NASA World Wind

Forum voor liefhebbers van kaartmateriaal

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10109
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

NASA World Wind

Bericht door Mark » do 15 feb 2007, 21:03

Hoewel je er niet haarscherpe beelden mee krijgt van NL, is NASA World Wind toch wel een leuk programma voor intressante satellietbeelden.
ZDNet.nl schreef: Sinds het verschijnen van Google Earth en MSN Earth is dit educatieve programma van de NASA iets minder spectaculair. Toch blijft het een van de beste manieren om de mooiste plekjes van onze planeet te ontdekken. Bliksemsnel navigeert u over heel de aardbol, en dankzij een enorme bibliotheek van satellietbeelden kunt u alles van dichtbij bekijken.

World Wind geeft u toegang tot satellietfoto's van de hele wereldbol. Het aanbod is eigenlijk samengesteld uit beeldmateriaal van verschillende satellieten. Begint u in te zoomen, dan schakelt het programma over op beelden van LandSat7, een uitgebreide bibliotheek van satellietfoto's.

En daar stopt de kennismaking met NASA-terminologie niet. World Wind geeft tevens toegang tot data van de Shuttle Radar Topography Mission, waardoor het programma niet alleen een vogelperspectief vanuit de hoogte serveert. U kunt ook allerlei geografische punten vanuit een menselijker oogpunt bekijken. Nieuw zijn ook de beelden van de maan, Jupiter, Mars en Venus (via 'File'). U kunt bovendien meerdere informatielagen op elkaar plaatsen.

World Wind zit vol leuke snufjes die het plezier van het grasduinen in een atlas evenaren. Met één muisklik roept u een grafische kaart met actuele informatie over regenval of temperaturen op. Als toegift kunt u alle vlaggen van de wereld op de bijhorende landen plaatsen.

Versie 1.4 van World Wind bevat niet alleen bugfixes, maar ook een karrenvracht aan nieuwe plug-ins. Sunshading en atmospheric scattering zijn de opvallendste en zorgen ervoor dat World Wind mooier, realistischer en dynamischer oogt dan Google Earth. Een volledig overzicht van de nieuwe mogelijkheden vindt u op deze pagina.

Om World Wind te gebruiken, moeten DirectX 9.0c en .NET Framework aanwezig zijn op de computer. Op de meeste Windows-pc's is het raamwerk al aanwezig. Als dat niet het geval is, kunt u het hier bij Microsoft afhalen.
Windows 2000/XP/Vista
Downloadlink, klik hier.