[N783] Oosterbeek - Wolfheze

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17313
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

[N783] Oosterbeek - Wolfheze

Bericht door boe! » wo 23 okt 2019, 22:11

Het noordelijke deel van de N783 tussen Wolfheze en Planken Wambuis gaat gereconstrueerd worden. De weg wordt gedegradeerd van GOW naar ETW, net als eerder al ten zuiden van Wolfheze is gebeurd. Het wegvak tussen N224 en Wolfheze is vanwege de werkzaamheden van 4 t/m 15 november 2019 afgesloten. Ook in Wolfheze zelf vinden er aanpassingen plaats die door de gemeente Renkum worden uitgevoerd, maar dat gebeurt niet eerder dan medio 2020. De spoorwegovergang zal uiteindelijk ook nog vervangen gaan worden door een onderdoorgang, maar daarvoor is nog geen planning bekend.

Bericht Provincie Gelderland: https://www.gelderland.nl/N783

De N783 in juni 2015:
Link

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 16203
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: N-wegen: Kleine projecten

Bericht door Kaaiman » wo 23 okt 2019, 22:14

Waarom zou je een prima ontsluitingsweg die als een gebiedsinprikker een dorp met het nationale stroomwegennet verbindt nou weer moeten afwaarderen naar ETW... :facepalm:

Het deel zuidelijk van Wolfheze is niet raar om als ETW in te richten zo zonder vrijliggende fietspaden, maar de noordelijke tak... Het is echt weer Gelderland op z'n smalst.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 68624
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N783] Oosterbeek - Wolfheze

Bericht door Chris » zo 15 aug 2021, 18:31

Provincie Gelderland schreef:Tunnel onder het spoor Wolfheze stap dichterbij

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Gelderland, gemeente Renkum en ProRail zijn het eens over hoe de tunnel onder het spoor in de Wolfhezerweg in Wolfheze (gemeente Renkum) er op hoofdlijnen uit komt te zien. Partijen werden het ook eens over de verdeling van de kosten.

Verbetering veiligheid en doorstroming
De spooronderdoorgang verbetert de veiligheid voor treinreizigers én weggebruikers. Tegelijk met de tunnel wordt er worden de perrons goed bereikbaar gemaakt voor mindervaliden. Ook het spoor wordt aangepast. Het meest noordelijke spoor en alle wissels verdwijnen. Daardoor staan de huizen in Wolfheze-Noord straks verder van het spoor af. Door het verdwijnen van de spoorwegovergang en het weghalen van wissels kunnen er in de toekomst meer en snellere nationale en internationale treinen rijden.

Overleg met inwoners
Vanaf oktober 2021 wordt samen met de inwoners van Wolfheze het conceptontwerp omgezet in een definitief ontwerp. Ook starten dan de voorbereidende werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen. Omwonenden krijgen bericht hierover.

Onderzoek naar extra tijdelijke maatregelen
Het aanleggen van de tunnel kost tijd. In 2020 zijn er al tijdelijke maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Helaas was er een verdrietig ongeluk op 23 juli waarbij een inwoner van Wolfheze overleed. Daarom gaat ProRail onderzoeken of er nog extra tijdelijke maatregelen mogelijk zijn. Dat doet ProRail in goed overleg met de gemeente en inwoners van Wolfheze, zoals de bewoners van Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden. In het najaar van 2021 komt hierover meer duidelijkheid.

Kosten
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat betaalt € 16 miljoen. Daarnaast dragen provincie Gelderland en de gemeente Renkum € 11,7 en € 3 miljoen bij aan het opheffen van de overweg.

Overwegen opheffen
ProRail werkt voortdurend aan het veiliger maken van overwegen, onder het motto: de veiligste overweg is geen overweg. ProRail werkt hierbij nauw samen met de wegbeheerders zoals provincies en gemeenten.
https://www.gelderland.nl/Nieuwsoverzic ... dichterbij