Regels fotowedstrijd

Als geregistreerd forumgebruiker kunt u meedoen en stemmen in de Foto van de Maand! (Photocontest/Bilderwettbewerb)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10186
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Regels fotowedstrijd

Bericht door Mark » ma 20 mar 2017, 21:17

Per april 2017 is de fotowedstrijd na een periode van afwezigheid weer gestart. Thema's van voorgaande edities zijn hierbij hergebruikt en aangevuld met nieuwe. Omdat Wegenforum.nl het algehele platform wordt voor de fotowedstrijd, zal dit zichtbaar worden in de vorm van een watermerk. De foto’s van de maand zullen vanaf mei 2017 worden toegevoegd aan de eregalerij.

:idea: Kort en bondig
  • Inzendingen kunnen gemaild worden naar fotowedstrijd[at]wegenforum.nl in de laatste week van de maand.
  • Vermeld áltijd je naam (en gebruikersnaam indien van toepassing).
  • Foto moet minimaal 1024 px breed zijn, met een normale gangbare beeldverhouding.
  • Landschap- en portretstand mag.
  • Tenzij anders aangegeven bij het thema, zijn foto's van alle genummerde wegen in de Benelux toegestaan.
  • Eerder ingezonden foto's mogen niet meer meedoen.
  • Plagiaat is logischerwijs ten strengste verboden. Gebruik dus geen foto's van iets of iemand anders.
Snelle links
:arrow: Thema's
:arrow: Eregallerij
:arrow: Archief

Aan deelname aan de fotowedstrijd zijn een aantal regels en voorwaarden verbonden. Lees deze goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

A. Inzenden

A1. De organisator van de maandelijkse fotowedstrijd is Mark.

A2. Een inzender mag voor een fotowedstrijd maximaal één foto insturen in de maand voorafgaande aan de publicatiemaand. Alleen foto's die per e-mail worden ingediend bij fotowedstrijd[at]wegenforum.nl (en dan i.p.v. [at] een apenstaartje) kunnen worden genomineerd. Inzenden van een foto staat vrij voor iedereen. Gebruikers van Wegenforum.nl die voor het eerst meedoen, dienen hun eigen naam te vermelden en kunnen daarbij aangeven of ze alleen hun gebruikersnaam bij de foto van de maand willen hebben. Registratie op het Wegenforum is geen vereiste, maar vermeld dan bij je inzending áltijd je echte naam.

A3. Elke foto mag maar een keer gebruikt worden. Eerder ingezonden foto's (ook als deze een prijs heeft gewonnen in deze fotowedstrijd) zijn dus uitgesloten van deelname.

A4. Foto's van alle genummerde wegen in de Benelux zijn toegestaan, tenzij anders aangegeven bij het geldende thema.

A5. 1 week voor het einde van de maand eindigt de inzendingstermijn, en wordt op Wegenforum.nl een peiling gestart om de nieuwe foto van de maand te verkiezen.

A6. De fotonominatie vindt plaats door de organisator van de fotowedstrijd. Als de foto naar de mening van de organisator niet aan het thema voldoet, wordt de foto uitgesloten van deelname. Een uitsluitingsbesluit is onomkeerbaar, ook wanneer achteraf zou blijken dat andere wedstrijddeelnemers c.q. stemmers in meerderheid zouden opmerken dat de uitsluiting naar hun mening onterecht is.

A7. Een foto die eenmaal is genomineerd wordt niet meer teruggetrokken uit de competitie.

A8. De ingezonden foto moet minimaal 1024 pixels breed (liggend) of hoog (staand) zijn, en in JPG-formaat worden ingediend.
Alle foto's worden ten behoeve van de wedstrijd op een formaat worden getoond waarbij de foto wordt geschaald naar een breedte of hoogte van 700 pixels.

A9. Zowel liggende als staande foto's zijn toegestaan (met andere woorden, landschap- of portretstand).

A10. Wanneer de ingezonden foto een relatief beperkte uitsnede is van een grotere foto en/of wanneer de ingezonden foto een zware fotobewerking heeft ondergaan, dan moet het originele fotobestand zoals deze door de camera is gemaakt ook worden ingezonden.

A11. Een foto laat altijd de realiteit volgens de fotograaf zien. Let echter op bij het nabewerken. Kleine retoucheringen op foto's is toegestaan, maar doe geen afbreuk aan de realiteit als zodanig. Een persoon in de verte uitgummen kan weinig kwaad, maar een geheel bord of huis doet wel afbreuk aan de realiteit. Mochten er vermoeden zijn dat de foto niet de realiteit goed weergeeft, dan kan de organisator besluiten een foto niet te nomineren.

B. Wedstrijd

B1. 1 week voor het einde van de maand kan gestemd worden door geregistreerde gebruikers van Wegenforum.nl.

B2. De foto met de meeste stemmen wint uiteraard. De winnende foto wordt na afloop van de competitie door de organisator bekend gemaakt. Na de bekendmaking van de winnende foto zal deze worden toegevoegd aan de eregalerij op Wegenforum.nl. Eveneens zal de winnende foto voor één maand gebruikt worden als coverfoto op de Facebook- en Twitterpagina van het Wegenforum.

B3. In geval van meer dan 10 ingezonden foto's kan besloten worden de verkiezing in 2 stappen te laten plaatsvinden - eerst 4 dagen om de 3 foto's met de meeste stemmen te bepalen en vervolgens 3 dagen om te bepalen welke van deze 3 de meeste stemmen krijgt. Dit ter beoordeling van de organisator.

B4. Als er twee of meer foto's na 7 wedstrijddagen met een minimaal verschil in stemmen "nek-aan-nek" aan de leiding gaan, kan de organisator besluiten om een aanvullende wedstrijdronde te houden van de twee hoogst scorende inzendingen. Wanneer uit de tweede ronde blijkt dat de winnaar van de wedstrijd niet overtuigend ook de aanvullende wedstrijdronde wint, dan is de organisator gerechtigd om zelf een keuze te maken uit de twee hoogst scorende inzendingen.

B5. Na de verkiezing worden ook de namen (of gebruikersnamen indien aangegeven) van de fotografen bekend gemaakt. Mocht je als inzender hier grote bezwaren hebben, geef dit van tevoren aan.

C. Auteursrechtelijk

C1. Door het inzenden van een foto naar het onder A1 genoemde e-mailadres gaat de inzender expliciet akkoord met het zonder enige beperking verlenen van een volledig licentierecht aan de organisator. De inzender gaat door het actief versturen van de foto tevens expliciet akkoord met de gebruiksvoorwaarde 1.8 van Wegenforum.nl :
Gebruiksvoorwaarden Wegenforum schreef:1.8 Auteursrechtelijke licenties en de fotowedstrijd
a. Nominatie fotowedstrijd alleen bij insturen via de email
Voor de fotowedstrijd worden alleen foto's genomineerd die door de respectievelijke fotografen of beeldrechthebbenden zèlf worden ingediend als bijlage van een email naar het op dit forum genoemde emailadres.

b. Licentierecht
Forumgebruikers die zelf eigen (foto-)materiaal via het forum publiceren alsmede forumgebruikers die via de email een foto insturen naar het domein Wegenforum.nl (bijvoorbeeld voor de fotowedstrijd), geven daarmee licentierecht aan de domeinhouder van Wegenforum.nl. Deze licentie behelst het verder mogen exploiteren en publiceren van dit materiaal, alsmede toestemming voor het door de domeinnaamhouder van Wegenforum.nl verlenen van eenzelfde licentie op dit materiaal aan derden.
C2. Plagiaat is bij fotowedstrijden een ernstig vergrijp dat ongewenst is. Het onder eigen naam insturen van het fotowerk van een ander is niet toegestaan. Inzenders die zich schuldig maken aan plagiaat zullen voor ten minste één jaar worden uitgesloten van de wedstrijd.

C3. De inzender vrijwaart de organisator van schade die het gevolg is van schending van auteursrecht. De organisator is gerechtigd de inzendingsmail met het ingezonden fotobestand door te sturen naar de domeinnaamhouder, in verband met bewijslast bij een eventuele auteursrechtelijke claim. Indien de inzender een auteursrechtelijk beschermd werk heeft ingediend dan zullen de bij de organisator bekende gegevens van de inzender worden doorgegeven aan de schadehebbende partij.

C4. De inzender verleent de organisator een volledige licentie op het ingezonden materiaal. Deze licentie behelst expliciet het verder mogen exploiteren en publiceren van het ingezonden materiaal, alsmede toestemming voor het door de organisator al dan niet tegen vergoeding verlenen van eenzelfde danwel beperktere licentie op dit materiaal aan derden. In het geval de organisator na met derden overeenkomt dat er een vergoeding wordt betaald voor derdenlicentierecht op ingezonden materiaal, dan zullen zowel de organisator als de inzender (als auteursrechthebbende) hierin delen.

C5. Uitdrukkelijk zij vermeld dat het niet de bedoeling is om ingezonden materiaal actief commercieel te exploiteren.

Ook nog belangrijk om te weten:

Als je een foto inzendt voor de fotowedstrijd wordt je naam genoemd als zijnde de fotograaf. Dat is conform de normale regels die er gelden m.b.t. het beeldrecht, en doet ook recht aan je prestatie als fotograaf. Anonieme inzendingen zijn niet toegestaan, vanwege de verhaalmogelijkheid bij auteursrechtelijke claims (zie C3).
Nadat de stemronde heeft plaatsgevonden, worden voorletter en achternaam van de winnaar genoemd in de eregalerij.

Nogmaals: mocht je bezwaar hebben tegen vermelding van je achternaam, of de combinatie voorletter- en achternaam, dan kan ik op verzoek alleen je gebruikersnaam vermelden.

Veel plezier gewenst aan alle fotografen!