[Toeristisch][N7] Paris-Italia

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

[Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Km357 » do 26 jul 2012, 9:02

Afbeelding

Overview:
De N7...de mythische route van Paris naar de Cote d'Azur die al bestond ten tijde van Napoléon en sommige stukken zelfs al van de Romeinse tijd. De mythische status start echter rond de jaren 1930 wanneer de rijke Parijzenaars naar de Azur trekken om te genezen van TBC of gewoon om te relaxen. Het zal pas echter na de de Tweede Wereldoorlog zijn wanneer de N7 (zeker in de zomer) de nieuwsberichten nationaal domineert ivm files, accidenten, jaarlijkse vakantieuitvaarten en dergelijke. Het is pas immers in 1960 dat het eerste kleine stukje A6 opengesteld wordt, en dan nog is het 10 jaar wachten vooraleer al die kleine stukjes autoroute aan elkaar passen tot Marseille (1970). De A8 bereikt uiteindelijk Nice in 1976. De jaren 70 van de N7 staan dan ook bekend om de bruuske maar verwachte teloorgang van vele hotelrestaurants en tankstations ten voordele van de autoroute, stukken sneller uiteraard, maar minder pittoresk en onderworpen aan peage.

De route zelf telt net geen 1000km (996) en gaat van Paris-Fontainebleau-Moulins-Roanne-Lyon-Valence-Avignon-Aix en Pce-Fréjus-Cannes-Nice-Moyenne Cornice-Menton-Italia.

Het ligt niet in de bedoeling van dit topic om iedere km te gaan omspitten en te verduidelijken maar ik wil jullie wel wegwijs maken in 'mijn' land haar wegenpatrimonium en plaatsen van toeristische interesse meegeven. Aangezien Frankrijk jammer genoeg besloten heeft om vele RN's om te zetten naar RD's, zal ik jullie ook de huidige nummering meegeven aan de hand van mijn collectie oude kaarten (nee geen scanner, sorry) om een soort mini roadbook te kunnen vormen.
Ik zal dit topic dan ook regelmatig aanvullen tot we aan Menton geraken, maar zoals gewoonlijk komt het mooiste stukje pas laatst ;) Voor iemand die wel de N7 wil leren kennen in al zijn historische facetten raad ik eerder deze site aan:
http://routenationale7.blogspot.be/ (franstalig)

Verdere nostalgia:
http://www.youtube.com/watch?v=uXNIrFSt ... B3TmEwzqrR


Goed gaan we:

Paris Porte d'Italie - Fontainebleau

Afbeelding
Afbeelding

Startpunt van de N7 is de Boulevard Peripherique afrit Porte d'Italie. Hier midden in de Parijse banlieue is het ver zoeken naar het vakantiegevoel van een paar 100km verder, toch tot aan Fontainebleau zijn er wel een paar plekken overgebleven die interessant zijn. Je dient gewoon wat verder te kijken dan de grijze commerciële zones en de flatgebouwen van de suburbs. Voorbij de luchthaven Orly waar de N7 onderdoor gaat kom je in Juvisy sur l'Orge waar een antieke 18eeuwse brug ligt om de toen tot 14% zware helling af te zwakken.
Afbeelding
Volgende interessante punt is Corbeil-Essonnes waar in 1960 de A6 vanuit Parijs stopte (de banlieues werden verlicht van zwaar vervoer, maar het zou nog 10 jaar duren eer de N7 zijn rol van meest belangrijke verkeersader zou opgeven). Komen we uiteindelijk aan in Fontainebleau (ttz het bos eerst). Voor een locatie op nog geen 50km van de drukke hoofdstad is dit een verademing.
In de weekends betekent dat natuurlijk dat heel wat Parijzenaars deze route nemen om te ontsnappen aan de vervuiling. De stad Fontainebleau bezit ook nog een schitterend kasteel, dat echter niet te zien valt vanaf de N7 of N6 die beiden samenkomen op het beroemde kruispunt met de obelisk
Afbeelding
Afbeelding

Hier heb je de keuze:
ofwel de N7 blijven volgen naar het midden van Frankrijk, ofwel de N6 richting Bourgogne, wat je ook doet, je ziet elkander weer in het drukke Lyon. Tot binnenkort voor het stuk Fontainebleau - Briare! Ga er vanuit dat hoe verder we van Paris wegrijden hoe groter de stukjes worden, het is immers bijzonder moeilijk om lyrisch te worden over een commercieel centrum of een banlieue :facepalm:

Fontainebleau - Briare

Na de obelisk zijn er nog enkele km's door het toch wel magnifieke bos van Fontainebleau dat samen met het bos van Compiègne en Versailles een long verschaft voor groot Paris. Pal zuid gaat de N7 naar Nemours, een ietwat meer verstedelijkter versie van Fontainebleau, met toch een sympathiek kasteel en tuin. Indertijd waren de 2 bruggen over de Loing en het Canal de Loing een zekere plaats om de eerste files tegen te komen richting het zuiden, maar met de A6 is dat allemaal verleden tijd. Nochtans moet ieder verkeer nog altijd door het centrum van de stad (wat niet zo zeldzaam is in Frankrijk), maar je zou kunnen zeggen dat Nemours zijn deviatie eerder had verdiend dan sommige andere dorpen of steden, maar goed.
Vroeger passeerde men hier ook de 100 bornes, een restaurant dat zijn naam vond in het feit dat men 100km paaltjes was gepasseerd sinds de Porte d'Italie.

Afbeelding

Dit restaurant is jammer genoeg sinds 2008 afgebroken en vervangen door 1 of ander commercieel centrum. Iets verderop vind je een kapelletje met Notre Dame de la Route, de naam spreekt voor zichzelf, en het kwam niet zelden voor dat enkele tientallen auto's tegelijk halt hielden om even een kaarsje te branden. Denk eraan dat niet alleen de wegen maar ook de auto's stukken onveiliger waren in de jaren 50 en 60. In de kapel staan trouwens de schilden van Lyon en Avignon afgebeeld in de glasramen, een leuke hint naar wat komen is.
De N7 vloeit verder voort tussen de Loing en het Foret de Montargis om uiteindelijk in de staat van dezelfde naam toe te komen. De échte N7 ging door quasi ieder dorp en stad, maar om jezelf de tijd te besparen van blind te worden van al de apothekerkruisjes met animatie (in Frankrijk is het een sport om iedere apotheek te voorzien van een andere stroboscoopanimatie of zo :)) en de toch wel vele links-rechts in het centrum van Montargis neem je beter de deviatie voor poid lourds aangeduid met dit bord:
Afbeelding
Bon, na Montargis vind je voor de eerste keer een soort van rustige N7 en een duidelijk gevoel dat je Ile de France (Paris + banlieue) achter je gelaten hebt, we zijn nu in regio Centre aan de bovenloop van de Loire. De oude N7 die wij volgen ging door Gien (nu D 940), maar de huidige N7 - nee fout D 2007 - gaat rakelings langs het best interessante Chateau Les Pecheurs in La Bussière. Voor de liefhebbers van kastelen aan de Loire, een kleine omweg wel waard. Gien zelf is een overnachting waard, zeker als tussenstop op de reis huiswaarts.
Iets verder ligt Briare dat qua toerisme een veel groter belang heeft. Dat ligt niet alleen aan al de kleine kanaaltjes en haventjes die het stadscentrum als een soort lappendeken maken, ook niet aan de heel fleurige aankleding van de stad, maar voornamelijk door het schitterende Pont Canal. Ja, je leest het goed een brug met een kanaal in OVER de Loire. De Loire is immers niet bevaarbaar behalve voor heel kleine plezierbootjes wegens 1) te hevige stroming, 2) heel moeilijk te controleren breedte, 3) ondiep (vaak minder dan 1m). Er bestaat daardoor wel meer dan 1 kanaal dat langs de Loire voert met sluizen, maar Dhr. Eiffel (ja juist dezelfde als die van de Tour Eiffel in Paris) besliste om zijn kunnen te tonen door dit Pont Canal te bouwen:
Afbeelding
Het geheel is afgebouwd met een kleine haven, een goede auberge en restaurant en een staanplaats voor caravans en mobilhomes (overdag!).

Briare - Moulins

Briare > D2007 > D907 > A77 oprit 22, afrit 23 > D907 > A77 oprit 24, afrit 25 > Pouilly sur Loire D907 > oprit 27 N7 > afrit 28 Charité sur Loire D907 > N7 oprit 30, afrit 31 D907 > A77 oprit 32, afrit 33 > D907 Nevers > N7
In de hoogtijdagen van de N7, was Briare zowat het moment om de tank terug te vullen, vele tankstations zijn ondertussen uiteraard vernieuwd of verplaatst (de carrefours, intermarchés, super U's hebben er ook vele doen verdwijnen), maar rond Briare zie je nog vaak oude tekenen op de grond van een vroegere constructie. Eenmaal volgetankt ging het richting Bonny sur Loire via de huidige D 2007. Een stadje als zovele andere aan de Loire en het enige echte opvallende eraan is de kerncentrale die te zien is bij het uitrijden. Aangezien we van departement veranderen wordt onze N7 nu D 907 genoemd en terwijl ze haar route langs de rechteroever van de Loire stroomopwaarts volgt beginnen de graanvelden plaats te maken voor enkele wijngaarden. Altijd een teken van het feit dat we zuidelijker in Frankrijk aan het rijden zijn. De route is hier ook opmerkelijk rustig en behalve een tractor (die je in Frankrijk over de witte lijn mag inhalen) of een vrachtwagen is er amper verkeer op de baan dat je kan storen. Bij het arriveren aan Cosne-Cours sur Loire heb je 2 keuzes, ofwel de echt oude route door de stad met de D955, ofwel de A77 nemen die eigenlijk de N7 opgeslokt heeft. Tot aan Nevers gebeurt het wel vaker dat de A77 de N7 volledig heeft doen verdwijnen, dus het roadbook ziet er dan wel wat ingewikkelder uit.

Ik raad eigenlijk aan om de A77 even te nemen van oprit 22 tot afrit 25, ze is tolvrij en in de jaren 50-60 waren er ook al enkele heel snelle stukken N7, dus zo veel nostalgie verlies je er niet mee. In Pouilly sur Loire, te midden van de wijngaarden van de Sancerre en Pouilly Fumé (sauvignonwijnen) vind je de - denk ik - laatste getuige van de hotelrestaurants met het borne thema, de Relais de 200 bornes (200km sinds Paris).

Afbeelding

De foto liegt helemaal niet, dit hotelrestaurant speelt de nostalgische kaart, en met succes. In Pouilly heb je ook zowat voor het eerst een echt duidelijk zicht op de Loire, de Rhone is misschien voor de nederlanders beter bekent op de weg naar het zuiden, de Loire is op zich een veel woestere rivier met meer diversiteit in landschappen. Bij het buitenrijden van Pouilly komen we eindelijk (!) voor het eerst het rode plaatje tegen van de N7, na al de declassificaties van 2006 begint hier terug de echte N7 en mogen we haar ook zo noemen. Van korte duur slechts voor diegenen die de route in zijn geheel will zien want aan afrit 28 gaat het richting centrum Charité sur Loire. Een stad met een duidelijke interesse aan oudere architectuur. Het kruispunt met de N151 naar Bourges die over de oude Loirebrug rijdt was vroeger het toneel van vaak een uur tijdverlies (ja juist om door Charité te rijden). Nu is dat allemaal verleden tijd, en kan je optimaal genieten van het uitzicht langs de kades. Wat verder ligt Pouges les Eaux, aan de naam verraad het stadje een kuuroordverleden, maar veel schiet daar buiten de naam niet meer van over.

We komen aan in Nevers door of langs deze majestueuze poort:
Afbeelding

Het is vast geen wonder dat het broodnodig was al voor WW2 om de N7 rond de versterkte stad te leiden, onder de poort kan immers alleen beurtelings verkeer en tijdens de zomerdrukte zou dat quasi onoplosbare problemen gegeven hebben. Nevers is tegenwoordig een eerder rustige matig interessante provinciestad. De enige reden waarom sommigen onder jullie die zouden kunnen kennen ligt iets zuidelijker:
Afbeelding
Het circuit van Magny Cours F1. Vroeger reed de N7 door het stadje zelf met zijn vele bochten wat voor de vrachtwagens vaak voor wat problemen zorgde. De N7 vervolgt zijn weg nu als echte route nationale van onze tijden door middel van rechte lijnen met weinig bochten richting Moulins dat aan de Allier ligt en dat na 315km vaak de eerste stop voor de nacht was van vele vakantiegangers (Paris-Nice in 3 dagen jawel). Hierna gaat de N7 ook wat stijgen en een stuk bochtiger worden, en dat gaat nu eenmaal beter na wat rusten.

Moulins - Lyon

Moulins > D707 > N7 > D307 > oprit 36 A6, afrit 6 A7 > D301 > eerste afslag Feyzin > N7

Als je Paris-Nice in 3 dagen doet, ontbijt je zowat rond Moulins, een relatief grote stad en prefectuur van het departement Allier (03)
Afbeelding
In het centrum van Moulins gebeurt er op wegenvlak nog iets interessant, waar ik de N7 zeker op zal terugkomen: hier onstaat immers de historische N9 die door het Centraal-Massief naar Spanje vertrekt. Maar goed, we zijn op weg naar de Azur eerst en via de D707 komen we terug op de N7, ditmaal richting Roanne. Rond Tournon sur Allier zijn nog wel enkele restaurants te vinden voor de reizigers die de aanleg van de autoroute overleefd hebben. De N7 ten zijn van Roanne volgt de loop van de Allier op een iets te grote afstand om er veel van te kunnen zien, en deze regio is het terrein van enkele verbredingen in de toekomst. Verbredingen die echt wel nodig zijn zoals iedere inwoner van Lapalisse je zal vertellen die oud genoeg is om het meegemaakt te hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Tot 2006 ging de N7 hier door het centrum en sloeg voor het grote kasteel rechtsaf. Bij de zomeruitvaarten een plaats van frustratie, getoeter en tijdverlies. Niet zo zeer omwille van de auto's maar omwille van de vrachtwagens die het heel moeilijk hadden om de korte bochten in het centrum te nemen. Nu nog vindt er ieder jaar een herhaling van deze embouteillage plaats met auto's tot rond de jaren 70. Ditmaal zonder de frustraties maar als nostalgisch gegeven. Iets wat ik ook eens hoop mee te maken. De volgende vindt plaats op 13 oktober 2012 trouwens.
Aangezien we de oude route volgen nemen we wel degelijk richting Lapalisse-Centre, want bij het buitenrijden is er een heel mooi stukje dat er nu gelukkig een stuk rustiger bijligt wat je via de 2x2 weg niet zo gemakkelijk zou zien. Langs de gehuchtjes Les Espalus, Les Chevreaux tot in St Martin d'Estreaux ligt er nu een stuk antieke N7 in een wat heuvelachtige omgeving.
Hierna komen we aan in Roanne waar net ten zuiden de Route Bleue zich verwijderd van de N7,
Afbeelding bedoeld om de doorweg door Lyon te kunnen ontzien. Voor de volledigheid van het verhaal moeten we die route wel vermelden, maar daarvoor raad ik eerder het boek "C'etait la Nationale 7" aan.
Na Roanne tot Tarare is eigenlijk het meest verlaten stuk van de N7 (altijd al geweest) en tegelijk ook moeten we de enige echte col over die de N7 aandoet. Met zijn 760m is de Col du Pin Bouchain nu niet echt moeilijk maar in de jaren 50 en 60 toch nog altijd moeilijk genoeg voor de zwaarbelaste auto's van toen. Eenmaal aangekomen in Tarare kun je het spoorwegviaduct bewonderen dat de stad quasi domineert. Bij het uitrijden van de stad begin je meer en meer te merken dat Lyon niet ver af meer is, de route blijft verder afdalen naar het Rhonedal en passeert de bocht van Bully, nog altijd een plek waar menig jonge autobestuurder, druk bezig een chrono neer te zetten, het decor invliegt. Doorheen Ecully en Tassin komen we deze echt mooie klok tegen die je begroet in Lyon.
Afbeelding
Lyon zelf is een apart topic waard dat ver buiten de grenzen van deze post gaat, als samenvatting kan ik zeggen dat je er gerust een heel weekend kan spenderen.

De echte N7 gaat het centrum in maar als dat niet je bedoeling is neem je beter oprit 37 van de A6 om langs de kaden te rijden (A7) en dan bij afrit 6 de D301 richting Venissieux. Dan terug de eerste afslag naar Feyzin, zo zit je terug op de N7 naar het zuiden. Dat zal je gemakkelijk toch 30 minuten tijdswinst opleveren.

Lyon - Montélimar

N7 > Valence D2007N > N7 > Montélimar

Bij het buitenrijden van Lyon in zuidelijke richting doorheen het Rhonedal is het verschil in uitzicht op de A7 of de N7 niet direct groot, raffinaderijen aan alle kanten. De plaatsen Solaize en Feyzin staan dan ook eerder gekend om hun "geur" dan om hun naam. Vlug weg hier dus. St-Symphorien d'Ozon is een stadje waar je nog duidelijk het verschil kan zien tussen de oorspronkelijke N7 die door ieder dorp ging en de deviatie. Vooral de wegbreedte en kwaliteit zal iedereen wel opvallen.

Even verder komt 1 van de gevaarlijkste afdalingen op de N7, het gaat hier meer dan 10% naar beneden naar Vienne. Een plek waar meer dan 1 vrachtwagen door zijn remmen schoot en in het dorp beneden in een huis belandde. Vienne zelf heeft romeinse roots en was gedurende lange tijd stop en vertrekpunt van de A7, aangezien de autoroute door het centrum liep en een paar rode lichten moest passeren. Nu de rust in de kleine stad is weergekeerd kun je genieten van een mooi uitzicht op de Rhone en de wijngaarden van de noordelijke Cotes du Rhone. Een oude hangbrug en kathedraal gothische stijl vervolledigen het plaatje.

Afbeelding

Verder naar het zuiden gaat het richting Péage de Roussillon, nee geen autoroute, maar wel een plek waar vroeger al tol moest betaald worden voor passage. Omdat ook hier een heel sterke daling in de weg zit, werd er in de jaren 50 al een deviatie gemaakt, maar daar zie je nu niks meer van, de A7 heeft die immers opgeslokt. De N7 vervolgt zijn route pal zuid en passeert St-Rambert d'Albon en komt aan in St-Vallier, een plaatsje van weinig belang behalve dat de Route Bleue die van ons wegging ten zuiden van Roanne ons hier weer vervoegt. We rijden nu pal naast de Rhone wat voor mooie plaatjes zorgt tot opeens Tournon en Tain l'Hermitage om de hoek komt. Tournon is geen kleine, maar ook niet grote stad met een grote ajuinmarkt laatste weekend van augustus-eerste van september. Tain l'Hermitage is dan weer beroemd voor zijn Hermitagewijn en de heuvel met het kapelletje bovenaan, hier rijpen dure centjes. De 2 steden worden verbonden door een voetgangbrug met verhaal, het is immers hier in 1825 dat de eerste hangbrug voor groot verkeer gebouwd wordt.
Even weg van de Rhone ligt Romans, bekend om de fabricatie van kwaliteitsschoenen, meestal voor de dames een omweg wel waard.

Net voorbij Tain krijgen we de 45ste breedtegraad en de brug over de Isére, beiden het officieel teken dat we in het zuiden zijn.
Afbeelding
Ik mocht het onlangs nog ondervinden het regende van Brussel tot hier, en daarna werd het plots warmer ('s nachts dan nog ook).

Iets verder komen we in Valence, een relatief grote stad met een 3sterrenrestaurant, en de Dromeregio die wenkt voor een mooie trektocht, maar voor diegenen die het allemaal wat rustiger willen is er deze magnifieke kiosk in het Champ de Mars:

Afbeelding

Je bent er amper zo alleen als op de foto, maar een mooie zonsondergang pakken ze je nooit af. Voorbij Valence wordt de Rhonevallei iets breder maar toch voel je je ergens ingesloten door de Ardecheheuvels en de Dromebergen. In Livron gaan we trouwens de Drome over, een rivier die doodkalm kan zijn maar die in de lente veranderd in een kolkende massa. Genietend van de gevonden warmte van het zuiden arriveren we al snel in Montélimar, internationale stad van de nougat, sterk verbonden met de N7. Toen de A7 openging zagen de verkopers langs de N7 hun verkoop dalen met 90%!

Afbeelding

Montélimar - Aix en Provence

N7 > D844 Donzère > N7 Orange > D907 Avignon > N7 > D7n
Bij het buitenrijden van Montélimar is de N7 sinds lange tijd herlegd, maar als je de oude route wil volgen moet je 5km na het buitenrijden de D844 volgen naar Donzère, vroeger galmden de geluiden van vrachtwagens en auto's hier door een bepaald sonorisch effect secondenlang na. Na deze korte escapade vinden we de huidige N7 terug net voor de kerncentrale van Pierrelatte, ook voor mensen die de A7 nemen een heel bekend gezicht. Voor de kinderen is er ook de Ferme des Crocodiles in de buurt of het hele leuke stadje St-Paul Trois Chateaux waar deze jaren de tour aankwam of vertrok (?). Het stadje zelf geeft een idee van de Provence al. Voorbij het kruispunt naar Bollène beginnen de eerste echte provençaalse tekenen op te duiken, fruitgaarden omringd door cypressen om ze te beschermen tegen de hevige mistral, terug wijngaarden.

Op je linkerkant vind je de rots van Mornas, een best impressionante rotsformatie die de N7 lijkt te willen opeten. Op de berg zelf staat - uiteraard - een oud fort om de vallei te beschermen.
Afbeelding

Iets verder ligt Piolenc dat het eerste museum bevat over de N7, ik heb het zelf nog niet kunnen bezoeken, maar het staat zeker op de planning.
http://www.avignon-et-provence.com/muse ... BanEpbueqk
De mooie natuur die we daarnet zagen lijkt in het niets te vallen als we uiteindelijk aan de Arc de Triomphe aankomen in Orange, een stad die nog steeds op zijn deviatie wacht, alhoewel het grootste leed nu is verdwenen met de verplichte route voor vrachtwagens langs de A7.

Afbeelding

Zoals je kan zien, heeft dit romeins bouwwerk best sterk te lijden gehad onder de uitstoot van jaren vrachtwagens en auto's, maar een beetje renovatiewerken zouden dit moeten kunnen verhelpen. Het Antiek Theater bezit nog steeds de authentieke en lovenswaardige akoestiek van alle griekse en romeinse theaters. Een kleine omweg naar Chateauneuf du Pape om van de wijnen te genieten ligt zeker in de mogelijkheden terwijl de N7 richting Avignon koerst. Over Avignon is al zoveel gezongen, gedanst en gesproken, toch deze pauselijke stad is echt een omweg waard voor ieder die zich even wil onderdompelen in "oude stenen".

Afbeelding

Op weg naar Aix komen we eerst Cavaillon tegen, de stad met de gelijknamige oranje meloen. De N7 gaat wel niet echt door de stad, maar het is helemaal zo ver niet. Aan de rechterkant doemen de Alpilles op, een piepkleine kale bergketen met het schitterende Les Baux de Provence en het typische provencestadje St Remy de Provence. Het is hier tussen Avignon en Aix en Pce dat de mooiste stukken rechtdoor omzoomd door platanen zijn overgebleven van de N7. Onveilig? Zeker en vast Mooi? Wees gerust. Deze eeuwenoude bomen geven zoveel schaduw, die heel welgekomen is in de zomer.

Afbeelding

Maar laten we ook niet te veel wegdromen, Aix en Provence verwelkomt ons door middel van de Totem van Celony http://www.flickr.com/photos/lafond/3497629109/ Een ouderwetse totem die niet is afgebroken en om de zoveel tijd de nieuwe Total decoratie krijgt, een heel leuk overblijfsel van de gouden tijd van de N7. Na een best sterke afdaling komen we uiteindelijk aan in het drukke Aix en Provence. Als je deze interessante stad wil bezoeken is het eenvoudig, gewoon de weg blijven volgen. Wil je echter verder, dan pak je beter even de A51 en de A8 richting Nice en sla af bij afrit 31 om de drukke transit door de stad te vermijden. Het is immers tijd om de wijngaarden van de Provence in te duiken.

Aix en Provence - Nice

D7n > Pourcieux D243 > D7n > D7N > D 6007 > M6007/D6007

Of je nu van uit het koude noorden komt en de afrit 31 van de A8 afslaat ofwel geslapen hebt in Aix en Provence, het eerste wat je zal opmerken is de gigantische rotsformatie aan de linkerkant die kilometerslang een barrière vormt tussen de Haute Provence en de wijngaarden van de lage Provence. Een foto doet amper eer aan deze superplek waar bergbeklimmers vaak hun vaardigheden finetunen. Voor de trekkers onder ons met stevige bergschoenen is de trip naar het Croix de Provence op 945m hoogte de ultieme trip in wijde omgeving. Het uitzich is gewoon zo enorm dat het onmogelijk te fotograferen valt, dit moet je gewoon gezien hebben, maar een degelijke conditie is absoluut noodzakelijk om er te geraken.
Afbeelding
Afbeelding

We komen uiteindelijk aan in Pourcieux, 1 van de eerste dorpjes dat een deviatie kreeg omwille van de extreem smalle straatjes met blinde bochten waar vrachtwagens elkaar niet konden kruisen! De oplossing was 2 agenten aan elke kant van het dorp en 1 per 1 laten passeren. Je kan je voorstellen dat dit op zo'n belangrijke verkeersader zelfs op de rustigste momenten al problemen opleverde, dus de problemen tijdens de zomer laat ik aan jullie verbeelding over. Even later rijden we door het pittoreske Saint Maximim la Sainte Beaume, een hele mondvol, maar een stadje met historische overblijfselen die het bezichtigen waard zijn. Rond Tourves ligt nu ook een deviatie sinds korte tijd (de oude N7 noemt nu D205 en gaat door het dorp). Hier is het waard om even de oude N7 te nemen via de D205 en bij het buitenrijden van Tourves de Chemin de Centure te nemen. Deze loopt pal naast de gemoderniseerde N7 en geeft op een duidelijke manier weer hoe smal en bochtig en hobbelig de oude N7 was tegenover de weg die we nu kennen. Of je nu de historische route neemt of de moderne N7, de kans op files is klein want behalve regionaal verkeer zie je hier geen kat. Een stop voor een terrasje in Brignoles zal zelfs de meest zuinige nederlander kunnen verleiden op de Place Caramy.

Afbeelding

Voor de kleinsten onder ons was er tot 2003 hier het Parc Mini France met 80 maquettes van gebouwen en plaatsen in Frankrijk, jammer genoeg sindsdien gesloten (vast faillisement of zo) en de plaats ligt nu volledig braak. Ja, zelfs in de huidige tijd verdwijnen er zaken rond de N7. De N7 gaat hier door een desolate omgeving met enkele 2x2 stukken om uiteindelijk bij de heuvels van Flassans aan te komen. Vrachtwagens hadden best wel wat last met deze opeens heel steile, weliswaar korte, stijging en alhoewel we tegenwoordig onze schouders ophalen voor zo'n 1km omhoog rond de 7-8% was het in de jaren 50 en 60 een plek waar menig incident gebeurde.
Afbeelding.

Le Luc en Cannet des Maures waren vroeger het toneel van grote verkeersopstoppingen door de routes die vertrokken naar Saint-Tropez van hieruit, nu zijn het aardige stadjes te midden van de woeste natuur van de Provence en wijngaarden. We passeren Vidauban, Le Muy en komen aan in Puget /s Argens waar in 1960 het eerste stuk A8 met Peage opengesteld werd om rond de Esterel te kunnen trekken. Prijs voor dit stukje autoroute van 28km? 2 Francs Francais. Andere tijden inderdaad. Het is wat zoeken in Fréjus naar de juiste route, maar op zich moet je enkel Cannes volgen aangeduid in het groen en dan kom je vanzelf op de oude N7 door de Esterel. Voor mij, het meest uitdagende stuk N7 om te nemen, 187 bochten in 25km, 3 cols, hoogteverschillen tussen 7 en 10%, een ware delicatesse voor de gevorderde bestuurder. Ondanks dat ik deze route nu al wel een paar keer genomen heb, sta ik nog steeds versteld van de plaatselijke bevolking hun talent om gemakkelijk 80-90 te halen op de korte stukjes rechtdoor.
De Esterel zelf is een bergketen die zich in Frankrijk duwt, en daardoor geologisch anders is dan het grotere Massif des Maures of de Alpes Maritimes. De rode rotsen werden in de jaren 80 en 90 quasi jaarlijks aangevallen door bosbranden waarvan sommige wondes nog te zien zijn, maar het geheel heeft zich verbazingwekkend goed hersteld. Het is moeilijk het zich goed voor te stellen zo dicht aan de kust en Cote d'Azur, maar de Esterel is echt nog een stukje ongerepte natuur, en ik hoop dan ook dat dit gebied nog enkele jaren echt kan bewaard blijven van nog meer bosbranden.
Afbeelding
Afbeelding

Gedurende het eerste deel van de 20ste eeuw lag de N7 echter langs de Corniche D'Or, het is te zeggen, de route langs de kust, later overgenomen door de N98, nu D6098-D559. Een stuk drukker aangezien we langs de kust rijden, maar bij zonsondergang zijn de kleurverschillen tussen het azuurblauwe water en de helrode rotsen een lust voor het oog.

Afbeelding

Uiteindelijk komt iedereen aan in Cannes, beroemd omwille van zijn filmfestival, maar onofficieel ook het teken dat we aangekomen zijn aan de Franse Rivièra of Cote d'Azur, beiden namen betekenen eigenlijk hetzelfde. Of het nu Cannes is om zijn mondain gegeven, Juan-Les-Pins om het uitgaansleven, Antibes voor zijn haven, of Villeneuve-Loubet voor zijn heel futuristisch ogende appartementen aan Marina Bay, de Baie des Anges is de eerste keer dat we de Mediterraanse zee kunnen zien vanop de N7 of de A8. 900km sinds Paris en we zijn eindelijk aan de zee gekomen.
Afbeelding

De N7 rijdt Nice binnen en je kan het artificieel schiereiland bewonderen waar de luchthaven van Nice opgebouwd is. Nice zelf is een weekend waard omwille van de Promenades des Anglais, Vieux Nice en verscheidene musea. Voor diegenen die zich afvragen wat de 2de taal is op de straatborden in Nice, dat is het Nissart, het plaatselijke dialect dat men probeert, met matig succes, in ere te herstellen. Vieux Nice bezoeken geniet mijn persoonlijke voorkeur omwille van de nog "echte" uitstraling die de wijk bezit, in schril contrast met de vaak nogal oppervlakkige wereld aan de Promenade des Anglais.
Afbeelding
Alhoewel dat je op de Promenade toch zeker het Hotel Negresco eens moet gezien hebben. Het stond jarenlang wat vervallen, maar is recentelijk opgewaardeerd naar de luxestatus dat het vroeger ook al had. Nee je hoeft er niet te overnachten, maar eens binnenlopen kan zeker geen kwaad.
Afbeelding

Maar goed het wordt al avond en we genieten nog even na van de schitterende zonsondergang en het fata morgana effect dat ons Corsica laat zien vanaf het strand van Nice:
Afbeelding

Morgen staat er immers nog heel wat op het programma eer we aan de Italiaanse grens mogen stoppen na 996km.

Nice - Menton Pont Saint Louis

We zijn er bijna, na een goed ontbijt met uitzicht op de Promenade des Anglais Afbeelding trekken we richting de Moyenne Corniche. Tussen Nice en Menton liggen immers 4 wegen:

De Corniche Inferieure, ttz de oude N98 die langs de kust rijdt met het mooiste uitzicht op de stranden, maar heel druk tijdens de zomermaanden.
De Moyenne Corniche, ttz de N7 die langs het mooie Eze rijdt en die niet door Monaco gaat (het was immers ondoenlijk voor een france route nationale om een ander land te doorkruisen.
De Grande Corniche, de hoogste en ook meest spectaculaire weg die van de Col d'Eze door La Turbie terug aansluit op de N7 in Rocquebrune.
De A8 die nog wat hoger ligt met zijn vele tunnels en viaducten.

Gedurende enige tijd was de Grande Corniche genaamd N7, maar dat is later terug herzet naar de Moyenne Corniche, en het is dan ook graag die route die ik wil bespreken, alhoewel het wel waar is dat, als je hier bent, je zeker iedere route eens moet gedaan hebben.

Onmiddellijk bij het uitrijden van Nice gaat het al 10% omhoog naar de eerste col, zeker de afdaling hier is eentje om U tegen te zeggen. Eenmaal boven aan de col, zie je beneden Villefranche sur Mer liggen, een soort mini-Monaco als het om drijvende centen gaat. In de verte ligt de Cap-Ferrat een klein semi-natuurgebied dat nog niet volledig is ingenomen door de bouwkoorts van deze regio. Door middel van bochten, dalen, stijgen, tunnels komen we uiteindelijk aan bij de voet van Eze.

Afbeelding

Dit dorpje staat letterlijk op een rots en met de auto kan je er niet in. Het bevat enkele kleine maar heel mooie straatjes en is zeker een bezoek waard, doe het gewoon niet in de namiddag want het is steil omhoog en met de brandende zon komen hier dagelijks wel een paar ambulances mensen oppikken. Voor de mensen met een groot budget, zelfs met grote G, zijn hier 2 hotel-restaurants die alle luxe bieden die de Cote d'Azur buiten Monaco kan verschaffen. Beneden aan de weg zijn gelukkig enkele kleinere auberges te vinden. De route gaat verder richting Cap d'Ail en Monaco langs de steile rotswanden. Ietwat hoger op ligt La Turbie met zijn Trophee des Alpes, goede restaurantjes en charmant stadscentrum een bezoekje waard. Voor de filmmaniacs onder ons, de film "Ronin" werd hier deels opgenomen (eerste car chase met het rode licht). De locatie is amper veranderd op het ontbreken van het rode licht na. Iemand die hier lekker en niet al te duur wil eten moet bij La Turbiasque zijn ;)
Cap d'Ail zelf is te bereiken via 3 haarspeldbochten en is een klein dorpje dat wel een goede uitvalsbasis is voor trips in de omgeving en die een heel mooi pad heeft langs de zee, een aanrader in de vroege ochtend of avond.
Komen we uiteindelijk uit bij Monaco dat zeker een bezoek waard is, wees om 11h55 bij het prinselijk paleis om de verandering van de wacht mee te maken. Maar ook het onderwatermuseum, de jachthaven, de trip rond het F1 circuit voor de fans, een Perrier drinken voor het casino, de Jardin Tropical, het hoort allemaal bij de Monegaskische beleving. Om Monaco te bezoeken en de hoogteverschillen te overbruggen zijn er heel wat liften, vraag zeker een mapje van de stadstaat, het zal je heel wat trappen besparen. Ook om parkeren hoef je je niet direct zorgen te maken, er zijn genoeg plekken en die zijn echt niet zo heel duur + een tip = zaterdagmiddag is ook gratis.
Afbeelding

Voorbij Monaco rijden we door Rocquebrune-Cap Martin, het is hier vooral Cap Martin die een heel mooie Belle-Epoque uitstraling heeft en die door het vele groen en schaduw, zelfs in de middag een leuke wandeling mogelijk maakt. Even verder ligt echter (al?) de laatste etappe op de N7: Menton. Internationale stad van de citroen door het microklimaat wat er voor zorgt dat het hier nooit onder de +3C komt (er is zelfs een tuin waar het nooit onder de +5 gaat) bezit dit stadje bakken charme en heeft een bepaalde authenticiteit weten te bewaren wat langzamerhand moeilijk wordt in deze regio. Er zijn voor de botanisten onder ons enkele hele mooie tuinen te bezoeken maar de gastronomen moeten zeker de citroenen bewonderen. Niet alleen zijn ze stukken groter dan diegenen die wij kennen, ze bezitten ook een andere smaak. In de winkelstraat van Menton is er een shop die zich volledig gespecialiseerd heeft in alles wat met de citroenen te maken heeft, proef zeker eens hun likeur op basis van citroen, pompelmoes en sinaasappel, maar opgepast niet te veel.

De laatste km van de N7 brengt ons naar de douanepost die bekend is geworden door de film "Le Corniaud" met Bourvil en Louis de Funès, een monument in franse komedie. en uiteraard de eindpost van de N7, want een brug verbindt ons al met Italie.

Dank je voor de motivatie om dit topic te schrijven, jullie mogen je binnenkort verwachten aan nog meer topics als deze over de N9, de N113, N85 enzovoort. Maar voor we deze roadtrip afsluiten wil ik jullie nog een persoonlijke foto bijvoegen van mijn laatste trip naar het eindpunt:
http://imageshack.us/photo/my-images/4/img3178va.jpg/
Afbeelding

Verplichte foto na 996km sinds Parijs, 1 van de laatste, misschien wel de laatste Michelinaanduiding van dit type, staat er al sinds april 1951 en onlangs door de stad Menton gerestaureerd en in ere hersteld. Niet tegenrijden aub!

Compleet Roadbook:
Porte d'Italie > D7 (Villejuif) > Aéoroport Orly > N7 Evry > D607 Fontainebleau > D607 richting Nemours nemen --- wordt D 2007, D940 naar Gien, bij het uitrijden de D952 naar Briare nemen, terug aansluiten op de D 2007. Briare > D2007 > D907 > A77 oprit 22, afrit 23 > D907 > A77 oprit 24, afrit 25 > Pouilly sur Loire D907 > oprit 27 N7 > afrit 28 Charité sur Loire D907 > N7 oprit 30, afrit 31 D907 > A77 oprit 32, afrit 33 > D907 Nevers > N7 Moulins > D707 > N7 > D307 > oprit 36 A6, afrit 6 A7 > D301 > eerste afslag Feyzin > N7 > Valence D2007N > N7 > Montélimar N7 > D844 Donzère > N7 Orange > D907 Avignon > N7 > D7n Aix D7n > Pourcieux D243 > D7n > D7N > D 6007 > M6007/D6007 volgen tot Italiaanse grens.

Bronnen:
C'etait la Nationale 7
Surmaroute.net
Mijn eigen brein ;)
Laatst gewijzigd door Km357 op vr 25 jan 2013, 9:55, 16 keer totaal gewijzigd.

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [Toeristisch][N7]

Bericht door sirdanilot » do 26 jul 2012, 9:23

Interessante manier om zo'n weg te benaderen ! Ik zal dit topic blijven volgen.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20472
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [Toeristisch][N7]

Bericht door waldo79 » do 26 jul 2012, 10:36

Continuez, km 357, s'il vous plaît :top:

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [Toeristisch][N7]

Bericht door vynkce » do 26 jul 2012, 11:01

Klinkt bekend, twee weken geleden nog het stukje tussen Fontainebleau en Nemours gereden :p Ik kijk al uit naar het vervolg!

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7]

Bericht door Km357 » do 26 jul 2012, 18:27

Dank je voor de feedback, misschien moet ik na de N7 maar eens aan de andere grote route nationales beginnen...jullie geven me alleszins wel zin om dat te doen. Iedere nieuwe sectie gaat in een nieuwe post, maar om het overzichtelijk te houden zal ik de hoofdpost daar ook mee vullen, zo kunnen nieuwe geinteresseerden onmiddellijk alles lezen zonder de hele tijd te moeten scrollen.

Fontainebleau - Briare

Na de obelisk zijn er nog enkele km's door het toch wel magnifieke bos van Fontainebleau dat samen met het bos van Compiègne en Versailles een long verschaft voor groot Paris. Pal zuid gaat de N7 naar Nemours, een ietwat meer verstedelijkter versie van Fontainebleau, met toch een sympathiek kasteel en tuin. Indertijd waren de 2 bruggen over de Loing en het Canal de Loing een zekere plaats om de eerste files tegen te komen richting het zuiden, maar met de A6 is dat allemaal verleden tijd. Nochtans moet ieder verkeer nog altijd door het centrum van de stad (wat niet zo zeldzaam is in Frankrijk), maar je zou kunnen zeggen dat Nemours zijn deviatie eerder had verdiend dan sommige andere dorpen of steden, maar goed.
Vroeger passeerde men hier ook de 100 bornes, een restaurant dat zijn naam vond in het feit dat men 100km paaltjes was gepasseerd sinds de Porte d'Italie.

Afbeelding

Dit restaurant is jammer genoeg sinds 2008 afgebroken en vervangen door 1 of ander commercieel centrum. Iets verderop vind je een kapelletje met Notre Dame de la Route, de naam spreekt voor zichzelf, en het kwam niet zelden voor dat enkele tientallen auto's tegelijk halt hielden om even een kaarsje te branden. Denk eraan dat niet alleen de wegen maar ook de auto's stukken onveiliger waren in de jaren 50 en 60. In de kapel staan trouwens de schilden van Lyon en Avignon afgebeeld in de glasramen, een leuke hint naar wat komen is.
De N7 vloeit verder voort tussen de Loing en het Foret de Montargis om uiteindelijk in de staat van dezelfde naam toe te komen. De échte N7 ging door quasi ieder dorp en stad, maar om jezelf de tijd te besparen van blind te worden van al de apothekerkruisjes met animatie (in Frankrijk is het een sport om iedere apotheek te voorzien van een andere stroboscoopanimatie of zo :)) en de toch wel vele links-rechts in het centrum van Montargis neem je beter de deviatie voor poid lourds aangeduid met dit bord:
Afbeelding
Bon, na Montargis vind je voor de eerste keer een soort van rustige N7 en een duidelijk gevoel dat je Ile de France (Paris + banlieue) achter je gelaten hebt, we zijn nu in regio Centre aan de bovenloop van de Loire. De oude N7 die wij volgen ging door Gien (nu D 940), maar de huidige N7 - nee fout D 2007 - gaat rakelings langs het best interessante Chateau Les Pecheurs in La Bussière. Voor de liefhebbers van kastelen aan de Loire, een kleine omweg wel waard. Gien zelf is een overnachting waard, zeker als tussenstop op de reis huiswaarts.
Iets verder ligt Briare dat qua toerisme een veel groter belang heeft. Dat ligt niet alleen aan al de kleine kanaaltjes en haventjes die het stadscentrum als een soort lappendeken maken, ook niet aan de heel fleurige aankleding van de stad, maar voornamelijk door het schitterende Pont Canal. Ja, je leest het goed een brug met een kanaal in OVER de Loire. De Loire is immers niet bevaarbaar behalve voor heel kleine plezierbootjes wegens 1) te hevige stroming, 2) heel moeilijk te controleren breedte, 3) ondiep (vaak minder dan 1m). Er bestaat daardoor wel meer dan 1 kanaal dat langs de Loire voert met sluizen, maar Dhr. Eiffel (ja juist dezelfde als die van de Tour Eiffel in Paris) besliste om zijn kunnen te tonen door dit Pont Canal te bouwen:
Afbeelding
Het geheel is afgebouwd met een kleine haven, een goede auberge en restaurant en een staanplaats voor caravans en mobilhomes (overdag!). Voor diegenen die graag fietsen, rond Briare zijn heel gemakkelijke parcours voor het hele gezin.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Briare (wordt aangevuld)

Bericht door Ds79m » do 26 jul 2012, 19:49

Km357 schreef:Komen we uiteindelijk aan in Fontainebleau (ttz het bos eerst). Voor een locatie op nog geen 50km van de drukke hoofdstad is dit een verademing.
In de weekends betekent dat natuurlijk dat heel wat Parijzenaars deze route nemen om te ontsnappen aan de vervuiling. De stad Fontainebleau bezit ook nog een schitterend kasteel, dat echter niet te zien valt vanaf de N7 of N6 die beiden samenkomen op het beroemde kruispunt met de obelisk.
Na Parijs is dit natuurlijk eigenlijk het eerste mooie stuk en ook de eerste plek waar het voor verkeer uit de Benelux enigszins logisch in een route is in te passen. Bij het passeren van Fontainebleau zal het voor toeristisch verkeer echter wel mooier rijden zijn door de "Route Ronde" om de stad te pakken dan de N7 zelf te volgen.
Nochtans moet ieder verkeer nog altijd door het centrum van de stad (wat niet zo zeldzaam is in Frankrijk), maar je zou kunnen zeggen dat Nemours zijn deviatie eerder had verdiend dan sommige andere dorpen of steden, maar goed.
Ik weet niet precies wanneer wat gebouwd is, maar ik kan me nog wel herinneren dat er jarenlang een heel kort stukje A77 heeft gelegen tussen de A6 en de allereerste afrit Dordives, zodat het verkeer om Nemours heen kon rijden.

Bijzonder leuk stuk natuurlijk. Ik kijk al uit naar het vervolg :)
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Briare (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » do 26 jul 2012, 20:13

Dat stukje A 77 dat vroeger trouwens A 67 noemde ligt er inderdaad al sinds de jaren 70 en is pas vernieuwd met de aanleg van de A 77.

Met een deviatie bedoel ik eerder een kleine rondweg rond de stad en niet een stuk autoroute met péage. Er komen er nog een paar aan op de route naar de Azur, en zeker op de andere route nationales is er soms een duidelijke lacune aan deviaties voor lokaal of regionaal verkeer.

Je hebt wel gelijk dat als je de N7 wil volgen je beter af bent van de A6 te nemen tot de afslag naar Fontainebleau, het zal je een hoop stress besparen.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Briare (wordt aangevuld)

Bericht door Vinny » do 26 jul 2012, 20:17

Met een deviatie bedoel ik eerder een kleine rondweg rond de stad en niet een stuk autoroute met péage
Ah. Ik las het eerder als een vernederlandsing van het woord "déviation", dat omleiding betekent en in Frankrijk toch meestal in context van wegwerkzaamheden gebruikt wordt :)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Briare (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » do 26 jul 2012, 20:26

Vinny schreef:
Met een deviatie bedoel ik eerder een kleine rondweg rond de stad en niet een stuk autoroute met péage
Ah. Ik las het eerder als een vernederlandsing van het woord "déviation", dat omleiding betekent en in Frankrijk toch meestal in context van wegwerkzaamheden gebruikt wordt :)
Nederlands, niet altijd even makkelijk :shutup: Sorry daarvoor, enkele jaren Frankrijk zorgen ervoor dat je wat begint te vergeten.

Je hebt gelijk dat déviation een omleiding betekent voor wegwerkzaamheden, maar tegelijkertijd is het ook het woord om een "nieuwe" weg aan te duiden die niet door het centrum gaat.

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Moulins (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » vr 27 jul 2012, 8:45

Briare - Moulins

Briare > D2007 > D907 > A77 oprit 22, afrit 23 > D907 > A77 oprit 24, afrit 25 > Pouilly sur Loire D907 > oprit 27 N7 > afrit 28 Charité sur Loire D907 > N7 oprit 30, afrit 31 D907 > A77 oprit 32, afrit 33 > D907 Nevers > N7
In de hoogtijdagen van de N7, was Briare zowat het moment om de tank terug te vullen, vele tankstations zijn ondertussen uiteraard vernieuwd of verplaatst (de carrefours, intermarchés, super U's hebben er ook vele doen verdwijnen), maar rond Briare zie je nog vaak oude tekenen op de grond van een vroegere constructie. Eenmaal volgetankt ging het richting Bonny sur Loire via de huidige D 2007. Een stadje als zovele andere aan de Loire en het enige echte opvallende eraan is de kerncentrale die te zien is bij het uitrijden. Aangezien we van departement veranderen wordt onze N7 nu D 907 genoemd en terwijl ze haar route langs de rechteroever van de Loire stroomopwaarts volgt beginnen de graanvelden plaats te maken voor enkele wijngaarden. Altijd een teken van het feit dat we zuidelijker in Frankrijk aan het rijden zijn. De route is hier ook opmerkelijk rustig en behalve een tractor (die je in Frankrijk over de witte lijn mag inhalen) of een vrachtwagen is er amper verkeer op de baan dat je kan storen. Bij het arriveren aan Cosne-Cours sur Loire heb je 2 keuzes, ofwel de echt oude route door de stad met de D955, ofwel de A77 nemen die eigenlijk de N7 opgeslokt heeft. Tot aan Nevers gebeurt het wel vaker dat de A77 de N7 volledig heeft doen verdwijnen, dus het roadbook ziet er dan wel wat ingewikkelder uit.

Ik raad eigenlijk aan om de A77 even te nemen van oprit 22 tot afrit 25, ze is tolvrij en in de jaren 50-60 waren er ook al enkele heel snelle stukken N7, dus zo veel nostalgie verlies je er niet mee. In Pouilly sur Loire, te midden van de wijngaarden van de Sancerre en Pouilly Fumé (sauvignonwijnen) vind je de - denk ik - laatste getuige van de hotelrestaurants met het borne thema, de Relais de 200 bornes (200km sinds Paris).

Afbeelding

De foto liegt helemaal niet, dit hotelrestaurant speelt de nostalgische kaart, en met succes. In Pouilly heb je ook zowat voor het eerst een echt duidelijk zicht op de Loire, de Rhone is misschien voor de nederlanders beter bekent op de weg naar het zuiden, de Loire is op zich een veel woestere rivier met meer diversiteit in landschappen. Bij het buitenrijden van Pouilly komen we eindelijk (!) voor het eerst het rode plaatje tegen van de N7, na al de declassificaties van 2006 begint hier terug de echte N7 en mogen we haar ook zo noemen. Van korte duur slechts voor diegenen die de route in zijn geheel will zien want aan afrit 28 gaat het richting centrum Charité sur Loire. Een stad met een duidelijke interesse aan oudere architectuur. Het kruispunt met de N151 naar Bourges die over de oude Loirebrug rijdt was vroeger het toneel van vaak een uur tijdverlies (ja juist om door Charité te rijden). Nu is dat allemaal verleden tijd, en kan je optimaal genieten van het uitzicht langs de kades. Wat verder ligt Pouges les Eaux, aan de naam verraad het stadje een kuuroordverleden, maar veel schiet daar buiten de naam niet meer van over.

We komen aan in Nevers door of langs deze majestueuze poort:
Afbeelding

Het is vast geen wonder dat het broodnodig was al voor WW2 om de N7 rond de versterkte stad te leiden, onder de poort kan immers alleen beurtelings verkeer en tijdens de zomerdrukte zou dat quasi onoplosbare problemen gegeven hebben. Nevers is tegenwoordig een eerder rustige matig interessante provinciestad. De enige reden waarom sommigen onder jullie die zouden kunnen kennen ligt iets zuidelijker:
Afbeelding
Het circuit van Magny Cours F1. Vroeger reed de N7 door het stadje zelf met zijn vele bochten wat voor de vrachtwagens vaak voor wat problemen zorgde. De N7 vervolgt zijn weg nu als echte route nationale van onze tijden door middel van rechte lijnen met weinig bochten richting Moulins dat aan de Allier ligt en dat na 315km vaak de eerste stop voor de nacht was van vele vakantiegangers (Paris-Nice in 3 dagen jawel). Hierna gaat de N7 ook wat stijgen en een stuk bochtiger worden, en dat gaat nu eenmaal beter na wat rusten.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Moulins (wordt aangevuld)

Bericht door Ds79m » vr 27 jul 2012, 19:42

Km357 schreef:Eenmaal volgetankt ging het richting Bonny sur Loire via de huidige D 2007. Een stadje als zovele andere aan de Loire en het enige echte opvallende eraan is de kerncentrale die te zien is bij het uitrijden.
Belleville 1 en 2 ;)

aan afrit 28 gaat het richting centrum Charité sur Loire. Een stad met een duidelijke interesse aan oudere architectuur. Het kruispunt met de N151 naar Bourges die over de oude Loirebrug rijdt was vroeger het toneel van vaak een uur tijdverlies (ja juist om door Charité te rijden). Nu is dat allemaal verleden tijd, en kan je optimaal genieten van het uitzicht langs de kades.
Afbeelding

Een mooi stadje, goed dat de files er verdwenen zijn :)
De N7 vervolgt zijn weg nu als echte route nationale van onze tijden door middel van rechte lijnen met weinig bochten richting Moulins
Het stuk kort na Magny-Cours is wel een mooi voorbeeld van een ouderwetse 2x2-weg met hoge bomen langs de weg en een vrij smalle rijbaan.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Lyon (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » za 28 jul 2012, 10:38

Moulins - Lyon

Moulins > D707 > N7 > D307 > oprit 36 A6, afrit 6 A7 > D301 > eerste afslag Feyzin > N7

Als je Paris-Nice in 3 dagen doet, ontbijt je zowat rond Moulins, een relatief grote stad en prefectuur van het departement Allier (03)
Afbeelding
In het centrum van Moulins gebeurt er op wegenvlak nog iets interessant, waar ik de N7 zeker op zal terugkomen: hier onstaat immers de historische N9 die door het Centraal-Massief naar Spanje vertrekt. Maar goed, we zijn op weg naar de Azur eerst en via de D707 komen we terug op de N7, ditmaal richting Roanne. Rond Tournon sur Allier zijn nog wel enkele restaurants te vinden voor de reizigers die de aanleg van de autoroute overleefd hebben. De N7 ten zijn van Roanne volgt de loop van de Allier op een iets te grote afstand om er veel van te kunnen zien, en deze regio is het terrein van enkele verbredingen in de toekomst. Verbredingen die echt wel nodig zijn zoals iedere inwoner van Lapalisse je zal vertellen die oud genoeg is om het meegemaakt te hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Tot 2006 ging de N7 hier door het centrum en sloeg voor het grote kasteel rechtsaf. Bij de zomeruitvaarten een plaats van frustratie, getoeter en tijdverlies. Niet zo zeer omwille van de auto's maar omwille van de vrachtwagens die het heel moeilijk hadden om de korte bochten in het centrum te nemen. Nu nog vindt er ieder jaar een herhaling van deze embouteillage plaats met auto's tot rond de jaren 70. Ditmaal zonder de frustraties maar als nostalgisch gegeven. Iets wat ik ook eens hoop mee te maken. De volgende vindt plaats op 13 oktober 2012 trouwens.
Aangezien we de oude route volgen nemen we wel degelijk richting Lapalisse-Centre, want bij het buitenrijden is er een heel mooi stukje dat er nu gelukkig een stuk rustiger bijligt wat je via de 2x2 weg niet zo gemakkelijk zou zien. Langs de gehuchtjes Les Espalus, Les Chevreaux tot in St Martin d'Estreaux ligt er nu een stuk antieke N7 in een wat heuvelachtige omgeving.
Hierna komen we aan in Roanne waar net ten zuiden de Route Bleue zich verwijderd van de N7,
Afbeelding bedoeld om de doorweg door Lyon te kunnen ontzien. Voor de volledigheid van het verhaal moeten we die route wel vermelden, maar daarvoor raad ik eerder het boek "C'etait la Nationale 7" aan.
Na Roanne tot Tarare is eigenlijk het meest verlaten stuk van de N7 (altijd al geweest) en tegelijk ook moeten we de enige echte col over die de N7 aandoet. Met zijn 760m is de Col du Pin Bouchain nu niet echt moeilijk maar in de jaren 50 en 60 toch nog altijd moeilijk genoeg voor de zwaarbelaste auto's van toen. Eenmaal aangekomen in Tarare kun je het spoorwegviaduct bewonderen dat de stad quasi domineert. Bij het uitrijden van de stad begin je meer en meer te merken dat Lyon niet ver af meer is, de route blijft verder afdalen naar het Rhonedal en passeert de bocht van Bully, nog altijd een plek waar menig jonge autobestuurder, druk bezig een chrono neer te zetten, het decor invliegt. Doorheen Ecully en Tassin komen we deze echt mooie klok tegen die je begroet in Lyon.
Afbeelding
Lyon zelf is een apart topic waard dat ver buiten de grenzen van deze post gaat, als samenvatting kan ik zeggen dat je er gerust een heel weekend kan spenderen.

De echte N7 gaat het centrum in maar als dat niet je bedoeling is neem je beter oprit 37 van de A6 om langs de kaden te rijden (A7) en dan bij afrit 6 de D301 richting Venissieux. Dan terug de eerste afslag naar Feyzin, zo zit je terug op de N7 naar het zuiden. Dat zal je gemakkelijk toch 30 minuten tijdswinst opleveren.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Lyon (wordt aangevuld)

Bericht door Ds79m » za 28 jul 2012, 11:13

Km357 schreef:In het centrum van Moulins gebeurt er op wegenvlak nog iets interessant, waar ik de N7 zeker op zal terugkomen: hier onstaat immers de historische N9 die door het Centraal-Massief naar Spanje vertrekt.
Die N9 was ook jarenlang uniek in die zin dat dit het enige lage wegnummer was dat niet in Parijs begon. In de jaren '70 is ook het deel van de N5 tussen Parijs en Dijon geschrapt, waarmee er dus 2 voorbeelden waren. Tegenwoordig met alle hernummeringen is het zeker niet zeldzaam meer.
Verbredingen die echt wel nodig zijn zoals iedere inwoner van Lapalisse je zal vertellen die oud genoeg is om het meegemaakt te hebben.
In Lapalisse heb ik ooit nog overnacht op een camping waar een muizenplaag bleek te heersen, dus ik heb er geen geweldige herinneringen aan. Echt druk was het toen (Ik denk rond 2000) overigens niet. Pougues-les-Eaux en Varennes-sur-Allier waren toen grotere knelpunten. Rond die eerste plaats ligt nu de A77, en bij Varennes wordt gebouwd aan een rondweg, dus samen met de rondweg om Lapalisse verdwijnen dit soort punten ondertussen wel.
Na Roanne tot Tarare is eigenlijk het meest verlaten stuk van de N7 (altijd al geweest) en tegelijk ook moeten we de enige echte col over die de N7 aandoet. Met zijn 760m is de Col du Pin Bouchain nu niet echt moeilijk maar in de jaren 50 en 60 toch nog altijd moeilijk genoeg voor de zwaarbelaste auto's van toen.


Ik weet natuurlijk niet hoe het er toen bij lag, maar op zich is de route via St.Etienne wat logischer naar het zuiden. Dan heb je wel de Col de la République, maar in elk geval hoef je niet door Lyon.

En Lyon is uiteraard een prachtige stad, met ook zeer goed eten ;)
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Lyon (wordt aangevuld)

Bericht door vynkce » za 28 jul 2012, 11:17

Ds79m schreef:Rond die eerste plaats ligt nu de A77, en bij Varennes wordt gebouwd aan een rondweg, dus samen met de rondweg om Lapalisse verdwijnen dit soort punten ondertussen wel.
Twee weken gezien dat alle viaducten en nieuwe bruggen rondom Varennes klaar zijn. Van enige werken aan het eigenlijke nieuwe tracé was echter helemaal niets te bekennen (zelfs geen grondwerken). Ik had de indruk dat de werken gewoon stil lagen.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Lyon (wordt aangevuld)

Bericht door vynkce » za 28 jul 2012, 12:18

^^ Ok correctie, ik heb men eigen vergist... Ik had het over de ringweg rondom Villeneuve-sur-Allier en niet Varennes!

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Montélimar (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » zo 29 jul 2012, 8:50

Lyon - Montélimar

N7 > Valence D2007N > N7 > Montélimar

Bij het buitenrijden van Lyon in zuidelijke richting doorheen het Rhonedal is het verschil in uitzicht op de A7 of de N7 niet direct groot, raffinaderijen aan alle kanten. De plaatsen Solaize en Feyzin staan dan ook eerder gekend om hun "geur" dan om hun naam. Vlug weg hier dus. St-Symphorien d'Ozon is een stadje waar je nog duidelijk het verschil kan zien tussen de oorspronkelijke N7 die door ieder dorp ging en de deviatie. Vooral de wegbreedte en kwaliteit zal iedereen wel opvallen.

Even verder komt 1 van de gevaarlijkste afdalingen op de N7, het gaat hier meer dan 10% naar beneden naar Vienne. Een plek waar meer dan 1 vrachtwagen door zijn remmen schoot en in het dorp beneden in een huis belandde. Vienne zelf heeft romeinse roots en was gedurende lange tijd stop en vertrekpunt van de A7, aangezien de autoroute door het centrum liep en een paar rode lichten moest passeren. Nu de rust in de kleine stad is weergekeerd kun je genieten van een mooi uitzicht op de Rhone en de wijngaarden van de noordelijke Cotes du Rhone. Een oude hangbrug en kathedraal gothische stijl vervolledigen het plaatje.

Afbeelding

Verder naar het zuiden gaat het richting Péage de Roussillon, nee geen autoroute, maar wel een plek waar vroeger al tol moest betaald worden voor passage. Omdat ook hier een heel sterke daling in de weg zit, werd er in de jaren 50 al een deviatie gemaakt, maar daar zie je nu niks meer van, de A7 heeft die immers opgeslokt. De N7 vervolgt zijn route pal zuid en passeert St-Rambert d'Albon en komt aan in St-Vallier, een plaatsje van weinig belang behalve dat de Route Bleue die van ons wegging ten zuiden van Roanne ons hier weer vervoegt. We rijden nu pal naast de Rhone wat voor mooie plaatjes zorgt tot opeens Tournon en Tain l'Hermitage om de hoek komt. Tournon is geen kleine, maar ook niet grote stad met een grote ajuinmarkt laatste weekend van augustus-eerste van september. Tain l'Hermitage is dan weer beroemd voor zijn Hermitagewijn en de heuvel met het kapelletje bovenaan, hier rijpen dure centjes. De 2 steden worden verbonden door een voetgangbrug met verhaal, het is immers hier in 1825 dat de eerste hangbrug voor groot verkeer gebouwd wordt.
Even weg van de Rhone ligt Romans, bekend om de fabricatie van kwaliteitsschoenen, meestal voor de dames een omweg wel waard.

Net voorbij Tain krijgen we de 45ste breedtegraad en de brug over de Isére, beiden het officieel teken dat we in het zuiden zijn.
Afbeelding
Ik mocht het onlangs nog ondervinden het regende van Brussel tot hier, en daarna werd het plots warmer ('s nachts dan nog ook).

Iets verder komen we in Valence, een relatief grote stad met een 3sterrenrestaurant, en de Dromeregio die wenkt voor een mooie trektocht, maar voor diegenen die het allemaal wat rustiger willen is er deze magnifieke kiosk in het Champ de Mars:

Afbeelding

Je bent er amper zo alleen als op de foto, maar een mooie zonsondergang pakken ze je nooit af. Voorbij Valence wordt de Rhonevallei iets breder maar toch voel je je ergens ingesloten door de Ardecheheuvels en de Dromebergen. In Livron gaan we trouwens de Drome over, een rivier die doodkalm kan zijn maar die in de lente veranderd in een kolkende massa. Genietend van de gevonden warmte van het zuiden arriveren we al snel in Montélimar, internationale stad van de nougat, sterk verbonden met de N7. Toen de A7 openging zagen de verkopers langs de N7 hun verkoop dalen met 90%!

Afbeelding

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Aix en Provence (wordt aangevuld

Bericht door Km357 » ma 30 jul 2012, 17:29

Montélimar - Aix en Provence

N7 > D844 Donzère > N7 Orange > D907 Avignon > N7 > D7n
Bij het buitenrijden van Montélimar is de N7 sinds lange tijd herlegd, maar als je de oude route wil volgen moet je 5km na het buitenrijden de D844 volgen naar Donzère, vroeger galmden de geluiden van vrachtwagens en auto's hier door een bepaald sonorisch effect secondenlang na. Na deze korte escapade vinden we de huidige N7 terug net voor de kerncentrale van Pierrelatte, ook voor mensen die de A7 nemen een heel bekend gezicht. Voor de kinderen is er ook de Ferme des Crocodiles in de buurt of het hele leuke stadje St-Paul Trois Chateaux waar deze jaren de tour aankwam of vertrok (?). Het stadje zelf geeft een idee van de Provence al. Voorbij het kruispunt naar Bollène beginnen de eerste echte provençaalse tekenen op te duiken, fruitgaarden omringd door cypressen om ze te beschermen tegen de hevige mistral, terug wijngaarden.

Op je linkerkant vind je de rots van Mornas, een best impressionante rotsformatie die de N7 lijkt te willen opeten. Op de berg zelf staat - uiteraard - een oud fort om de vallei te beschermen.
Afbeelding

Iets verder ligt Piolenc dat het eerste museum bevat over de N7, ik heb het zelf nog niet kunnen bezoeken, maar het staat zeker op de planning.
http://www.avignon-et-provence.com/muse ... BanEpbueqk
De mooie natuur die we daarnet zagen lijkt in het niets te vallen als we uiteindelijk aan de Arc de Triomphe aankomen in Orange, een stad die nog steeds op zijn deviatie wacht, alhoewel het grootste leed nu is verdwenen met de verplichte route voor vrachtwagens langs de A7.

Afbeelding

Zoals je kan zien, heeft dit romeins bouwwerk best sterk te lijden gehad onder de uitstoot van jaren vrachtwagens en auto's, maar een beetje renovatiewerken zouden dit moeten kunnen verhelpen. Het Antiek Theater bezit nog steeds de authentieke en lovenswaardige akoestiek van alle griekse en romeinse theaters. Een kleine omweg naar Chateauneuf du Pape om van de wijnen te genieten ligt zeker in de mogelijkheden terwijl de N7 richting Avignon koerst. Over Avignon is al zoveel gezongen, gedanst en gesproken, toch deze pauselijke stad is echt een omweg waard voor ieder die zich even wil onderdompelen in "oude stenen".

Afbeelding

Op weg naar Aix komen we eerst Cavaillon tegen, de stad met de gelijknamige oranje meloen. De N7 gaat wel niet echt door de stad, maar het is helemaal zo ver niet. Aan de rechterkant doemen de Alpilles op, een piepkleine kale bergketen met het schitterende Les Baux de Provence en het typische provencestadje St Remy de Provence. Het is hier tussen Avignon en Aix en Pce dat de mooiste stukken rechtdoor omzoomd door platanen zijn overgebleven van de N7. Onveilig? Zeker en vast Mooi? Wees gerust. Deze eeuwenoude bomen geven zoveel schaduw, die heel welgekomen is in de zomer.

Afbeelding

Maar laten we ook niet te veel wegdromen, Aix en Provence verwelkomt ons door middel van de Totem van Celony http://www.flickr.com/photos/lafond/3497629109/ Een ouderwetse totem die niet is afgebroken en om de zoveel tijd de nieuwe Total decoratie krijgt, een heel leuk overblijfsel van de gouden tijd van de N7. Na een best sterke afdaling komen we uiteindelijk aan in het drukke Aix en Provence. Als je deze interessante stad wil bezoeken is het eenvoudig, gewoon de weg blijven volgen. Wil je echter verder, dan pak je beter even de A51 en de A8 richting Nice en sla af bij afrit 31 om de drukke transit door de stad te vermijden. Het is immers tijd om de wijngaarden van de Provence in te duiken.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20472
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Aix en Provence (wordt aangevuld

Bericht door waldo79 » di 31 jul 2012, 9:22

St. Paul-Trois Châteaux is startplaats geweest in de Tour2012.
Ga door met je fabelachtige beschrijving van de N7 :top:

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Aix en Provence (wordt aangevuld

Bericht door Km357 » di 31 jul 2012, 12:22

Aix en Provence - Nice

D7n > Pourcieux D243 > D7n > D7N > D 6007 > M6007/D6007

Of je nu van uit het koude noorden komt en de afrit 31 van de A8 afslaat ofwel geslapen hebt in Aix en Provence, het eerste wat je zal opmerken is de gigantische rotsformatie aan de linkerkant die kilometerslang een barrière vormt tussen de Haute Provence en de wijngaarden van de lage Provence. Een foto doet amper eer aan deze superplek waar bergbeklimmers vaak hun vaardigheden finetunen. Voor de trekkers onder ons met stevige bergschoenen is de trip naar het Croix de Provence op 945m hoogte de ultieme trip in wijde omgeving. Het uitzich is gewoon zo enorm dat het onmogelijk te fotograferen valt, dit moet je gewoon gezien hebben, maar een degelijke conditie is absoluut noodzakelijk om er te geraken.
Afbeelding
Afbeelding

We komen uiteindelijk aan in Pourcieux, 1 van de eerste dorpjes dat een deviatie kreeg omwille van de extreem smalle straatjes met blinde bochten waar vrachtwagens elkaar niet konden kruisen! De oplossing was 2 agenten aan elke kant van het dorp en 1 per 1 laten passeren. Je kan je voorstellen dat dit op zo'n belangrijke verkeersader zelfs op de rustigste momenten al problemen opleverde, dus de problemen tijdens de zomer laat ik aan jullie verbeelding over. Even later rijden we door het pittoreske Saint Maximim la Sainte Beaume, een hele mondvol, maar een stadje met historische overblijfselen die het bezichtigen waard zijn. Rond Tourves ligt nu ook een deviatie sinds korte tijd (de oude N7 noemt nu D205 en gaat door het dorp). Hier is het waard om even de oude N7 te nemen via de D205 en bij het buitenrijden van Tourves de Chemin de Centure te nemen. Deze loopt pal naast de gemoderniseerde N7 en geeft op een duidelijke manier weer hoe smal en bochtig en hobbelig de oude N7 was tegenover de weg die we nu kennen. Of je nu de historische route neemt of de moderne N7, de kans op files is klein want behalve regionaal verkeer zie je hier geen kat. Een stop voor een terrasje in Brignoles zal zelfs de meest zuinige nederlander kunnen verleiden op de Place Caramy.

Afbeelding

Voor de kleinsten onder ons was er tot 2003 hier het Parc Mini France met 80 maquettes van gebouwen en plaatsen in Frankrijk, jammer genoeg sindsdien gesloten (vast faillisement of zo) en de plaats ligt nu volledig braak. Ja, zelfs in de huidige tijd verdwijnen er zaken rond de N7. De N7 gaat hier door een desolate omgeving met enkele 2x2 stukken om uiteindelijk bij de heuvels van Flassans aan te komen. Vrachtwagens hadden best wel wat last met deze opeens heel steile, weliswaar korte, stijging en alhoewel we tegenwoordig onze schouders ophalen voor zo'n 1km omhoog rond de 7-8% was het in de jaren 50 en 60 een plek waar menig incident gebeurde.
Afbeelding.

Le Luc en Cannet des Maures waren vroeger het toneel van grote verkeersopstoppingen door de routes die vertrokken naar Saint-Tropez van hieruit, nu zijn het aardige stadjes te midden van de woeste natuur van de Provence en wijngaarden. We passeren Vidauban, Le Muy en komen aan in Puget /s Argens waar in 1960 het eerste stuk A8 met Peage opengesteld werd om rond de Esterel te kunnen trekken. Prijs voor dit stukje autoroute van 28km? 2 Francs Francais. Andere tijden inderdaad. Het is wat zoeken in Fréjus naar de juiste route, maar op zich moet je enkel Cannes volgen aangeduid in het groen en dan kom je vanzelf op de oude N7 door de Esterel. Voor mij, het meest uitdagende stuk N7 om te nemen, 187 bochten in 25km, 3 cols, hoogteverschillen tussen 7 en 10%, een ware delicatesse voor de gevorderde bestuurder. Ondanks dat ik deze route nu al wel een paar keer genomen heb, sta ik nog steeds versteld van de plaatselijke bevolking hun talent om gemakkelijk 80-90 te halen op de korte stukjes rechtdoor.
De Esterel zelf is een bergketen die zich in Frankrijk duwt, en daardoor geologisch anders is dan het grotere Massif des Maures of de Alpes Maritimes. De rode rotsen werden in de jaren 80 en 90 quasi jaarlijks aangevallen door bosbranden waarvan sommige wondes nog te zien zijn, maar het geheel heeft zich verbazingwekkend goed hersteld. Het is moeilijk het zich goed voor te stellen zo dicht aan de kust en Cote d'Azur, maar de Esterel is echt nog een stukje ongerepte natuur, en ik hoop dan ook dat dit gebied nog enkele jaren echt kan bewaard blijven van nog meer bosbranden.
Afbeelding

Gedurende het eerste deel van de 20ste eeuw lag de N7 echter langs de Corniche D'Or, het is te zeggen, de route langs de kust, later overgenomen door de N98, nu D6098-D559. Een stuk drukker aangezien we langs de kust rijden, maar bij zonsondergang zijn de kleurverschillen tussen het azuurblauwe water en de helrode rotsen een lust voor het oog.

Afbeelding

Uiteindelijk komt iedereen aan in Cannes, beroemd omwille van zijn filmfestival, maar onofficieel ook het teken dat we aangekomen zijn aan de Franse Rivièra of Cote d'Azur, beiden namen betekenen eigenlijk hetzelfde. Of het nu Cannes is om zijn mondain gegeven, Juan-Les-Pins om het uitgaansleven, Antibes voor zijn haven, of Villeneuve-Loubet voor zijn heel futuristisch ogende appartementen aan Marina Bay, de Baie des Anges is de eerste keer dat we de Mediterraanse zee kunnen zien vanop de N7 of de A8. 900km sinds Paris en we zijn eindelijk aan de zee gekomen.
Afbeelding

De N7 rijdt Nice binnen en je kan het artificieel schiereiland bewonderen waar de luchthaven van Nice opgebouwd is. Nice zelf is een weekend waard omwille van de Promenades des Anglais, Vieux Nice en verscheidene musea. Voor diegenen die zich afvragen wat de 2de taal is op de straatborden in Nice, dat is het Nissart, het plaatselijke dialect dat men probeert, met matig succes, in ere te herstellen. Vieux Nice bezoeken geniet mijn persoonlijke voorkeur omwille van de nog "echte" uitstraling die de wijk bezit, in schril contrast met de vaak nogal oppervlakkige wereld aan de Promenade des Anglais.
Afbeelding
Alhoewel dat je op de Promenade toch zeker het Hotel Negresco eens moet gezien hebben. Het stond jarenlang wat vervallen, maar is recentelijk opgewaardeerd naar de luxestatus dat het vroeger ook al had. Nee je hoeft er niet te overnachten, maar eens binnenlopen kan zeker geen kwaad.
Afbeelding

Maar goed het wordt al avond en we genieten nog even na van de schitterende zonsondergang en het fata morgana effect dat ons Corsica laat zien vanaf het strand van Nice:
Afbeelding

Morgen staat er immers nog heel wat op het programma eer we aan de Italiaanse grens mogen stoppen na 996km.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Nice (wordt aangevuld)

Bericht door vynkce » di 31 jul 2012, 12:34

Schitterend! Ik wist trouwens niet dat je Corsica kon zien liggen vanaf de Franse kust.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75910
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Nice (wordt aangevuld)

Bericht door Chris » di 31 jul 2012, 12:36

Dat had ik ook niet verwacht. De afstand is 175 kilometer. Maar Corsica heeft natuurlijk wel gebergtes die boven de ronding van de aarde uitkomen.

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Nice (wordt aangevuld)

Bericht door Km357 » di 31 jul 2012, 13:33

Chris schreef:Dat had ik ook niet verwacht. De afstand is 175 kilometer. Maar Corsica heeft natuurlijk wel gebergtes die boven de ronding van de aarde uitkomen.
Daardoor komt het niet, het heeft de maken met het feit dat de warme en koude lucht het beeld van Corsica zodanig afbuigen dat je het wel kan zien liggen, puur fata morgana eigenlijk.

Hier is een linkje die het uitlegt:
http://eric-armengaud.over-blog.com/art ... 90131.html

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10934
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Nice (wordt aangevuld)

Bericht door Willem » di 31 jul 2012, 18:28

De kans dat datzelfde effect ervoor zorgt dat je bij Hoek van Holland Engeland ziet liggen is helaas niet groot.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Aix en Provence (wordt aangevuld

Bericht door Ds79m » di 31 jul 2012, 20:57

Km357 schreef:Of je nu van uit het koude noorden komt en de afrit 31 van de A8 afslaat ofwel geslapen hebt in Aix en Provence, het eerste wat je zal opmerken is de gigantische rotsformatie aan de linkerkant die kilometerslang een barrière vormt tussen de Haute Provence en de wijngaarden van de lage Provence. Een foto doet amper eer aan deze superplek waar bergbeklimmers vaak hun vaardigheden finetunen. Voor de trekkers onder ons met stevige bergschoenen is de trip naar het Croix de Provence op 945m hoogte de ultieme trip in wijde omgeving. Het uitzich is gewoon zo enorm dat het onmogelijk te fotograferen valt, dit moet je gewoon gezien hebben, maar een degelijke conditie is absoluut noodzakelijk om er te geraken.
De Montagne Ste.Victoire is absoluut een schitterend gebied, ook mooi vanaf de A8 waar te nemen. Het is niet voor niets dat Cézanne in deze buurt veel van zijn meesterwerken produceerde. Sowieso is Aix-en-Provence een leuke stad om te verblijven, en dan is een tripje naar dit gebergte snel gemaakt.
Het is wat zoeken in Fréjus naar de juiste route, maar op zich moet je enkel Cannes volgen aangeduid in het groen en dan kom je vanzelf op de oude N7 door de Esterel. Voor mij, het meest uitdagende stuk N7 om te nemen, 187 bochten in 25km, 3 cols, hoogteverschillen tussen 7 en 10%, een ware delicatesse voor de gevorderde bestuurder. Ondanks dat ik deze route nu al wel een paar keer genomen heb, sta ik nog steeds versteld van de plaatselijke bevolking hun talent om gemakkelijk 80-90 te halen op de korte stukjes rechtdoor.
De Esterel zelf is een bergketen die zich in Frankrijk duwt, en daardoor geologisch anders is dan het grotere Massif des Maures of de Alpes Maritimes. De rode rotsen werden in de jaren 80 en 90 quasi jaarlijks aangevallen door bosbranden waarvan sommige wondes nog te zien zijn, maar het geheel heeft zich verbazingwekkend goed hersteld. Het is moeilijk het zich goed voor te stellen zo dicht aan de kust en Cote d'Azur, maar de Esterel is echt nog een stukje ongerepte natuur, en ik hoop dan ook dat dit gebied nog enkele jaren echt kan bewaard blijven van nog meer bosbranden.
Vanaf Fréjus is de N7 eigenlijk geen realistisch alternatief meer voor de A8, vanwege het grote tijdsverlies die de passages van de steden veroorzaken. Maar het gedeelte door het rode Estérelgebergte is wellicht het mooiste van de hele route tussen Parijs en Italië. Tussen Fréjus en Cannes is nauwelijks bebouwing, wat in deze regio al vrij uniek is, en de bochtige route door de beboste bergen is absoluut een aanrader. Ook rond de route zijn bijzondere zaken te vinden. Iets ten noorden van de N7 ligt de Ancienne Barrage de Malpasset. Dit was een stuwdam, die eind jaren '50 doorgebroken is, na een periode van zware regenval. Deze ramp leidde tot een vloedgolf van 40 meter hoogte, die hele dorpen verzwolg en uiteindelijk een (officieel) aantal van 423 doden veroorzaakte. De restanten van de dam geven een goede indicatie van de omvang de doorbraak. Het leidde ook tot de huidige vorm van het fraaie Lac de St.Cassien, een vrij groot meer, dat 's zomers vele toeristen trekt. Dit meer is vanaf de N7 bereikbaar via de D237 langs Les Adrets, waar een bijzonder fraai uitzicht te vinden is op Cannes en de Middellandse Zee.

Na het Esterelgebergte is het stuk tot aan Nice via de N7 zelf wel iets minder dan via de A8 of de kustweg N98.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Km357 » wo 01 aug 2012, 11:49

Nice - Menton Pont Saint Louis

We zijn er bijna, na een goed ontbijt met uitzicht op de Promenade des Anglais Afbeelding trekken we richting de Moyenne Corniche. Tussen Nice en Menton liggen immers 4 wegen:

De Corniche Inferieure, ttz de oude N98 die langs de kust rijdt met het mooiste uitzicht op de stranden, maar heel druk tijdens de zomermaanden.
De Moyenne Corniche, ttz de N7 die langs het mooie Eze rijdt en die niet door Monaco gaat (het was immers ondoenlijk voor een france route nationale om een ander land te doorkruisen.
De Grande Corniche, de hoogste en ook meest spectaculaire weg die van de Col d'Eze door La Turbie terug aansluit op de N7 in Rocquebrune.
De A8 die nog wat hoger ligt met zijn vele tunnels en viaducten.

Gedurende enige tijd was de Grande Corniche genaamd N7, maar dat is later terug herzet naar de Moyenne Corniche, en het is dan ook graag die route die ik wil bespreken, alhoewel het wel waar is dat, als je hier bent, je zeker iedere route eens moet gedaan hebben.

Onmiddellijk bij het uitrijden van Nice gaat het al 10% omhoog naar de eerste col, zeker de afdaling hier is eentje om U tegen te zeggen. Eenmaal boven aan de col, zie je beneden Villefranche sur Mer liggen, een soort mini-Monaco als het om drijvende centen gaat. In de verte ligt de Cap-Ferrat een klein semi-natuurgebied dat nog niet volledig is ingenomen door de bouwkoorts van deze regio. Door middel van bochten, dalen, stijgen, tunnels komen we uiteindelijk aan bij de voet van Eze.

Afbeelding

Dit dorpje staat letterlijk op een rots en met de auto kan je er niet in. Het bevat enkele kleine maar heel mooie straatjes en is zeker een bezoek waard, doe het gewoon niet in de namiddag want het is steil omhoog en met de brandende zon komen hier dagelijks wel een paar ambulances mensen oppikken. Voor de mensen met een groot budget, zelfs met grote G, zijn hier 2 hotel-restaurants die alle luxe bieden die de Cote d'Azur buiten Monaco kan verschaffen. Beneden aan de weg zijn gelukkig enkele kleinere auberges te vinden. De route gaat verder richting Cap d'Ail en Monaco langs de steile rotswanden. Ietwat hoger op ligt La Turbie met zijn Trophee des Alpes, goede restaurantjes en charmant stadscentrum een bezoekje waard. Voor de filmmaniacs onder ons, de film "Ronin" werd hier deels opgenomen (eerste car chase met het rode licht). De locatie is amper veranderd op het ontbreken van het rode licht na. Iemand die hier lekker en niet al te duur wil eten moet bij La Turbiasque zijn ;)
Cap d'Ail zelf is te bereiken via 3 haarspeldbochten en is een klein dorpje dat wel een goede uitvalsbasis is voor trips in de omgeving en die een heel mooi pad heeft langs de zee, een aanrader in de vroege ochtend of avond.
Komen we uiteindelijk uit bij Monaco dat zeker een bezoek waard is, wees om 11h55 bij het prinselijk paleis om de verandering van de wacht mee te maken. Maar ook het onderwatermuseum, de jachthaven, de trip rond het F1 circuit voor de fans, een Perrier drinken voor het casino, de Jardin Tropical, het hoort allemaal bij de Monegaskische beleving. Om Monaco te bezoeken en de hoogteverschillen te overbruggen zijn er heel wat liften, vraag zeker een mapje van de stadstaat, het zal je heel wat trappen besparen. Ook om parkeren hoef je je niet direct zorgen te maken, er zijn genoeg plekken en die zijn echt niet zo heel duur + een tip = zaterdagmiddag is ook gratis.
Afbeelding

Voorbij Monaco rijden we door Rocquebrune-Cap Martin, het is hier vooral Cap Martin die een heel mooie Belle-Epoque uitstraling heeft en die door het vele groen en schaduw, zelfs in de middag een leuke wandeling mogelijk maakt. Even verder ligt echter (al?) de laatste etappe op de N7: Menton. Internationale stad van de citroen door het microklimaat wat er voor zorgt dat het hier nooit onder de +3C komt (er is zelfs een tuin waar het nooit onder de +5 gaat) bezit dit stadje bakken charme en heeft een bepaalde authenticiteit weten te bewaren wat langzamerhand moeilijk wordt in deze regio. Er zijn voor de botanisten onder ons enkele hele mooie tuinen te bezoeken maar de gastronomen moeten zeker de citroenen bewonderen. Niet alleen zijn ze stukken groter dan diegenen die wij kennen, ze bezitten ook een andere smaak. In de winkelstraat van Menton is er een shop die zich volledig gespecialiseerd heeft in alles wat met de citroenen te maken heeft, proef zeker eens hun likeur op basis van citroen, pompelmoes en sinaasappel, maar opgepast niet te veel.

De laatste km van de N7 brengt ons naar de douanepost die bekend is geworden door de film "Le Corniaud" met Bourvil en Louis de Funès, een monument in franse komedie. en uiteraard de eindpost van de N7, want een brug verbindt ons al met Italie.

Dank je voor de motivatie om dit topic te schrijven, jullie mogen je binnenkort verwachten aan nog meer topics als deze over de N9, de N113, N85 enzovoort. Maar voor we deze roadtrip afsluiten wil ik jullie nog een persoonlijke foto bijvoegen van mijn laatste trip naar het eindpunt:
http://imageshack.us/photo/my-images/4/img3178va.jpg/
Afbeelding

Verplichte foto na 996km sinds Parijs, 1 van de laatste, misschien wel de laatste Michelinaanduiding van dit type, staat er al sinds april 1951 en onlangs door de stad Menton gerestaureerd en in ere hersteld. Niet tegenrijden aub!

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21795
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Pino » wo 01 aug 2012, 13:29

Heb genoten van je stuk; veel dank! Ik zou zeggen: we hebben nu de Italiaanse SS1 Aurelia bereikt, dus op naar Rome ! 8-)

De eerste paar afleveringen zetten me aan het denken over de verhouding tussen de N6 en de N7 als route tussen Parijs / Fontainebleau en Lyon. Wat was nu de primaire route tussen beide steden? De N6 of de N7?

In kilometers is het verschil verwaarloosbaar. Als je kijkt naar de huidige N6 en N7 (voor zover de N6 is gedeklasseerd, heb ik gekeken naar de D-weg die als laatste het nummer N6 droeg) is de N6 enkele kilometers korter. Ik meen echter te hebben begrepen dat vroeger juist de N7 wat korter was. Vermoedelijk is dat verschil gemaakt door ringwegen om steden langs de N7. Maar de N7 gaat ook door lastiger terrein, met name op het stuk ten noordwesten van Lyon. Je omschrijft die moeilijkheden met zoveel woorden in je stuk, en van WikiSARA begrijp ik ook dat dat terrein een belangrijke factor is geweest bij de keuze om de snelweg Parijs - Lyon uiteindelijk min of meer parallel aan de N6 te routeren (hoewel ook vanwege het terrein is gekozen voor een route noordelijk langs Beaune, terwijl de N6 vrij ruim zuidelijk langs de stad loopt). Maar betekent dat dan niet ook dat juist de N6 van oudsher wel de primaire route naar het zuiden moet zijn geweest, waarna verkeer pas bij Lyon over ging naar de N7?

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Km357 » wo 01 aug 2012, 13:46

Pino schreef:Heb genoten van je stuk; veel dank! Ik zou zeggen: we hebben nu de Italiaanse SS1 Aurelia bereikt, dus op naar Rome ! 8-)

De eerste paar afleveringen zetten me aan het denken over de verhouding tussen de N6 en de N7 als route tussen Parijs / Fontainebleau en Lyon. Wat was nu de primaire route tussen beide steden? De N6 of de N7?

In kilometers is het verschil verwaarloosbaar. Als je kijkt naar de huidige N6 en N7 (voor zover de N6 is gedeklasseerd, heb ik gekeken naar de D-weg die als laatste het nummer N6 droeg) is de N6 enkele kilometers korter. Ik meen echter te hebben begrepen dat vroeger juist de N7 wat korter was. Vermoedelijk is dat verschil gemaakt door ringwegen om steden langs de N7. Maar de N7 gaat ook door lastiger terrein, met name op het stuk ten noordwesten van Lyon. Je omschrijft die moeilijkheden met zoveel woorden in je stuk, en van WikiSARA begrijp ik ook dat dat terrein een belangrijke factor is geweest bij de keuze om de snelweg Parijs - Lyon uiteindelijk min of meer parallel aan de N6 te routeren (hoewel ook vanwege het terrein is gekozen voor een route noordelijk langs Beaune, terwijl de N6 vrij ruim zuidelijk langs de stad loopt). Maar betekent dat dan niet ook dat juist de N6 van oudsher wel de primaire route naar het zuiden moet zijn geweest, waarna verkeer pas bij Lyon over ging naar de N7?
Kort antwoord: Ja!

Lang antwoord:
Tot aan Lyon was de N7 een stuk slechter onderhouden en minder vloeiend met enkele passages die eigenlijk te zwaar waren voor vrachtwagens uit die tijd + te smalle straatjes doorheen de dorpen. Vandaar dat het meeste verkeer over de N6 ging tot Lyon, waarna je eigenlijk geen keus had dan de N7 te nemen, net hetzelfde als het huidige probleem dat er tussen Lyon en Orange eigenlijk geen alternatief is voor de A7 als je snel naar het zuiden wil. Het enige echte moeilijke punt op de N6 tussen Paris en Lyon was de Col de Rochepot in Bourgogne waar een microklimaat al snel voor vorst en sneeuw zorgde wat de weg quasi onberijdbaar maakt. Een deviatie in de jaren 50 bracht wel wat hulp maar niet veel.
Zelfs Charles Trenet denkt in zijn lied "Nationale 7" dat de N7 door de Bourgogne gaat. :p

Tot 1978 was Paris-Sens zelfs de N5, want de N6 begon pas in Sens. Vandaar dat je op sommige plekken tussen Paris en Sens nog Michelinborden vindt met N5.

De N6 van Paris naar Lyon is wel niet zo'n bijsterend boeiend stuk om iets over te schrijven, er zitten hele leuke stukjes tussen, maar de mytische status van de N7 heeft ze nooit gekregen.

De Route Bleue (N82) die de Col de Republique over moest was zelfs helemaal gevrijwaard van vrachtwagens omdat die de helling niet konden nemen. 8% omhoog was echt limiet voor vrachtwagens in die tijd.

Jammer genoeg is mijn kennis van Italia zodanig klein dat als iemand anders zich geroepen vindt om de route naar Roma uit te typen, hij dat gerust mag doen, het ligt buiten mijn mogelijkheden.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10130
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Rein » wo 01 aug 2012, 15:17

Km357, dank voor dit fantastische verhaal. :worship:

Ga vooral zo door! :top:
Laatst gewijzigd door Rein op wo 01 aug 2012, 15:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21795
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Pino » wo 01 aug 2012, 15:19

Km357 schreef:De N6 van Paris naar Lyon is wel niet zo'n bijsterend boeiend stuk om iets over te schrijven, er zitten hele leuke stukjes tussen, maar de mytische status van de N7 heeft ze nooit gekregen.
Alleszins begrijpelijk; voor de leuk zou ik ook liever de N7 pakken. Alleen de wijnliefhebber in mij zou wellicht eerder inzetten op de N6 (hoewel de N6 natuurlijk de mooiste stukjes Bourgogne net links laat liggen). Ben benieuwd of het met de A77 en de expreswegen in de regio nog eens zover komt dat (wegen parallel aan) de N7 ook weer een volwaardig alternatief tussen Parijs en Lyon gaat vormen.
Jammer genoeg is mijn kennis van Italia zodanig klein dat als iemand anders zich geroepen vindt om de route naar Roma uit te typen, hij dat gerust mag doen, het ligt buiten mijn mogelijkheden.
De voorganger van de N7, de Route Imperiale 8, liep nochthans door tot in Florence, daarmee het mooiste stuk van de Aurelia meepakkend 8-)

Maar nee, ik denk niet dat er lol in zit om de route voort te zetten. Er is in Italië gewoon geen Statale met een collectieve herinnering vergelijkbaar met die van de Franse N7. De geografie van het land zal niet helpen, evenmin als het feit dat de Italianen hun belangrijkste verbindingen al vroeg als autosnelweg hadden uitgebouwd. En om nu een toeristische draad te beginnen over wat je op de Autosole zoal voorbij raast ...
Laatst gewijzigd door Pino op wo 01 aug 2012, 19:48, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5339
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [Toeristisch][N7] Paris-Italia

Bericht door Km357 » wo 01 aug 2012, 15:46

Pino schreef:
Km357 schreef:De N6 van Paris naar Lyon is wel niet zo'n bijsterend boeiend stuk om iets over te schrijven, er zitten hele leuke stukjes tussen, maar de mytische status van de N7 heeft ze nooit gekregen.
Alleszins begrijpelijk; voor de leuk zou ik ook liever de N7 pakken. Alleen de wijnliefhebber in mij zou wellicht eerder inzetten op de N6 (hoewel de N6 natuurlijk de mooiste stukjes Bourgogne net links laat liggen). Ben benieuwd of het met de A77 en de expreswegen in de regio nog eens zover komt dat (wegen parallel aan) de N7 ook weer een volwaardig alternatief tussen Parijs en Lyon gaat vormen.
Tegen 2020 zou de N7-A77 volledig af moeten zijn tot Balbigny waar je de A89 kan nemen naar Lyon ofwel de A72 naar Clermont, dan A75 naar Languedoc-Roussillon-Spanje.

Over wijn gesproken, de N7 gaat wel degelijk door de Sancerre-Pouilly Fumé regio, alsook de zuidelijke Rhone en de Provence, terwijl de A6 "enkel" Bourgogne aandoet :woop: