Research TomTom naar Eindhoven

Forum voor liefhebbers van kaartmateriaal

Moderator: Moderatoren

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Research TomTom naar Eindhoven

Bericht door zody » za 24 mar 2007, 11:59

Eindhovens Dagblad (24-03-2007) schreef: Research TomTom naar Eindhoven
door Joep Crolla

EINDHOVEN - TomTom (auto-navigatiesystemen) vestigt een groot deel van zijn ontwikkelingsactiviteiten in Eindhoven. Bovendien neemt het bedrijf een Eindhovense ontwikkelingsafdeling over van VDO-Siemens. Daar werken zo'n 90 man. Eind dit jaar zijn in totaal zo'n 200 software- specialisten en automotive-techneuten aan de slag bij TomTom Research in Eindhoven.
Afbeelding
Eind dit jaar werken zo'n 200 onderzoekers in Eindhoven in dienst van TomTom.

Het bedrijf kijkt momenteel naar vestigingsmogelijkheden in de Eindhovense binnenstad. Hoe de groei in Eindhoven daarna verder gaat is niet duidelijk. Het technologiebedrijf - de snelste groeier in Nederland en een van de koplopers in Europa - groeide qua personeel in drie jaar tijd van 200 tot 850 man. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Nog dit jaar werken wereldwijd naar verwachting 1.500 mensen bij het concern. Eenderde daarvan is betrokken bij onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten.

Tot dusver zijn die met name geconcentreerd in Amsterdam, Londen (30 man) en Taiwan (40 man). Die onderzoeksafdelingen daar blijven operationeel. TomToms omzet liep in vier jaar tijd op van 250 miljoen naar rond 1,3 miljard euro vorig jaar. De nettowinst bedroeg 222 miljoen. Het bedrijf stak toen zon 25 miljoen euro in research. TomTom ontwikkelt navigatiesystemen. De productie wordt uitbesteed in China. Daar werden afgelopen jaar bijna vijf miljoen 'wegwijzers' gemaakt. Elke seconde kwam een TomTom uit de handen van Chinese productiemedewerkers.
Espace de zody 8-)