aug 2010, 11:52

PZC schreef:Tunnelwereld laat niets over aan toeval
VLAKE - De Vlaketunnel: dat zijn twee betonnen buizen die onder het Kanaal door Zuid-Beveland liggen. Denk je. Als argeloze automobilist heb je geen weet van de wereld die achter die buizen schuilgaat. De afgelopen maanden zijn bijna alle installaties in de tunnel gerenoveerd of vervangen.

"Als je het vergelijkt met een huis, dan hebben we hier alleen de gevels laten staan", zegt Robert Boomers van hoofdaannemer Siemens. "De rest is vervangen." De rest? Dat zijn dus onder meer de noodstroomvoorziening, de brandblusinstallaties, de communicatieapparatuur, de verkeerslichten, de camera's, de waarschuwingsborden, het systeem om te controleren hoe hard auto's rijden en de slagbomen. En de verlichting natuurlijk, want die springt het meest in het oog; een groot aantal automobilisten klaagde de eerste tijd over de ledlampen.

De tunnel in de A58 tussen Kapelle en Kruiningen is in het begin van de jaren zeventig gebouwd. In de jaren negentig is er al eens een renovatie geweest. "Dat betekent dat de oudste apparatuur veertig jaar oud was. Die was aan vervanging toe. Bovendien is de tunnelwetgeving aangescherpt naar aanleiding van de rampen in de Mont Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië en de Tauerntunnel in Oostenrijk. In 2014 moeten alle tunnels aan de nieuwe regels voldoen. Een renovatie was dus noodzakelijk."

Nog even, en er is niemand meer in het gebouw naast de Vlaketunnel die in de gaten houdt of alles wel goed gaat, daar beneden. Vanaf dit najaar worden de beelden van de achttien camera's bekeken vanuit het Brabantse Geldrop. Daar staat één van de zes verkeerscentrales van Rijkswaterstaat in Nederland. Vanuit die centrales worden tunnels en spitsstroken in de gaten gehouden.

Toch zijn ook in de controlekamer van de Vlaketunnel de oude kleine televisietjes vervangen door platte computerschermen. "Mocht er om welke reden dan ook iets gebeuren, een kabelbreuk of zoiets, waardoor communicatie met Geldrop niet mogelijk is, dan kunnen we de tunnel nog altijd vanuit deze ruimte bedienen", zegt Boomers.

De mensen achter de beeldschermen kunnen het elektronische bord aanzetten om de maximumsnelheid in de tunnel aan te passen of de slagbomen bij de ingang naar beneden doen.

Veel kan de installatie zonder menselijke tussenkomst: de moderne camera's zoomen vanzelf in als iemand één van de noodkastjes in de tunnel opent. Als het mis dreigt te gaan, worden de systemen op scherp gezet: de pompen gaan bijvoorbeeld draaien om de brandweer meteen van water te kunnen voorzien.

Sinds de verbouwing heeft de Vlaketunnel slagbomen om het verkeer tegen te kunnen houden. Tot voor kort moest Rijkswaterstaat een auto dwars op de weg zetten als de tunnel dicht moest. Die slagbomen zijn in ieder geval al één keer gebruikt. De politie heeft het verkeer op de snelweg stilgezet na de ramkraak op de vestiging van elektronicawinkel BCC in de Middelburgse Mortiere in een - overigens mislukte - poging de dieven te pakken.

In de tunnelwereld zijn risico's zaken die je moet kunnen vermijden: in de Vlaketunnel wordt dan ook - onder druk van de strenge regelgeving - met alles rekening gehouden. Als de stroom uitvalt, nemen accu's het over, tot het noodaggregaat aanslaat en - als dat het ook niet meer doet - een tweede het eventueel overneemt. Er is tienduizend liter diesel op voorraad, zodat het aggregaat twee tot drie weken kan blijven draaien. In de kelders bij de tunnel zit zestig kuub water, zodat de brandweer meteen kan beginnen met blussen - mocht het nodig zijn.

Wat wel opvalt als je door de tunnel rijdt: dat er een gekke paal langs de kant van de weg staat bij de ingang. Die meet de lichtsterkte zodat bepaald kan worden hoe hard de lampen moeten branden - en dat de verlichting is vervangen: een hele rij ledjes, waardoor de twee tunnelbuizen er uitzien als de binnenkant van een zonnebank. De Vlaketunnel is de eerste tunnel ter wereld die volledig is voorzien van ledlampen. En die zijn speciaal voor deze tunnel ontworpen. "In Londen gaan ze nu een tunnel bouwen met deze armaturen", zegt hoofdaannemer Boomers, toch een beetje trots. "Bij ons is iedereen er van overtuigd dat er over een paar jaar geen andere soorten verlichting meer worden gebruikt."

De verbouwing van de Vlaketunnel is nu bijna achter de rug: hier en daar moet nog wat aangepast en er moet nog één echte klus gebeuren: tussen de tunnelbuizen in komt een doorgang, zodat automobilisten in geval van nood kunnen vluchten naar de andere buis.

http://www.pzc.nl/regio/zeeland/7088521 ... toeval.ece

En de foto van de LED-lampen:
Afbeelding

Leuk dat die tunnel gerenoveerd is, maar wat natuurlijk het meest in het oog springt zijn de LED-lampen. Ikzelf vind ze wel fijn, beter dan de oranje lampen die er eerst in zaten. Zijn er nog meer mensen die al ervaring hebben met de nieuwe lampjes in de tunnel?
The reason the mainstream is thought of as a stream, is because it's so shallow"

- George Carlin -

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15164
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Via » vr 06 aug 2010, 11:56

Toch vind ik het opdoeken van de controlekamer ter plaatse niet echt een goede ontwikkeling. Je moet niet alles van heel ver weg willen regelen, dat maakt de lijnen alleen maar langer.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20362
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door waldo79 » vr 06 aug 2010, 12:03

Er is nog een back-up op de locatie:
"Mocht er om welke reden dan ook iets gebeuren, een kabelbreuk of zoiets, waardoor communicatie met Geldrop niet mogelijk is, dan kunnen we de tunnel nog altijd vanuit deze ruimte bedienen", zegt Boomers

Wilko
stadsweg
Berichten: 280
Lid geworden op: do 20 nov 2008, 10:36
Locatie: Maastricht

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Wilko » vr 06 aug 2010, 12:05

Het is ook maar een tunneltje van 300 meter, dus volgens mij heeft die opzichter ook niet veel te doen.
The reason the mainstream is thought of as a stream, is because it's so shallow"

- George Carlin -

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31425
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Palance » vr 06 aug 2010, 17:57

In die 300 meter kan ook veel gebeuren.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21816
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Wouter N14 » vr 06 aug 2010, 18:25

^^ Zelfs een gloednieuw aquaduct kan al genoeg zijn...
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Wilko
stadsweg
Berichten: 280
Lid geworden op: do 20 nov 2008, 10:36
Locatie: Maastricht

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Wilko » vr 06 aug 2010, 21:49

Palance schreef:In die 300 meter kan ook veel gebeuren.
Natuurlijk, maar gezien de hoeveelheid verkeer is de kans niet zo heel groot. Ik denk dat je het personeel van RWS op andere plaatsen wellicht beter kunt gebruiken.
The reason the mainstream is thought of as a stream, is because it's so shallow"

- George Carlin -

Davy
expressweg
Berichten: 4615
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 3:06
Locatie: Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen)

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Davy » vr 06 aug 2010, 22:14

ViaHaaren schreef:Toch vind ik het opdoeken van de controlekamer ter plaatse niet echt een goede ontwikkeling. Je moet niet alles van heel ver weg willen regelen, dat maakt de lijnen alleen maar langer.

helemaal akkoord ;)
het illustreert nog maar eens de typisch Nederlandse kwaal van centralisatiebeleid... een trend die helaas quasi overal opduikt... soms een verbetering maar soms ook niet!

kees
expressweg
Berichten: 3382
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door kees » vr 06 aug 2010, 23:05

Ach, het is net als de ontwikkeling dat er niet meer bij elke brug een brugwachtershuisje met een brugwachter is.
Ik neem trouwens aan dat er bij elke beweegbare brug in een snelweg wel brugwachters zitten?

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18099
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door boe! » za 13 nov 2010, 8:32

Afgelopen nacht was de Vlaketunnel dicht wegens 'een gat' in het wegdek. De tunnel zou vanochtend om 6 uur weer open gaan, maar is nog altijd gesloten omdat de situatie ernstiger is dan verwacht.
Novum schreef:Vlaketunnel mogelijk maanden dicht
De Vlaketunnel tussen Bergen op Zoom en Vlissingen blijft mogelijk maanden afgesloten. Deskundigen van Rijkswaterstaat zijn geschrokken van de slechte staat waarin de tunnel verkeert, zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst. Rijkswaterstaat zegt dat de tunnel in ieder geval dit weekeinde dicht blijft. De tunnel in de A58 werd vrijdagavond in beide richtingen afgesloten. Aan de oostkant van de tunnel is het hele wegdek tien tot vijftien centimeter omhoog gekomen. Aanvankelijk hoopte Rijkswaterstaat de rijbanen zaterdagochtend om 06.00 uur vrij te kunnen geven.

Toen deskundigen ter plaatse gingen bleek de situatie echter ernstiger. Hun eerste inschatting is dat het mogelijk maanden duurt voordat de weg weer begaanbaar is, aldus de Verkeersinfomatiedienst. Rijkswaterstaat kan niet bevestigen dat de tunnel zo lang dicht blijft. "Dat is erg lang en dat willen we koste wat kost voorkomen. We hebben het hier over een snelweg", zegt een woordvoerder. "De tunnel blijft in ieder geval dit weekeinde dicht. Verder is het echt speculeren hoe lang dit gaat duren."

Het is nog niet duidelijk of de regen iets met het verzakken van het wegdek heeft te maken. De oorzaak wordt nog onderzocht. Zaterdag wordt bekeken hoe het verkeer de komende tijd het beste kan worden omgeleid.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74877
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Chris » za 13 nov 2010, 12:36

PZC schreef:Vlaketunnel wordt onderzocht

YERSEKE - Het is vooralsnog een raadsel hoe de gemene richel in het wegdek aan de oostkant van de Vlaketunnel is ontstaan, maar het vermoeden bestaat dat een van de tunnelsegmenten door stijgend grondwater is gaan 'drijven'.

Rijkswaterstaat heeft zaterdag als tegengewicht acht vrachtwagens bovenop het segment gezet, om te voorkomen dat het nog verder omhoog komt. Ondertussen onderzoekt Rijkswaterstaat met man en macht alle mogelijkheden. Een woordvoerder van de dienst kan alleen uitsluiten dat het euvel te maken heeft met de werkzaamheden die afgelopen zomer aan de tunnel hebben plaatsgevonden.

Vrijdagavond reden verschillende automobilisten schade aan hun auto, doordat aan de oostkant van beide buizen het wegdek op een las in het asfalt tien tot vijftien centimeter omhoog was gekomen. Een van de slachtoffers was commissaris van de koningin Karla Peijs, wier dienstauto beschadigd raakte.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat meldt dat de afsluiting van de tunnel, en daarmee de omleiding over de Vlakebrug, nog zeker het hele weekeinde zal duren. Hoe lang de reparaties zullen duren, is nog niet te zeggen, al schat een zegsman in dat geruchten dat het maanden kan kosten, te pessimistisch zijn. Door de omleiding over de oude Rijksweg loopt het verkeer veel vertraging op. Van de Oude Rijksweg maakt het landbouwverkeer van en naar de veiling in Kapelle gebruik.

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8675
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door captain007 » za 13 nov 2010, 13:02

De vraag is alleen hoe je de "drijvende" tunnelsegmenten kunt tegenhouden. Er lijkt mij bij drijvende tunnelsegmenten eerder sprake van een constructiefout die nu pas aan het licht is gekomen (bijvoorbeeld door andere grondwaterstand, etc). Denk dat het in ieder geval al gauw een zeer prijzig wordt om dit te gaan repareren.

Edit: Zie nu op de tomtom site dat de vertraging richting Zeeland nu al op loopt tot ruim 45 minuten. Daar zal dus iets structureels moeten worden gedaan, mocht deze situatie niet snel veranderen.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36582
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rene » za 13 nov 2010, 14:37

Met een tijdelijke stelconplatenweg tussen de Vlaakse zandweg en de A58, en een aangepaste voorrangsregeling op het kruispunt Oude Rijksweg/Kanaalweg kan al heel wat leed aan de westkant van de brug bij Kapelle-Biezelinge worden voorkomen denk ik zo. Aan de oostzijde een stelconplatenweg net westelijk van de aansluiting, zodat verkeer van en naar de A58 rechtstreeks de Oude Rijksweg op kan rijden. Op de rotonde N289/N673 moet dan de westelijke arm worden afgesloten. Het lijkt me dat dat toch wel binnen korte tijd realiseerbaar moet zijn.

Tim
expressweg
Berichten: 3405
Lid geworden op: vr 03 mar 2006, 10:26
Locatie: Gießen (Duitsland)

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Tim » za 13 nov 2010, 14:44

Men moet ook een stuk door verkeersgeleiding doen... Verkeer van R'dam kan men via Hellegatsplein en Zierikzee naar KP de Poel sturen., Verkeer vanaf A'pen kan via de westerscheldetunnel.
»Als je in de verkeerde trein stapt heeft het geen zin door het gangpad in de tegenovergestelde richting te lopen«
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31425
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Palance » za 13 nov 2010, 14:45

Ja, want de Belgische A12 is tegenwoordig ook geen optie. Die is dit weekend dicht en volgens mij gaat daar nog wel meer gewerkt worden
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Tim
expressweg
Berichten: 3405
Lid geworden op: vr 03 mar 2006, 10:26
Locatie: Gießen (Duitsland)

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Tim » za 13 nov 2010, 14:49

Nog even over Renés plan.
Dat klingt goed, maar waar wil hij met verkeer naar toe, wat niet op de snelweg mag?
»Als je in de verkeerde trein stapt heeft het geen zin door het gangpad in de tegenovergestelde richting te lopen«
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36582
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rene » za 13 nov 2010, 14:52

^^
Dat is niet zo moeilijk.
Aan de westkant gewoon via de Rijksweg in westelijke richting.
Aan de oostkant via de route Kanaalweg-Kersenweg.

Tim
expressweg
Berichten: 3405
Lid geworden op: vr 03 mar 2006, 10:26
Locatie: Gießen (Duitsland)

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Tim » za 13 nov 2010, 14:57

^^ Dus je wilt op de N289 lokaal verkeer én dat van de A58 hebben?
Lijkt me enn plan, wat weliswaar voor opstoppingen zorgt, maar
- snel uitvoerbaar is
- en het ergste leed verzacht.
Maar misschien kan voor lokaal verkeer een noodbrug van het leger neergezet worden?
Zo hou je het verkeer gescheiden.
»Als je in de verkeerde trein stapt heeft het geen zin door het gangpad in de tegenovergestelde richting te lopen«
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36582
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rene » za 13 nov 2010, 15:06

Een noodbrug ?
Lijkt me een stap te ver. Kanaal is belangrijk voor de scheepvaart en minimale doorvaarthoogte maakt dat een noodbrugconstructie m.i. bij wijze van spreken "een brug te ver" is...

Rogier
expressweg
Berichten: 4962
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rogier » za 13 nov 2010, 16:09

Ik ben benieuwd hoe men het tunnelelement weer naar beneden wil krijgen.
Daarnaast ben ik benieuwd hoe men de voeg tussen beide elementen waterdicht wil krijgen.

Hopelijk worden de problemen zo snelmogelijk opgelost, maar zo op het eerste gezicht is dit geen klein incidentje.

Bartje
dorpsstraat
Berichten: 112
Lid geworden op: vr 22 jan 2010, 23:28
Locatie: Zuiddorpe

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Bartje » za 13 nov 2010, 17:08

^^
Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Hoe kunnen ze een tunnelelement naar beneden krijgen terwijl de grond verzadigd zit met regen? Dat moet een enorme tegendruk opleveren.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10916
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Willem » za 13 nov 2010, 17:55

Is het grondwater niet op de een of andere manier weg te pompen?

Rogier
expressweg
Berichten: 4962
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rogier » za 13 nov 2010, 20:23

Dat kan wel, maar daarmee krijg je de tunnelelement nog niet terug op zijn plek.
Daarnaast is dit gedeelte van de tunnel niet afgezonken, maar met trekpalen (heipalen) aangelegd.
Dit kan ook betekenen dat een aantal palen geknapt zijn, maar dat moet eerst uitgezocht worden.
Pas daarna kan er gekeken hoe de (enorme) schade herstelt kan worden.

Inmiddels is wel bekend dat de afsluiting in elk geval nog een deel van de komende week gaat duren.
Men hoopt begin aankomende week te weten te komen wat er exact aan de hand.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36582
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rene » za 13 nov 2010, 21:04

Rogier schreef:Daarnaast is dit gedeelte van de tunnel niet afgezonken, maar met trekpalen (heipalen) aangelegd.
Dit kan ook betekenen dat een aantal palen geknapt zijn
Dat was ook het eerste waar ik aan dacht - onderzoek zal wel uitwijzen wat de precieze oorzaak is.

peezet
zandpaadje
Berichten: 19
Lid geworden op: wo 09 sep 2009, 22:33

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door peezet » za 13 nov 2010, 23:09

Er worden voor de zuidbaan twee nieuwe tijdelijke afslagen aangelegd volgens omroep Zeeland
oftwel het is serieus mis.

http://www.omroepzeeland.nl/128554/2010 ... unnel.html
omroepzeeland schreef:
Omleiding verkeer Vlaketunnel

za 13 november 2010

zeeland
Omleiding verkeer Vlaketunnel

KAPELLE – Rijkswaterstaat werkt op dit moment aan een tijdelijke bypass voor de Vlaketunnel. Het gaat bijvoorbeeld om een extra afslag van de A58 aan de kant van Kapelle, zodat het verkeer snel via de oude Rijksweg en de Vlakebrug aan de andere kant van het kanaal door Zuid-Beveland kan komen.
Voorlopig, totdat die bypass klaar is, moet al het doorgaande verkeer via de gewone afslagen de oude Rijksweg bereiken, dat wil zeggen de afslagen Kapelle/’s-Gravenpolder aan de westkant van het kanaal en die van Yerseke/Kruiningen aan de oostkant. Zie ook bijgaande overzichtskaart (klik voor vergroting). De bypass moet morgen (zondag) gereed zijn.

Regionaal verkeer
Het is nog onbekend hoe lang de afsluiting van de Vlaketunnel gaat duren en hoe lang de omleidingen van kracht blijven. Het gaat hier vooral om het verwerken van het regionale verkeer op de Bevelanden. Interregionaal verkeer tussen Zeeland en de rest van Nederland wordt zoveel mogelijk omgeleid via het Hellegatplein. Wie vanuit het Walcheren naar Brabant wil en wie vanuit Brabant naar Zeeland wil rijden wordt met omleidingsborden naar het Hellegatplein verwezen. Verkeer uit Zeeuws-Vlaanderen richting Brabant wordt aangeraden door de Liefkenshoektunnel te rijden.

Tijdelijke afslagen
Rijkswaterstaat bouwt op dit moment aan een extra afslag en een extra oprit (omcirkeld) om de bypass mogelijk te maken. Om 17.00 uur zondagmiddag zouden deze tijdelijke wegen in gebruik moeten worden genomen. Ze worden volledig geasfalteerd, om ook zwaar verkeer te kunnen verwerken.

De nieuwe afslagen zijn alleen bedoeld voor het verkeer dat van west naar oost (van Middelburg naar Bergen op Zoom) rijdt. Het verkeer dat in de andere richting rijdt neemt de bestaande afrit van de A58 bij Yerseke en rijdt over de oude Rijksweg door naar de bestaande oprit naar de A58 bij Kapelle.
Afbeelding

Oostelijke afslag
De oostelijke afslag (blauw) komt ten zuiden van Kapelle, ter hoogte van de Molenweg. Er wordt van de zuidbaan van de snelweg een nieuwe weg naar het kruispunt van de oude Rijksweg met de Molenweg gelegd. Het verkeer naar het westen moet hier doorrijden naar de bestaande oprit van de snelweg bij Kapelle/’s-Gravenpolder.
Afbeelding

Westelijke afslag
Bij de huidige op- en afrit Yerseke/Kruiningen wordt een extra baan aangelegd voor het verkeer dat naar het oosten rijdt. Dat hoeft dan niet meer eerst de snelweg over te steken en in de richting richting Kruiningen te rijden, zo als nu het geval is, maar kan direct deze snelweg oprijden.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74877
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Chris » za 13 nov 2010, 23:19

Wow, dat zijn serieuze maatregelen. Dit betekent vrijwel zeker dat de Vlaketunnel langere tijd dicht zal zijn. Ik vermoed dat ze zelf ook nog niet weten hoe lang.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36582
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Rene » za 13 nov 2010, 23:27

^^
Dan blijf je met een heleboel gelijkvloerse situaties zitten voor doorgaand verkeer. Dat levert heel veel oponthoud op.
Als toch tijdelijke wegen worden aangelegd, dan zie ik het volgende als de voor het verkeer minst frustrerende oplossing:

Afbeelding
westzijde

Afbeelding
oostzijde

Tim
expressweg
Berichten: 3405
Lid geworden op: vr 03 mar 2006, 10:26
Locatie: Gießen (Duitsland)

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Tim » za 13 nov 2010, 23:31

Is ooit al eens zo snel een nieuwe weg gebouwd worden???
»Als je in de verkeerde trein stapt heeft het geen zin door het gangpad in de tegenovergestelde richting te lopen«
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31425
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door Palance » zo 14 nov 2010, 10:28

Heel goed dat men zo snel actie onderneemt. Worden de brugopeningen in de N289 nu nog aangepast op de nieuwe tijdelijke situatie?
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18099
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: A58: Vlaketunnel

Bericht door boe! » zo 14 nov 2010, 16:50

Ja, die gaat nu extra vaak en extra lang open. :twisted: