[N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Tijgernoot
dorpsstraat
Berichten: 139
Lid geworden op: ma 22 mei 2006, 22:54

[N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door Tijgernoot » za 24 feb 2007, 23:30

AD/Groene Hart schreef:’Hak die knoop nou door’
Door LEX DE JONGE EN JOEP VAN ZIJL

BLEISWIJK - Het maalt in zijn hoofd en ’snachts kan hij de slaap soms niet vatten.

Accountant Willem Eindhoven wordt met zijn gezin al jaren geleefd door de plannen voor een weg die straks om zijn vrijstaande en nu nog door groen omgeven huis in buurtschap Kruisweg (Bleiswijk) gaat.

En het pijnlijke: alle bezochte vergaderingen, alle doorgeworstelde nota’s en alle slapeloze uren hebben niets opgeleverd. „Die weg komt er, precies zoals ze het zeven jaar geleden hadden bedacht. Dan denk ik toch: had de knoop veel eerder doorgehakt en ons alle ellende bespaard!’’

Het weggetje om zijn huis en door zijn tuin sluit straks via een tunnel aan op de vernieuwde N209 tussen Zoetermeer en Bleiswijk. De altijd al drukke weg is sinds de aanleg van nieuwbouwwijk Oosterheem in Zoetermeer een ware straf voor automobilisten. Nog voor zevenen ’s morgens staan ze kilometers in de file; in de avondspits zijn de opstoppingen niet minder. Daar wordt nu iets aan gedaan. Over een lengte van een paar honderd meter wordt de weg verbreed en verplaatst. Ook komt er een nieuw viaduct over het spoor en de A12.

Mooi, maar had dat allemaal niet veel eerder gekund? En ook gemoeten? Ga maar na: zeventien jaar geleden kwam de gemeente Bleiswijk al met plannen voor een extra rijstrook aan de drukke N209. En zeven jaar terug lagen de huidige plannen al klaar.

Provinciebestuurder Martin Huls moet ervan zuchten. Ook hij wordt gek van alle vertragingen. „De bestuurlijke drukte in Zuid-Holland is enorm. Hier ook. Acht partijen bemoeien zich met de plannen: twee stadsregio’s. twee gemeenten, het rijk, ProRail, het waterschap en de provincie. Met overleggen gaat er echt een eeuwigheid overheen.’’

En dat is niet alleen vervelend voor de in files gevangen automobilisten of voor de ongelukkige huiseigenaren die lijdzaam moeten wachten op een weg die hun tuin doorklieft.

Zo voelt ook Hans Bussink zich zwaar benadeeld. De aardige eigenaar die met zijn autogroothandel IVA pal aan de N209 zit,verandert op slag in een cynicus als het over politiek gaat.

„Ik ben hier in 1995 gaan zitten om logistiek beter uit de voeten te kunnen, maar ik ben er alleen maar op achteruit gegaan. En oplossingen laten jaren en jaren op zich wachten. Bezoekers kunnen mij nauwelijks meer bereiken. Als ze hier naar toekomen, staan ze gemakkelijk een halfuur op de afrit en als ze weggaan is het van hetzelfde laken een pak. Dat kost me klanten.’’

http://www.ad.nl/groenehart/article1119204.ece
Er is nog een probleem niet genoemd, maar wat in het regionale deel van het AD nog wel werd genoemd, is dat alle stukjes bouw ook weer de verantwoordelijkheid van een andere partij die zelf verantwoordelijk is voor de financiën.

Zo liggen er drie tunneltjes in het fietspad, eentje op kosten van de provincie, een op kosten van ProRail en een op kosten van Rijkswaterstaat.

Daarnaast hoort er bij dit artikel nog een suoervaag kaartje, waarin onderscheid wordt gemaakt tussen een fietspad (onder spoor en snelweg door), een parallelweg (lijkt op het kaartje onder de snelweg door, maar het spoor gelijksvloers te kruisen) en de hoofdweg, die over alles heengaat met een viaduct.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 39727
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » zo 25 feb 2007, 10:27

Het wordt dus tijd voor één vervoersautoriteit in de Randstad :idea:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 30446
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Bericht door Palance » zo 25 feb 2007, 10:58

Gewoon 1 vervoersautoriteit in heel Nederland als het even kan!
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 39727
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » zo 25 feb 2007, 11:07

Dat lost de chaos niet op.

Maar een vervoersautoriteit Randstad die de N- en A- wegen beheert (voormalige provinciale en rijkswegen), het (hoofd)spoorwegnet beheert (en de concessie Rail uitgeeft, krijgt de NS ook eens concurrentie) en de concessies overig OV verzorgt zal al een hele boel bestuurlijke drukte schelen. De gemeenten kunnen hun eigen ETW's trouwens gewoon houden m.i.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36313
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » zo 25 feb 2007, 12:03

Eén landelijke autoriteit voor alle wegen met een dagintensiteit van meer dan 5000 voertuigen zie ik wel zitten (die dan per definitie dus niet meer als ETW mogen worden gecategoriseerd).
Bovendien moet die landelijke autoriteit ook de categorisering van alle wegen op uniforme wijze vaststellen, ook binnen de gemeenten van wegen die de autoriteit niet zelf in beheer heeft.
Verder moeten de gemeenten de vrijheid hebben om gemeentelijke stroom- en GO-wegen met een dagintensiteit van minder dan 5000 voertuigen over te dragen aan de landelijke autoriteit. Voordeel voor de gemeente is dat het onderhoud van die wegen niet meer als een molensteen om de nek van de gemeentelijke begroting hangen, terwijl de landelijke autoriteit ook op belangrijke routes bibeko de capaciteit kan bepalen.

Dat zou de samenhang van het wegennet zeker ten goede komen.

De landelijke autoriteit zou overigens wel procedurele bevoegdheden moeten krijgen die nu nog bij de gemeenten liggen, en zelfs de mogelijkheid moeten krijgen om 'bovenover' via de minister een gewijzigd bestemmingsplan door de strot van een dwarsliggende gemeente te kunnen douwen, als dat uiteindelijk de regio als geheel duidelijk ten goede komt. Ook bij onderliggende wegen, zoals de N209.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » zo 25 feb 2007, 14:03

Ik geloof er niks van. Er is al veel te veel gedacht dat schaalvergroting de boel wel ff zou verbeteren, ook bij de herindelingen. Nou, mooi niet dus... :roll:

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36313
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » zo 25 feb 2007, 15:37

Het verdeelde wegbeheer en de onmogelijkheid om onderhandelingsposities te creëren richting een enkele dwarsligger zorgen anders tot op heden voor erg veel stroperigheid...
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

JJVernig
polderweggetje
Berichten: 32
Lid geworden op: di 23 jan 2007, 10:34

Bericht door JJVernig » ma 26 feb 2007, 7:26

Ik geloof er niks van. Er is al veel te veel gedacht dat schaalvergroting de boel wel ff zou verbeteren, ook bij de herindelingen. Nou, mooi niet dus...
Als ik het zo lees gaat het bij deze weg over 8 verschillende instantie's ( twee stadsregio’s. twee gemeenten, het rijk, ProRail, het waterschap en de provincie). Je kan het natuurlijk ook overdrijven. Het probleem van één instantie voor een groot gebied (zoals het voorstel van René), met veel inwoners is wel dat die instantie verder niet gemakkelijk gecontroleerd kan worden, op effectiviteit en ook bewonersbelangen. Als je dat overlaat aan de kamer of alle gemeenten ofzo, blijkt over tien jaar dat dat een farce is, en dat zo'n grote organisatie ook maar aanmoddert.
--Disclaimer: bovenstaande opmerking(en) komen geheel voor rekening van de auteur --

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10006
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Bericht door Peter » ma 26 feb 2007, 9:27

Het zijn meestal de steden die bestuurlijk dwars liggen op een provinciale weg. De andere partijen vertragen hoogstens omdat ze niet willen meebetalen. Prorail bijvoorbeeld zal geen enkel bezwaar hebben tegen het vervangen van een gelijkvloerse door een ongelijkvloerse variant.

Een wegverbreding mag niet gelijkvloers over het spoor, dus als die er toch komt zal Prorail wel niet willen meebetalen.

Bij de aansluiting van de N209 op de A12 kan je nog gesteggel hebben voor welk deel het Rijk financieel verantwoordelijk is.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36313
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » ma 26 feb 2007, 9:52

JJVernig schreef:Het probleem van één instantie voor een groot gebied met veel inwoners is wel dat die instantie verder niet gemakkelijk gecontroleerd kan worden, op effectiviteit en ook bewonersbelangen.
Nee, bijna 400 beheerders in datzelfde gebied zijn dan zeker wèl goed in samenhang te controleren zeker ? :roll:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » ma 26 feb 2007, 12:01

Zo'n organisatie past toch niet in de decentralisering van bevoegdheden, René! ;)

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 39727
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » ma 26 feb 2007, 12:05

Jáááaá laten we de bevoegdheid van autosnelwegen ook maar aan gemeentes overdragen... :roll:

Je snapt toch wel dat centralisatie in sommige zaken toch harstikke handig is?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door Wouter N14 » do 13 sep 2007, 9:18

Eindelijk gaan ze wat doen aan de N209 bij de aansluiting Bleiswijk aan de A12.
[url=http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/article1657469.ece]www.ad.nl[/url], 12 september 2007 schreef:
Renovatie N209 en aanleg nieuwe afslag A12

ZOETERMEER/BLEISWIJK - De voorbereidende grondwerkzaamheden voor de renovatie van de N209 zijn begonnen.

De werkzaamheden aan de N209 behelzen naast verbreding van de weg ook de aanleg van een nieuwe afslag op de A12.
De Nieuwe Hoefweg, zoals de provinciale weg tussen Bleiswijk en Benthuizen ook wel wordt genoemd, wordt verbreed. Rond de kruising met de A12 komt bovendien een nieuwe afslag voor Zoetermeer.

De werkzaamheden zullen naar verwachting vanaf 2008 de nodige overlast gaan geven in het gebied rond de N209. De provincie Zuid-Holland houdt donderdag 27 september een informatiebijeenkomst in Bleiswijk waar tekst en uitleg wordt gegeven over het project.

De Nieuwe Hoefweg wordt zowel ten noorden (kant Zoetermeer/Oosterheem) als ten zuiden (kant van Bleiswijk) van de A12 verbreed. De huidige 2keer1-strooks rijbaan wordt een 2keer2-strooks weg. De bedoeling is dat de doorstroming op de N209 beter wordt. De komende jaren komt er steeds meer verkeer bij door de afronding van de wijk Oosterheem en de aanleg van bedrijventerreinen tussen Bleiswijk en Zoetermeer.

Bovendien wordt de aansluiting op de A12 vernieuwd. Voor de treinen komt er een ongelijkvloerse spoorwegovergang met de A12, zodat de kans op files veel kleiner wordt. Bovendien verdwijnt daarmee de gevaarlijke gelijkvloerse spoorwegovergang. De vernieuwde afslag van de A12 betekent ook dat Zoetermeer een derde directe aansluiting krijgt op de snelweg.

De aanleg van de reconstructie N209 is inmiddels van start gegaan. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het afgraven van grond en het dempen van sloten. Daarna wordt zand aangebracht als voorbelasting. Als alles goed gaat wordt de reconstructie in het najaar van 2009 opgeleverd.

Tijdens de informatieavond op 27 september geven medewerkers van de provincie en Rijkswaterstaat tekst en uitleg. De bijeenkomst heeft van 19 tot 21 uur plaats in de Fleur Inn van FloraHolland aan de Klappolder 130 in Bleiswijk.

FOTO THEO BÖHMERS
Afbeelding
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door Wouter N14 » do 13 sep 2007, 9:19

Overigens zou het zomaar kunnen dat de naam van aansluiting wijzigt van Bleiswijk in Zoetermeer-Oost, die hint geeft het artikel wel!
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19294
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door waldo79 » do 13 sep 2007, 9:21

Voor de treinen komt er een ongelijkvloerse spoorwegovergang met de A12, zodat de kans op files veel kleiner wordt
Ik wist niet dat de A12 de parallel gelegen spoorlijn Den Haag-Gouda gelijkvloers kruist :wijsvinger:

Voor de rest is het mooi te horen dat er daar wat gaat gebeuren.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door Wouter N14 » do 13 sep 2007, 9:23

^^ Scherp gezien ;)

Overigens is die foto niet van de N209 :roll:
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 16430
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door Kaaiman » do 13 sep 2007, 12:07

Die aansluiting was toch nog een echte ouderwetse krappe, steile diamantaansluiting? :)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19294
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door waldo79 » do 13 sep 2007, 12:17

Een dump van GE toont de situatie, ten tijde van het overvliegen van het fotovliegtuig:

Afbeelding

@harry: Ik wist niet dat de situatie al behoorlijk zanderig is geworden.
Laatst gewijzigd door waldo79 op do 13 sep 2007, 21:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 21106
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door harry » do 13 sep 2007, 18:26

^^ Nee hoor. De huidige situatie geeft al een hoop zandhopen te zien!
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17448
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door boe! » do 13 sep 2007, 20:36

Wouter N14 schreef:Overigens is die foto niet van de N209 :roll:
Dat is dus WEL de N209 en wel de huidige situatie :!: De weg die van boven (Bleiswijk) naar onder (Benthuizen) loopt is de N209.

De eerste zin uit het artikel is derhalve ook verre van juist: de voorbereidende werkzaamheden zijn namelijk al meer dan een jaar geleden gestart. :?

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door Wouter N14 » do 13 sep 2007, 23:33

^^ Oeps... ben er recentelijk nog twee keer keer langsgereden en ook een keer met de trein en mij is niet bijgebleven dat de situatie daar is veranderd.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17448
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: N209: 2*2 en nieuwe aansluiting A12

Bericht door boe! » za 15 sep 2007, 15:35

^^ Vanaf de A12 is dit ook moeilijk te zien.

Kruisweg
zandpaadje
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 20 dec 2015, 12:14

[N209] Hazerswoude-Berkel en Rodenrijs

Bericht door Kruisweg » zo 20 dec 2015, 12:50

Buurtschap de Kruisweg ligt direct aan de N209 aan de A12, net tegen Zoetermeer aan. De N209 is hier in 2008 gereconstrueerd, wellicht herinner je daar het vierkante tunneltje onder de A12 door nog.

De N209 wordt druk bereden, ca 20.000 voertuigen per dag. Het buurtschap ervaart veel overlast van de weg. De maximum snelheid is afwisselend 50 en 80. De weg is overduidelijk ingericht voor 80 km/h.

De feiten:
- De daadwerkelijk gereden snelheid is ruim 80, ook in de 50 zones.
- DCMR heeft onderzoek gedaan en geconstateerd dat de geluidswaardes de klok rond overschreden worden.
- Goudappel heeft onderzocht dat als de snelheid overal 80 zou worden, er een scherm tussen de 3 en 5 meter moet staan.
- de wegbeheerder stelt dat er op papier niets asn de hand is: als iedereen gewoon de max snelheid zou rijden dan is er geen overschrijding van het geluid.

Samengevat: het buurtschap zit klem. Wat is nu de juridische positie? Het buurtschap wil graag een geluidsscherm, het gaat om ongeveer 1000 meter.

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 7356
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren

Re: [N209] Hazerswoude-Berkel en Rodenrijs

Bericht door Jackbauer1350 » zo 20 dec 2015, 14:56

Die 50 km/u geldt ook alleen ter hoogte van de kruisingen en tot het kruisingsvlak. Daarna is het gewoon weer 80 km/u. Zelfde principe als bij een 100 km/u weg waar ter hoogte van de kruising kortstondig 70 km/u geldt. Alleen het korte stuk tussen de A12 en de eerste kruising is geheel 50 km/u. Dat men overal 80 km/u rijdt is dan ook eigenlijk wel te verwachten gezien de uitstraling van de weg.

Ik zie dat ter hoogte van de aansluiting met de A12 wel een lage geluidswand is neergezet. Hoe het juridisch zit om een gelijk te krijgen met betrekking tot recht op een geluidswerende maatregelen weet ik niet. Het is wel aannemelijk dat die weg in de nabije toekomst drukker gaat worden aangezien daar aan de Zoetermeerse zijde allerlei bedrijventereinen net gebouwd zijn of in aanbouw zijn. Wellicht dat je daarmee ook sterker staat om geluidswerende maatregelen voor elkaar te krijgen.

Kruisweg
zandpaadje
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 20 dec 2015, 12:14

Re: [N209] Hazerswoude-Berkel en Rodenrijs

Bericht door Kruisweg » ma 21 dec 2015, 10:06

Dat klopt:
Vanaf de A12 tot eerste verkeerslichten (afslag industrietrein Prisma): 50
Na de verkeerslichten tot ruim voor afslag Australieweg (Zoetermeer in): 80
Voor en na kruispunt Australieweg: 50
Daarna richting Benthuizen: 80

Goudappel heeft dus doorgerekend dat het opheffen van deze 50 km/h stukken moet resulteren in een geluidsscherm. Dat wil de Kruisweg ook graag. Maar: volgens de provincie is verhoging niet nodig. Handhaving van de snelheid lijkt ook onrealistisch, aangezien de weg helemaal niet is ingericht voor 50. En zonder snelheidsverhoging voldoet op papier alles weer.

RSK
Penningmeester
Berichten: 7073
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven

Re: [N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door RSK » ma 21 dec 2015, 12:47

Hierbij heb ik drie bestaande topics over de N209 samengevoegd tot één centraal topic.
Ceterum censeo viam imperiam tertiam construendam esse.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door Wouter N14 » ma 14 mar 2016, 9:05

Er zijn plannen om de N209 vanaf Benthuizen rechtdoor te trekken naar de N11. Ik heb er nog geen digitale bron van kunnen vinden. Belangrijkste reden hiervoor is dat Zoetermeer het sluipverkeer kwijt wil dat vanaf de A12 door de stad naar de N206 rijdt om zo op de A4 te komen. En uiteraard ook het verminderen van het verkeer dat nu door Hazerswoude-Dorp heen moet.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 17165
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door mavas » ma 14 mar 2016, 19:39

Die plannen waren onderdeel van onderzoek naar de bereikbaarheid van de regio rond Boskoop. Die informatie staat in het N207-onderwerp, omdat het onderzoek ook zo genoemd werd.
Ik meen dat een nieuw tracé van de N209 niet verder onderzocht werd. Optimalisatie van de huidige weg schijnt wel onderzocht te worden.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21341
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door Wouter N14 » ma 14 mar 2016, 20:22

^^ Nee, het is nu een nieuw voorstel waarbij het wel degelijk gaat om een nieuw tracé van Benthuizen naar de N11.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10531
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [N209] Hazerswoude - Berkel en Rodenrijs

Bericht door Willem » ma 14 mar 2016, 23:00

In Hazerswoude-Dorp staat het nu dagelijks vast voor die ene kruising met een VRI. Of een verbinding tussen Benthuizen en de N11 een betere oplossing is dan een rondweg om Hazerswoude-Dorp is nog de vraag in het licht van de verkeersstromen. De drukte wordt mede veroorzaakt door verkeer richting Alphen en die gebruiken de route door Zoetermeer richting de N206 niet.