[R023] De ring van Leuven

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

[R023] De ring van Leuven

Bericht door vynkce » di 27 jun 2006, 17:35

"We willen Leuvense ring ondertunnelen"
ma 26/06/06 - In Leuven wil het kartel CD&V/N-VA de Tiense-, de Naamse- en de Parkpoort op de Leuvense ring ondertunnelen. Dat hebben de partijen gezegd bij het bekendmaken van de verkiezingslijst van het kartel.
Volgens het kartel CD&V/N-VA zorgt het drukke verkeer op de kruispunten met de Naamse-, de Park- en de Tiensepoort voor heel wat overlast. De stad Leuven en het Vlaams gewest, dat beheerder is van de ring, moeten daarom gaan samen zitten om daaraan wat te doen, zegt Eerste schepen Carl Devlies (CD&V).
Het kartel wil ook de dure woningprijzen en de stadsvlucht tegengaan door 500 nieuwe huizen bij te bouwen.
Lijnbussen moeten op aardgas rijden en hun snelheid in de binnenstad moet beperkt worden tot 30 kilometer per uur.

Het kartel CD&V/N-VA heeft de ambitie de grootste Leuvense fractie te worden. Carl Devlies, die de lijst trekt, claimt het burgemeesterschap.
Schepen van Ruimtelijke Ordening en Jeugd Karin Brouwers staat tweede op de lijst. De SP.A heeft nu vijftien zetels, CD&V elf.
http://www.vrtnieuws.net

Mikhail
expressweg
Berichten: 3242
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Bericht door Mikhail » di 27 jun 2006, 17:38

De lijnbussen trager laten rijden dat het gewone verkeer? Goed bezig, het OV moet juist sneller doorlopen...
****

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36630
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » di 27 jun 2006, 21:02

Ik vind het best een realistisch programma. Op de tunnelroute zou overigens 70 een betere Vmax kunnen zijn, dat zou het samen met de 30 in de binnenstad helemaal onaantrekkelijk maken om nog dwars door de stad te crossen.

praatpaal
autoweg
Berichten: 1298
Lid geworden op: wo 11 mei 2005, 18:10
Locatie: Rotterdam

Bericht door praatpaal » vr 30 jun 2006, 20:53

WTF. Wordt het een lange ondergrondse ring!? Ambitieus; zoiets kennen ze alleen in Madrid geloof ik.
wie op de wegenwacht, wacht het langst

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » za 01 jul 2006, 1:56

Nu ook niet overdrijven, men wil bepaalde drukke en gevaarlijke kruispunten gaan ondertunnelen, niet de ganse ring.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R023] Ondertunneling Leuvense ring

Bericht door vynkce » za 26 feb 2011, 10:38

Het Nieuwsblad 26-02-2011 schreef:Viaduct Kapucijnenvoer moet weg wegens sleet
RING KRIJGT WELLICHT TWEEDE TUNNEL TEGEN 2013

LEUVEN - Het viaduct dat de Leuvense vesten over de Kapucijnenpoort voert, is dringend aan vernieuwing toe. Met de plannen die nu op tafel liggen verdwijnt het viaduct helemaal en komt er een tunnel in de plaats.
Het viaduct van de Kapucijnenpoort stond al langer op de politieke agenda. 'Het viaduct is ter sprake gekomen omdat we van het Vlaams gewest het sein kregen dat het zijn beste tijd gehad had. Er moest een alternatief komen', zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A).
'Twee jaar geleden werd er een uitgebreid onderzoek gedaan naar dat viaduct', legt Anton De Coster van het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) uit. 'Daaruit bleek dat het tegen 2013 moest vervangen worden. Dat jaar voorzien we dan een tijdelijke oplossing. Hoe die er precies uitziet, is nog niet duidelijk. Pas daarna komt er een definitieve inrichting.'
De definitieve plannen zijn nog niet concreet, maar er ligt al wel een voorontwerp op tafel. Een tunnel die met de ring mee gaat, zoals aan het station, bleek volgens het AWV het beste voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid. 'Dat het viaduct verdwijnt is een goede zaak. Wie nu van de autoweg komt, botst er meteen op. Niet het mooiste beeld om Leuven binnen te komen. We willen er een aantrekkelijker kruispunt creëren. Het verkeer van de autoweg of vanuit de stad, komt dan, boven op de tunnel, op een eenvoudig T-kruispunt', zegt Robbeets.

Bovengronds parkeren
De vervanging van het viaduct door een tunnel brengt ook wat extra plaats met zich mee. 'Het zou de ideale ruimte zijn om een parking onder te brengen, waar mensen kunnen overstappen op een bus. De Lijn is dan ook vragende partij om er een grote halteplaats neer te poten', stelt Robbeets. Eerder werd ook geopperd dat daar een nieuw concertgebouw kon komen, maar die plannen blijken niet meer aan de orde.
Het Gewest werkt al sinds 2002 aan een hertekening van de Leuvense vesten. 'Er zijn heel wat kruispunten die heringericht zullen worden. Maar het enige in voorontwerp is dat aan de Kapucijnenpoort. Dat krijgt prioriteit want het viaduct is versleten', stelt Anton De Coster. 'De plannen werden al voorgesteld aan de stad Leuven en moeten nog voor de provinciale auditcommissie komen. Het is een belangrijke weg, dus we willen niet over een nacht ijs gaan.'
Het viaduct mag dan wel versleten zijn, instorten doet het nog niet. 'Er is absoluut geen enkel gevaar voor de veiligheid. Nog tot 2013 kan het mee', zegt De Coster.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: [R023] Ondertunneling Leuvense ring

Bericht door Wimpie24 » za 26 feb 2011, 15:45

Spijtig dat het weg gaat want het is best een knap viaduct. Ook een mooi stedelijk zicht voor wie van de expressweg de stad binnenrijdt. Een tunnel is duurder in aanbouw en heeft meer realisatietijd nodig dan viaduct. Ik zou daarom liever een nieuwe (bredere) brug in die plaats zien komen. Dat de huidige brug versleten zou zijn is onzin, enkel het wegdek is aan vernieuwing toe.

Het gaat dus om dit viaduct
http://maps.google.be/maps?hl=nl&q=leuv ... 6&t=k&z=18
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

Cartman
dorpsstraat
Berichten: 187
Lid geworden op: di 02 feb 2010, 7:39

Re: [R023] Ondertunneling Leuvense ring

Bericht door Cartman » di 01 mar 2011, 20:43

Ik woon vlakbij het viaduct in kwestie, ons huis staat zelf mee op de link van google maps. Dagelijks rijd ik er onder door en het verwondert me niet dat het tijd is voor de sloop. Het staat niet echt op instorten, maar tien jaar zal het niet meer meegaan vrees ik.

Esthetisch is het niet het mooiste plaatje van Leuven. Je rijdt er recht tegenop als je van de E40 komt en het veroorzaakt nogal wat lawaai in de omgeving. Een tunnel zoals aan het station lijkt me ideaal, ook qua doorstroming. De bovengrondse plannen (parking, cultuurcentrum,...) moeten misschien gezien worden in het licht van de heraanleg van de Capucijnenvoer (de weg stadsinwaarts) en het terug openleggen van de Voer (de zijrivier van de Dijle die daar stroomt). Een parking is geen slecht idee, de Bodartparking langs de brug zit qua capaciteit nogal krap. Zelf een woonproject kan nog een plaatsje vinden op die plaats.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: [R023] Ondertunneling Leuvense ring

Bericht door Wimpie24 » di 01 mar 2011, 22:55

Het wegdek van de brug bestaat uit muzikaal asfalt. Ik neem aan dat je je wellicht kan voorstellen wat ik bedoel :p
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R023] Ondertunneling Leuvense ring

Bericht door vynkce » wo 24 okt 2012, 12:49

Het Nieuwsblad 24-10-2012 schreef:Versleten viaduct nog niet afgebroken

LEUVEN - Het zal nog zeker tot 2014 duren vooraleer het kruispunt aan de Leuvense Bodartsite zal worden aangepakt en het viaduct daar verdwijnt.
Het Leuvense stadsbestuur en het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) hebben grootse plannen met het kruispunt aan de Kapucijnenvoer. Het oude viaduct moet in de toekomst plaats maken voor een groot kruispunt.
Geen dag te vroeg, lijkt het. Enkele jaren geleden werd nog gecommuniceerd dat het viaduct, na een uitgebreid onderzoek, tegen 2013 moest worden vervangen.
Komt de heraanleg dan niet te laat? Met de huidige timing ziet het er niet naar uit dat de werken voor 2014 zullen starten. Het stadsbestuur kreeg vorige week nog een subsidie om nieuwe mogelijkheden van de site te laten onderzoeken. Die studie start wellicht pas begin volgend jaar. Bovendien moet eerst het kruispunt aan de Celestijnenlaan worden aangepakt vooraleer de werken aan de Kapucijnenvoer kunnen starten.
Een tussenoplossing, waarbij het viaduct al wordt afgebroken maar het kruispunt nog niet definitief wordt heraangelegd, is niet aan de orde. ‘Een noodoplossing willen we te allen tijde vermijden’, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A). ‘Dat hebben we altijd duidelijk gemaakt aan het AWV. Als het viaduct verdwijnt, moet er meteen een definitief kruispunt komen.’
Nu blijkt de houdbaarheidsdatum van het oude viaduct plots toch later te liggen. ‘Toen ik daar enkele jaren geleden over berichtte, gingen we ervan uit dat we tegen 2013 wel een definitieve timing over de aanbesteding zouden hebben’, stelt Anton De Coster van het AWV. ‘Maar timinig is er nog niet. We hebben al een verkeerstechnische studie laten uitvoeren, nu begint het stadsbestuur aan een ruimtelijke studie. Pas daarna zetten we de volgende stap en gaan we de weg concreet uittekenen.’
Dat wil niet zeggen dat we een weesgegroetje moeten bidden vooraleer we de brug oprijden. ‘Door een probleem van waterinsijpeling zijn de rijweg en het beton van het viaduct inderdaad versleten’, zo geeft De Coster toe. ‘De brug is aan onderhoud toe maar er is zeker geen veiligheidsprobleem. We voeren regelmatig controles uit en die zijn nog altijd positief’, klinkt het.
Ook de schepen vreest niet voor de stevigheid van het gevaarte. ‘De brug zal geen tien jaar meer meegaan maar toch nog een tijdje.’

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » do 25 okt 2012, 12:26

Men is momenteel bezig met het uitvoeren van werken op de rechterbrughelft van dat andere bekende Leuvensviaduct aan de AB Inbev, rijdende naar Leuven. Het verkeer moet over 2 keer 1 rijstrook op de andere helft.
Is het dan de bedoeling dat men nog 5 jaar elke dag in lange files gaan staan vanwege verhalving van de capacitieit?

Tommy
autoweg
Berichten: 1951
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Tommy » di 21 mei 2013, 10:05

Deel van Leuvense ring gaat maandenlang dicht

Inne Verhoogen Vanaf vandaag gaat de ring rond Leuven gedeeltelijk dicht voor werkzaamheden. Het gaat om de Lüdenscheidsingel, het stuk tussen de Mechelse Poort en het Joanna-Maria-Artoisplein. De weg zal zeker tot het einde van het jaar gesloten blijven.

Het viaduct van de Lüdenscheidsingel in Leuven krijgt de komende maanden een nieuw brugdek en meteen ook nieuwe vangrails. Daardoor zal er op dat deel van de ring zo'n acht maanden lang in beide richtingen geen verkeer mogelijk zijn.

"We raden iedereen die niet echt in Leuven moet zijn aan om de snelwegen te gebruiken", zegt Kenneth Vanhoenacker van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Wie wel met de auto naar Leuven wil, zal even moeten nadenken hoe hij op zijn bestemming geraakt. "Hen raden we aan om de andere kant van de ring van Leuven te gebruiken", zegt Vanhoenacker.

Tijdens de werken aan de Lüdenscheidsingel zal het AWV nog andere werkzaamheden uitvoeren in het Leuvense. Zo wordt eind mei onder meer gestart met de aanleg van een spitsstrook op de E40 tussen Sterrebeek en Heverlee. Tegelijk wordt ook de onderkant van de brug van de E314 over de Brusselsesteenweg aangepakt.
Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/r ... euven_ring
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 22 mei 2013, 14:00

Binnenkort te verwachten (ik woon er toch het dichtste bij) foto's van het volledig afgesloten stuk van de ring. Dit stuk weg is erg heuvelachtig maar volledig gebouwd naar autosnelwegprofiel met twee maal twee rijstroken, op- en afritten, viaducten, snelwegverlichting, pechstroken,... Ik ben superbenieuwd hoe het er gaat uitzien als de verwachte sluiting tot minstens volgend voorjaar gaat aanhouden :D

Voor alle duidelijkheid, het betreft het stuk tussen de Mechelsesteenweg en het Artoisplein, vroeger gekend als de "Lüdenscheidsingel".

http://maps.google.com/maps?q=leuven&hl ... .73,,1,3.8

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door sirdanilot » wo 22 mei 2013, 14:03

Wimpie25 schreef:Binnenkort te verwachten (ik woon er toch het dichtste bij) foto's van het volledig afgesloten stuk van de ring. Dit stuk weg is erg heuvelachtig maar volledig gebouwd naar autosnelwegprofiel met twee maal twee rijstroken, op- en afritten, viaducten, snelwegverlichting, pechstroken,...
... en fietsstroken. :rofl2:

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 22 mei 2013, 14:04

^^
Correctie, fietspaden. Fietssuggestiestroken worden met een andere markering aangeduid. Maar wat de deze betreft, die worden niet gebruikt, dat gedeelte van de ring is veel te heuvelachtig en er zijn daar tientallen betere manieren voor fietsers om te geraken waar ze moeten zijn die wel gebruikt worden. Ik ken niemand die veel zin heeft om dat eindeloos stuk vals plat op te rijden dat het "Lüdenscheinsingelviaduct" heet.

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door sirdanilot » wo 22 mei 2013, 14:08

^ Naar beneden toe lijkt me wel leuk, dan kun je misschien net zo hard als het verkeer :mrgreen:

Ik zei trouwens fietsstroken, niet fietssuggestiestroken. In NL zouden dit in ieder geval fietsstroken zijn; een fietspad ligt los van de rijbaan en wordt aangeduid met een blauw bord met een fiets erop ;) Dit kan in België echter anders zijn. Net zoals dat het in NL niet gebruikelijk is om een fietsstrook/pad langs een autosnelweg te hebben zonder barrier ertussen...

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 22 mei 2013, 14:16

^^
Klopt, de beelden op Google Streetview zijn al sterk verouderd. Het is vandaag 1 van de meest indrukwekkende inritten in een Vlaamse stad net vanwege die lange bergaf. Het loont de moeite om daar in de remmen te gaan :D

Hier een foto

http://www.panoramio.com/photos/original/61005333.jpg

Het zicht naast het viaduct zag er vroeger zo uit, ondertussen is de situatie helemaal anders

http://static.panoramio.com/photos/1920 ... 039031.jpg

1997

http://www.panoramio.com/photos/original/56432673.jpg

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10246
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Alfa » wo 22 mei 2013, 18:48

Wimpie25 schreef:^^
Correctie, fietspaden. Fietssuggestiestroken worden met een andere markering aangeduid. Maar wat de deze betreft, die worden niet gebruikt, dat gedeelte van de ring is veel te heuvelachtig en er zijn daar tientallen betere manieren voor fietsers om te geraken waar ze moeten zijn die wel gebruikt worden. Ik ken niemand die veel zin heeft om dat eindeloos stuk vals plat op te rijden dat het "Lüdenscheinsingelviaduct" heet.
Dan zou men die fietsstippellijntjes beter verwijderen.

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » do 23 mei 2013, 18:40

^^
Dat zal ook gebeuren, als het project af is zal er door die laatste hond en paardenkop niet meer gefietst kunnen worden op het ongelijkvloers stuk van de R23 ;)

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » di 28 mei 2013, 19:08

Afbeelding

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 08 okt 2014, 15:26

Het vernieuwde gedeelte van de R23 (Inclusief het gedeelte Lüdenscheidsingelviaduct) staat nu ook op streetview met beelden van juni, juli en augustus dit jaar!

https://www.google.be/maps/@50.8895434, ... !5s2014-06

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Lambo19 » wo 08 okt 2014, 15:34

Leuk om te horen :top:
Street view is sinds een aantal maanden al hun beelden aan het vernieuwen.
Zo is er op de nieuwe beelden ook te zien dat het nieuwe op- en afrittencomplex aan de Chartreuseweg in gebruik is.

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 08 okt 2014, 15:35

^^
De chartreuseweg, waar? Ik ken niet alle straten of wegenwerken in Vlaanderen bij hun straatnaam.

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8693
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door captain007 » wo 08 okt 2014, 15:46

^^ Chartreuseweg is een nieuwe aansluiting in de N31 bij Brugge, maar dat is hier offtopic.

Gebruikersavatar
Lambo19
autoweg
Berichten: 2039
Lid geworden op: za 27 sep 2014, 21:38
Locatie: Tremelo

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Lambo19 » wo 08 okt 2014, 15:55

^^
Ik gaf het maar even mee ter info. ;)

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » wo 08 okt 2014, 19:01

Ook te zien op de nieuwe beelden; Het nieuwe aansluitcomplex op de R23 van Campus Gasthuisberg (werken die een jaar geduurd hebben) en de vernieuwing van de Kapucijnenvoer waar de Voer opnieuw opengelegd wordt, er een voetgangersgedeelte wordt aangelegd als park met bruggetjes en verschillende niveau's en de vernieuwde aansluiting met de R23. Er zijn plannen om het R23 viaduct al daar af te breken omdat het aan het einde van haar levensduur is gekomen.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10289
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door vynkce » ma 17 jan 2022, 11:05

Naar aanleiding van de plannen in Mechelen werd ook aan Leuven de vraag voorgelegd of daar enkelrichting op de ring wordt overwogen. Dit lijkt niet het plan, maar een versmalling overwegen ze wel...

Meer info: https://www.hln.be/leuven/in-de-toekoms ... ~a6e41227/

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Ds79m » ma 17 jan 2022, 11:17

^^ Dat stukje van de ring is ook wel erg uit de tijd in de huidige vorm. Het zou het beste zijn als de weg daar onder de grond ging, want drie meter schaamgroen voor de deur door de weg te versmallen daar help je de omwonenden ook niet mee.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6785
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Wimpie25 » ma 17 jan 2022, 11:23

Om daar ondergronds te gaan speelt het reliëf wel in het voordeel. De Tervuursevest is een relatief forse helling met de top in het midden van het segment. Qua kwaliteit voor de omwonende verbaas ik me er nog elke keer om dat die weg nog altijd uit betonplaten bestaat. Qua ringwegen in stedelijk gebied kom je dat bijna niet meer tegen.

Tommy
autoweg
Berichten: 1951
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

Re: [R023] De ring van Leuven

Bericht door Tommy » di 18 jan 2022, 9:14

^^
Gisteren, op de lokale radio (Radio 2 Vl Br) hebben ze microfoon gestoken onder enkele buurtbewoners. Duidelijk verdeelde meningen:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/16 ... inder-kan/
Ik woon er zelf niet, maar persoonlijk vind ik rijdende voertuigen minder storend (qua lawaai) dan aanschuivende voertuigen.
Naïef om blijvend te denken dat versmallingen verkeer doet verminderen...
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be