Naast eventuele grenscontroles aan de A 2, zijn er ook werkzaamheden bij Valenciennes. Die zorgen voor de nodige vertraging en duren volgens het bijbehorende informatiepaneel nog tot ver in het najaar.
Op de A 25 geldt ter hoogte van Loos een permanente snelheidsbeperking van 70 km/h. Dat is het laagst wat ik tot nog toe op een formele autosnelweg ben tegengekomen en is uiterst onplezierig. Eerst had ik het niet door, werd ineens nogal leeg op de linkerrijstrook; dus ik ben benieuwd of ik thuis een bekeuring kan verwachten.
De A 22 is een weg met een identiteitscrisis: Hier wordt de bewegwijzering al groen, maar het N nummer (N 227) komt pas later terug:
https://goo.gl/maps/y3GZ2GnMEY5QoPeD6
Pas wanneer vrachtwagens die buiten het gangbare profiel ('hors gabarit') vallen via het onderliggend wegennet worden geleid krijgt de weg ook op de bewegwijzering een N nummer. Dat geldt ook voor de N 225 (verlengde van de A 25).
Hoewel zeker op het OWN het nodige valt aan te merken op de bewegwijzering zijn het vooral de vrij complexe en tamelijk onlogische knooppunt- en afritconfiguraties die het moeilijk navigeren maken. Een bijrijder valt zeker aan te bevelen. Zeker als je rijdt in de ruime spitsuren. Kan erg druk zijn.
Verder wordt Ieper (Ypres) aangegeven en Gand (Gent). Dat laaste heb ik hier ook zonder endoniem op de bewegwijzering gezien:
https://goo.gl/maps/gPoyL29pZNwzNUBv6, ik vraag me af of daar regels voor zijn. Op de wegen zelf wordt het wel consequent doorgevoerd, dus aan het humeur van de dienstdoende ambtenaar ligt het dan niet.
Van de M-nummers ben ik toch niet zo heel erg gecharmeerd:
https://goo.gl/maps/7DAoj5NAZZXVe2f9A
Ook als je dit bord in het echt ziet, merk je gewoon dat het moeilijker van een afstandje leesbaar is. Verder begrijp ik van dat vorkbord niet waarom ze weinig relevante witten bestemmingen aangeven. Daar kun je ook bijv. Tourcoing op neerzetten.
En er was iemand op dit forum die vond dat in Franrkijk de horecaprijzen minder de pan uit rijzen dan in Vlaanderen. Voor wat betreft de Frans/Vlaamse kust kan ik dat wel beamen: Bray-Dunes kan ik als familiebestemming aanbevelen. Rustig sfeertje, geen opgefokte types en als je vroeg bent heb je goede (gratis) parkeermogelijkheden. En een kopje koffie is er voor 2 euro te krijgen. Wel weer jammer dat de serveerster weer eens oostindisch doof was: ik dacht het is hier toeristisch dus ze zal wel Engels spreken. Fout 1. Fransen spreken nóóit een buitenlandse taal tenzij ze zelf aangeven dat ze dat wel doen.
