Lierop: Vaste oeververbinding Zuid Willemsvaart Sluis X

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Lierop: Vaste oeververbinding Zuid Willemsvaart Sluis X

Bericht door jeroent » zo 01 apr 2007, 21:08

Tussen al die metropolen hier mag Lierop natuurlijk niet ontbreken.

Hier is informatie over de "vaste oeververbinding" bij Sluis 10 van de Zuid-Willemsvaart. De Dijkstraat wordt verbonden met de Laan ten Boomen. De Laan ten Boomen krjigt een verbinding met de zuidelijke turborotonde bij de A67. De kruising N266/N612 met Dijkstraat en Laan ten Boomen komt te vervallen.

http://www.brabant.nl/upload/documenten ... 20n277.pdf
vanaf pagina 18

en natuurlijk een artikeltje in het lokale sufferdje, het onvolprezen "Somerens Contact":
http://www.someren.nl/html_paginas/pdf_ ... 20mei).pdf

Op dit moment wordt er druk aan de vervanging van Sluis 10 zelf gewerkt. Daarna wordt er pas met de oeververbinding begonnen. De tijdelijke situatie is erg gevaarlijk omdat
1. Als de brug open is (doorvaart schip) blijven de doorgaande richtingen op de N266/N612 permanent op groen. Alle verkeer uit Lierop krijgt permanent rood en kan de N266 niet opdraaien. Dit gebeurt (door rood) zowel rechtsaf als linksaf(!).
2. Komend vanuit Nederweert is er geen voorsorteervak om linksaf te slaan richting Lierop. Het is daarom verboden linksaf te slaan en men moet doorrijden naar de turborotonde, daar helemaal rond om vervolgens op dezelfde kruising rechtsaf richting Lierop te gaan. Ook dit wordt regelmatig genegeerd.

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » zo 01 apr 2007, 21:19

zody schreef:
V&W schreef:De eerste werkzaamheden

Een van de eerste werkzaamheden is het maken van nieuwe spuileidingen. De nieuwe sluis 10 heeft een lengte van 82 meter. De spuileiding van de bestaande sluis 10 is daardoor te kort. Daarom wordt een nieuwe spuileiding aangelegd aan de oostoever (zijde van Asten) aangelegd. Voor sluis 12 wordt ook een nieuwe spuileiding aangelegd. De spuileidingen zijn met behulp van in- en uitstroombakken aangesloten op het kanaal. Om de nieuwe in- en uitstroombakken aan te leggen worden er in de oever damwanden geheid om een bouwkuip te maken. Na afronding van de werkzaamheden wordt de nieuwe spuileiding in gebruik genomen en wordt de oude leiding volgespoten met beton. De oude leiding blijft liggen.

Bouw sluis 10
Afbeelding
Benedenhoofden :
Over het benedenhoofd van de bestaande sluis ligt een ophaalbrug. Gemeente Someren, gemeente Asten en Provincie Noord-Brabant bouwen ter hoogte van sluis 10 een vaste brug ter vervanging van de ophaalbrug. De oude ophaalbrug blijft in gebruik totdat de nieuwe vaste brug gereed is. Om de bestaande ophaalbrug tijdens de bouw te kunnen gebruiken is er voor gekozen om de nieuwe benedenhoofden naast de bestaande benedenhoofden te bouwen.

In de schutkolk zullen bouwkuipen van stalen damwand geheid worden waarin, nadat zij zijn droog gepompt, de nieuwe sluishoofden gebouwd zullen worden. De bouwkuipen staan zover uit elkaar dat de schepen er door kunnen varen.
Bovenhoofden :
Op een afstand van ongeveer 35 meter van de bestaande bovenhoofden worden in het kanaal de nieuwe bovenhoofden gebouwd. In het kanaal zullen bouwkuipen van stalen damwand geheid worden. Als de bouwkuipen droog zijn gepompt worden de nieuwe sluishoofden gebouwd. De bouwkuipen staan zover uit elkaar dat schepen er door kunnen varen.
Kolkwand :
Tussen de nieuwe sluishoofden wordt de kolkwand aangebracht. Om de volledige kolkwand te kunnen plaatsen moeten de oude bovenhoofden worden gesloopt. Tijdens de sloopwerkzaamheden is de sluis ongeveer 11 weken gestremd voor scheepvaartverkeer. Tijdens deze periode wordt ook de vloer van de sluis gemaakt.
Op mijn zoektocht naar de nieuwe brug over de Zuid Willemsvaart aan de N266 bij Lierop en Asten trof ik bovenstaande tekening aan in een artikel van V&W.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 68964
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » zo 01 apr 2007, 21:33

Deze locatie is ook te zien in het transportprogramma van V&W op RTL.

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » zo 01 apr 2007, 21:38

Chris schreef:Deze locatie is ook te zien in het transportprogramma van V&W op RTL.
En dat is natuurlijk al lang afgelopen die uitzending.
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » zo 27 mei 2007, 13:46

Eindhovens Dagblad (26-05-2007) schreef: Deuren van 14 ton
door Johan Otten

LIEROP – Deuren met een gewicht van veertien ton, die worden niet elke dag afgehangen. De bijzondere klus werd afgelopen week geklaard bij de brug over de Zuid-Willemsvaart tussen Asten en Lierop.Met het plaatsen van de loodzware sluisdeuren nadert het vernieuwen van sluis 10 zijn voltooiing.
Afbeelding
De loodzware sluisdeuren werden gisteren op hun plaats gehangen. foto Ton de Hond

Dezer dagen wordt ook sluis 12 in Someren van nieuwe sluisdeuren voorzien, want de beide projecten lopen gelijk op.
Op 20 juni kunnen weer schepen door dit deel van het kanaal. Sinds 2 april is de scheepvaart gestremd, omdat de sluiskolken leeg moesten zijn. Vóór die tijd vielen scheepvaart en werkzaamheden nog te combineren.

Rijkswaterstaat is sinds september vorig jaar bezig met het vernieuwen van de sluizen, waarmee het kanaal geschikt wordt voor grotere schepen. De oude sluizen waren 50 meter lang, de nieuwe zijn 82 meter. Ook in de breedte is er wat bijgekomen. Sluis 11 en 13 zijn eerder al vernieuwd.
De enorme deuren werden gisteren nauwkeurig op hun plaats gehangen. En ondanks het gewicht draaiden ze zo soepel op de ‘ scharnieren’ dat ze met mankracht nog te openen vielen.
Ze zijn gemaakt van hardhout uit Afrika en moeten voorlopig een jaar of dertig onderhoudsvrij dienst blijven doen.

Het sluiswachterkantoortje heeft inmiddels ook een face-lift gekregen, met een opvallende vermelding van het sluisnummer.
Elke sluis krijgt overigens zijn eigen, herkenbare kleur; zo is sluis 12 lichtgroen en heeft sluis 10 een blauw verfje gekregen. Een sluiswachter is straks bij deze sluizen niet meer te vinden. Ze worden bediend vanaf de sluis in de Helmondse kanaalomleiding.
Uiteraard hebben we dit heugelijke feit gevierd bij Ad en Gaby in 't Jagershuis te Lierop :biertjes:
Espace de zody 8-)