[B][N485] Herinrichting doortocht Haasdonk

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

DriesO
polderweggetje
Berichten: 25
Lid geworden op: di 02 nov 2010, 11:43

[B][N485] Herinrichting doortocht Haasdonk

Bericht door DriesO » do 24 feb 2011, 18:20

Een persbericht:
Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits heeft het dossier voor de herinrichting van de gewestweg N 485 in Haasdonk bij Beveren ondertekend. Een belangrijke stap in een dossier dat al lang aansleept. De bedoeling is de weg veiliger en fietsvriendelijker te maken. Het Vlaamse Gewest maakt 3,4 miljoen euro vrij voor het project dat in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Beveren en Aquafin loopt.

De N 485 in Haasdonk verwerkt dagelijks veel verkeer. De weg vormt een verbinding tussen de kernen van Haasdonk en Beveren met de autoweg E 17, die niet zo veraf ligt. Het verkeer neemt er nog altijd toe en het traject is gevoelig voor ongevallen. Als er ongevallen op de E 17 gebeuren, dan is er nog extra sluipverkeer. Sinds enkele jaren is er een vrachtwagenverbod, maar er is meer nodig om de doortocht veiliger te maken.

De gewestweg ligt er niet zo goed bij en er zijn geen fietspaden. Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits heeft de herinrichting van de doortocht in Haasdonk en de aanleg van nieuwe fietspaden van Haasdonk-centrum tot de E 17 nu officieel goedgekeurd. Langs beide zijden van de weg komen nieuwe veilige en comfortabele enkelrichtingsfietspaden van 1,75 meter breed.

Aquafin en het gemeentebestuur van Beveren zijn nauw bij het project betrokken. Alles samen kost de herinrichting Haasdonk 9,5 miljoen euro. Het Vlaamse Gewest neemt daarvan ruim 3,4 miljoen euro voor zijn rekening. Het is de bedoeling dat de werken nog dit voorjaar kunnen starten.

Burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren : “Het is van groot belang dat we na zoveel jaren zo snel mogelijk kunnen starten met de herinrichting en de wegen op een ordentelijke en veilige manier kunnen aanpassen aan de huidige verkeerssituatie. Met de aanleg van voet- en fietspaden zal de situatie vooral voor de zwakke weggebruiker een hele verbetering zijn. Met de aanwezigheid van twee scholen en een sportcomplex is dit geen overbodige luxe. De Zone 30 blijft dan ook onveranderd behouden. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om ook de riolering aan te pakken en een gescheiden rioleringsstelsel te voorzien.”

Vlaams minister Hilde Crevits : “Met deze realisatie willen we de verkeersleefbaarheid in de bebouwde kom van Haasdonk vooruit helpen. De zwakke weggebruikers zullen dankzij de herinrichting meer ademruimte krijgen. Het gemeentebestuur is al lang vragende partij voor een herinrichting en nieuwe fietspaden. De aanleg van nieuwe fietspaden past in het project van het Fietsteam. Het is de bedoeling om jaarlijks gemiddeld 100 miljoen euro te investeren in de vernieuwing of de aanleg van nieuwe fietspaden in Vlaanderen.”