Onderzoek naar de emotionele gevolgen van een verkeersongeval

Discussieer hier over wegontwerp, verkeersveiligheid en de bijbehorende fysieke maatregelen. Ook voor discussies over "Duurzaam Veilig".

Moderator: Moderatoren

fleurclemens
zandpaadje
Berichten: 1
Lid geworden op: di 29 sep 2020, 9:35

Onderzoek naar de emotionele gevolgen van een verkeersongeval

Bericht door fleurclemens » di 29 sep 2020, 9:51

Een verkeersongeval en de nasleep daarvan kunnen leiden tot negatieve gevoelens die niet minderen. Het meemaken van een verkeersongeval kan een enorme weerslag hebben op iemands leven. Ieder mens gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om.

Meer inzicht in de psychologische en sociale gevolgen voor mensen die een verkeersongeval hebben meegemaakt kan bijdragen aan het vormen van adviezen voor verkeersslachtoffers en hulpverleners die behulpzaam zijn bij het omgaan met een verkeersongeval en de nasleep daarvan. Met als doel om psychische klachten na een verkeersongeval te verminderen.

Wie kan deelnemen?

Dit forum is niet voornamelijk gericht op verkeersslachtoffers, maar aangezien de bezoekers over het algemeen wel vaker van het verkeer gebruikmaken zal de kans dat iemand hier een ongeluk heeft meegemaakt waarschijnlijk groter zijn dan gemiddeld. Heeft u zelf een verkeersongeval meegemaakt? En wilt u uw ervaringen delen? Vul dan de vragenlijst in voor het onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 minuten en kan via uw computer of smartphone gedaan worden. Om mee te kunnen doen aan het onderzoek dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door medewerkers van Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen en wordt gefinancierd door Fonds Slachtofferhulp. Voor vragen kunt u mailen naar Fleur Clemens via f.c.clemens@uu.nl.

Dit bericht is in overleg met het bestuur geplaatst.

Afbeelding