Afbeelding

[NRU] Nauru

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

tetris
polderweggetje
Berichten: 33
Lid geworden op: za 18 apr 2015, 18:49

[NRU] Nauru

Bericht door tetris » zo 13 sep 2015, 16:50

Afbeelding

Nauru (Nauruaans: Naoero), officieel de Republiek Nauru, is een eiland en republiek in Micronesië en telt 9.488 (2014) inwoners (Nauruanen).

Met een oppervlakte van 21 km² (ongeveer half zo groot als het Waddeneiland Schiermonnikoog) is Nauru de kleinste republiek en de kleinste eilandstaat ter wereld en het kleinste land van Oceanië. Het land heeft geen hoofdstad, maar de regeringsgebouwen en internationale luchthaven bevinden zich in het zuidelijke district Yaren, dat 1100 inwoners telt. Nauru werd op 31 januari 1968 onafhankelijk van Australië.

Het eiland heeft een oppervlakte van 21 km² en is ongeveer ovaalvormig. Het ligt ten noordwesten van Tuvalu, ten noordoosten van de Salomonseilanden, en ten zuidwesten van Kiribati. Het land moet vrijwel alle voedingsmiddelen importeren omdat productie op het eiland niet goed mogelijk is. Het enige belangrijke exportproduct zijn fosfaten, die echter grotendeels uitgeput zijn. Er is een enkelspoor om de fosfaten af te voeren. Het hoogste punt van het land, Commander Ridge, is 71 meter hoog.

Nauru telt 14 districten en verspreid over het eiland zijn er meer dan 14 kleine dorpjes. Bijna alle dorpjes op Nauru liggen aan de kust, behalve het dorp Buada, dat echter door de Buadalagune ook rond water ligt. Nauru heeft geen rivieren, maar er zijn wel diverse kleine kanalen. Het enige meertje is de lagune van Buada. Er zijn twee hotels in het land: het Menen Hotel is in Meneng en het OD-N-Aiwo Hotel ligt in Aiwo.

bron: Wikipedia.org

----
Kaart niet naar schaal.
Afbeelding

Dit land trekt naar schatting ongeveer 200 toeristen per jaar. Er is een verharde weg rond het hele eiland die je in 25 minuten kan rijden.
Meer dan 90% van de bevolking heeft last van overgewicht, dit is te danken aan de import van producten met een hoog vetpercentage.
Het is ook nog eens lastig er te komen: vluchten gaan vanuit Australië maar prijzen liggen aan de hoge kant
Link

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72868
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NRU] Nauru

Bericht door Chris » zo 13 sep 2015, 17:12

Het scheen voorheen extreem lastig te zijn om een visum voor Nauru te krijgen.

Iemand die alle landen van de wereld bezocht heeft:

Code: Selecteer alles

Nauru was, for me, from 2001 to 2007, impossible to get a visa to.

From the late 1960s through the early ’70s, the denizens of this tiny Pacific island were the wealthiest people on the planet per capita, due to the dense and valuable guano deposits left on the island by fish-eating seabirds over a period of eons. The last of these rich phosphate resources were depleted by 2006, and the suddenly impoverished Nauruans were compelled to make a living in other ways. First the country became a tax haven and alleged money-laundering hub for Russian criminals. Then it established internment camps for refugees as part of “the Pacific Solution” to prevent the refugees from reaching or remaining in Australia, and effectively closed its borders to all visa-seekers not approved by the Australian High Commissioner to prevent foreigners from monitoring the migrants’ conditions.

Nauru relaxed these restrictions with the formal end of the Pacific Solution in 2008. And though the country remains a dumping ground for many refuge-seekers, it is now focused on legitimate enterprises, including tourism, making it far easier to get a visa—the island’s airline arranged mine, and I finally visited in 2011. But unless you are on a crazy quest to visit every country, you might want to skip this uninviting strip-mined mess of a speck of limestone.
http://www.theatlantic.com/internationa ... el/403267/

tetris
polderweggetje
Berichten: 33
Lid geworden op: za 18 apr 2015, 18:49

Re: [NRU] Nauru

Bericht door tetris » zo 13 sep 2015, 21:01

Ja, zoiets had ik ook gelezen. Lijkt me wel bijzonder om er te komen desondanks de kleine oppervlakte. Toerisme is een begrip wat men daar niet kent terwijl het toch een tropisch eiland is.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10817
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [NRU] Nauru

Bericht door Willem » zo 13 sep 2015, 21:37

Veel te zien valt er niet. Het complete binnenland is afgegraven voor de fosfaat (zelfs rond het presidentieel paleis) zodat het nu vooral een maanlandschap is. Je kunt dat rondje van 25 minuten over de ringweg rijden en dat was dan alles.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40581
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [NRU] Nauru

Bericht door Vinny » ma 14 sep 2015, 9:05

Als ik de fotoreeks in Google Maps eens bekijk ademt het land toch wel een beetje vergane glorie. Het ziet er niet heel onuitnodigend uit voor een gemiddelde avonturier moet ik zeggen.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.