Nieuwe toeristische borden voor beide Limburgen

Discussies over de bewegwijzering. Voor zowel het hoofdwegennet als het onderliggend wegennet. Over systeem, wegnummering, redesign, fouten, ANWB, Tebodin, etc.

Moderator: Moderatoren

Dino
polderweggetje
Berichten: 40
Lid geworden op: vr 10 feb 2006, 12:49
Locatie: Bilzen

Nieuwe toeristische borden voor beide Limburgen

Bericht door Dino » di 25 apr 2006, 22:14

Ter info, vandaag gezien op blikopnieuws.nl:

Belgisch- en Nederlands Limburg heten u welkom

Maastricht - De provincies Belgisch- en Nederlands Limburg plaatsen hetzelfde welkomstbord bij de belangrijke invalswegen langs hun provinciegrenzen. De gezamenlijke slogan op de borden luidt: 'De Limburgers heten u welkom'. In België wordt de rode leeuw als wapen gevoerd, in Nederland wordt de Limburgse vlag gebruikt. Dit meldt de provincie Limburg.

De huidige welkomstborden 'Welkom in Limburg' zijn aan vervanging toe. Een belangrijk deel van de huidige borden zijn in Nederland al wegens hun slechte staat van onderhoud verwijderd.

Het afgelopen jaar is er tussen beide provincies overleg gevoerd om te komen tot een gezamenlijke aanpak. Met het nieuwe welkomsbord wil men de verbondenheid tussen beide provincies tot uiting te laten komen.

Het is de bedoeling dat de huidige borden langs belangrijke invalswegen nog voor de zomervakantie worden vervangen. Daarnaast zal het aantal borden in Nederlands Limburg worden uitgebreid. Het gaat in totaal om 45 borden. Er worden 27 borden vervangen en 18 op nieuwe locaties geplaatst.
Vooralsnog gaat het in Belgisch Limburg om de plaatsing van zes borden.

Afbeelding