Afbeelding

Inhaalverbod op A1 voor vrachtwagen stuit op bezwaar

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 13837
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Inhaalverbod op A1 voor vrachtwagen stuit op bezwaar

Bericht door Attietattie » za 23 feb 2013, 13:05

'Permanent' inhaalverbod op A1 voor vrachtwagen stuit op bezwaar

DEVENTER/DEN HAAG - Een 'permanent' inhaalverbod (overdag) voor vrachtwagens op de A1 tussen Deventer en Azelo stuit op bezwaren van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Minister Schultz wil op korte termijn tot de maatregel overgaan om iets te doen aan de doorstroming op dit deel van de drukke verkeersader.

Leander Hepp, woordvoerder TLN regio Oost, stelt dat het plan de verkeersveiligheid schaadt. ,,Het wordt bij de op- en afritten onoverzichtelijker en gevaarlijker voor weggebruikers als truckers niet meer mogen uitwijken. Verder is het continu in colonne moeten rijden voor vrachtwagenchauffeurs eentonig. Het leidt eerder tot concentratieverlies, met een grotere kans op ongelukken.''

Nu geldt alleen in de ochtend- en avondspits een inhaalverbod voor truckers op de A1. Volgens TLN werkt het ministerie van Verkeer en Infrastructuur achter de schermen aan de maatregel voor de A1. Het vloeit voort uit een brief eerder dit jaar van minister Schultz, waarin zij aankondigt inhaalverboden te verruimen op tweebaans snelwegen. TLN wil bezwaar maken in Den Haag.

Het ministerie en rijkswaterstaat (in Arnhem) konden gisteren geen inhoudelijke reactie geven.
Bron: destentor.nl
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje