Wegwijzigingen sneller in navigatiesysteem

Forum voor liefhebbers van kaartmateriaal

Moderator: Moderatoren

JeeMiNee
polderweggetje
Berichten: 41
Lid geworden op: di 08 sep 2009, 9:38
Locatie: Amsterdam

Wegwijzigingen sneller in navigatiesysteem

Bericht door JeeMiNee » vr 27 apr 2012, 22:44

Navigatiesystemen moeten vanaf volgend jaar sneller voorzien zijn van informatie over veranderingen aan wegen. De ministerraad besloot vrijdag dat wegbeheerders de wijzigingen elektronisch in de Staatscourant moeten publiceren, zodat kaartenmakers deze aanpassingen dan sneller kunnen doorvoeren.
Tot nog toe werden wijzigingen gepubliceerd in plaatselijke dag- of weekbladen. Voordelen van de nieuwe procedure zijn volgens minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) de lagere publicatiekosten en het feit dat alle veranderingen op één plek zijn te vinden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/1201 ... ate__.html

Ik kon niet vinden of hier al een draadje van was opgestart. Heeft er iemand meer informatie over dit onderwerp?

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: Wegwijzigingen sneller in navigatiesysteem

Bericht door peejay » za 28 apr 2012, 18:02

Persbericht:
[url=http://www.rijksoverheid.nl/regering/het-kabinet/ministerraad/persberichten/2012/04/27/bekendmaking-verkeersbesluiten-geautomatiseerd.html]Rijksoverheid.nl[/url] (27-04-2012) schreef: Bekendmaking verkeersbesluiten geautomatiseerd

Weggebruikers kunnen vanaf 1 januari 2013 beschikken over nog actuelere routeplanners en navigatiesystemen. Vanaf deze datum worden verkeersbesluiten elektronisch bekendgemaakt in de Staatscourant.

Belangrijke wegaanpassingen kunnen zo sneller worden doorgevoerd in routeplanners en navigatiesystemen. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met een wijziging van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) die dit mogelijk maakt.

De wijziging van het BABW verplicht wegbeheerders voortaan elk verkeersbesluit met een verplichtend of regulerend karakter bekend te maken in de voor ieder toegankelijke, elektronische Staatscourant. Zij kunnen met een elektronische invoerapplicatie mededelingen over nieuwe verkeerssituaties digitaal aanleveren voor publicatie. Dit scheelt publicatiekosten bij wegbeheerders en sluit aan bij het ‘open-data-beleid’ en één-loket-gedachte van dit kabinet.

Verkeersbesluiten, bijvoorbeeld het plaatsen van een milieuzonebord, worden momenteel gepubliceerd in plaatselijke dag- of weekbladen. In de praktijk blijkt dat de makers van digitale kaarten vaak niet tijdig kunnen beschikken over wijzigingen in weggegevens met onvolledige route-informatie tot gevolg.
Rij met je hart

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17416
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: Wegwijzigingen sneller in navigatiesysteem

Bericht door Kaaiman » za 28 apr 2012, 18:07

JeeMiNee schreef:zodat kaartenmakers deze aanpassingen dan sneller kunnen doorvoeren.
Bijvoorbeeld de Combikaartenmaker. :)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon