[N737] Enschede - Deurningen

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76492
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Chris » wo 19 dec 2018, 14:29

Overijssel schreef:Provincie Overijssel is voornemens het werk aan N737 Enschede-Deurningen te gunnen aan Reef Infra BV

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben na marktconsultaties met verschillende partijen de opdracht voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan de N737 tussen Enschede en Deurningen voorlopig gegund aan Reef Infra B.V. De aannemer start half januari 2019 met voorbereidende werkzaamheden die de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming op en langs de N737 verbeteren. In het voorjaar van 2020 is het project klaar.

De aanbesteding

In december 2017 startte de provincie Overijssel de aanbestedingsprocedure. Aannemers werden uitgedaagd om niet alleen de voorgeschreven werkzaamheden uit te voeren, maar ook aan te geven welke innovaties ze willen inzetten. Voor de N737 worden de volgende innovaties toegepast:

* Dynamische rijstrook indeling op het kruispunt Frans op den Bult. Hierdoor kan met dezelfde hoeveelheid asfalt meer verkeer worden verwerkt, doordat de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer in de avonduren ook wordt ingezet voor de grote verkeersstromen die linksaf slaan.
* Voertuigdetectie op basis van geluidssensoren. Hierdoor wordt het verkeer beter en eerder geregistreerd en geclassificeerd, zodat de gemiddelde wachttijden voor verkeerslichten verminderen.
* De provinciale weg wordt verbreed met cementloos beton, waardoor met minder Co2 gebruik de weg wordt verbreed zonder dat dit ten laste gaat van het toekomstig beheer en onderhoud.
* Landbouw passeerlocaties met geluidsdetectie dat het verkeer meet, waardoor het landbouwverkeer veiliger kan invoegen en er minder gevaarlijke inhaalmanoeuvres plaatsvinden.
* Slim asfaltmengel met lager Co2 verbruik en hogere reflectiewaarde, waardoor er minder verlichting nodig is.
* Intelligente verkeerslichten met apps die bijdrage levert aan zowel beter verkeersgedrag, fietsprioriteit en incar-communicatie en routekeuze.
* Intelligente verkeerslichten met vroegtijdige melding voor vrachtverkeer zonder gebruik van traditionele lussen in het wegdek.
* Het asfalt dat wordt aangebracht op de N737 is 100% hergebruik door toepassing van Greenfalt.

Definitieve gunning
Na het voornemen tot gunnen gaat een periode van twintig dagen in, waarin door de andere partijen in de aanbesteding bezwaar gemaakt kan worden. Deze periode loopt af op 14 januari 2019. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt het voornemen omgezet in een definitieve gunning.

Het project N737 Innovatieroute
Voor de N737 Innovatieroute is gezocht naar innovatieve oplossingen, passend bij de problemen van de N737, met potentie om ook elders toegepast te worden. Door innovaties op de provinciale weg tussen Enschede en Deurningen toe te passen, kunnen nieuwe concepten in de praktijk worden getoetst op technische en economische haalbaarheid. Daarmee stimuleert de provincie ondernemers met vernieuwende en duurzame ideeën.
Frans op den Bult is een wegrestaurant / truck stop bij het kruispunt N342 / N737. Het is een begrip in de regio. Het heeft 250 parkeerplaatsen voor vrachtauto's en is daarmee volgens mij één van de grootste in Nederland.

Verder een hoop buzzwoorden.

Ik zie op satellietbeelden dat er ook een viaduct over de spoorlijn Hengelo - Osnabrück is aangelegd. Volgens ProRail is die op 25 september 2017 geopend.
ProRail schreef:Viaduct Vliegveldstraat in gebruik!

(25 september 2017)

Na een afsluiting van 9 dagen reden vanmorgen om 06:00 de eerste auto's over het nieuwe viaduct in de Vliegveldstraat in Deurningen.

Tijdens deze negendaagse afsluiting werd de weg aangesloten op het nieuwe viaduct en voorzien van asfalt en markeringen.
Aannemer Van Spijker Infrabouw maakte bovenstaande timelapse van de werkzaamheden in deze periode.

De komende periode worden de werkzaamheden verder afgerond. In het weekend van 4/5 november zal de voormalige overweg worden verwijderd. Ook vanwege andere werkzaamheden rijden er dan geen treinen tussen Deventer en Oldenzaal.
Afbeelding

In december 2017 opende ook een rotonde met bypass bij het vliegveld.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76492
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Chris » vr 11 okt 2019, 13:09

Provincie Overijssel schreef:Vernieuwde N737 officieel weer open voor publiek

Vanaf 12 oktober is de vernieuwde N737 - ook bekend als de innovatieroute - weer open voor verkeer. In opdracht van de provincie Overijssel heeft Strukton Civiel Noord & Oost groot onderhoud uitgevoerd aan de weg en zijn er slimme en innovatieve toepassingen verwerkt in de N737. Hoewel er de komende weken nog wat afrondende werkzaamheden plaatsvinden langs de route blijft de weg volledig toegankelijk voor verkeer. Hiermee komt een einde aan een aantal maanden van verminderde bereikbaarheid. Een aantal ondernemers langs deze weg, tussen Enschede en Deurningen, viert de openstelling van de weg met een speciale openingsaanbieding.

Innovatieroute
De provincie heeft in de aanbesteding ondernemers gestimuleerd om met vernieuwende en duurzame oplossingen te komen voor de N737. De provincie heeft de vernieuwde weg de naam ‘Innovatieroute’ meegegeven. Zo bestaat het asfalt voor circa 97% uit hergebruikte materialen en is voor een deel van de wegverbreding gebruik gemaakt van cementloos beton. Dankzij geluidsdetectie ‘weet’ de weg waar verkeersdeelnemers zijn. Zo blijven bijvoorbeeld de verkeerslichten langer op groen als er verkeer aankomt. Ook is een passeerhaven voor langzaam verkeer aangelegd die bijdraagt aan een betere doorstroming. ’We zijn trots op deze nieuwe, innovatieve weg. Naast het feit dat de weg een stuk veiliger geworden is, is het ook een prachtig voorbeeld voor de rest van Nederland’, vertelt gedeputeerde Bert Boerman. Via de bestaande app ‘SMART Mobiliteit’ kunnen fietsers sneller groen licht krijgen bij de verkeerslichten. Aan de kant van Enschede staan lichtmasten die dynamisch regelbaar zijn. Middels de SMART app kan de lichtsterkte aangepast worden bij het toenaderen van een fietser. Dit deel van Enschede is een donker en bebost gebied, door het feller laten branden van de verlichting verhoogt het veiligheidsgevoel van de fietsers.
Volledig bericht: http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws ... uwde-n737/

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76492
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Chris » do 10 feb 2022, 9:57

Het vervolg....

RTV Oost: Miljoeneninvestering in 'slimste weg' van Nederland, maar niet minder ongelukken op N737

Na een grondige herinrichting die 9,5 miljoen euro kostte, staat de N737 te boek als 'de slimste weg van Nederland'. Maar het aantal ongevallen op de provinciale weg tussen Enschede en Deurningen is de afgelopen jaren nauwelijks afgenomen.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18215
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door mavas » do 10 feb 2022, 21:19

Heel Duurzaam Veilig aangelegd...
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31586
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Palance » vr 11 feb 2022, 9:29

Gewoon een domme weg dus.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76492
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Chris » vr 11 feb 2022, 15:05

RTV Oost: Derde ongeluk van het jaar op 'slimste weg' N737 bij Enschede

Bij een ongeluk op de N737 bij Enschede is vanmiddag een gewonde gevallen. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing, onduidelijk is nog hoe dat kon gebeuren.

Nu wordt natuurlijk elk incident gelinkt aan die 'slimme weg'. :p

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5542
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door nederland24 » vr 11 feb 2022, 22:21

De weg is wel slim, maar de gebruikers niet. ;)

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31586
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Palance » za 12 feb 2022, 6:31

Als de weg zo slim was had die ongevallen moeten voorkomen.

En anders degenen die menen de weg ‘slim’ te hebben gemaakt.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17415
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N737] Enschede - Deurningen

Bericht door Kaaiman » zo 13 feb 2022, 19:55

In het Twents (en vele andere Nedersaksische dialecten) betekent 'slim' niet 'pienter', maar 'erg'. Een slimme weg is dus een weg die je liefst vermijdt, tenzij je niet slim slim bent. :PP:
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon