[R000] Ring Brussel wordt uitgebreid

Actuele grote projecten

Moderator: Moderatoren

Quattro
verkeersader
Berichten: 875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 16:26
Locatie: Antwerpen/Brecht & W-VL

[R000] Verbreding R0 Brussel

Bericht door Quattro » di 01 nov 2005, 20:37

Ring élargi et murs antibruit
Benjamin Carlier

Mis en ligne le*29/10/2005L'élargissement du Ring à hauteur de Wemmel est une des priorités du gouvernement flamand. Les travaux porteront sur le tronçon situé entre fin de l'A 12 à Strombeek-Bever et sortie 10 du Ring, à hauteur de Zellik-Asse. Soit près de 4 kilomètres. L'élargissement réduira les files et mettra cet axe en conformité avec les normes actuelles. Joris Dockx, ingénieur à la Région flamande, note que «l'autoroute ne possède même pas de bande d'arrêt d'urgence à hauteur de Wemmel. Ce n'est plus réglementaire».Ce chantier s'accompagnera de l'aménagement de bretelles d'accès et de bassins d'orages, ainsi que de la pose de murs antibruit naturels avec des arbres. Ces travaux étaient attendus par les Wemmelois, nombreux à se plaindre du bruit. Et l'échevin Bernard Carpriau explique que «l'eau du Ring vient gonfler cours d'eaux et égouts de la commune. C'est une des causes des nombreuses inondations».Le projet en est à l'étude d'impact, vu la proximité d'une zone forestière. Le chantier devrait débuter en 2008.
bron: © La Libre Belgique 2005

Een goeie test voor al die binnenkort naar de forummeeting gaan in Wallonie :lol:
Blood type : B4 Flickr | Vimeo | YouTube

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » di 01 nov 2005, 20:40

Quattro, je bezorgt me hier echt een uitdaging. :lol:

xavierob
dorpsstraat
Berichten: 163
Lid geworden op: do 08 sep 2005, 22:22
Locatie: suarlée(namen-belgië)

Bericht door xavierob » di 01 nov 2005, 21:13

als het nodig is kan ik eventueel voor een vertaling zorgen...
geweldig!2 x 15/20 en 11/20 voor mijn examens :d

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » di 01 nov 2005, 21:16

Als je wilt heel graag. Het is voor mij onleesbaar.

xavierob
dorpsstraat
Berichten: 163
Lid geworden op: do 08 sep 2005, 22:22
Locatie: suarlée(namen-belgië)

Bericht door xavierob » di 01 nov 2005, 21:20

ok maar dan moeten jullie mij even wat tijd laten om het te vertalen want ik ben nogal overladen met werk voor mijn studies! :evil:
geweldig!2 x 15/20 en 11/20 voor mijn examens :d

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » di 01 nov 2005, 23:22

Vrij vertaald komt het erop neer dat de Vlaamse overheid het gedeelte van de Ring rond Brussel tussen de afrit Wemmel en het begin van de afrit Zellik-Asse (en de voorsorteerstroken voor het knoopunt Groot-Bijgaarden) tot echte autosnelweg gaat ombouwen.

Dit gedeelte is nu 2 X 3 rijstroken, maar de derde rijstrook is aangelegd waar de pechstrook vroeger lag. Anders gezegd het gedeelte is nu niet reglementair een autosnelweg meer omdat de pechstrook er ontbreekt over een afstand van 4 km. Dit gedeelte van de ring is trouwens een van de oudst aangelegde stukken (dateert van begin jaren '70 in oorspronkelijk in 2 x 2 aangelegd (let maar op de gespleten verlichtingspalen langs dit stuk)).

Tegelijk met het aanleggen van de pechstrook zal een stormbekken aangelegd worden voor de eventuele wateroverlast bij onweer op te vangen (dit gedeelte van de Ring heeft trouwens een vrij sterke hellingsgraad en wordt begrensd door het Boudewijnpark/Laarbeekbos in Jette). Bovendien zal een natuurlijke geluidswering worden gecreëerd door extra bomen aan te planten die de geluidsoverlast van de ring voor de inwoners van Wemmel moet helpen beperken.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31587
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Bericht door Palance » wo 02 nov 2005, 8:01

Begrijp ik nu goed dat dit stuk R0 officieel geen snelweg is? Is dat ook zo bebord ter plaatse (mij is het nooit opgevallen).

En kan dan meteen die *@$#@ bocht uit het 'parcours' worden gehaald aan de zuidkant van Brussel, als we toch bezig zijn? (of valt dat stuk net niet onder het Vlaamse gewest?).
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Rien
verkeersader
Berichten: 943
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:40
Locatie: Brussel & Sint-Truiden

Bericht door Rien » wo 02 nov 2005, 13:29

Mexxodus schreef:Dit gedeelte van de ring is trouwens een van de oudst aangelegde stukken (dateert van begin jaren '70 in oorspronkelijk in 2 x 2 aangelegd (let maar op de gespleten verlichtingspalen langs dit stuk)).
Zeker van? Ik weet dat het gedeelte van de R0 tussen Groot-Bijgaarden en de Heizel al eind jaren 1950 is aangelegd, om het verkeer van de kust (dat via de toen pas aangelegde E5-A10) naar de wereldtentoonstelling van '58 niet door de stad te leiden.
Palance schreef:Begrijp ik nu goed dat dit stuk R0 officieel geen snelweg is? Is dat ook zo bebord ter plaatse (mij is het nooit opgevallen).
Het is officieel snelweg (en dus ook zo bebord), maar een snelweg die momenteel niet voldoet aan de normen. :P
En kan dan meteen die *@$#@ bocht uit het 'parcours' worden gehaald aan de zuidkant van Brussel, als we toch bezig zijn? (of valt dat stuk net niet onder het Vlaamse gewest?).
Het gedeelte R0 vanaf aansluiting 14 t.e.m. 17 ligt volledig op grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Maar op de 'Dienstkaart Vlaanderen' staan nochtans wegen ingetekend die tot op de R20, dus diep in het Brussels Gewest, doorlopen. Ook de R0 is ingetekend... Moeten we daaruit besluiten dat Vlaanderen ook het beheer en onderhoud van deze Brusselse uitvalswegen voor haar rekening neemt, ook al liggen die officieel niet helemaal op haar grondgebied (vb. N2, N3, N4 ... N261, N266, N228) ?
Dirk, kan jij deze vraag beantwoorden?

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » wo 02 nov 2005, 14:04

Dat stuk tussen de snelweg naar de kust en de Heizel is dus idd al van de jaren '50 en vernieuwd (maar niet verbreed) in de jaren '70 en dus ook het stuk van 4 km waarover het gaat en meteen oudste stuk van de Ring R0.

Alle N-wegen binnen het Brussels Gewest vallen onder de bevoegdheid van het Brussels en niet het Vlaamse Gewest. Een aantal invalswegen zijn daarom ook niet doorgetrokken in Brussel. een voorbeeld is de Pontbeeklaan op Brussels grondgebied. Deze had in 2x2 moeten doorlopen vanuit Zellik naar het stadscentrum van Brussel, maar omdat het dit op Brussels grondgebied door een natuurgebied zou lopen is die aansluiting geschrapt. Het stuk dat er nu ligt stadinwaarts ligt volledig op Vlaams grondgebied (gemeente Asse-deelgemeente Zellik) en bedient de industriezone De Haak.

Wat de 'bocht van Vorst' betreft (die scherpe bocht aan de E19 richting Bergen), die is door het Brussels Gewest een aantal jaren geleden heraangelegd (lees: minder scherp gemaakt) want die was vroeger nog scherper (en een beruchte ongevallenplek).

Die eigenaardig knik is het gevolg van de aanleg van een knooppunt met viaducten en fly-overs die er oorspronkelijk was aangelegd omdat de R0 hier zou doorlopen via Ukkel en Watermaal-Bosvoorde richting Groenendaal. Maar dat gedeelte van de ring is nooit uitgevoerd wegens protest van de (rijke) buurtbewoners.

Omdat de Ring uiteindelijk niet doorliep heeft men de hoofdbaan dus bijna in een winkelhaakhoek van 90 graden laten afbuigen naar de E19. De reeds gebouwde fly-overs, zandlichamen van het knooppunt zijn later verwijderd en/of afgebroken of heraangelegd om plaats te maken voor de aanleg van de hogesnelheidslijn (spoorontdubbeling) en de Humaniteitslaan.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 22893
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Bericht door harry » wo 02 nov 2005, 18:21

Babelfish:
Uitgebreide ring en geluiddempende muren
Benjamin Carlier
On-line gezet le*29/10/2005

De uitbreiding van de Ring ter hoogte van Wemmel is een van de prioriteiten van de Vlaamse regering. De werkzaamheden zullen op het stuk gelegen tussen eind van A 12 aan Strombeek-Bever betrekking hebben en de output 10 van de Ring, ter hoogte van Zellik-Asse. Ofwel bijna 4 kilometers. De uitbreiding zal de rijen verminderen en zal deze hoofdlijn in overeenstemming met de huidige normen zetten. Joris Dockx, ingenieur aan de Vlaamse Regio, merkt op dat "de autoweg zelfs geen dringende reep van arrest ter hoogte van Wemmel bezit. Het is niet meer reglementair ".

Dit bouwterrein zal zich met de aanpassing van opritten en bekkens van onweren, alsmede met het leggen van natuurlijke geluiddempende muren met bomen gepaard gaan. Deze werkzaamheden werden door Wemmelois, talrijk verwacht om zich over de geluidshinder te beklagen. En de wethouder Bernard Carpriau legt uit dat "het water van de Ring waterlopen en riolen van de gemeente zal opblazen. Het is een van de oorzaken van de talrijke overstromingen ". Het project is aan de studie van effect, gezien de nabijheid van een boszone.

Het bouwterrein zou in 2008 moeten beginnen.
"dringende reep van arrest", "bekkens van onweren" :)
Altijd lachen, met Babelfish.
http://babelfish.altavista.digital.com
wegnummers.nl foto's van genummerde wegen (o.a. NBA) en van plaatsnaamborden
--Harry.

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » wo 02 nov 2005, 23:09

De uitleg van Mexxodus klopt. De wegen die op de dienstkaart Vlaanderen staan en die tot in Brussel doorlopen, dat zijn soms nog restanten van voor het ontstaan van het Brusselse gewest, maar ze zijn nu inderdaad volledig in beheer van het Brusselse gewest.

@Rien: heb je een papieren versie van die dienstkaart of een link naar een website? Indien je een link hebt, kan je mij die dan eens doorsturen via PB? Dan kijk ik even om welke versie het gaat, want er bestaan meerdere dienstkaarten, de ene al beter dan de andere en het is niet omdat men er een jaartal opzet, dat het daarom de volledig correcte kaart is.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » za 05 nov 2005, 2:46

http://mitglied.lycos.de/abmirror01/B-R ... _be_26.jpg en http://mitglied.lycos.de/abmirror01/B-R ... _be_27.jpg zijn twee foto's van het betreffende stuk autosnelweg op de R0 richting Knoopunt Groot-Bijgaarden.

Ali
stadsweg
Berichten: 360
Lid geworden op: di 31 mei 2005, 16:28

[R000] Brusselse Ring dubbel en breder

Bericht door Ali » za 01 apr 2006, 15:02

De Standaard (01-04-2006) schreef:Brusselse Ring dubbel en breder

De Vlaamse regering investeert 220,9 miljoen euro om de mobiliteit in de luchthavenregio te verbeteren.

Dit jaar trekt de ploeg van minister-president Yves Leterme (CD&V) 50 miljoen euro uit om haar Start-plan te betalen, tot 2009 in totaal 220,9 miljoen euro. Het actieplan moet de reconversie en werkgelegenheid in de luchthavenregio een stevige duw in de rug geven. Openbare werken, openbaar vervoer en reconversie van bedrijventerreinen zijn de toverwoorden.

Het noordelijke stuk van de Brusselse Ring zal daardoor de komende jaren een stevige opsmukbeurt krijgen.

De Vlaamse minister voor Openbare Werken, Kris Peeters (CD&V), plant een pakket wegwerkzaamheden, die al dit jaar van start kunnen gaan. ,,We beginnen met een investering van 29,8 miljoen euro dit jaar. Het is de bedoeling de capaciteit van de Brusselse Ring te verhogen en de verkeersveiligheid gevoelig te verbeteren'', zei Peeters vrijdag na de Vlaamse begrotingscontrole.

Peeters voorziet in een verbreding van de Brusselse Ring tussen Zellik en Wemmel en Wemmel en Vilvoorde. Daarnaast wordt het verkeer op de Ring tussen de E19 en de E40 in Zaventem gescheiden. ,,Dat houdt in dat er parallelwegen komen op de meest filegevoelige delen van de Ring die de toegang geven tot de luchthaven'', zei Peeters.

Verder wordt het Leonardkruispunt (Ring en E411) verbeterd, net als een stuk van de A12 tussen Meise en Westrode. Daar komt ook een afrit voor de nieuwe industrieterreinen. Op regionale verkeersaders richting hoofdstad wordt de doorstroom van het verkeer beter geregeld, onder meer door verkeerslichtenbeïvloeding.

De minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt (SP.A), kondigde een ambitieus mobiliteitsplan voor het gebied rond de luchthaven aan. ,,Vandaag gebruikt 18 procent van de reizigers het openbaar vervoer, voor het woon-werkverkeer is dat zelfs maar 10 procent. Wij willen op termijn 40 procent van al het verkeer in de regio met het openbaar vervoer realiseren. Daarom nemen we drastische maatregelen. De capaciteit moet omhoog, de reistijd omlaag'', zei Van Brempt.

Er komen dertien rechtstreekse buslijnen bij, de streeklijnen krijgen een frequentieverhoging en het spoorverkeer zal met het Gewestelijk Expressnet meer lokale bediening verzorgen.

Een aantal invalswegen richting Brussel wordt aangepast, zodat het openbaar vervoer beter kan doorstromen. Er wordt al 4 miljoen uitgetrokken om de Haachtsesteenweg (N21), de Leuvensesteenweg (N2), de Tervuursesteenweg (N3) en de rijksweg tussen Mechelen en Brussel (N1) aan te passen.

Van onze redacteur Wouter Verschelden
Opmaak artikel door Rien, BE-moderator.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10244
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » za 01 apr 2006, 16:36

Als het geen 1 april grap is:

Sounds good !

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31587
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Bericht door Palance » za 01 apr 2006, 16:53

Het PDF-je is hier terug te vinden.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » za 01 apr 2006, 19:57

Die plannen bestaan al een tijdje en passen in de plannen van Vlaanderen waar ik het al wel eens over gehad heb: de mobiliteit verbeteren door een combinatie van maatregelen, zoals missing links invullen, capaciteit verhogen/verlagen waar er te weinig/te veel is (dus stukken waar het de hele dag door heel druk is, waardoor files ontstaan, en niet stukken waar er enkel in de spits eens files staan) en daarnaast ook het aanbod van OV versterken en verbeteren.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » zo 02 apr 2006, 17:34

Of dat verbreden van de Ring Zellik-Grimbergen-Vilvoorde zin zal hebben is maar de vraag. Want het Viaduct van Vilvoorde blijft op 2 x 3 rijstroken en met de helling en vertragend vrachtverkeer dé aanleiding van de files in beide richtingen.

De filegevoelige punten worden niet veroorzaakt door gebrek aan wegcapaciteit maar de topografische omstandigheden en slecht geconcipieerde weginfrastructuur.

Bijvoorbeeld:
- de aansluiting van A12 met de R0 (knooppunt Strombeek-Bever) heeft kruisende weefbewegingen (is in feite één grote ovale rotonde voor het verkeer van en naar de A12) gecombineerd met een afrit naar de parking van de Heizelexpo paleizen. Geen wonder dat alles daar vastloopt.

- het knooppunt Strombeek-Bever wordt in de richting van Gent onmiddellijk gevolgd door de afrit Wemmel waardoor er opnieuw een té korte invoegstrook voor het verkeer van de A12 is, die invoegstrook ligt bovendien nog bergop, en wordt na goed 500 meter al door de afrit Wemmel gevolgd (trouwens er is sprake die afrit Wemmel te sluiten).

- het knooppunt Strombeek-Bever wordt in de richting van Vilvoorde dan weer onmiddellijk door de afrit Grimbergen gevolgd. Je raadt het al: opnieuw een veel té korte invoegstrook voor verkeer van de A12, opnieuw ligt die strook bergop (leuk voor de vrachtwagen) en opnieuw gaat die naadloos in de afrit Grimbergen over. Hoop geklooi met weefbewegingen en files tot gevolg.

- Tussen Zellik en Wemmel ligt het oudste stuk Ring rond Brussel: 2 x 3 rijstroken, maar geen pechstroken (daaraan is de derde rijstrook opgeofferd). Bij de aanpassingen van het knooppunt Groot-Bijgaarden heeft men de structurele files proberen op te lossen, maar door het knooppunt zelf aan te pakken.

- Knooppunt Groot-Bijgaarden richting Gent is de baan ontdubbeld naar 3 rijstroken voor de Ring, en 2 voor de E40 Gent-Oostende + afrit Zellik. Het gaat hier lekker bergaf dus veel snelheid. Alleen verderop versmalt de ring van 3 naar 2 (allemaal op de rem).

- Knooppunt Groot-Bijgaarden richting Wemmel, ligt meteen bergop. Ook hier splitst de ring eerst in 3 rijbanen rechtdoor, op het punt van samenkomen met het verkeer van de E40 versmalt de ring van 3 naar 2, komen er 3 invoegstroken van de E40 en Brussel-centrum bij, die daar versmallen naar 2, het gaat bergop waarbij vlak voor de Ring naar 3 rijstroken zonder pechstrook versmalt er nog een invoegstrook van de afrit Zellik bijkomt. Dus bergop worden eigenlijk 7 rijstroken tot 3 samengepropt.

In feite zou de ring rond Brussel het best gediend zijn met de sluiting van de lokale afritten en enkel doorgaand verkeer tussen de snelwegknooppunten.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10244
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » zo 02 apr 2006, 19:35

Wat is het hellingspercentage van het Viaduct Van Vilvoorde?

En kan een inprikker van de A1 bij KP Machelen niet voor verlichting zorgen?

Ali
stadsweg
Berichten: 360
Lid geworden op: di 31 mei 2005, 16:28

Bericht door Ali » zo 02 apr 2006, 19:59

Het antwoord van de Brusselse Ring is de ontkoppeling van lokaal en tranist verkeer. Op de Ring zouden drie rijstroken voorbehouden moeten worden voor transit verkeer. Deze heeft alleen toegang tot de autosnelwegknooppunten maar niet tot de lokale afrit. Echter aan weerszijden van de ring 2x3 moet er nog eens een 2 à 3x2 rijstroken worden voorbehouden waarop alle lokale afritten uitgeven. De lopen parallel met de Ring en met snelwegkarakteristieken. Op die manier worden de lokale afritten efficiënt bediend.

Dus iemand die van de E40 Leuven afkomt en naar de Heizel wilt moet in Woluwe de Ring oprijden en in Strombeek afrijden naar de parallelrijstroken waarna hij direct in Wemmel de afrit kan nemen.

Iemand die bijvoorbeeld van Wemmel naar Grimbergen moet, rijdt de Ring transitstroken niet op maar blijf op de parallelstroken.

dit is de enige mogelijkheid om het fileprobleem aan te pakken. Echt de lokale afritten afsluiten is geen oplossing want dan loopt heel de Brusselse rand gewoon héél de dag vast en zullen de omwonenden niet alleen last van de laagvliegende vliegtuigen hebben ...

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » ma 03 apr 2006, 1:48

De Brusselse ring is een heel complex verkeersgegeven en daar bestaan geen kant-en-klare oplossingen voor. Dat is dus ook niet de bedoeling van de maatregelen die nu genomen worden, deze dienen enkel om op de plaatsen waar het verkeer het drukst is, de verdeling van dat verkeer over de weg te verbeteren. De files gaan er dus zeker niet mee opgelost worden. We mogen inderdaad niet vergeten dat de Brusselse ring al redelijk oud is en dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt, zoals o.a. het viaduct van Vilvoorde dat zijn verzadigingsgrens al een tijdje bereikt heeft en waar je die helling hebt. Dat er hellingen zijn op de Brusselse ring, daar kan je zo meteen niet veel aan veranderen. Dat opritten snel overgaan in afritten, daar kan je ook niet steeds zomaar iets aan veranderen, want je moet er rekening mee houden dat je een afrit/oprit niet kan verleggen zonder dat dit invloed heeft op de verkeersstromen, zowel op de ring als op het OWN. Het is nu eenmaal eigen aan ringwegen dat op- en afritten elkaar snel opvolgen, en dat weet je als bestuurder. Bijgevolg moet je dus steeds attent zijn als je de ring oprijdt, want je weet dat die oprit snel kan overgaan in een afrit. Met een beetje hoffelijk rijgedrag geraak je zeker tijdig op de snelweg. Helaas komt er de laatste jaren blijkbaar een tendens om een gebrek aan hoffelijkheid met structurele maatregelen te gaan oplossen en dat kan m.i. toch niet de bedoeling zijn.
Er zijn maatregelen nodig voor de Brusselse ring, maar het is allemaal minder evident dan het lijkt hoor. Een kortsluiting van de ring ten zuiden van Brussel op Vlaamse grondgebied zal voor veel verkeer soelaas brengen, waardoor de klassieke knelpunten reeds ontlast zullen worden. De studies rond die kortsluiting zijn bezig.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76499
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » ma 03 apr 2006, 13:41

Is er een kaartje van België met het aantal rijstroken beschikbaar? Ik ben daar wel benieuwd naar. :)

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10307
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Bericht door vynkce » ma 23 okt 2006, 10:16

Metingen veroorzaken lange files op E40
za 21/10/06 - Het verkeersknooppunt van Sint-Stevens-Woluwe werd dit weekend op verschillende tijdstippen afgesloten voor het verkeer. Er zijn omleidingen, maar er stonden lange files op de E40 vanuit Leuven richting Brussel.
Op en rond het verkeersknooppunt worden de wegen en de bruggen gemeten. Die moeten dienen voor de plannen om de Brusselse Ring te verbreden tussen de E40 naar Luik en de E19 naar Antwerpen.
In dezelfde buurt worden ook nog eens de bermen gemaaid. Dat veroorzaakt verkeersoverlast tot in het Woluwedal.

Filpmje het Journaal

Mikhail
expressweg
Berichten: 3261
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Bericht door Mikhail » ma 23 okt 2006, 19:28

Mooie plannen!!
****

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » wo 25 okt 2006, 15:54

Kent iemand eigenlijk de concrete plannen voor die parallelbaan die men wilt realiseren tussen het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe en Machelen? Want op dit moment ligt er eigenlijk al een soort parallelbaan ter hoogte van die gigantische verkeerswisselaar met de A201 naar de luchthaven van Zaventem (o.a. met de afrit naar Zaventem-Dorp en de oprit van de Woluwedal-laan).

Is het de bedoeling die parallelbaan te gaan scheiden in een vak voor Antwerpen-Mechelen-E19 en die over de oprit van de Woluwedal laan te leiden? Nu zorgt het weven bij die oprit - die overgaat in de afrit naar de E19 - voor de meeste problemen.

Krijgt de Ring zelf dan ook voor of na het knooppunt Sint-Stevens-Woluwe een afrit naar die parallelbaan voor de E19? En komt er dan vanaf de E40 van Sint-Stevens-Woluwe al een afrit naar de Ring (Expres) en Ring (Parallel)?

Ik vraag me ook wel af of het verkeer tussen de E40 en E19 wel een aparte parallelbaan waard is?

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » ma 06 nov 2006, 0:24

Het is een tijdje geleden dat ik de plannen gezien heb, maar ik zal proberen de bedoelde situatie een beetje te schetsen, in beide richtingen van de R0:

- komende van het Leonardkruispunt of de E40 Leuven - Luik: het verkeerd wordt gesplitst in twee stromen, een die naar de luchthaven of de E19 Antwerpen moet en een andere die verder westwaarts de R0 moet volgen. Zo krijg je dus twee parallelbanen.
- komende van Vilvoorde, dus met de wijzers van de klok mee: het verkeer wordt eveneens gesplitst in twee stromen, vanaf de E19, waarbij de ene dient voor het verkeer naar de Luchthaven en de E40 Leuven - Luik en de andere voor het doorgaande verkeer naar bijvoorbeeld de E411. Opnieuw krijg je zo dus twee parallelbanen.

Men is van plan om in- en uitvoegers tussen de parallelbanen te voorzien, maar de exacte plaatsen weet ik niet meer. Waar nog geen zekerheid over bestaat, is over het karakter van die in/uitvoegers: tijdelijk of permanent. Tijdelijke zouden enkel gebruikt worden in het geval van serieuze file op een van beide banen, of uiteraard wanneer een van beide banen afgesloten dient te worden. Permanente lijken het handigste, maar zorgen voor meer verkeersbewegingen en dus voor een grotere kans op ongevallen en files. Daarom dat men tijdelijke overweegt.

Die banen dienen dus niet specifiek enkel voor het verkeer tussen de E40 en de E19, maar voor het verkeer van de hele ring die een van beide snelwegen of de snelweg naar de luchthaven wil nemen. Dat stuk van de ring is immers een van de drukste, omdat de opeenvolging van verkeerswisselaars daar het snelst is.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

FIK
dorpsstraat
Berichten: 134
Lid geworden op: do 11 jan 2007, 15:02
Locatie: Brussel

Bericht door FIK » di 27 mar 2007, 17:07

Rien schreef:Het gedeelte R0 vanaf aansluiting 14 t.e.m. 17 ligt volledig op grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Afrit 17 (Anderlecht) ligt op het grondgebied van het Vlaams Gewest. ;)

Enkel 14 (Anderlecht-Noord), 15 (Neerpede), 15a (Pede) en 16 (Anderlecht-Zuid) liggen op het Brussels Gewest.

Binnenkort staan er trouwens werken op het programma ter hoogte van afrit 15 en 15a en dat zorgt voor een moeilijke doorgang richting Erasmus-ziekenhuis.

FIK
dorpsstraat
Berichten: 134
Lid geworden op: do 11 jan 2007, 15:02
Locatie: Brussel

Bericht door FIK » wo 11 apr 2007, 11:24

Mark schreef:Wat is het hellingspercentage van het Viaduct Van Vilvoorde? En kan een inprikker van de A1 bij KP Machelen niet voor verlichting zorgen?
Het Viaduct van Vilvoorde zou van 3+3 naar 4+4 gaan (versmalling van de bestaande rijstroken). En op het doodlopend einde van KP Machelen zou een afrit met rotonde komen om een deel van het zwaar vrachtverkeer vanop de R0 via de Woluwelaan richting industriezones te leiden (en zo het Viaduct van Vilvoorde gedeeltelijk te ontlasten).
Laatst gewijzigd door FIK op wo 11 apr 2007, 14:59, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10324
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Bericht door Alfa » wo 11 apr 2007, 14:23

Ik kan het mis hebben maar had het Viaduct van Vilvoorde net na de reconstructie geen 4 rijstroken per rijrichting?

R4
expressweg
Berichten: 2975
Lid geworden op: vr 17 jun 2005, 0:21
Locatie: Lochristi

Bericht door R4 » wo 11 apr 2007, 14:56

Om het viaduct van Vilvoorde te verbreden zouden er zware ingrepen in de constructie nodig zijn. Vooralsnog zijn er daarvoor geen plannen, wel voor een verbreding van de R0 tussen de A12 en Groot-Bijgaarden, naast de plannen voor de parallelbanen.
België, het land van de sympathieke chaos, maar ook van frieten en bier natuurlijk!

Mexxodus
dorpsstraat
Berichten: 191
Lid geworden op: za 07 mei 2005, 0:11
Locatie: Mechelen

Bericht door Mexxodus » do 12 apr 2007, 11:14

Ik dacht inderdaad ook dat kort na de de grote asfalteringswerken eind jaren 90 het viaduct van Vilvoorde in de richting van Grimbergen een tijdje 4 rijstroken heeft gehad.

Maar omdat de versmalling van 4 naar 3 rijstroken (de linkerrijstrook) nog op het viaduct zelf plaatsvond en hierdoor er files op het viaduct zelf ontstonden ipv nu op de aanloop naar het viaduct, heeft men deze situatie terug afgeschaft. Normaal is er dus wel plaats voor 4 versmalde rijstroken per richting.