"Schone schijn"

Over de relatie tussen verkeer en milieu

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36620
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

"Schone schijn"

Bericht door Rene » vr 26 okt 2007, 14:12

Telegraaf (26-10-2007) schreef:Schone schijn

Het pakket belastingsmaatregelen om het milieu te beschermen, heeft nauwelijks nut. Het belangrijkste effect is dat de Nederlander fors meer gaat betalen. Die onthutsende conclusie is afkomstig van het Milieu- en Natuurplanbureau. Het bureau heeft de maatregelen doorgerekend die door het huidige CDA/PvdA/CU kabinet zijn genomen.
Lezing van het rapport zou op de lachspieren werken als de onderliggende problematiek niet zo ernstig zou zijn. Zo heeft de heffing op tickets voor vluchten vanaf Schiphol bijna geen nut. De passagier is veel duurder uit, maar de CO2-uitstoot door vliegtuigen daalt maar een heel klein beetje. En de maatregel was juist bedacht om de CO2-uitstoot te verminderen. Het gas CO2 wordt verantwoordelijk gehouden voor de opwarming van de aarde.
En dan is er nog de idiote verandering van de fiscale behandeling van auto's. Die verandering is ingezet om uiteindelijk een kilometerheffing mogelijk te maken. Het voorlopig effect, zo meldt het rapport: meer autogebruik en dus meer CO2.
Kortom, het rapport geeft duidelijk aan dat het kabinet op de verkeerde weg zit. Extra belastingheffing wordt verpakt in een milieujasje, maar dat jasje is alleen schone schijn. Een eerlijk politicus kan maar één ding doen: deze oneerlijke lastenverzwaring onmiddellijk intrekken.
Symboolpolitiek, daar is dit gristenlinkse kabinet erg goed in.
De gewone man mag het gelag betalen. :shutup:

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20467
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: "Schone schijn"

Bericht door waldo79 » vr 26 okt 2007, 17:50

Het geld dat uit deze belastingen moet binnenkomen is waarschijnlijk allang besteed :shutup: