[I] Wegen rond Milaan - Milano

Moderator: Moderatoren

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

[I] Wegen rond Milaan - Milano

Bericht door Pino » za 24 apr 2010, 23:23

Uit een oude post van mij uit 2005
A 57 (Tangenziale Milano Est)
Op de ring van Milaan en die van andere Italiaanse steden verandert de bewegwijzering. Dat uit zich voornamelijk door het noemen van meer doelen op de borden, het gebruik van kleurtjes en vaak ook het gebruik van afritnummers. Opvallend is dat dat laatste per ringweg anders gaat. In Milaan staat voor het afritnummer het schildje met wegnummer. In Rome staat dat schildje er weer niet en als ik me Bologna goed herinner (paar jaar geleden) staat het afritnummer daar zonder verdere vermelding in een bruin vierkant.
SPOILER: TOON

Wegwijzers en voorwegwijzers. Zie ook de wijze van aangeven van de P&R bij Cologno: een apart P-teken en daarachter een verwijzing naar de metro. Het groene blokje rechtsboven verwijst naar metrolijn 2 (de groene lijn), zodat ter plaatse enigszins bekenden al meteen zien, waar ze kunnen komen als ze hier de auto parkeren. Moet er verder in Italië altijd erg aan wennen dat op ringwegen vaak twee aparte wegwijzers boven de doorgaande weg hangen. Dat suggereert een naderende splitsing, maar dat is vaak niet het geval. Op dit eerste bord wordt verwezen naar de eerste paar komende afslagen, maar die laten op zich nog kilometers op zich wachten, dus er wordt niet van je verwacht dat je ook maar meteen voorsorteert.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Aankondiging van de eerstvolgende afslagen met afritnummers.
Afbeelding
Hieronder dan foto's van dit weekend, aan de westkant. De Tangenziale Ovest (A50) zal veel Nederlanders bekender zijn dan de oostelijke variant. Dit is de route die je pakt op weg van Zwitserland naar de Autosole. De route van vandaag ging van zuid naar noord, en omdat ik in Milaan moest zijn, staat het meest noordelijke stuk van de A50 niet op de foto. De foto's staan op volledig formaat op Panoramio, waar ze ook op de kaart zijn neergezet.
SPOILER: TOON

We beginnen op de A1, vlak voor de afrit naar de A50
Afbeelding

Als blauwe doelen van de afrit ook de verschillende Strade Statale die via de A50 kunnen worden bereikt.
Afbeelding

Het eerste bord op de A50 in beide richtingen is een afstandenbord met afstanden tot de verschillende knooppunten die de A50 kent. En nog twee andere doelen die in en om Milaan vrijwel overal op de borden staan: beursterreinen (beide zijn hier nog dezelfde kant uit) en vliegvelden. Het symbool voor beurs, vier vlaggetjes, wordt in heel Italië gebruikt en heeft wel iets in mijn optiek.
Afbeelding

Afbeelding

Het blijft opvallend hoe de bewegwijzering op Italiaanse ringwegen ineens totaal anders is dan die van andere snelwegen.
Afbeelding

Afbeelding

Voor al uw Berlusconi-propaganda
Afbeelding

Afbeelding

Het knooppunt met de A7, in Milaan bekend als de Via del Mare
Afbeelding

Het gebruikelijke doelenbord bij knooppunten
Afbeelding

Afbeelding

De eerstvolgende afritten: vaste prik op de Tangenziale van Milaan en vele andere Italiaanse ringwegen
Afbeelding

Holiday Inn heeft waarschijnlijk bijbetaald voor een mooi extra bordje
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Naast de uitsmijter wordt op de Tangenziale (en de meeste andere ringwegen in Italië) alvast de volgende afrit aangekondigd. Is dus geen vorm van rijstrook-verdeling
Afbeelding

Hier zie je dat mooi terugkomen: twee pijlen op de voorgrond, gesplitst paneel met heel andere doelen op de achtergrond. Er zit dus toch een systeem in.
Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Pino op wo 30 mar 2011, 12:40, 7 keer totaal gewijzigd.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10291
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [FOTO] A 4 / Tangenziale Milano

Bericht door vynkce » ma 17 mei 2010, 12:54

Leuke foto's. Als ik het goed heb komt er ook een nieuwe snelweg tussen Milaan en Brescia? Is daar al wat van te merken?

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [FOTO] A 4 / Tangenziale Milano

Bericht door Pino » ma 17 mei 2010, 14:07

Dat is de zogenaamde BreBeMi (voor Brescia - Bergamo - Milano, hopelijk krijgt hij ook nog een SS- of A-nummer). Die route komt ruim zuidelijk van de A4 te liggen, dus daar zie je niet zoveel van als je over de A4 rijdt. De aansluiting tussen de A4 en de BreBeMi is ook niet voorzien in de vorm van een direct knooppunt. De BreBeMi zal als autosnelweg lopen tot aan de Raccordo Autostradale Ospitaletto-Montichiari, een route in aanbouw vanaf de A4 bij Ospitaletto via de A21 naar het vliegveld van Brescia. Verkeer naar de A4-west zal via deze route worden geleid naar de oprit Ospitaletto, verkeer naar de A4-oost zal via deze route worden geleid naar de A21 om vervolgens bij het huidige knooppunt A4/A21 naar het oosten te kunnen afbuigen. Omdat de Raccordo tolvrij zal zijn, komen er geen echte knooppunten tussen de Raccordo en de A4/A21. Verkeer zal een reguliere afrit pakken, tol betalen en pas dan de nieuwe snelweg oprijden. Of omgekeerd uiteraard. Vergelijk het met de aansluitingen naar andere raccordi autostradale (bijvoorbeeld Cesena-Nord naar de SS3bis). Daarom zie je ook bij afrit Ospitaletto geen werken aan de nieuwe snelweg. De werken beginnen pas achter het tolplein, buiten het zicht vanaf de A4.

Overigens zal de BreBeMi tussen het knooppunt met de Raccordo Ospitaletto-Montichiari en de Tangenziale van Brescia ook nog doorlopen als tweebaansweg. Dat is handig voor verkeer dat naar de stad Brescia moet, maar is duidelijk niet bedoeld voor de grote verkeersstromen richting A4. Wel wordt ruimte gereserveerd voor toekomstige uitbouw van deze route, zodat de BreBeMi in de toekomst wellicht als snelweg zal doorlopen tot aan de Tangenziale van Brescia. Daarmee zou een tweede aansluiting op de A4 worden gerealiseerd. Die zou er dan hetzelfde uitzien als de aansluiting bij Ospitaletto, dus via een reguliere afrit met tolpoort, niet in de vorm van een knooppunt.

Ik heb altijd het idee dat de infrastructuur die bij Milaan nu wordt gebouwd en nog wordt gepland (Tangenziale Esterna Est, BreBeMi, wat verdere uitbouw in het noorden) vooral bedoeld is voor regionaal verkeer - de pendelaars van en naar Milaan. Daarbij heb je het over een hele grote groep mensen. Niet voor niets is de A4 tussen Milaan en Brescia de drukste weg van het land. Maar het betekent tegelijkertijd dat al die nieuwe infrastructuur voor het grote doorgaand verkeer maar relatief weinig brengt. Want dat zal over de bestaande wegen blijven rijden. De toegevoegde waarde voor het doorgaand verkeer bestaat uit ontlasting van bestaande wegen. Die overigens zeer welkom is.
Laatst gewijzigd door Pino op di 18 mei 2010, 16:14, 4 keer totaal gewijzigd.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10291
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [FOTO] A 4 / Tangenziale Milano

Bericht door vynkce » di 18 mei 2010, 13:25

Bedankt voor de heldere uitleg!

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Infrastrutture di Mil

Bericht door Chris » ma 23 aug 2010, 16:28

Deze posts zijn afgesplitst uit het A4-topic.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

[I] Pedemontana Lombarda BreBeMi TEM SP046 A052

Bericht door Pino » wo 25 aug 2010, 17:05

Mooi kaartje van de grote werken rondom Milaan, de Pedemontana Lombarda, de BreBeMi en de Tangenziale Esterna Est de Milano (TEM).

De eerste twee projecten zijn vooral bedoeld om de A4 wat te verlichten. De A4 is de enige fatsoenlijke oost-west-as door een stedelijk gebied met miljoenen inwoners (van Milaan tot Brescia). Door parallelle routes aan te leggen, zou de A4 enigszins verlicht moeten worden, omdat ook andere oost-westwegen de aanstroom van verkeer uit het noorden en oosten opvangen (bedenk jezelf dat het zwaartepunt van de regio Milaan wat dat betreft in de hoek van Monza ligt, waar twee expreswegen en de Tangenziale Est in de A4 uitmonden). Beide wegen zullen daarmee vooral routes zijn voor regionaal verkeer. Het doorgaand verkeer zal de A4 blijven gebruiken, die hopelijk wel enigszins verlicht wordt door de nieuwe wegen.

Een vergelijkbaar project in het noorden van Milaan is overigens de ombouw van de SP46 tot autosnelweg, die niet op onderstaand kaartje staat ingetekend. Op die manier zou een complete Tangenziale Nord komen te ontstaan (A52), die vanaf haar huidige eindpunt op de SS35 doorloopt naar de A8 bij afrit Rho. De plannen zijn om in 2012 te beginnen met de bouw en in 2014 op te leveren. Hoewel je deze nieuwe verbinding -eerder dan de Pedemontana- zou kunnen gebruiken in de verbinding Como / Varese - Bergamo, vermoed ik ook hier dat de A4 door Milaan vooral ontlast zal worden doordat regionaal verkeer in de Milanese noordkant van de Tangenziale Nord gebruik kan gaan maken.

De TEM heeft eerder tot doel om de bestaande Tangenziale Est te ontzien, die langs de rand van de stad gaat. Doorgaand verkeer van de oostkant van Milaan naar de A1 kan met een ruimere bocht om de stad heen. Daarnaast is de TEM meteen het eindpunt van de BreBeMi.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Pino op wo 16 feb 2011, 21:41, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Chris » do 26 aug 2010, 10:08

SS36 Monza

De SS36 is een lange-afstandssuperstrada vanaf Milano via Monza en Lecco tot aan het noorden van het Lago di Como over circa 80 kilometer. Echter, ter hoogte van Monza ontbreekt nog een klein stukje ongelijkvloers tot aan de A52/A4. Hier wordt momenteel een tunnel onder de bestaande weg gebouwd.

Afbeelding

Afbeelding

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

[I] SS036 Milano - Monza - Lecco - Sondrio

Bericht door Pino » do 26 aug 2010, 10:54

^^ Voor die werkzaamheden heb ik een paar keer in de file gestaan. Weet ik nu tenminste waar het voor was. Een hoognodige ingreep inderdaad, drie stoplichten tussen de A4 en het begin van de superstrada.
Laatst gewijzigd door Pino op wo 30 mar 2011, 12:41, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Snelwegenkenner
2x2 autosnelweg
Berichten: 6192
Lid geworden op: za 23 jun 2007, 14:12
Locatie: Roosendaal

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Snelwegenkenner » vr 27 aug 2010, 13:11

Regio Lombardia heeft een hogere bevolkingsdichtheid dan Nederland. Dan lijken me die wegen ook hard nodig. :yes:

411 inwoners per km. Terwijl NL er 397 heeft per km.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Chris » wo 22 sep 2010, 21:10

A50 Tangenziale Ovest

Wat foto's van de A50.

Klik op de spoiler
SPOILER: TOON

1.
Afbeelding
ch 899 by Chriszwolle, on Flickr

2.
Afbeelding
ch 901 by Chriszwolle, on Flickr

3.
Afbeelding
ch 902 by Chriszwolle, on Flickr

4.
Afbeelding
ch 903 by Chriszwolle, on Flickr

5.
Afbeelding
ch 904 by Chriszwolle, on Flickr

6.
Afbeelding
ch 905 by Chriszwolle, on Flickr

7.
Afbeelding
ch 906 by Chriszwolle, on Flickr

8.
Afbeelding
ch 907 by Chriszwolle, on Flickr

9.
Afbeelding
ch 909 by Chriszwolle, on Flickr

10.
Afbeelding
ch 910 by Chriszwolle, on Flickr

11.
Afbeelding
ch 911 by Chriszwolle, on Flickr

12.
Afbeelding
ch 912 by Chriszwolle, on Flickr

13.
Afbeelding
ch 913 by Chriszwolle, on Flickr

14.
Afbeelding
ch 914 by Chriszwolle, on Flickr

15.
Afbeelding
ch 915 by Chriszwolle, on Flickr

16.
Afbeelding
ch 916 by Chriszwolle, on Flickr

17.
Afbeelding
ch 918 by Chriszwolle, on Flickr

18.
Afbeelding
ch 919 by Chriszwolle, on Flickr

19.
Afbeelding
ch 920 by Chriszwolle, on Flickr

20.
Afbeelding
ch 921 by Chriszwolle, on Flickr

21.
Afbeelding
ch 922 by Chriszwolle, on Flickr

22.
Afbeelding
ch 923 by Chriszwolle, on Flickr

23.
Afbeelding
ch 924 by Chriszwolle, on Flickr

24
Afbeelding
ch 925 by Chriszwolle, on Flickr

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Frits » wo 22 sep 2010, 21:18

Het is vooral de portaalbewegwijzering die hopeloos is in Italië. Wegnummers zijn onleesbaar klein, te veel bestemmingen, kleurenkermis, borden die niet overeenkomen met de rijstrookindeling. Alles wat je maar fout kan doen doen ze ook fout.
De autogordel: een band voor het leven.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21876
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Wouter N14 » wo 22 sep 2010, 21:41

:shock: Zo slecht is de bewegwijzering dus :lol:
Chris schreef:17.
Afbeelding
ch 918 by Chriszwolle, on Flickr
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Willem » wo 22 sep 2010, 21:45

Op foto 4 wordt eerst de indruk gewekt dat je voor Cusago de afslag naar Vigevano moet nemen, maar later blijkt Cusago toch een afslag verder te zijn.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

[I] A050 Tangenziale Ovest di Milano

Bericht door Pino » wo 22 sep 2010, 23:58

De verwijzing naar Cusago iets niets anders dan die naar Settimo Milanese op de volgende afrit. Ook die slaat niet af bij de eerstvolgende afrit maar bij de afrit daar weer na. Het is allemaal redelijk consistent met de wijze waarop Italiaanse ringwegen staan bewegwijzerd. Dus met een bord met alleen maar doorgaande bestemming als rechtdoor-voorwegwijzer, en een gesplitste rechtdoorverwijzing ter hoogte van de uitsmijter. Met dan dus links de doorgaande doelen en in het midden doelen die bij de volgende afritten zullen afslaan. Daarbij matchen de pijlen uiteraard niet met de rijstrookverdeling, maar dat Italiaanse issue was bekend.
Laatst gewijzigd door Pino op wo 30 mar 2011, 12:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreB

Bericht door Chris » vr 01 okt 2010, 21:55

A8 Milano - Gallarate

Wat foto's van de A8, één van de weinige 2x4 snelwegen in Italië.
SPOILER: TOON

1.
Afbeeldingch 926 by Chriszwolle, on Flickr

2.
Afbeeldingch 927 by Chriszwolle, on Flickr

3.
Afbeeldingch 928 by Chriszwolle, on Flickr

4.
Afbeeldingch 929 by Chriszwolle, on Flickr

5.
Afbeeldingch 930 by Chriszwolle, on Flickr

6.
Afbeeldingch 931 by Chriszwolle, on Flickr

7.
Afbeeldingch 932 by Chriszwolle, on Flickr

8.
Afbeeldingch 933 by Chriszwolle, on Flickr

9.
Afbeeldingch 934 by Chriszwolle, on Flickr

10. Monte Rosa.
Afbeeldingch 936 by Chriszwolle, on Flickr

11. Tutor
Afbeeldingch 937 by Chriszwolle, on Flickr

12.
Afbeeldingch 939 by Chriszwolle, on Flickr

13.
Afbeeldingch 940 by Chriszwolle, on Flickr

14.
Afbeeldingch 941 by Chriszwolle, on Flickr

15.
Afbeeldingch 942 by Chriszwolle, on Flickr

16.
Afbeeldingch 943 by Chriszwolle, on Flickr

17.
Afbeeldingch 944 by Chriszwolle, on Flickr

18.
Afbeeldingch 946 by Chriszwolle, on Flickr

19.
Afbeeldingch 948 by Chriszwolle, on Flickr

20.
Afbeeldingch 950 by Chriszwolle, on Flickr

21.
Afbeeldingch 952 by Chriszwolle, on Flickr

22.
Afbeeldingch 954 by Chriszwolle, on Flickr

23.
Afbeeldingch 956 by Chriszwolle, on Flickr

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreB

Bericht door Chris » vr 01 okt 2010, 22:01

Diramazione A8/A26 Gallarate - Gravellona Toce

Vervolg van bovenstaande fotoserie, de diramazione A8/A26.

zie ook

http://www.wegenwiki.nl/Diramazione
SPOILER: TOON

24.
Afbeeldingch 957 by Chriszwolle, on Flickr

25.
Afbeeldingch 958 by Chriszwolle, on Flickr

26.
Afbeeldingch 961 by Chriszwolle, on Flickr

27.
Afbeeldingch 962 by Chriszwolle, on Flickr

28.
Afbeeldingch 964 by Chriszwolle, on Flickr

29.
Afbeeldingch 965 by Chriszwolle, on Flickr

30.
Afbeeldingch 968 by Chriszwolle, on Flickr

31.
Afbeeldingch 969 by Chriszwolle, on Flickr

32. 2x3 :)
Afbeeldingch 971 by Chriszwolle, on Flickr

33.
Afbeeldingch 972 by Chriszwolle, on Flickr

34.
Afbeeldingch 975 by Chriszwolle, on Flickr

35.
Afbeeldingch 976 by Chriszwolle, on Flickr

36.
Afbeeldingch 978 by Chriszwolle, on Flickr

37.
Afbeeldingch 979 by Chriszwolle, on Flickr

38.
Afbeeldingch 980 by Chriszwolle, on Flickr

39.
Afbeeldingch 981 by Chriszwolle, on Flickr

Gebruikersavatar
Snelwegenkenner
2x2 autosnelweg
Berichten: 6192
Lid geworden op: za 23 jun 2007, 14:12
Locatie: Roosendaal

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Snelwegenkenner » vr 01 okt 2010, 22:31

Mooi, die Alpen op de achtergrond. 8-)

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Pino » za 02 okt 2010, 10:03

Mooie foto's van zeer bekend terrein. Alleen ... is het niet makkelijker om deze serie te plaatsen in de draad over de A8?

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17322
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Kaaiman » do 07 okt 2010, 10:30

Aan de bebording te zien worden de A8 en A26 door verschillende wegbeheerders beheerd?
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Pino » do 07 okt 2010, 10:39

Beide Autostrade per l'Italia, bij mijn weten.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Pino » do 07 okt 2010, 22:43

Zoals in eerdere posts uiteengezet wordt op dit moment al gewerkt aan de Pedemontana door de noordelijke voorsteden van Milaan, en aan de BreBeMi als verbinding naar de provincies ten oosten van Milaan. De verbinding tussen beide is nog niet in aanbouw. Hieronder het plan dat op dit moment in de inspraak is.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Snelwegenkenner
2x2 autosnelweg
Berichten: 6192
Lid geworden op: za 23 jun 2007, 14:12
Locatie: Roosendaal

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Snelwegenkenner » do 07 okt 2010, 23:09

Ik vind dat er daar relatief weinig snelwegen liggen voor een regio van 10 miljoen inwoners. :facepalm:

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreBeMi)

Bericht door Pino » vr 08 okt 2010, 8:08

^^ Er liggen relatief veel expreswegen, alleen die zie jij niet op jouw kaarten.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreB

Bericht door Chris » do 10 feb 2011, 14:47

Het tracé van de TEM is nu definitief vastgelegd. De Tangenziale Esterna Est de Milano is een oostelijke snelweg tussen de A1 en A4, voornamelijk voor regionaal verkeer en om de A51 te ontlasten die 160.000 voertuigen telt. De snelweg krijgt 2x3 rijstroken en 70.000 voertuigen worden verwacht. De lengte is 32 kilometer en de kosten bedragen € 1,7 miljard. Later dit jaar moeten de werkzaamheden beginnen met een oplevering in 2015.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Snelwegenkenner
2x2 autosnelweg
Berichten: 6192
Lid geworden op: za 23 jun 2007, 14:12
Locatie: Roosendaal

Re: [I] A050 A051 BREBEMI TEM | Infrastructuur rond Milaan

Bericht door Snelwegenkenner » do 10 feb 2011, 15:10

Zodra deze er ligt, zou de A51 dan nog maar 90.000 voertuigen bevatten?

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] [A050][A051] BREBEMI TEM | Infrastructuur rond Milaa

Bericht door Chris » do 10 feb 2011, 15:19

Nee, dat is te simplistisch gedacht. De nieuwe weg zal ook verkeer van andere wegen aantrekken plus nieuwe ontwikkelingen in de regio. Tevens zal oost-westverkeer dat een as noordelijker of zuidelijker wil pakken een stuk meeliften op deze weg (bijv. vanaf de Paullese naar de BreBeMi.)

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] [A050][A051] BREBEMI TEM | Infrastructuur rond Milaa

Bericht door Chris » do 10 feb 2011, 15:41

Zoals gewoonlijk niet al te spectaculaire knooppunten:

1. A4 - TEM
Afbeelding

2. TEM - BreBeMi
Afbeelding

3. A1 - TEM
Afbeelding

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] [A050][A051] BREBEMI TEM | Infrastructuur rond Milaa

Bericht door Pino » wo 30 mar 2011, 10:29

Hieronder een overzicht van wegen-projecten en OV-projecten in de regio Milaan voor de komende jaren (bron). De dunne lijntjes zijn trein en metro, de dikkere lijnen zijn wegen. Blauwe projecten zijn afgerond, groen is goedgekeurd of in aanbouw, geel in planning en rode projecten zijn voor de middellange termijn. Bedenk jezelf daarbij wel dat deze status alweer enkele maanden oud is.

Afbeelding

In het groen:
- de Pedemontana (de lange oost-westroute aan de noordkant van de stad)
- de verbreding van de A9 naar Como
- uitbouw van de SS36 naar Lecco met (i) een tunnel tussen de A4 en het huidige begin van de superstrada en (ii) verbreding aan de noordkant
- de combinatie Tangenziale Est Esterna, BreBeMi en de Paullese aan de oostkant van de stad
- de verlenging van de A52 Tangenziale Nord tot aan de A8

De gele wegen zijn grotendeels verbredingen van bestaande expreswegen en autosnelwegen, met uitzondering van:
- de oostelijke verbinding tussen de A4 en de BreBeMi (eerder in deze draad besproken)
- de superstrada Magenta - Tangenziale aan de westkant (een project waarover vooral gesteggeld wordt en niet zoveel vooruitgang wordt geboekt)

De rode projecten zijn natuurlijk de spectaculairste:
- de Tangenziale Ovest Esterna, oftewel de westelijke buitenring: de rode lijn suggereert enigszins dat deze ring niet door zou gaan lopen van de A1 naar de A4, maar je moet de rode lijn in combinatie zien met de aansluitende gele lijn en de blauwe lijn naar Malpensa. Het gaat wel degelijk om één nieuwe corridor waarover nu voorzichtig wordt gesproken (zij het wel in de context van "deze weg is bijna onvermijdelijk").
- de tunnel dwars door de stad, van Viale Certosa naar de kant van Linate. Gekkenwerk, als je het mij vraagt, maar er wordt over nagedacht.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21803
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [I] Infrastructuur in de regio Milaan (Tangenziali -BreB

Bericht door Pino » wo 03 aug 2011, 12:42

Chris schreef:Het tracé van de TEM is nu definitief vastgelegd. (...) Later dit jaar moeten de werkzaamheden beginnen met een oplevering in 2015.
Op het vastgelegde traject is nu ook definitieve goedkeuring gekomen van de betrokken ministers. Aanleg begint in oktober, geplande opening nog steeds in 2015 (bron). Er is inmiddels ook een TEM website, zie http://tangenziale.esterna.it/

In 2015 wordt in Milaan de wereldtentoonstelling gehouden. Er is de autoriteiten veel aan gelegen om de belangrijkste nieuwe infra rond Milaan ten tijde van de Expo gereed te hebben, en de TEM is een van die projecten met rondom de Expo is ge-timed. Overigens ligt het Expo-terrein aan de noordwestkant van de stad, bij Rho aan de A8. Dus een heel directe impact heeft de TEM wat dat betreft niet.

Gerelateerd nieuws: de aanleg van de BreBeMi, nu twee jaar onderweg, zou op schema liggen. Completering dus nog steeds gepland voor 2013 (bron).

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75932
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [I] Wegen rond Milaan - Milano

Bericht door Chris » ma 14 nov 2011, 11:51

A4 - SP5

Een nieuwe ongelijkvloerse kruising is opengesteld tussen de A4 en de SP5. De A4 is de oost-westsnelweg door Milano, de SP5 verbindt Milano met de grote voorstad Monza. Hiermee kan verkeer vanaf de SP5 nu ongelijkvloers naar de A4. Bijna alle knooppunten in dit gebied zijn meer of mindere mate incompleet, dus dit is een belangrijke schakel in het hoofdwegennet. Zo was het niet mogelijk om vanaf Monza ongelijkvloers naar de A4 te komen (knooppunten A52 of A4 zijn onvolledig). Voor de kenners dit is bij de grote Auchan, foto's zijn gemaakt vanaf het parkeerdek.

1. rotonde voor de Auchan, de verbinding A4-SP5 gaat er onderdoor. Links het knooppunt met de A4.
Afbeelding

2. De Auchan wordt ook via deze rotonde ontsloten. Zoals gebruikelijk zijn dit ander soort winkels dan Nederlandse supermarkten. Deze heeft 4.000 parkeerplaatsen.
Afbeelding

3. knooppunt met de SP5. Links is naar Milano (zonder aansluiting met de A4). Rechts is naar Monza, waar de tunnel (zie eerdere posts) wordt aangelegd.
Afbeelding