Platform Bewegwijzering

Discussies over de bewegwijzering. Voor zowel het hoofdwegennet als het onderliggend wegennet. Over systeem, wegnummering, redesign, fouten, ANWB, Tebodin, etc.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36278
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Platform Bewegwijzering

Bericht door Rene » vr 18 mar 2005, 22:53

Infrasite schreef:Platform Bewegwijzering bundelt kennis en ervaring

Ede - In maart 2005 is bij CROW het Platform Bewegwijzering gestart. Doel van het platform is alle kennis en ervaring op het gebied van bewegwijzering in Nederland te bundelen en op basis daarvan actief bij te dragen aan de systematiek, de vormgeving en het aanduidingenbeleid. Ook het bevorderen van het opstellen van technische eisen voor bewegwijzering rekent het platform tot zijn taak.

Aan het Platform Bewegwijzering neemt een grote groep deskundigen uit de praktijk deel. Zo zijn alle wegbeherende overheden (Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) vertegenwoordigd, evenals de ANWB en Tebodin. Door deze brede samenstelling is draagvlak voor de resultaten van het platform gewaarborgd. Dit speelt met name een rol bij het streven wildgroei in de bewegwijzering zo veel mogelijk te voorkomen. De deskundigen willen zich gaan richten op zowel permanente als tijdelijke bewegwijzering, met uitzondering van de maatregelen bij werk in uitvoering.

Doelstellingen Platform
Hoofddoelstelling is komen tot onderlinge, optimale afstemming van de bewegwijzeringssystematiek voor wegbeheerders en leveranciers. Ook in andere zaken wil het platform de afstemming bevorderen, zoals bij de opbouw van databestanden in verband met de continuïteit in de bewegwijzering. Het platform is het inhoudelijke aanspreekpunt voor het Nationaal Mobiliteitsberaad en zal op termijn als nationale vraagbaak optreden. Voor bepaalde deelonderwerpen en onderzoek zal het platform werkgroepen in CROW-verband installeren. In de regel zullen deze werkgroepen bestaan uit specialisten zoals verkeersveiligheidsdeskundigen en gedragswetenschappers.

CROW, 17-3-2005
Edit: het platform zal breed zijn samengesteld. Ik heb inmiddels meer informatie over de samenstelling, en ik heb er wel vertrouwen in. Zelf zit ik er uiteraard niet in.
Laatst gewijzigd door Rene op ma 21 mar 2005, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30178
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Bericht door Palance » za 19 mar 2005, 14:37

Ik ook niet :)

Maar als je een brede groep wilt, mis ik toch een belangrijke: De gewone gebruiker. Ze hadden vast bv. via de Kampioen nog wat 'normale' niet-deskundige weggebruikers kunnen vragen. Zo slim is deze samenstelling niet.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 20887
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: Platform Bewegwijzering

Bericht door harry » ma 21 mar 2005, 10:54

Infrasite schreef:Ede - In maart 2005
Hoewel het maart 2005 is en ik op dit moment in Ede zit, ben ik hier helaas niet bij betrokken.
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry (sinds 23 mei officieel bejaard).