[GGW] Omleidingsweg voor Beerse

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10129
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

[GGW] Omleidingsweg voor Beerse

Bericht door vynkce » di 17 aug 2010, 13:23

Het Nieuwsblad 17-08-2010 schreef:Parlementsleden ijveren voor omleidingsweg

BEERSE - Het schepencollege van Beerse krijgt de steun van de Kempense parlementsleden voor de nieuwe oeververbinding die het vrachtverkeer uit het centrum moet weghouden.
Beerse is een gemeente met veel industrie, en dat zorgt voor veel vrachtverkeer op de wegen. Trucks moeten nu door Beerse centrum of via het gehucht DenHout rijden om een bedrijf te bereiken. Om de beide centra verkeersluwer te maken, bestaan er al enkele jaren plannen voor een omleidingsweg met een nieuwe brug over het kanaal. Maar de gemeente wacht nog op de goedkeuring van de Vlaamse regering.
'De dorpskernen worden stilaan onleefbaar', zegt burgemeester Staf Willemsens. 'Bij een telling die is uitgevoerd voor het milieueffectenrapport (MER) is berekend dat tijdens de spitsuren 250 vrachtwagens door het centrum rijden. De nieuwe weg is dus dringend nodig. Begin maart hebben we een overleg gehad met het kabinet van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA). We zijn bijna een halfjaar later en hebben nog altijd geen antwoord gekregen, ondanks de brieven en mails die we gestuurd hebben.'
Met de steun van de Kempense vertegenwoordigers in het Vlaamse parlement hoopt het gemeentebestuur dat het MER snel goedgekeurd kan worden en dat volgend jaar de nodige vergunningen kunnen worden aangevraagd.
Ook Vlaams minister-president Kris Peeters kwam gisteren even naar Beerse. 'Ik begrijp dat de gemeente antwoorden verwacht om de verkeerssituatie te verbeteren. We zullen met het Vlaamse parlement het dossier de nodige ondersteuning geven.'
De nieuwe oeververbinding is ook belangrijk voor de bouw van een containerterminal naast het kanaal, ter hoogte van het bedrijf Campine. 'Daarmee kan het aantal vrachtwagenbewegingen naar de omliggende bedrijven verminderen met ongeveer 4.700 per jaar', zegt Willemsens. 'Maar dat overslagcentrum komt er niet zonder de nieuwe oeververbinding. Er zijn verschillende trajecten voor de omleidingsweg bestudeerd en de beste oplossing is een weg die enkele honderden meters ten westen parallel zal lopen met de NieuweDreef. Het is niet de bedoeling om de bewoners van de NieuweDreef met extra vrachtverkeer op te zadelen. Bij nvDeScheepvaart is het nodige geld al opzij gelegd voor de bouw van de nieuwe brug en ze kunnen dus meteen beginnen als het dossier in orde is.' Ten vroegste in 2011 gaan de werken van start.

Hier kan het Plan-MER ingekeken worden:
http://www.mervlaanderen.be/uploads/b353.pdf