Vrachtverkeer wijkt uit naar Bundesstrassen

Andere Duitse rijkswegen, inclusief de 'Gelbe Autobahnen'

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 9993
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Vrachtverkeer wijkt uit naar Bundesstrassen

Bericht door Alfa » ma 28 feb 2005, 21:34

Telegraaf (21-2-2005) schreef:Truckers nemen goedkopere B-routes Vrachtverkeer mijdt tolwegen Duitsland

ENSCHEDE - Steeds meer Nederlandse truckers maken gebruik van B-wegen om de Duitse tolheffing te omzeilen. Daardoor besparen ze niet alleen op tolkosten, maar ook op brandstof omdat de routes soms een stuk korter zijn. Gevolg is echter dat het op de provinciale wegen in het Nederlandse grensgebied steeds drukker wordt.

Duitsland kent sinds begin dit jaar voor de snelwegen een tolheffing voor het vrachtverkeer. Volgens cijfers van Transport en Logistiek Nederland (TLN) moet voor vrachtwagens vanaf 12 ton gemiddeld 12,4 cent per gereden kilometer worden betaald. De brancheorganisatie heeft becijferd dat de Duitse tol Nederland in totaal 125 miljoen euro per kaar kost.

In een poging deze extra kosten te omzeilen, nemen de Nederlandse truckers alternatieve routes. Zo wordt de laatste tijd weer volop gebruik gemaakt van de B213 tussen Nordhorn - net over de grens bij het Twentse Denekamp en het noorden van Duitsland.

Dit traject werd voorheen door het zware transport massaal gebruikt als Scandinaviëroute.

Duitse omwonenden van de Bundesstrassen klagen steen en been over de enorme gevaartes die nu over deze B-routes denderen. De Duitse autoriteiten zijn daarop op verschillende plekken begonnen met verkeerstellingen, waarbij het aantal passerende trucks nauwkeurig wordt geregistreerd. Ook in Nederland wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Maar niet alleen op de Duitse kleinere wegen is het druk met vrachtverkeer. Ook op de provinciale wegen in het Nederlandse grensgebied is het de laatste tijd aanmerkelijk drukker.

De Duitse overheid lijkt paal en perk te willen stellen aan de drukke toestanden op de binnenwegen. "Ze overwegen om nu ook voor de kleinere Bundesstrassen een tolheffing in te gaan voeren, die dan volgend jaar in zou moeten gaan", aldus zegsman Lammers.
Voortzetting van de draad die hier liep.


De laatste reacties waren:
IQ{} schreef:Het zou goed kunnen zijn dat het hierdoor komt dat ik tegenwoordig in de spits in een touringcar naar Eindhoven moet. Het zal voor de busmaatschappij wel goedkoper zijn om zo een bus en chauffeur te huren voor alleen in de spits, in plaats van mensen en materieel buiten de spits ongebruikt te hebben staan in de remise. Ergens wel logisch.
René schreef: Dat gebeurt al jaren. In het winterseizoen is de vraag naar stads- en streekvervoer groter dan in de zomer, als meer mensen fietsen of met vakantie zijn.
In de zomer is de vraag naar touringcars in het internationale verkeer weer groter.
Al vele, vele jaren geleden gingen streekvervoer en touringcarbedrijven met elkaar in zee om gebruik te maken van de inzet van touringcars tijdens de winter.
Dat heeft er ook in geresulteerd dat een aantal streekvervoerbedrijven touringcarbedrijven opkochten en tot hun concern gingen laten behoren. Dat maakte dat een deel van de flexibele touringcar-inzet goedkoper kon worden "ingekocht".
Willem schreef: Daarom hebben OV-bedrijven er belang bij dat het verschil tussen spits en dal zo klein mogelijk is.

Voor autosnelwegen geldt hetzelfde: het is zonde een een 5-strooks A4 door de Haarlemmermeer te hebben liggen terwijl er op veel momenten van de dag 3 stroken voldoende zijn. Dat kost meer geld aan onderhoud etc. dan strikt genomen noodzakelijk is. Daarom kan het goedkoper zijn om hier en daar files te laten staan (tenzij er natuurlijk een structureel probleem is).

Als je gaat verhuizen, let je bij het uitzoeken van de grootte van de nieuwe woonkamer ook niet alleen op de 2 verjaardagen in het jaa waarop de huiskamer bomvol zit, maar is een kleinere kamer voldoende.

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » di 05 apr 2005, 20:52

Gisteren was er op de ARD een reportage over wanhopige mensen die vlak langs Bundesstraßen wonen die vroeger een oase van rust waren en nu een nachtmerrie van lawaai zijn. Deze mensen willen dolgraag verhuizen, maar raken hun huis aan de straatstenen niet kwijt. (Genoemd werden o.a. de B170 bij Dresden en de B11 in Bayern.)

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74194
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » di 05 apr 2005, 21:06

De B170 lijkt me niet relevant, aangezien dit de grote weg van Oost-Duitsland naar Praag is. De B11 is hetzelfde verhaal. Van Deggendorf richting Plzen, en niet parralel lopend aan een A-weg. Ik zou juist denken dat die wegen die min of meer parralel lopen aan een Autobahn meer vrachtverkeer zouden krijgen....

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » di 05 apr 2005, 21:15

Nu ik er naar kijk heb je gelijk. Toch gaven de bewoners langs deze wegen aan dat het na de invoering van de LKW-Maut zo erg was geworden.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10884
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Bericht door Willem » wo 04 mei 2005, 9:45

Pas stond in de krant dat vrachtwagens soms ook de A1-A30 afsnijden en dan via Overdinkel en Gronau naar de BAB31 rijden, dwars door wat plaatsen heen.

?, je kunt net zo snel en tolvrij de A35 uitrijden en dan overgaan op de B54.