Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exa

Over de relatie tussen verkeer en milieu

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15197
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Nieuw geluidsscherm absorbeert uitlaatgassen

Bericht door Via » di 30 mei 2006, 10:57

@Home Nieuws schreef:Nieuw geluidsscherm absorbeert uitlaatgassen
30 mei 2006, 10:07 (plaats uw reactie)

DEVENTER (ANP) - Een geluidsscherm dat niet alleen geluid maar ook schadelijke uitlaatgassen absorbeert. Ingenieursbureau Tauw uit Deventer denkt het ei van Columbus te hebben gevonden. Het bureau is nu op zoek naar een wegbeheerder, zoals Rijkswaterstaat, die bereid is het plan een kans te geven.

Dit jaar nog moet er ergens in Nederland een proefopstelling komen, zo bevestigde Tauw-ingenieur Henk Schepers dinsdag een bericht in De Telegraaf. Dat er gesprekken en een proefopstelling gaan komen, is voor het ingenieursbureau overduidelijk. ,,Rijkswaterstaat en ook andere bedrijven zijn altijd geïnteresseerd in innovatieve ideeën, die bovendien ook nog eens milieuvriendelijk zijn'', aldus de Tauw-ingenieur.

Het ingenieursbedrijf heeft twee jaar lang in het laboratorium testen gedaan met een reststof uit de industrie die het vermogen heeft stikstofdioxide aan zich te binden. Door een chemische reactie breekt de stikstofdioxide af in nitrieten en nitraten. De reststof filtert ook gedeeltelijk fijnstof (roetdeeltjes), een ander schadelijk uitstootproduct, uit de lucht.

Industriereststof

Tauw wil de samenstelling van de industriereststof nog even geheim houden. Het gaat in ieder geval om een goedkoop product, wat nog een voordeel is, aldus Schepers. De reststof wordt verwerkt in de kooiconstructie van een geluidsscherm.

De nitrieten en nitraten moeten wel regelmatig van de schermen afgespoeld worden, zodat de reststof zijn werk kan blijven doen. Een regenbui is meer dan voldoende, legde Schepers dinsdag uit. De stoffen komen via een afwateringssysteem netjes in de riolering en verdwijnen dus niet in de grond.
Het ei van Columbus? :D

IQ[]
expressweg
Berichten: 4328
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:35
Locatie: Maaseik (België)

Bericht door IQ[] » di 30 mei 2006, 13:55

Artikel schreef:De nitrieten en nitraten moeten wel regelmatig van de schermen afgespoeld worden, zodat de reststof zijn werk kan blijven doen. Een regenbui is meer dan voldoende, legde Schepers dinsdag uit. De stoffen komen via een afwateringssysteem netjes in de riolering en verdwijnen dus niet in de grond.
Moet je wel daar afvoeren aan gaan leggen, wat dus iets meer kosten gaat veroorzaken. Maar misschien compenseert dat nog met de kosten van het materiaal.
ViaHaaren schreef:Het ei van Columbus?
Nee, scheikunde :P
Laatst gewijzigd door IQ[] op di 30 mei 2006, 20:41, 1 keer totaal gewijzigd.

ACT-F
verkeersader
Berichten: 736
Lid geworden op: za 04 jun 2005, 20:43
Locatie: Goor

Bericht door ACT-F » di 30 mei 2006, 19:40

IQ[] schreef:
Artikel schreef:De nitrieten en nitraten moeten wel regelmatig van de schermen afgespoeld worden, zodat de reststof zijn werk kan blijven doen. Een regenbui is meer dan voldoende, legde Schepers dinsdag uit. De stoffen komen via een afwateringssysteem netjes in de riolering en verdwijnen dus niet in de grond.
Moet je wel daar afvoeren aan gaan leggen, wat dus iets meer kosten gaat veroorzaken. Maar misschien compenseert dat nog met de kosten van het materiaal.
Och, het is voeding voor planten ;)
Meer bitumen!

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exa

Bericht door zody » ma 23 okt 2006, 1:03

Troeuw schreef:Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exact bekend
door Ruud van Haastrecht

De Rijnmond is een van de gebieden in Nederland waar de Europese normen voor fijnstof en stikstofdioxide worden overschreden. Via ’snuffelpalen’ bewaakt de Milieudienst Rijnmond de luchtkwaliteit van dag tot dag.

Aan de buitenkant is niets bijzonders te zien. Een uit de kluiten gewassen witte, kunststof bouwkeet lijkt tijdelijk neergezet op een parkeerplaats achter een Schiedamse galerijflat. Het enige dat afwijkt, is het fors aantal schoorstenen op het dak. Als Johan Voerman de deur opent, klinkt een oorverdovend gezoem. Het geluid komt uit allerlei kastjes en apparaten die verbonden zijn met de schoorsteenpijpen. Bij elk kastje houdt de milieuhygiënist halt en somt op wat die meet: fijnstof, koolwaterstof, ozon, stikstofdioxide, zwaveldioxide en zwarte rook. Ieder uur sturen de apparaten hun meetresultaten door naar de centrale computer bij de Milieudienst Rijnmond (DCMR), waar de gegevens worden geanalyseerd. Maar waarom staat de ’snuffelpaal’ op zo’n achterafplek en niet in de uitlaatgassen langs de ringweg of tussen de rokende schoorstenen in de haven? „Je moet niet alle snuffelpalen op de hotspots hebben staan”, antwoordt Voerman. „Je moet ook de stedelijke achtergrond meten zodat je weet wat voor lucht de Schiedammer nou inademt.”

Op elf plekken meet de Milieudienst Rijnmond sinds 30 jaar de luchtkwaliteit: langs de snelweg, in de haven en in een paar steden in het Rijnmondgebied. Met wat berekeningen erbij krijgt de Milieudienst zo een ’behoorlijk representatief beeld’ van hoe vies de lucht is, zegt Voerman. In de gang van het DCMR-gebouw in Schiedam hangen grafieken die het verloop weergeven van verschillende vervuilende stoffen de afgelopen jaren. De meeste, zoals zwaveldioxide en lood, zijn enorm afgenomen, maar fijnstof en stikstofdioxide blijven hardnekkig op hetzelfde te hoge niveau. Belangrijkste oorzaak: het wegverkeer. De motoren worden wel schoner, maar het autoverkeer groeit. De uitstoot van de chemische industrie speelt nauwelijks een rol. Die blaast het via lange pijpen hoog in de lucht vanwaar het wegwaait naar de buurlanden. Omgekeerd heeft de Rijnmond last van de uitstoot uit het Ruhrgebied, Antwerpen en Londen dat hier neerslaat, goed voor een vijfde van de stikstofdioxide. „Die deken die boven Europa hangt, is echt een kwestie van nationale en internationale aanpak”, zegt Voerman. „Dat is een kwestie van bronbeleid; voorkomen dat deze stoffen uit schoorstenen komen.”

Rijnmond dreigt niet de strengere maxima voor stikstofdioxide en fijnstof te halen die de Europese Commissie in 2010 wil invoeren. De Rijnmondgemeenten treffen daarom extra maatregelen om het autoverkeer te verminderen. Maar zelfs dan zal op sommige plekken in Rotterdam de luchtvervuiling te groot zijn, voorspelt Voerman. De gemeente studeert nu op het onderkappen van bepaalde smerige straten zoals de Maasboulevard. Nadeel is dat de luchtvervuiling zich dan ophoopt bij de in- en uitgang. Dat probleem doet zich nu al voor bij de Botlektunnel in het havengebied. Maar de techniek staat niet stil, zegt Voerman. „Er wordt al nagedacht over een afzuiginstallatie met een lange schoorsteen erop.”
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Bericht door Palance » ma 23 okt 2006, 6:47

Bij de ingang van de Botlektunnel woont niemand... :roll:
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10218
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » ma 23 okt 2006, 9:16

De gassen van de A15 kunnen Hoogvliet niet snel binnendringen, omdat de A15 daar verdiept ligt + een dijk aan de kant van Hoogvliet + hoge bomen en sommige punten een klein bos.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36620
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond

Bericht door Rene » ma 23 okt 2006, 14:13

Trouw schreef:Belangrijkste oorzaak: het wegverkeer.
Lekker tendentieus weer. Net alsof de gewone auto weer de hoofdveroorzaker is. :roll:

In de Rijnmond is een belangrijk deel van de uitstoot het gevolg van de scheepvaart. Zowel de zeescheepvaart als de binnenvaart doen een behoorlijke duit in het zakje. Binnen het wegverkeer is in het Rijnmondgebied het vrachtverkeer de belangrijkste contributant.

Drie keer raden op welke groep de maatregelen zich straks weer zullen richten ?! :idea:

Frank_NL
stadsweg
Berichten: 468
Lid geworden op: vr 11 mar 2005, 13:47
Locatie: Maastricht

Re: Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond

Bericht door Frank_NL » ma 23 okt 2006, 19:05

René schreef:Lekker tendentieus weer.
Idem. Ik kom daar niet, maar ik weet wel wie de grote boosdoener is als ik in spitsuren over de Kennedybrug in Maastricht fiets en last krijg van mijn luchtwegen.

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » di 24 okt 2006, 10:18

NRC schreef:EU scherpt milieu-eisen verder aan
Door onze correspondent
Brussel, 23 okt. De doorgang van grote Nederlandse bouwprojecten loopt opnieuw gevaar nu de Europese Unie heeft ingestemd met strengere milieu-eisen. Tijdens een vergadering van de Europese milieuministers in Luxemburg stond Nederland vanmorgen nagenoeg alleen in het verzet tegen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Europese Unie om de criteria voor luchtvervuiling verder terug te dringen.

Nederland wil meer tijd krijgen om de aangescherpte normen in te kunnen voeren. De rest van Europa, met uitzondering van Polen, voelt hier niets voor. Eerdere Europese wetgeving leidde er al toe dat de Raad van State bepaalde bouwprojecten in Nederland stopzette. Het zijn vooral de eisen die aan de uitstoot van fijnstof worden gesteld, die Nederland parten spelen. In dichtbevolkte delen van het land, zoals de Randstad en de regio Arnhem-Nijmegen, worden concentraties gemeten die hoger zijn dan toegestaan.

Tijdens de vergadering van de milieuministers benadrukte de Nederlandse staatssecretaris Van Geel de haalbaarheid van de voorstellen. „Daarom is voor bepaalde regio’s uitstel geboden”, zei hij. Het zit hem vooral dwars dat Europa wel scherpere milieueisen stelt, maar niet de instrumenten levert om de vervuiling tegen te gaan. Zo had Nederland al in 2007 roetfilters voor auto’s verplicht willen stellen. Maar dit werd door de Europese Unie verboden. De regels dienen volgens Brussel eind 2008 in alle landen tegelijk in te gaan. Van Geel heeft nu zijn hoop gevestigd op het Europees Parlement. De Europese volksvertegenwoordigers moeten zich nog uitspreken over het nu bereikte akkoord. Het Europees Parlement wil ruimere overgangsmaatregelen. Daar staat tegenover dat op de langere termijn het Europees Parlement nog strengere normen wil. Op zijn beurt voelt Europees Commissaris Dimas (milieu) daar niets voor. Door meer tijd te geven om de maatregelen in te voeren worden de mensen die het meeste last hebben van luchtvervuiling de dupe, aldus de Griek.

Als Nederland niet tijdig voldoet aan de eisen, kan het daartoe gedwongen worden door het Europees Hof van Justitie. Als het aan de Europese commissie ligt, worden de nieuwe eisen in 2010 van kracht.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36620
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » di 24 okt 2006, 11:04

Wanneer gaat men nu eindelijk eens de koppeling met bouwbesluiten, tracébesluiten en wat dan ook loslaten ? :roll:

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » di 24 okt 2006, 11:11

Als ik bijvoorbeeld met mijn diesel een bijdrage wil leveren tot reductie van fijnstof middels het rijden op PPO (gekocht bij de supermarkt), dan word ik zwaar beboet. Dit vind ik dan weer hypocriet, liever laat men ons op z.g. biodiesel rijden (maar een paar % PPO toegevoegd) voor praktisch dezelfde prijs als gewone diesel. Trouwens Nederland loopt ver achter met de officiele levering van biodiesel. Laat ze daar maar eens haast mee maken en dan vooral die prijzen laten zakken, want PPO staat niet onder druk van de OPEC en is vrij goedkoop.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36620
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exa

Bericht door Rene » ma 27 aug 2007, 10:08

Weekblad Schuttevaer (25-8-2007) schreef:Minder zwavel in brandstof zeeschip

DEN HAAG Zeeschepen op de Noordzee moeten sinds 11 augustus op zwavelarme brandstof varen. Tot nu toe mocht in de brandstof maximaal 4,5 procent zwavel zitten, nu is dat nog anderhalf procent.
Volgens de Inspectie Verkeer en Waterstaat levert de maatregel forse milieuwinst op. Op dit moment is het gemiddelde zwavelpercentage in scheepsbrandstoffen 2,7 procent. Dat wordt nu maximaal anderhalf procent en dat betekent een milieuwinst van ruim veertig procent minder zwaveloxiden. Bovendien daalt de uitstoot van fijnstof door de zeevaart mei ruim tien procent. Dit blijkt uit TNO onderzoek in opdracht van Verkeei en Waterstaat. De maatregel vloeit voort uit een EU-besluit van 2005. Ook Noorwegen, dat geen lid is van de EU, doet mee. De inspecties in de lidstaten controleren op gebruik van de juiste brandstof.
Goede zaak, deze ene maatregel is effectiever voor het milieu dan dat je op het hele snelwegennet 80 km/h als maximumsnelheid in zou voeren...

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exa

Bericht door Palance » ma 27 aug 2007, 10:10

Zeker terecht. Je moet eens hier in de buurt langsrijden om te zien hoeveel rommel die schepen de lucht in blazen.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18159
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Luchtkwaliteit / De ingeademde viezigheid is in Rijnmond exa

Bericht door mavas » ma 27 aug 2007, 19:57

René schreef:Goede zaak, deze ene maatregel is effectiever voor het milieu dan dat je op het hele snelwegennet 80 km/h als maximumsnelheid in zou voeren...
Inderdaad, ik wou net zeggen. Tijd voor meer maatregelen in de scheepvaart, en wel snel! :)
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10217
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Bericht door Peter » di 28 aug 2007, 13:38

Ik denk dat dit bericht maar half waar is. Het gaat om dieselregels die op verkooppunten voor de binnenvaart al geldt volgens mij. Voor de zeevaart zal het waarschijnlijk niet te verbieden zijn om in bijv. Noord-Afrika of Rusland te bunkeren. Dus maar een deel van de ingeslagen diesel en gerelateerde dampen zal "schoon" zijn.

Goede filters zouden waarschijnlijk meer uithalen. Maar dat is kennelijk nog niet te verplichten, waarschijnlijk omdat handelsverdragen in de weg staan (aan EU-schepen of schepen die EU havens aan doen; daarbuiten heeft de EU niets te zeggen)
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...