[N377] Hasselt - Coevorden

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » di 04 okt 2011, 14:39

N377 Hasselt - Nieuwleusen - Balkbrug - Dedemsvaart - Slagharen - Coevorden

Zie ook: N377 @ wegenwiki

De N377 is momenteel (2011) een GOW tussen Hasselt en de Lichtmis (A28), een SW tussen de Lichtmis en Slagharen (excl dorpspassages) en een GOW van Slagharen tot Coevorden. De maximumsnelheid is bubeko 80 en 100 km/h, en 50 km/h in de kernen, behalve in Nieuwleusen waar deels 70 km/h geldt. In Nieuwleusen en Balkbrug zijn deels 2x2 rijstroken beschikbaar.

Door de provincie Overijssel zijn knelpunten langs de N377 in kaart gebracht. Dit zijn met name verkeersveiligheidsknelpunten.

De oplossingen zijn gericht om de huidige maximumsnelheden te behouden. Ik was al bang dat ze de boel wilden gaan afwaarderen, aangezien dat wel eens geroepen werd met de upgrade van de zuidelijker lopende N340 naar stroomweg. Gelukkig gaat dat niet gebeuren.

:arrow: documenten N377

De meest in het oog springende aanpassingen:

* VRI ter hoogte van de Bacxlaan in Nieuwleusen
* ongelijkvloerse kruising tussen Nieuwleusen en Balkbrug
* eliminatie oversteken tussen Nieuwleusen en Slagharen
* bouw nieuw viaduct over de N377 en de Dedemsvaart tussen Dedemsvaart en Slagharen
* realisatie 2 VRI's ter hoogte van de aansluiting met de N48. De huidige 5 gelijkvloerse kruispunten worden dan VRI-geregeld.
* aanpassing aansluiting met de N48, de 4 kruispunten worden 2 VRI-geregelde kruispunten
* realisatie nieuwe aansluiting naar toekomstig bedrijventerrein Balkbrug
* realisatie VRI ter hoogte van de aansluiting Dedemsvaart-West

Er komen in totaal dus 5 VRI's bij. Dat is vrij veel, maar 4 hiervan bevinden zich binnen 1 kilometer van elkaar ter hoogte van de aansluiting met de N48. Dit kruispunt heeft een slechte oversteekbaarheid en er gebeuren veel aanrijdingen.

Infrastructureel zijn de ongelijkvloerse kruising tussen Nieuwleusen en Balkbrug en het viaduct over de N377 tussen Dedemsvaart en Slagharen het meest in het oog springend. Dit vereist twee grotere nieuwe kunstwerken.

ongelijkvloerse aansluiting tussen Nieuwleusen en Balkbrug:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » vr 07 okt 2011, 16:38

Nog een afbeelding van de nieuwe ongelijkvloerse kruising tussen Nieuwleusen en Balkbrug op een luchtfoto:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 20353
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Wouter N14 » vr 07 okt 2011, 16:50

Dat lijkt mij nou niet heel verkeersveilig, als een wegrijdende bus zo'n afrit moet oversteken. Hadden de haltes niet beter aan de andere kant, naast de invoegstrook gelegd kunnen worden? :confuuuse:
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » vr 07 okt 2011, 17:07

Het is een wat onorthodoxe oplossing inderdaad, alhoewel bussen nu langs de rijbaan halteren (100 km/h). De aansluiting zal overigens niet veel gebruikt worden, alleen voor wat verkeer naar het buitengebied.

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3492
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Naturist » do 03 nov 2011, 0:58

Om een en ander te verduidelijken, en om ook de toestand van het huidige wegdek van de N377 eens goed onnder de loep te nemen, ben ik op een goeie dag ergens tijdens de herfstvakantie eens met de kinderen een paar dagen naar attractieparc Slagharen geweest. ;)
Eigenlijk met het oog op de komende fotowedstrijd: Hier had eigenlijk een autosnelweg moeten liggen, maar na het schieten van de foto's toch minder geschikt voor dat onderwerp.
Om ze toch niet stoffig in een chipje te laten worden geeft het de lezer van dit topic een mooi beeld in de spoiler, waarbij de dwarse foto, mooi weergeeft hoe het in ieder geval met de belijning in het 100 km. p. uurgedeelte gesteld is.
SPOILER: TOON

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het was overigens een leuk weekend met de kinderen, en met de kampeerplaats voor twee nachten erbij, spotgoedkoop! :top:
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 15782
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Kaaiman » do 03 nov 2011, 9:34

Oei, in Drenthe was deze weg een GOW geworden met deze breedte, waarmee ik refereer aan wat er met de N374 Borger - Stadskanaal is gebeurd... :(
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Groningen » do 03 nov 2011, 11:02

Over de belijning op de N377 kun je een boek volschrijven. Een aantal jaar geleden, toen de RONA-markering werd vervangen door DV, was na een paar dagen de groene lijn alweer volledig weggesleten / weggeregend waardoor er 3 of soms wel 4 strepen naast elkaar op de as van de weg stonden :facepalm:

Cazz
woonerf
Berichten: 88
Lid geworden op: vr 17 aug 2007, 15:07
Locatie: Zwolle - Stadshagen

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Cazz » do 10 nov 2011, 10:45

Gisteren een ondernemer uit Balkbrug gesproken die aangaf dat er plannen zijn om een onderdoorgang voor het doorgaande verkeer te maken onder de kruising met de Ommerweg/Meppelerweg :top:

Dit soort oplossingen vind ik heel slim, de ruimte is er (want vroeger lag er een kanaal). Ze willen dus het doorgaande verkeer naar de middenberm brengen en het lokale verkeer over een parallelbaan sturen.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Groningen » do 10 nov 2011, 11:04

www.destentor.nl schreef:

Ferdi Joosse is verbolgen over het nieuwe N377-plan. Een rits aan rijstroken splijt de oostkant van Nieuwleusen. „Waar haalt de provincie het lef vandaan?” De bloemen- en plantentijdschriften liggen keurig op elkaar in de bladenbak. Sommige nog ongelezen in het cellofaantje, geen tijd om te openen.
Roel van Lenthe haalt er zijn inspiratie uit voor zijn eigen tuin, maar binnenkort hoeft het allemaal niet meer.

Na bijna twintig jaar te wonen in zijn huis aan de Oosterhulst heeft Van Lenthe een wit markeringspaaltje uit de schuur gehaald en in de grond geplant. Het staat tussen de struiken, coniferen en heesters symbool voor het provinciale kwaad dat 'N377' heet. "Tja, ik heb maar even aangegeven waar de tuin zometeen ophoudt. Bij dat witte paaltje komt zometeen plots een nieuwe afrit. Heb ik nog maar zeven meter van de vensterbank tot aan de weg. En dat wordt dan mijn nieuwe tuin, een stukje schaduw."

Enkele weken terug kwam de provincie met een aangepast N377-plan op de proppen. Dat de weg bij hen voor de deur een honderd kilometerweg zou blijven, daar waren de omwonenden van het 'driegemeentepunt' al enigszins aan gewend. Maar dat het nu een hoop infrastructurele rompslomp in de vorm van een viaduct en op- en afritten met zich meebrengt, dat gaat er niet in. De bloempotjes die nu nog keurig opgesteld staan in de vensterbank van Van Lenthe, zullen zometeen al trillend en schuddend aan gruzelementen vallen.

Wim Bokkers, een boer die met het plan plots een voeropslag en een stuk grond kwijt is, kwam het nieuws toevalligerwijs op internet tegen. "Daar las ik ineens dat er een viaduct komt. Ik heb de buren maar eens gebeld, die zijn zich rot geschrokken."

Het weiland van Bokkers wordt zometeen in tweeën gesplitst door een brede ontsluitingsweg. Zijn vee krijgt een enkele oversteekplaats, honderden meters zuidelijker dan normaal. "Misschien moeten we een vliegtuig inzetten om de koeien van de stal naar het weiland te krijgen?"

Vrouw Lize heeft er goed over na kunnen denken, ze heeft er namelijk slapeloze nachten van. Aan het vooruitzicht van een drukke weg en een bak licht voor de deur kan ze maar niet wennen. "Het is wel goed voor de sociale contacten, hoor. Als buren zijn we nog nooit zo vaak bij elkaar op de koffie geweest. Maar het levert heel veel stress op. Er wordt van alles bepaald, maar je hebt niets te zeggen. Shocking. Je huis verkopen? Onmogelijk, je raakt het aan de straatstenen niet kwijt."

Jan de Weerd heeft de oudste rechten, hij was er immers eerder dan de weg. Een kanaal sneed in zijn jeugd het land doormidden, maar maakte plaats voor asfalt. "Destijds zijn we lekker gemaakt. Het kanaal zou een grote rottende, stinkende sloot worden. Net een vuilnisbelt, met ratten en al. Onzin natuurlijk, maar we wisten niet beter. Dan maar een weg."

De Weerd vindt de situatie van nu vergelijkbaar met toen. "De plannen worden mooi gepresenteerd. De weg zou veiliger worden, maar doordat je niet kan oversteken, neemt het sluipverkeer alleen maar toe. Nu raken we ook nog veel grond kwijt. Er wordt wat beloofd en daar klamp je je aan vast, maar helaas, er blijkt weer een addertje onder het gras te zitten. Toch een viaduct. Zat er maar een adder in de tuin van Van Lenthe, dan liep het vast niet zo'n vaart met de plannen."

Ook buurtbewoner Ferdi Joosse hoopt dat de provincie alsnog tot inkeer komt en geen rits rijstroken naast elkaar aanlegt. Hij windt er geen doekjes om. "Waar haalt de provincie het lef vandaan om dit zonder overleg voor te stellen? Gelukkig zijn we erachter gekomen, anders weet je niet wat er boven je hoofd hangt. Het is een dramatisch voorstel en we zijn dan ook gestart met een handtekeningenactie. Hopelijk komt de provincie tot inkeer, wij laten het er in ieder geval niet bij zitten." De provincie Overijssel laat in een reactie weten begrip te hebben voor de omwonenden. "We snappen dat het eerste, voorlopige ontwerp impact heeft, omdat nu concreet te zien is hoe de mogelijke aansluitingen en ongelijkvloerse kruisingen gaan lopen."

Aanwonenden en andere belanghebbenden en geïnteresseerden hebben tot 15 november de tijd om te reageren op de plannen. "Al deze reacties beoordelen we en bekijken of we ze kunnen verwerken in de plannen. Daarover beslist de provincie begin 2012."

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 15782
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Kaaiman » do 10 nov 2011, 11:17

Wel slordig dat de direct betrokkenen blijkbaar niet persoonlijk zijn geïnformeerd met een brief of folder.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Groningen » do 10 nov 2011, 17:47

Nu heb ik wel het idee de Stentor de boel oplaast:
'De bloempotjes die nu nog keurig opgesteld staan in de vensterbank van Van Lenthe, zullen zometeen al trillend en schuddend aan gruzelementen vallen.'
'Het weiland van Bokkers wordt zometeen in tweeën gesplitst door een brede ontsluitingsweg. Zijn vee krijgt een enkele oversteekplaats, honderden meters zuidelijker dan normaal. "Misschien moeten we een vliegtuig inzetten om de koeien van de stal naar het weiland te krijgen?"'
Mijns inziens is dit geen journalistiek bedrijven maar je krant spreekbuis maken voor een bepaalde partij (in dit geval de tegenstanders).

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » do 10 nov 2011, 17:50

Dat verbaast me nou niks van De Stentor. WC papier is het.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Groningen » do 10 nov 2011, 17:53

Dat is ook de krant die ging kijken of het op de N340 zo druk was dat die weg verbreed moest worden. Wanneer gaan ze dat bekijken? Om 12 uur midden overdag, in de zomervakantie. De conclusie was dat het niet nodig was die weg te verbreden. B(

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3492
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Naturist » do 10 nov 2011, 17:58

Daar is een mooi Nederlands woord voor, maar betwijfel of de Stentor de betekenis ervan inziet:
Tendentieus
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36143
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Rene » do 10 nov 2011, 17:59

Chris schreef:Afbeelding
Tsja, als men het linkse op- en afritje nou aan de rechterkant van het viaduct was geprojecteerd, dan zouden die mensen niet zo'n groot stuk voortuin zijn kwijtgeraakt. Ik heb sterk het gevoel dat zij de prijs betalen voor het absoluut voorkomen dat uitstappende busreizigers de weg gelijkvloers oversteken naar hun fiets die bij de vertrekhalte geplaatst is...
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » vr 25 nov 2011, 16:34

provincie Overijssel schreef:91 Verschillende reacties

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben 91 verschillende reacties ontvangen op het ontwerp Plan in Hoofdlijnen voor de N 377 tussen Lichtmis en Slagharen. In totaal gaat het om 242 reacties want een aantal is ingediend door meerdere personen. Ook is een aantal reacties door meerdere mensen ondertekend.

De komende tijd is bestemd voor het beantwoorden van alle reacties in een Reactienota. Hierin geven Gedeputeerde Staten ook aan welke wijzigingen zij in het voorstel opnemen. Begin 2012 nemen Gedeputeerde Staten een beslissing over het definitieve Plan in Hoofdlijnen. Het ontwerp Plan in Hoofdlijnen lag van 4 oktober tot en met 15 november 2011 ter inzage.

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door JaN34 » vr 30 mar 2012, 1:42

Uit de Stentor:

http://www.destentor.nl/regio/hardenber ... n-N377.ece
Twee maanden hinder door werk aan N377

Het verkeer op de N377 (Slagharen- Nieuwleusen) moet tot juni in Balkbrug rekening houden met hinder en omleidingen. Er wordt een wegaansluiting gemaakt vanaf het nieuwe bedrijventerrein Katingerveld.
Deze aansluiting wordt voorzien van verkeerslichten. Ook plaats de provincie faunavoorzieningen als wildtunnels, rasters, wildroosters en een wildwaarschuwingssysteem.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10138
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Willem » vr 30 mar 2012, 23:22

In de toekomst zal dat stuk door Balkbrug (en hetzelfde geldt voor de passage in Nieuwleusen) nog wel eens een keer versmald gaan worden. DV-enthousiastelingen zullen vast huiveren van de huidige situatie.

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door JaN34 » za 31 mar 2012, 1:32

^^ Het lijkt erop dat het 2+2 gedeelte juist verlengd wordt.

Link naar het ontwerp van de nieuwe situatie op overijssel.nl:
http://www.overijssel.nl/publish/pages/ ... _tm_13.pdf

PS: ook naar beneden scrollen.

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door JaN34 » do 28 jun 2012, 18:34

Een meerderheid van de provinciale statenleden zou voor een tunnel zijn in het centrum van Balkbrug 8-) Hier: http://goo.gl/maps/xKYx. Dit zal dan ten koste gaan van een viaduct bij De Stouwe: http://goo.gl/maps/4yrh. Hier zou dan een gelijkvloerse kruising moeten komen met een VRI. :(.

Uit De Stentor:
http://www.destentor.nl/regio/hardenber ... nleden.ece

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17034
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door boe! » do 28 jun 2012, 18:35

JaN34 schreef:Een meerderheid van de provinciale statenleden zou voor een tunnel zijn in het centrum van Balkbrug 8-)
Een voetgangerstunnel?

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door JaN34 » do 28 jun 2012, 18:46

^^ Nee een tunnel waarbij de N377 ongelijkvloers de Ommer-/Meppelerweg kruist.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Groningen » do 28 jun 2012, 18:59

Welke verkeersproblemen worden ermee opgelost? Geen.
Zijn er leefbaarheidsproblemen aldaar? Nee.

Conclusie: dergelijke geld-over-de-balk-smijterij is niet nodig, zeker niet in tijden van bezuinigingen zoals nu.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16666
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door mavas » do 28 jun 2012, 19:28

^^ Als er ergens een ongelijkvloerse aansluiting nuttig is, lijkt het me juist daar. Beter dan een ongelijkvloerse aansluiting voor een zijweg waar geen verkeer gebruik van zal maken (de Stouwe). Dan maar een gelijkvloerse aansluiting bij de Stouwe, zo vaak zal de hoofdrichting niet doorbroken worden.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8522
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Ds79m » do 28 jun 2012, 19:58

Maar hoe lang wordt die tunnel dan? Want ik kan me er weinig bij voorstellen dat het verkeer in de toekomst opeens met 100 km/h door Balkbrug mag.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door JaN34 » do 28 jun 2012, 22:47

Alleen op de plek van de huidige kruising zal de tunnel komen. Eerder een tunnelbak o.i.d..

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5316
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door nederland24 » ma 02 jul 2012, 20:07

Een omlegging is toch veel goedkoper? Je moet dan wel de aansluiting van de N48 verplaatsen, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 15782
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Kaaiman » ma 02 jul 2012, 20:40

^^ Mag jij me uitleggen waarom het goedkoper is.

Verkeerskundig en milieukundig gezien is een omlegging waarschijnlijk wel beter, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. En aangezien de N377 een lagere prioriteit heeft dan de N340, zie ik een omlegging er nog niet zo gauw van komen. Bovendien zou je dan ook Nieuwleusen een omlegging moeten geven, wil het echt zin hebben.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 38851
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Vinny » do 05 jul 2012, 19:20

Een omleiding kun je in maagdelijk bouwterrein aanleggen, dat is goedkoper en sneller dan bouwen op een plaats waar nog verkeer rijdt. Maar dat is natuurlijk alleen zo als je ook ongeveer hetzelfde bouwt. Bij een omleiding moeten vast meer viaducten, tunnels en kruisingen worden gebouwd, en dus hoeft dat in zijn totaliteit helemaal niet goedkoper te zijn.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 66743
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N377] Hasselt - Coevorden

Bericht door Chris » ma 15 jul 2013, 15:05

De plannen voor de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug zijn gewijzigd. Het viaduct (feitelijk ongelijkvloerse aansluiting) bij "De Stouwe" komt te vervallen, in plaats daarvan komt er op de huidige ongeregelde kruising 800 meter oostelijker een VRI. Jammer, want een VRI hoort niet in een stroomweg en bovendien hebben ze maar één rijstrook rechtdoor, zodat je niet een vrachtwagen voorbij kan bijvoorbeeld. Vanuit capaciteitsoogpunt is een extra opstelstrook wellicht niet nodig.

Afbeelding

Het ontwerp in Balkbrug daarintegen is wel sterk verbeterd. Het geplande kruispunt met extra opstelstroken wordt nu een ongelijkvloerse aansluiting waarbij de N377 verdiept komt te liggen. Vermoedelijk is het geld voor het viaduct bij De Stouwe naar de aansluiting in Balkbrug gegaan.
Afbeelding