Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

RSK
Penningmeester
Berichten: 7080
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door RSK » do 28 mei 2015, 14:39

Meer treinen tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn vanaf 2018
Nieuwsbericht | 27-05-2015

Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) trekt 88 miljoen euro uit om het spoor tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn te verdubbelen. Doordat de hele spoorlijn tussen Utrecht en Woerden 4-sporig wordt, kunnen hier vanaf 2018 een vijfde en zesde sprinter per uur gaan rijden. De snelheid van treinen tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn kan dankzij de spooruitbreiding ook omhoog.

Staatssecretaris Mansveld: “Het spoor rond Utrecht vormt het hart van het Nederlandse spoorwegennet. Dat moet dus zo robuust mogelijk zijn. Door de spoorverbreding tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn verwijderen we deze flessenhals op het spoor. Hier profiteren dagelijks tienduizenden doorgaande intercityreizigers tussen Woerden en Utrecht van, maar ook lokale reizigers die de sprinter pakken naar de rand van de stad.”

Randstadspoor
In het kader van het programma Randstadspoor werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met ProRail aan een hoogwaardig sprinternetwerk rondom Utrecht. Naast de spoorverdubbeling worden in het project spooruitbreiding Utrecht Centraal-Leidsche Rijn ook andere maatregelen genomen. Zo worden bestaande sporen aangepast en legt ProRail een nieuwe 2-sporige spoorbrug aan over het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarnaast komt er een nieuw spoorviaduct.

Het tracébesluit (TB) ligt vanaf 29 mei gedurende zes weken (tot en met 9 juli) ter inzage. De volledige indienststelling van de spooruitbreiding Utrecht Centraal – Leidsche Rijn is gepland voor de dienstregeling 2019, die in december 2018 in gaat.
Ergens merkwaardig dat men dit nu pas in gang zet, terwijl het veel logischer was geweest om dit gelijk mee te pakken met de spoorverdubbeling. Ook het tijdsbestek vind ik tamelijk hallucinant, een tracébesluit eind mei 2015, terwijl de brug 3.5 jaar later in gebruik moet. Volgens mij is de doorlooptijd bij wegprojecten veel langer, of lijkt dat maar zo?

Nu nog wachten op de gedeeltelijke spoorverdubbeling rond Bodegraven, die is namelijk noodzakelijk om het aantal treinen tussen Utrecht en Leiden te verdubbelen naar 4 per uur per richting. Ook dat stond in de (provinciale) plannen gepland voor december 2018.
Ceterum censeo viam imperiam tertiam construendam esse.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40545
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door Vinny » do 28 mei 2015, 19:53

Ook het tijdsbestek vind ik tamelijk hallucinant, een tracébesluit eind mei 2015, terwijl de brug 3.5 jaar later in gebruik moet. Volgens mij is de doorlooptijd bij wegprojecten veel langer, of lijkt dat maar zo?
Dat is nu eigenlijk niet meer zo. Ongeveer 10 jaar geleden heeft men toch wel drastisch de procedures verkort: tegenwoordig is er veel minder tijd tussen het "ja" besluit en het daadwerkelijke bouwen. En als er geen mensen naar de rechter gaan omdat het leefgebied van de woelmuis ernstig wordt aangetast kun je in principe meteen beginnen. Bij wegenprojecten heb je nog wel meer van die beroepsklagers. Dat zorgt er voor dat er soms wat meer vertraging is.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72756
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door Chris » do 28 mei 2015, 20:13

Tracébesluiten van spoorprojecten zijn in het recente verleden regelmatig vernietigd vanwege trillingshinder.

Het is inderdaad zo dat de proceduretijd flink verkort is. Een tracébesluit betekent inzage van 6 weken, en daarna een uitspraak binnen 6 - 9 maanden. Dus het is wel mogelijk om binnen 1 jaar te beginnen met het project als het tracébesluit in stand gelaten wordt.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10133
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door Mark » do 28 mei 2015, 20:54

Er staat mij bij dat dit project al een tijdje op stapel stond paar jaar terug maar dat er toen nog geen budget was. Het zou dus kunnen dat een deel van het nodige huiswerk al eerder is gedaan.

Rogier
expressweg
Berichten: 4793
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door Rogier » do 28 mei 2015, 21:27

^^

Door de stomme extra bezuiniging van 250 miljoen euro op het infrabudget (PvdA eis, om de VVD uit de brand te helpen) is dit project inderdaad vertraagd. Wel was het project altijd gebudgetteerd geweest en lag er al een eerder Tracebesluit. Dit besluit is namelijk i.v.m. trillingshinder vernietigd. Gelukkig is de wetgeving inmiddels aangepast en hopelijk wordt hiermee toekomstige problemen voorkomen. Wel vreemd dat dit soort zaken nog steeds kunnen voorkomen.

RSK
Penningmeester
Berichten: 7080
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: Verdubbeling spoorbrug Utrecht-Woerden

Bericht door RSK » do 01 okt 2015, 14:58

Inmiddels is het tracébesluit onherroepelijk geworden, zodat men aan de slag kan.

https://www.prorail.nl/projecten/utrech ... dsche-rijn
Ceterum censeo viam imperiam tertiam construendam esse.