Duitse luchthavens

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Duitse luchthavens

Bericht door SnarfFlevoland » wo 29 mei 2013, 13:35

Het geld wordt in Duitsland qua infrastructuur ook geheel verkeerd besteed. Zo gaat er ook handenvol geld naar nieuwe luchthavens, met Berlijn-Brandenburg (Schönefeld) als hoogtepunt, hetgeen een doorn in het oog is van vele Duitsers. Men heeft immers al drie grote luchthavens: Frankfurt am Main, München en Düsseldorf. Maar ook de nieuwe luchthaven van Kassel is een duidelijk voorbeeld van weggegooid geld, aangezien even verderop Paderborn al een goed functionerend en bekend regionaal vliegveld heeft. Veel airliners hebben daardoor ook geen interesse voor Kassel. Dan hadden ze dat geld voor een rondom overbodig vliegveld toch veel beter in het wegennet kunnen steken. Denk alleen al aan het onderhoud van de vele versleten dalviaducten.
Chris schreef:Ik snap eerlijk gezegd niet hoe dit in Duitsland geaccepteerd wordt.
Dat wordt ook niet geaccepteerd, alleen zijn er in de landelijke politiek geen partijen die daar duidelijk wat aan willen doen. Veel Duitsers twijfelen nogal of hun politiek nog wel de belangen van hun burgers vertegenwoordigd. Dat geldt niet speciaal voor de huidige regering alswel in het algemeen voor de Duitse politiek. Nergens hoor ik van het CDU, SPD of FDP echt sterke signalen om het wegennet te verbeteren, laat staan van Grünen of Linke. Het is vaak de lokale politiek met sterke standpunten die de landelijke politiek eens moet wakkerschudden. En dan is er op landsniveau altijd nog dat getouwtrek tussen de deelstaat en de Bond die het ook weer niet met elkaar eens kunnen worden over de aanleg en/of verbreding van snelwegen. Over sommige plannen kan eeuwig worden gedebateerd. In mijn regio nemen vooral de lokale CDU partijen het op voor een beter wegennet (o.a. nieuwbouw A46 / verbreding A45).
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31639
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D][A008] verbredingen

Bericht door Coen Tunnel » wo 29 mei 2013, 14:29

Chris schreef:Het ligt sterk aan het soort contract. Als het een PPS-project is waar de concessionair de LKW-maut van krijgt, dan kunnen ze een traject, ongeacht de lengte, in 3 of 4 jaar verbreden. Dit is zo'n project. Maar als de overheid alles zelf uitvoert dan duurt het inderdaad decennia, bijvoorbeeld tussen Karlsruhe en Stuttgart is het eerste deel al in de jaren '80 verbreed naar 3 rijstroken en dat is nu nog steeds niet klaar. Straks zijn er bijna twee generaties automobilisten die op dat traject niks anders dan werkzaamheden en files kennen. Ik snap eerlijk gezegd niet hoe dit in Duitsland geaccepteerd wordt.
Dat zijn werkzaamheden waarvan zelfs buitenlanders wel weten dat die er zijn. Niet voor niks dat hier op het forum ook dikwijls geadviseerd wordt om maar een andere route te nemen. Dramatisch hoe lang sommige werkzaamheden kunnen voortduren.
SnarfFlevoland schreef:Het geld wordt in Duitsland qua infrastructuur ook geheel verkeerd besteed. Zo gaat er ook handenvol geld naar nieuwe luchthavens, met Berlijn-Brandenburg (Schönefeld) als hoogtepunt, hetgeen een doorn in het oog is van vele Duitsers. Men heeft immers al drie grote luchthavens: Frankfurt am Main, München en Düsseldorf.
Nu verdient een stad als Berlijn ook wel een goede moderne grote luchthaven, de stad ligt te ver van al die andere grote luchthavens. Het staat buiten kijf dat Berlijn een goede luchthaven moet hebben. Dat Schönefeld omgebouwd wordt tot een grotere luchthaven om de in de stad gelegen luchthavens van Tempelhof en Tegel te vervangen is dan op zich ook niet verkeerd. Infrastructuur houdt meer in dan enkel wegen en Berlijn heeft simpelweg een fatsoenlijke luchthaven nodig. Je kunt niet zeggen: er zijn al grote luchthavens in Düsseldorf, Frankfurt en München, dus in Berlijn hoeft dat niet. Wel had men het beter aan kunnen pakken, nu wordt er fout op fout gestapeld en is de vernieuwde luchthaven nog steeds niet open.
Maar ook de nieuwe luchthaven van Kassel is een duidelijk voorbeeld van weggegooid geld, aangezien even verderop Paderborn al een goed functionerend en bekend regionaal vliegveld heeft. Veel airliners hebben daardoor ook geen interesse voor Kassel. Dan hadden ze dat geld voor een rondom overbodig vliegveld toch veel beter in het wegennet kunnen steken. Denk alleen al aan het onderhoud van de vele versleten dalviaducten.
Mee eens. Gelukkig is het nog niet zo extreem als in Spanje, waar echt tig regionale luchthavens zijn, maar een luchthaven in Kassel hoeft m.i. niet echt prioriteit te hebben als er geen airlines geïnteresseerd zijn om op die bestemming te vliegen. Paderborn ligt daar dichtbij en grotere luchthavens als Hannover, Frankfurt en Düsseldorf zijn binnen twee uur rijden te bereiken. De hype van de regionale luchthavens lijkt alweer een beetje voorbij en de markt is wat dat betreft aardig verzadigd.

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [D][A008] verbredingen

Bericht door SnarfFlevoland » wo 29 mei 2013, 16:37

Coen Tunnel schreef:Je kunt niet zeggen: er zijn al grote luchthavens in Düsseldorf, Frankfurt en München, dus in Berlijn hoeft dat niet. Wel had men het beter aan kunnen pakken, nu wordt er fout op fout gestapeld en is de vernieuwde luchthaven nog steeds niet open.
Men had ook de huidige luchthaven Tegel kunnen moderniseren of de upgrade van Schönefeld wat gematigder kunnen uitvoeren. Het is nog maar de vraag of er genoeg airliners interesse hebben in Berlijn-Brandenburg. Het zal nooit zo die hub-functie krijgen als Frankfurt am Main of München die wisten te winnen, ook al wordt Brandenburg de nieuwe standplaats van airBerlin. Een degelijk uitgebouwd vliegveld voor Berlijn is voldoende en zo zien het ook de meeste airliners. Een vierde megavliegveld heeft Duitsland domweg niet nodig. In de praktijk zal het er straks op neer komen dat men alsnog van Berlijn eerst naar Frankfurt of München moet vliegen, wanneer men niet naar de mainstream bestemmingen wil afreizen.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31639
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D][A008] verbredingen

Bericht door Coen Tunnel » wo 29 mei 2013, 18:53

SnarfFlevoland schreef:Men had ook de huidige luchthaven Tegel kunnen moderniseren
Geen reële optie. Tegel is te klein om als enige luchthaven van Berlijn te kunnen dienen en voor een stad van dat formaat is één grote luchthaven veel geschikter, al helemaal voor aansluitingen, niet alleen voor personenvervoer maar ook voor luchtvaart.

Bovendien ligt Tegel middenin de bebouwing van Berlijn, een onwenselijke situatie. Dat komt bij een aantal andere luchthavens in Europa ook wel voor, zoals London City Airport en Milaan Linate, maar in beide gevallen is dat niet de belangrijkste luchthaven van de stad en zijn er andere grotere luchthavens buiten de stad die de functie hebben van de belangrijkste luchthaven.
of de upgrade van Schönefeld wat gematigder kunnen uitvoeren.
De situatie met drie luchthavens in Berlijn, waarvan twee echt in de bebouwing, was natuurlijk niet van deze tijd. Het spreekt voor zicht dat je dan het liefst één grote luchthaven wil hebben. Dik twintig jaar geleden was dat niet mogelijk, maar na de hereniging kwam er vanzelf een moment dat dit onvermijdelijk was. Schönefeld is van die drie de enige luchthaven die uitgebreid kon worden en de functie van die andere luchthavens over kon nemen.
Het is nog maar de vraag of er genoeg airliners interesse hebben in Berlijn-Brandenburg. Het zal nooit zo die hub-functie krijgen als Frankfurt am Main of München die wisten te winnen, ook al wordt Brandenburg de nieuwe standplaats van airBerlin. Een degelijk uitgebouwd vliegveld voor Berlijn is voldoende en zo zien het ook de meeste airliners. Een vierde megavliegveld heeft Duitsland domweg niet nodig. In de praktijk zal het er straks op neer komen dat men alsnog van Berlijn eerst naar Frankfurt of München moet vliegen, wanneer men niet naar de mainstream bestemmingen wil afreizen.
Voor Berlijn zal altijd genoeg interesse zijn, zowel voor personenvluchten als voor vrachtvluchten. Het spreekt voor zich dat de meeste airlines die nu nog op Tegel vliegen straks 'gewoon' op Berlin-Brandenburg zullen vliegen. Niet alleen Air Berlin met tientallen bestemmingen, maar ook Lufthansa zal een belangrijke klant zijn en voorts zullen er gewoon vluchten blijven bestaan tussen Berlijn en de meeste Europese hoofdsteden. Die gaan nu nog naar Tegel en die zullen echt niet verdwijnen.

De hubfunctie zoals Frankfurt of München is er inderdaad niet, omdat het aantal intercontinentale bestemmingen wat lager ligt dan bij Frankfurt. Niet voor niets is de top vijf van populairste bestemmingen vanaf Tegel geheel gevuld met binnenlandse bestemmingen (München, Frankfurt, Düsseldorf, Köln/Bonn en Stuttgart, niet geheel toevallig ook de routes met de meeste vluchten per week). Desalniettemin, er zijn nog steeds een redelijk aantal belangrijke intercontinentale bestemmingen rechtstreeks bereikbaar en anders met één overstap, die niet noodzakelijkerwijs op Frankfurt of München hoeft te zijn, dat kan ook op één van de vele andere luchthavens die rechtstreeks bereikbaar zijn vanaf Berlijn. Via Schiphol kan bijvoorbeeld interessant zijn, zeker voor vluchten richting Noord-Amerika.

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [D][A008] verbredingen

Bericht door SnarfFlevoland » do 30 mei 2013, 12:11

Coen Tunnel schreef:Geen reële optie. Tegel is te klein om als enige luchthaven van Berlijn te kunnen dienen en voor een stad van dat formaat is één grote luchthaven veel geschikter, al helemaal voor aansluitingen, niet alleen voor personenvervoer maar ook voor luchtvaart.
Daar dachten anders officiële onderzoeken anders over die de alternatieven hebben bestudeerd. Voor het probleem met de bebouwing lagen al plannen klaar. Maar goed, in principe spreekt er natuurlijk genoeg voor een luchthaven buiten de stad.
Coen Tunnel schreef:Voor Berlijn zal altijd genoeg interesse zijn, zowel voor personenvluchten als voor vrachtvluchten.
Die is er dus volgens de media niet. Althans niet meer als dat nu het geval is. Zoals je zelf al aangaf zullen binnenlandse vluchten de meest populaire blijven en daarnaast een kleine hand vol intercontinentale vluchten. Voor de rest blijft het zeker met maatschappijen als Lufthansa of KLM over een grotere hub vliegen. Kortom: Men had de nieuwe luchthaven iets beperkter kunnen uitbouwen. Dan was dat ding allang geopend geweest, kon Tegel allang gesloten worden en waren er miljoenen euros gespaard gebleven.
Coen Tunnel schreef:Het spreekt voor zich dat de meeste airlines die nu nog op Tegel vliegen straks 'gewoon' op Berlin-Brandenburg zullen vliegen.
Dat wordt allemaal automatisch omgezet. Tegel sluit bij de opening van Brandenburg en het aanbod van vluchten blijft ongeveer gelijk. Het zou ook wel te gek zijn om straks nog meerdere luchthavens voor Berlijn te hebben.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 9981
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [D][A008] verbredingen

Bericht door Alfa » za 01 jun 2013, 18:32

SnarfFlevoland schreef:Die is er dus volgens de media niet. Althans niet meer als dat nu het geval is. Zoals je zelf al aangaf zullen binnenlandse vluchten de meest populaire blijven en daarnaast een kleine hand vol intercontinentale vluchten. Voor de rest blijft het zeker met maatschappijen als Lufthansa of KLM over een grotere hub vliegen. Kortom: Men had de nieuwe luchthaven iets beperkter kunnen uitbouwen. Dan was dat ding allang geopend geweest, kon Tegel allang gesloten worden en waren er miljoenen euros gespaard gebleven.
Om dan het risico te lopen dat de luchthaven over een paar jaar te klein is en ze opnieuw moeten uitbreiden. Dat hebben ze in Charleroi ook voorgehad. Dan betaal je dubbel.

De grootte is ook het probleem niet met Berlin-Brandenburg. Eerder allerlei veiligheidsmaatregelen zoals het sprinklersysteem.

We hebben het hier over Berlijn, de grootste stad van Duitsland. Tuurlijk moet dat een grote luchthaven hebben.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6259
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Seat Ibiza » zo 02 jun 2013, 12:10

SnarfFlevoland schreef:Die is er dus volgens de media niet.
Alfa schreef:Om dan het risico te lopen dat de luchthaven over een paar jaar te klein is en ze opnieuw moeten uitbreiden. Dat hebben ze in Charleroi ook voorgehad.
Exact Alfa. Er zijn ook al diverse berichten dat de huidige gebouwen van de nieuwe luchthaven Berlijn bij opening al ontoereikend zullen zijn voor de stroom te verwachten passagiers. Nu kan er wel modulair worden uitgebreid op deze nieuwe luchthaven, maar sprake van een te ruim opgezette luchthaven is er zeker niet.

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: Duitse luchthavens

Bericht door SnarfFlevoland » ma 03 jun 2013, 11:00

^^
Daar zit zeker wat in. En een nieuwe uitbreiding vlak na de opening zou zeker ook weggegooid geld zijn. Toch doet men daar met de bouw het één en ander behoorlijk mis en al die openings uitstellingen kosten handenvol geld.
Alfa schreef: We hebben het hier over Berlijn, de grootste stad van Duitsland. Tuurlijk moet dat een grote luchthaven hebben.
Dat is niet persé een reden om een mega groot vliegveld te bouwen, aangezien die in Duitsland al ruimschoots voorhanden zijn. Voor de Duitse economie is Berlijn namelijk lang niet de meest belangrijke regio. Daar komt nog eens bij dat de luchtvaartindustrie zich op grote schaal in en rondom Frankfurt am Main heeft ontwikkeld. Qua personenvervoer dat Berlijn als eindbestemming heeft is een grotere luchthaven natuurlijk zeer aangenaam, met extra nonstop-verbindingen, maar voor overige bestemmingen in Duitsland handelt Frankfurt en München eigenlijk al het noodzakelijke af als hubs. Daar komt nog Düsseldorf, Zürich en natuurlijk Amsterdam bij als andere grotere luchthavens in en rondom Duitsland en daarmee heb je het hub-vliegverkeer ruimschoots afgedekt. Berlijn heeft geen speciaal toegevoegde waarde voor overstap-verkeer. Het wordt een typische begin/eindpunt luchthaven.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 9981
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Alfa » ma 03 jun 2013, 15:55

SnarfFlevoland schreef:
Alfa schreef: We hebben het hier over Berlijn, de grootste stad van Duitsland. Tuurlijk moet dat een grote luchthaven hebben.
Dat is niet persé een reden om een mega groot vliegveld te bouwen, aangezien die in Duitsland al ruimschoots voorhanden zijn.
Dat is een argument dat ik maar vreemd vind. Dat er in Duitsland een grote luchthaven is in Frankfurt heeft helemaal niets met Berlijn te maken. Beide liggen gewoon te ver van elkaar. Berlijn is een miljoenenstad die groeit als een kool. Samen met Brandenburg heeft het trouwens een groter nominaal BBP dan landen als Oekraïne, Hongarije, Vietnam, ...

Het zou net hetzelfde zijn als beweren dat Amsterdam geen vliegveld nodig heeft omdat Parijs er al een heeft. De afstand tussen beiden steden is vergelijkbaar als tussen Frankfurt en Berlijn.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6259
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Seat Ibiza » ma 03 jun 2013, 18:36

SnarfFlevoland schreef:Toch doet men daar met de bouw het één en ander behoorlijk mis en al die openings uitstellingen kosten handenvol geld.
Juist. Dat is de oorzaak van het probleem. Niet het feit dat de luchthaven overbodig en/of te groot zou zijn opgezet.
SnarfFlevoland schreef:Berlijn heeft geen speciaal toegevoegde waarde voor overstap-verkeer. Het wordt een typische begin/eindpunt luchthaven.
Klopt ook. En laat het nu net de trend in luchtvaartland zijn om veel point-to-point verbindingen te openen (Ryanair, easyJet, e.a.). Kortom: de groei voor de nieuwe luchthaven van Berlijn komt er echt wel (maar dus niet met overstappende passagiers)

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74058
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Chris » ma 03 nov 2014, 20:46

http://derstandard.at/2000007602521/Flu ... he?ref=rss

De nieuwe luchthaven van Berlijn is waarschijnlijk al bij opening te klein, en moet uitgebreid worden. Bedragen die genoemd worden; € 1,3 miljard voor uitbreiding aan de hoofdterminal, € 430 miljoen voor taxibanen en € 1 miljard voor een 3e landingsbaan.

:hamertjetik:

RSK
Penningmeester
Berichten: 7087
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: Duitse luchthavens

Bericht door RSK » ma 03 nov 2014, 20:59

^^ Het lijkt me een strak plan om die kosten te financieren door tol te heffen over de tickets van alle buitenlandse passagiers die daar aankomen of vertrekken. :duck:
Ceterum censeo arcum Bodegravum construendam esse.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21736
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Wouter N14 » ma 03 nov 2014, 23:36

Dat wordt meer en meer de grootste infrablunder van Europa, of zelfs mondiaal :schrikreactie:
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31328
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Palance » di 04 nov 2014, 6:34

RSK schreef:Het lijkt me een strak plan om die kosten te financieren door tol te heffen over de tickets van alle buitenlandse passagiers die daar aankomen of vertrekken.
Dat gebeurt al op vrijwel alle vliegveld ter wereld, namelijk de vertrekbelasting (en soms dus ook aankomst belasting). Je ziet het niet altijd meer, omdat het veelal in je ticketprijs zit, maar betalen doe je hem zeker.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31639
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Coen Tunnel » di 04 nov 2014, 14:20

^^ In België moeten alle treinreizigers van/naar de luchthaven een toeslag over hun treinkaartje betalen.
Chris schreef:http://derstandard.at/2000007602521/Flu ... he?ref=rss

De nieuwe luchthaven van Berlijn is waarschijnlijk al bij opening te klein, en moet uitgebreid worden. Bedragen die genoemd worden; € 1,3 miljard voor uitbreiding aan de hoofdterminal, € 430 miljoen voor taxibanen en € 1 miljard voor een 3e landingsbaan.

:hamertjetik:
Betekent dit ook dat TXL langer open moet blijven?

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: Duitse luchthavens

Bericht door SnarfFlevoland » di 04 nov 2014, 14:23

Gewoon Tegel blijven aanhouden en de nieuwe luchthaven open gooien. *kuch* :mrgreen:
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Egbert
expressweg
Berichten: 2535
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Egbert » wo 05 nov 2014, 7:11

Misschien dat ze in het zuiden van de stad nog een plekkie hebben voor een 3e vliegveld. Ergens in Tempelhof ligt geloof ik nog een leeg trapveldje. :mrgreen:

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20224
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Duitse luchthavens

Bericht door waldo79 » vr 12 dec 2014, 19:16

De NOS meldde vandaag nog meer vertraging: verwachte openingsdatum verschuift naar medio 2017 :facepalm:
nos.nl, 12 december 2014 schreef:De nieuwe luchthaven van Berlijn gaat medio 2017 open. Aanvankelijk zou het vliegveld in 2010 klaar zijn, en later werd oktober 2011 genoemd. Na nieuwe vertragingen in de procedure werd de laatste tijd geen nieuwe datum genoemd
gehele artikel

Geen woorden voor :sorry:

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17166
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Kaaiman » vr 12 dec 2014, 21:21

Laten we het de Nord/Südlufthaven noemen. :leep:
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

RSK
Penningmeester
Berichten: 7087
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: Duitse luchthavens

Bericht door RSK » za 13 dec 2014, 8:43

^^ In Nederland zou "Het Luchtkasteel" een toepasselijke naam zijn.
Ceterum censeo arcum Bodegravum construendam esse.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31328
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Palance » za 13 dec 2014, 21:49

Dat staat al bij Almere :)
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21736
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Wouter N14 » vr 07 aug 2015, 18:39

Men vreest nog meer vertraging door het failliet van de Duitse tak van Imtech:
http://www.nu.nl/economie/4102765/lucht ... mtech.html
Afbeelding
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: Duitse luchthavens

Bericht door jelger » vr 07 aug 2015, 18:42

Deutsche Grundlichkeit.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74058
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Chris » di 12 apr 2016, 20:20

De betonrot is niet beperkt tot Autobahnen, uit intern onderzoek zou blijken dat veel landingsbanen van luchthavens in slechte staat zijn. Er zou voor € 1,2 miljard aan reparaties nodig zijn.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Internes- ... 42081.html

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6147
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: Duitse luchthavens

Bericht door SnarfFlevoland » do 14 apr 2016, 3:11

Mijn verbaast me in Duitsland niks meer... :roll:
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Hoofdmoderator
Berichten: 17732
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 16:02

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Snelwegfreak » do 14 apr 2016, 6:36

Hét transportland van West-Europa dat qua infrastructuur meer en meer een bananenrepubliek wordt. Echt schandalig.
Enne gojje mins blieft altied leave.

RSK
Penningmeester
Berichten: 7087
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: Duitse luchthavens

Bericht door RSK » zo 17 apr 2016, 10:12

Je kunt een gat in je begroting* wel een gat in je infrastructuur laten worden, maar men zou er in Duitsland eens over na moeten denken dat een gat in je infrastructuur op termijn een nog veel groter gat in je begroting slaat.

* Lees: verkeerde prioriteiten.
Ceterum censeo arcum Bodegravum construendam esse.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31639
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Coen Tunnel » ma 18 apr 2016, 0:18

^^ Gat in de begroting? Duitsland heeft een begrotingsoverschot.

RSK
Penningmeester
Berichten: 7087
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: Duitse luchthavens

Bericht door RSK » ma 18 apr 2016, 6:57

^^ Over het totaal gezien wel. Maar in de infrastructuurbegroting zit een gat waar je drie Talbrücken voor nodig hebt. Mijn punt: als de toestand van de wegen dermate is dat bedrijven er last van gaan krijgen, raakt dat op termijn de belastinginkomsten én het budget (zodra men er iets aan gaat doen). Dan fiets je dus twee kanten op en eindig je met een begrotingstekort.
Ceterum censeo arcum Bodegravum construendam esse.

Rogier
expressweg
Berichten: 4902
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Duitse luchthavens

Bericht door Rogier » ma 18 apr 2016, 7:18

^^

Voorkomen mee eens. Het huidige beleid van de Duitse regering is zeer slecht en daar is het IMF ook zeer over verontrust, omdat dit de economische kracht van Duitsland enorm kan gaan aantasten. Duitsland wordt er niet aantrekkelijker op om daar te investeren.