Afbeelding

'Prioriteitsplannen' Minister Eurlings

Discussieer hier over het mobiliteitsbeleid, de positie van het wegverkeer en de gevolgen voor de wegenplannen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1984
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

'Prioriteitsplannen' Minister Eurlings

Bericht door nielske1990 » wo 20 jun 2007, 9:30

www.nos.nl schreef:Eurlings: snel verbreding A6-A9

Afbeelding

Minister Eurlings van Verkeer wil dat nog deze kabinetsperiode een begin wordt gemaakt met de verbreding van de A6 en de A9. De maatregel is bedoeld om het aantal files naar en van Almere terug te dringen.

Lange tijd is gedacht om een verbinding te maken tussen de A6 en A9. Maar deze weg zou door het natuurgebied Naardermeer lopen. Na veel maatschappelijk protest zag de Tweede Kamer hiervan af en vervolgens ging het vorige kabinet daarin mee.

Eurlings houdt zich aan het besluit van Balkenende III en wil nu dat dit kabinet niet alleen knopen doorhakt over het tracé van de A6-A9, maar ook dat nog onder zijn bewind de eerste spade de grond in gaat.

Ook over allerlei andere projecten, waarover al lang over wordt gepraat, moeten de komende vier jaar besluiten worden genomen, vindt de minister.

Hieronder de gehele lijst:

Project A4 Delft Schiedam
Door dit project wordt een ontbrekende schakel in de A4 aangebracht. Het tracé loopt door een groen gebied dat inwoners van onder meer Den Haag en Rotterdam gebruiken voor recreatie. De weg zal op hoogwaardige wijze worden ingepast met oog voor de landschappelijke kwaliteit. De besluitvorming over dit project verloopt moeizaam. Er is een relatie met andere projecten op de A4 en met de A13/A16, die de bereikbaarheid van Rotterdam eveneens verbeteren.

Project Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere
Door dit project verbetert de bereikbaarheid van de groeistad Almere op de route met Amsterdam en de luchthaven. Het Verbindingsalternatief is afgevallen. De besluitvorming gaat met name over de uitbreiding van de A9, inclusief de inpassing van de alternatieven in Amsterdam en Amstelveen.

Project A4 Schiphol, De Hoek-Burgerveen
De ontsluiting van mainport Schiphol is van belang voor de economie. Uitbreiding van de A4 maakt meerdere verkeersstromen mogelijk. Ook ontstaat op deze manier een alternatieve route die de betrouwbaarheid vergroot.

Discontinuïteiten A4 en A12
als delen van de snelweg minder rijstroken hebben dan de rest van het traject, ontstaan dicontunuïteiten in de verkeersstroom. Daarom is op de volgende trajecten een extra rijstrook voorzien: A4 Zoeterwoude-Burgerveen; A12 Woerden-Gouda, in beide richtingen; A12 Zoetermeer-Gouda, in beide richtingen.

Project A4 Zuid (Rotterdam-Antwerpen)
De A4 Zuid verbindt de Randstad via West-Brabant met het achterland, waaronder de haven van Antwerpen. Dit project zal niet door de rijksoverheid worden gefinancierd en daarom wordt private financiering onderzocht.

Project Planstudie
Uitbreiding van de A13/A16 zal de bereikbaarheid van Rotterdam verbeteren. De planstudie is gaande en het kabinet kan naar verwachting in 2009 het tracébesluit vaststellen.

Project OV Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad
De bereikbaarheid van de Randstad per openbaar vervoer schiet te kort. Op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad zijn in de toekomst knelpunten te verwachten. Deze worden onderzocht in de Planstudie OV. Voor de korte termijn is een 'no regret'-pakket ontwikkeld. De opgave voor de langere termijn (2020-2030) is de ontwikkeling van een OV-netwerk dat past bij het metropolitane karakter van de regio.

Project Uitbreiding capaciteit spoor Den Haag-Rotterdam
De Landelijke Markt- en Capaciteitsanalyse zal na de zomer van 2007 inzicht geven in de benodigde capaciteit van het spoor. Dit levert informatie op over de prioriteit van spoorverdubbeling op het traject Den Haag-Rotterdam prioriteit in vergelijking met andere trajecten.

Project Korte-termijnmaatregelen openbaar vervoer
Er zijn voor de korte termijn ten aanzien van Park and Ride (P%R) en het stimuleren van het fietsgebruik ideeën ontwikkeld om de samenhang in het openbaar vervoer aan te pakken. Voor P&R wordt nagegaan of er witte vlekken zijn in de bestaande voorzieningen (zoals P&R-terreinen als toegangspoort tot de Randstad) en zal een kwaliteitsimpuls worden gegeven aan bestaande overstappunten, zoals een verbetering van bewegwijzering, aansluiting bus/trein, verkorten looproutes en dergelijke en de aanpak van zwerffietsen. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door middel van het aanleggen van fietssnelwegen, het promoten van het landelijk netwerk, het intensiveren van fietsgebruik door meer stallingsruimte, aandacht voor zwerffietsen en communicatie over de mogelijkheden die gecreëerd worden.

Project Eén Openbaar Vervoersautoriteit
Het openbaar vervoer in de Randstad functioneert onvoldoende. Er is behoefte aan meer samenhang tussen vervoersmodaliteiten en de aanpak van het openbaar vervoer in verschillende regio's van de Randstad. De regio verkent of een OV-autoriteit daaraan kan bijdragen. Het onderzoek gaat onder meer over de bevoegdheden die de autoriteit kan krijgen.
Toch grootscheepse maatregelen...Ben benieuwd wat er nou werkelijk wordt uitgevoerd... :roll: Helaas ook weer veel aandacht voor het OV (wat ten koste gaat van de weginfra).
La meccanica delle emozioni op A67/A270/N270/N279

Paixao
autoweg
Berichten: 1040
Lid geworden op: di 28 feb 2006, 15:07
Locatie: Denekamp

Bericht door Paixao » wo 20 jun 2007, 9:37

Verbreding van de A6 is zonder aanpassing van de A1 voor Diemen nutteloos. Dan rol je 3 of 4 strooks over de A6 zo de 3strooks fuik in op de A1.

Ook om de zogenaamde discontinuïteiten in de verkeersstroom moet ik dan weer hartelijk lachen. Een klein kind zou nog kunnen bedenken dat een stuk snelweg met minder rijstroken dan de rest van het traject een bottleneck kan zijn als er veel verkeer door wil. Dan vraag ik me weer af waarom ze dat kunstje niet direct uitvoeren in plaats van achteraf :lol:
"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." -- Winston Churchill

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 20691
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Bericht door Pino » wo 20 jun 2007, 9:58

Je hoeft een weg niet volledig met één aantal rijstroken aan te leggen, wanneer de daadwerkelijke verkeersstromen per deeltraject verschillen. De A12 is indertijd aangelegd met bredere stukken bij het naderen van Den Haag en Utrecht om de grotere verkeersstromen aldaar te accomoderen. Idem bij Gouda om de splitsing met de A20 goed te verwerken. Dat was bij aanleg en nog lang daarna genoeg. Inmiddels zijn alleen de verkeersstromen tussen Den Haag / Rotterdam en Utrecht dusdanig toegenomen dat het tijd is voor een verbreding van die laatste paar stukken.

De A4 is een wat ander verhaal. Zij was ooit volledig tweestrooks tussen Den Haag en Burgerveen. Precies de continuïteit waar je op doelt. Door de grote vraag is er vervolgens stukje bij beetje verbreed. Had ik ook liever in één keer gezien, maar dat is kennelijk nooit haalbaar geweest. Neem aan dat verbreding van het laatste stukje bij Leiden wel betekent dat er een nieuwe brug over de Oude Rijn moet komen, want op de oude brug kan ik me geen derde rijstrook voorstellen.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » wo 20 jun 2007, 10:04

^^ Bij Leiderdorp is een aquaduct gepland. Hard nodig ook.

Rogier
expressweg
Berichten: 4804
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Bericht door Rogier » wo 20 jun 2007, 10:33

Allemaal reeks bestaande plannen. Alleen de A4 tussen Schiphol - Burgerveen is opnieuw in procedure genomen.

De huidige tracestudie van de A4 tussen KPN De Hoek en KPN Prins Clausplein is vorige jaar stilgelegd. Er is vervolgens een nieuwe tracestudie op basis van de versnelde tracewet procedure opgestart voor de A4 tussen Leiden en KPN Prins Clausplein.

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Bericht door kees » wo 20 jun 2007, 10:44

Er staat ook niet dat het nieuwe plannen zijn, maar dat het een prioriteitenlijstje is. Oftewel, een rangschikking van bestaande plannen.

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8283
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Bericht door Hajo » wo 20 jun 2007, 11:25

Hoe het ook zij: de heer Eurlings maakt er wel werk van. :top:
Donateur Vereniging Wegenforum

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Bericht door kees » wo 20 jun 2007, 11:33

Tuurlijk, werk genoeg.
En de resultaten?

praatpaal
autoweg
Berichten: 1298
Lid geworden op: wo 11 mei 2005, 18:10
Locatie: Rotterdam

Bericht door praatpaal » wo 20 jun 2007, 13:53

Is het vreemd als ik zeg dat alle prioriteitsprojecten binnen de Randstad liggen? :roll:

Hopelijk zal hij nu wel slagen met de maatregelen, in tegenstelling tot andere ministers.
wie op de wegenwacht, wacht het langst

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8916
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » wo 20 jun 2007, 14:08

praatpaal schreef:Is het vreemd als ik zeg dat alle prioriteitsprojecten binnen de Randstad liggen? :roll:
Ja, Bolsward-Kornwerderzand mag ook wel eens spitsstroken krijgen inderdaad.

Ik moet nog maar zien of dit lijstje echt iets gaat opleveren overigens. Als je op een klein lijstje inzet, en daar wordt vervolgens flink tegen geprocedeerd, heb je voorlopig nog helemaal niets.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Riva
autoweg
Berichten: 1893
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 16:37
Locatie: Leusden

Bericht door Riva » wo 20 jun 2007, 14:41

Het is niet vreemd dat alle projecten in de Randstad liggen, maar buiten de Randstad is het niet meteen Bolsward-Kromwerderzand. Ook daar zijn problemen genoeg (A2, A27, A28, A50). Alleen liggen de meeste hoofdpijndossiers in de Randstad: daar is het het drukst en lopen plannen vaak al vele jaren. In die zin dus logisch dat hij deze projecten vlot wil trekken...
Rainier

brandsrus
dorpsstraat
Berichten: 223
Lid geworden op: di 02 jan 2007, 16:38
Locatie: r. Лeувapдeн

Bericht door brandsrus » wo 20 jun 2007, 15:45

En renovatie van autosnelwegen? A28 Groningen - KP Lankhorst en A32 Leeuwarden - KP Lankhorst? Komt dat ook nog wel eens voor ? Voor de A32 is het zeker slechtgesteld met het wegdek, wordt met de dag erger die verzakkingen en hobbels.

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Bericht door kees » wo 20 jun 2007, 17:26

Moet bouw van nieuwe snelwegen en onderhoud aan bestaande autosnelwegen uit hetzelfde potje komen?
Hoe staat het met de aanpak van grootschalig achterstallig onderhoud?
Sinds wanneer ligt West-Brabant in de Randstad?

Dat waren even enkele vragen die in me opkwamen.
Misschien mensen antwoord kunnen geven.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17846
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Bericht door boe! » wo 20 jun 2007, 17:39

Paixao schreef:Verbreding van de A6 is zonder aanpassing van de A1 voor Diemen nutteloos. Dan rol je 3 of 4 strooks over de A6 zo de 3strooks fuik in op de A1.
Mee eens. Ik mis ook nog een nieuwe Hollandse Brug.

Rogier
expressweg
Berichten: 4804
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Bericht door Rogier » wo 20 jun 2007, 18:50

brandsrus schreef:En renovatie van autosnelwegen? A28 Groningen - KP Lankhorst en A32 Leeuwarden - KP Lankhorst? Komt dat ook nog wel eens voor ? Voor de A32 is het zeker slechtgesteld met het wegdek, wordt met de dag erger die verzakkingen en hobbels.
In de komende jaren krijgt ongeveer 60% van de Nederlandse snelwegen groot onderhoud. Verder worden de oudere delen van de A32 dit jaar en volgend jaar aangepakt.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 17798
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Bericht door mavas » wo 20 jun 2007, 21:20

Ik snap het hele idee achter één vervoersautoriteit voor het OV niet. Dat hebben we toch ook met de provincies en gemeenten geprobeerd om daar een bestuurlijke regio van te maken, dus waarom zou dit nu wel lukken?
En waarom geldt dit voor de wegen dan niet? Daar is toch hetzelfde euvel?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » do 21 jun 2007, 15:12

Eurlings wil wel, maar allerlei onzinnige dingen zitten altijd tegen... :roll:

mac0162
stadsweg
Berichten: 308
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 18:17

Bericht door mac0162 » do 21 jun 2007, 15:49

Kuche Kuche Kuche, ik mis de A27 wederom in het overzicht. Zijn ze vergeten dat brabant een provincie van Nederland is daar in de randstad?

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1984
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

Bericht door nielske1990 » vr 22 jun 2007, 9:03

mac0162 schreef:Kuche Kuche Kuche, ik mis de A27 wederom in het overzicht. Zijn ze vergeten dat brabant een provincie van Nederland is daar in de randstad?
Er missen zoveel Nederlandse snelwegen in het lijstje... :? In dit lijstje staan alleen projecten die volgens minister Eurlings de hoogste prioriteit zouden moeten krijgen... ;)
La meccanica delle emozioni op A67/A270/N270/N279

kees
expressweg
Berichten: 3349
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Bericht door kees » vr 22 jun 2007, 13:22

^^
mb90, volgens mij volg je de fileberichten niet helemaal.
Dagelijks staat er een file van kp Everdingen tot aan de brug bij Gorinchem. De A27 hoort dus wel degelijk in het lijstje thuis.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » vr 22 jun 2007, 13:43

mac0162 schreef:Kuche Kuche Kuche, ik mis de A27 wederom in het overzicht. Zijn ze vergeten dat brabant een provincie van Nederland is daar in de randstad?
Brabant is met alle werkzaamheden aan de A2 bij Den Bosch en Eindhoven bepaald niet onderbedeeld.
De problematiek is in de Randstad nu eenmaal véél en véél groter, dus ik vind deze prioriteitsstelling meer dan terecht.

mac0162
stadsweg
Berichten: 308
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 18:17

Bericht door mac0162 » vr 22 jun 2007, 16:40

De A27 is al jaren onderbelicht. In de randstad liggen al genoeg 2x3 of 2x4 wegen. Hier moeten we het nog steeds doen met een 2x2 A27, juist een verbinding waar 2x3 nodig is.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » vr 22 jun 2007, 17:11

In de Randstad liggen hele belangrijke wegen die nog altijd 2x2 zijn.
Denk aan delen van de A1, A4, A9, A10, A12, A15, A20, etc.

In Brabant krijgen de ringwegen rondom de steden nu 4 stroken per richting.
Dat heeft menige Randstad-stad niet.

Het stuk van de A27 dat m.i. het snelste verbreed moet worden is Hilversum - Gorinchem.

praatpaal
autoweg
Berichten: 1298
Lid geworden op: wo 11 mei 2005, 18:10
Locatie: Rotterdam

Bericht door praatpaal » vr 22 jun 2007, 17:51

Maar goed. Prioriteitsplannen zeggen nog niet dat er geen aandacht is voor andere problemen. Ik neem aan dat er wel meer aangepakt zal worden dan enkel dit rijtje. Ik moet de soep misschien niet zo heet proberen te eten. Dan nog denk ik dat er ook buiten de Randstad prioriteiten moeten worden gelgd. Gelukkig zijn al grote projecten buiten de Randstad al in voorbereiding of uitvoering. Ik neem aan dat de tunnel in Maastricht er bijvoorbeeld gewoon komt.
wie op de wegenwacht, wacht het langst

Alain
expressweg
Berichten: 3476
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09

Bericht door Alain » ma 25 jun 2007, 10:12

de Volkskrant van vandaag schreef:Eurlings wil aanleg van wegen forceren

Van onze verslaggever Douwe Douwes

den haag - Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat zet gemeenten en provincies onder druk om de aanleg van wegen en spoorwegen in de Randstad door te drukken. Het gaat onder meer om de uitbreiding van de wegcapaciteit tussen Schiphol, Amsterdam en Almere en de verlenging van de A4. Daarnaast wil de minister op korte termijn knopen doorhakken over onder meer extra capaciteit voor de luchthaven Lelystad als overloop van Schiphol en meer spoorcapaciteit tussen Almere en Amsterdam.

Eurlings belegt nog deze zomer een conferentie met de lagere overheden. Daar zullen projecten worden benoemd die uitgevoerd moeten worden. Wie daarna nog met procedures tegenwerkt, wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld. In het uiterste geval dreigt Eurlings om besluitvorming van tegenstribbelende overheden te vernietigen. De nieuwe wet op de Ruimtelijke Ordening die volgend jaar van kracht wordt, geeft hem die bevoegdheid.

Eurlings coördineert in het kabinet het beleid over de Randstad. Hij ziet dat de regio terrein verliest ten opzichte van stedelijke agglomeraten als Brussel, Barcelona en München. In het ‘Urgentieprogramma Randstad’ heeft het kabinet aangewezen met welke projecten zo snel mogelijk aangevangen moet worden. Naast een betere bereikbaarheid wil het kabinet de leefbaarheid van het gebied verzekeren, en alvast inspelen op het extra water dat als gevolg van de klimaatverandering op de Randstad-delta afkomt.

Volgens Eurlings is er bij de lokale overheden, en zelfs bij natuurorganisaties geen twijfel over dat de Randstad vastloopt. ‘Ik heb ze allemaal gevraagd of het zo door kan gaan in de Randstad, en geen van hen zei dat we het zo maar moeten laten’, aldus de minister. Zijn analyse is dat de uitvoering vastloopt in bestuurlijke stroperigheid. Die wil hij doorbreken door per project een duo te vormen van een minister en een wethouder of gedeputeerde, die samen verantwoordelijk zijn voor de voortgang.
Zo'n jonge hond als Eurlings voelt natuurlijk ontzettend de drang om zich te bewijzen. Wat dat betreft was het een prima zet van Balkenende om hem op uitgerekend Verkeer en Waterstaat te zetten. Ik ben benieuwd of hij ook de slagkracht heeft om écht besluiten te forceren :)

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72863
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » ma 25 jun 2007, 10:16

In het ‘Urgentieprogramma Randstad’ heeft het kabinet aangewezen met welke projecten zo snel mogelijk aangevangen moet worden.
Als het echt urgent aangepakt zou worden, zouden er natuurlijk nu jaarlijks tientallen kilometers rijstrook opgeleverd moeten worden.
Laten we zeggen dat dit een goed begin is.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36483
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » ma 25 jun 2007, 10:39

Ik ben wel blij met Eurlings.
Daadkrachtige CDA'ers zijn niet erg talrijk, de meesten van zijn partijgenoten verzanden immers in het oeverloze compromisdenken.
Nu zit er dan één op precies de goede plek.
(Nu natuurlijk de grote woorden nog wel even waarmaken.)

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15062
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » ma 25 jun 2007, 13:52

Hopelijk gaat het wel lukken dan. Of zouden we in Nederland weer gaan ruziemaken wélke wethouder van wélke gemeente de helft van het duo moet gaan vormen...:P

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 20691
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Bericht door Pino » ma 25 jun 2007, 15:04

Nee, dat zal wel meevallen. Maar de lokaal aangestelde persoon kijkt natuurlijk vanuit een totaal ander perspectief naar zo'n nieuwe weg als het kabinetslid. Eurlings geeft ongetwijfeld terecht aan dat er een breed front bestaat vóór de aanleg van nieuw asfalt. Het wordt pas problematisch bij de vraag, waar dat nieuwe asfalt dan moet komen. Zul je toch zien dat het grootste deel van de Randstad als eerste zegt "not in my backyard." En daarin verzanden dan de discussies. Over de vraag of je nou beter een A4 Midden Delfland of een A13/A16 kunt aanleggen. Over de keuze tussen een A6/A9 onder het Naardermeer of de verbreding van bestaande wegen.

Anders gezegd: ik moet nog zien of een A4 Hoekse Waard er sneller komt doordat een minister gaat samenwerken met de eerste de beste grapjas uit Klaaswaal die er vooral op uit is om tenminste de nodige concessies voor zijn gemeente af te dwingen. En dan heb ik het nog niet eens over de samenwerking voor de aanleg van de A4 Midden Delfland. De Gemeente Schiedam en het Rijk die samen vooruitstrevend aan de aanleg van die route gaan werken? Misschien als pasen en pinksteren op één dag vallen ...

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8283
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Bericht door Hajo » wo 27 jun 2007, 16:50

Eurlings is goed bezig, prima! Alleen hoop ik wel dat hij zijn beloftes nakomt en hij ook écht doorzet.
Donateur Vereniging Wegenforum