Voorbeeld:

Moderator: Moderatoren
Eens. Is een uitstekend "reassurance sign". Zou nog liever trouwens naar Zwitsers model de combinatie zien tussen eerstvolgende kom en doel van de weg. In tegenstelling tot Zwitserland dan echter wel de afstand naar beide doelen.Seat Ibiza schreef:De "einde bebouwde kom"-borden zoals ze in Duitsland worden gebruikt. Niet qua kleur of zo, maar wel met vermelding van de volgende plaats en aantal kilometers naar die plaats. Zo weet je meteen of je de juiste uitvalsweg hebt.
Vaak staat de afstand naar het doel van de weg er wel bij. Maar van de eerst volgende kom niet. Ook staat er in Zwitserland niet de een met rode streep doorgehaalde komnaam, die je verlaat.Pino schreef:Eens. Is een uitstekend "reassurance sign". Zou nog liever trouwens naar Zwitsers model de combinatie zien tussen eerstvolgende kom en doel van de weg. In tegenstelling tot Zwitserland dan echter wel de afstand naar beide doelen.
Jep. Zoiets:IQ[] schreef:Je bedoelt dus dat er ook een afstand achter Gossau had moeten komen?
Ik vind het Zwitserse bord ook maar niks! Onduidelijkheid troef...Rien schreef:Het systeem van Duitsland en Zwitserland is, zoals gezegd, vooral handig op doorgaande wegen waar dorpskommen niet al te dicht bij elkaar liggen. Het Zwitsers systeem vind ik echter niet duidelijk: rij je Gossau in, rij je Gossau uit, of is Gossau de eerstvolgende bebouwde kom?
Maar dan moet je ook echt concequent de volgende stad aangeven, en niet zomaar een overslaan (Dus einde Nordhorn, volgende plaats is Oldenzaal? Denekamp wordt ff vergeten.) eigelijk staat Oldenzaal daar totaal onterecht, blijf je de N342 volgen dan blijf je buiten de bebouwde kom van Oldenzaal.) Ook wordt vanuit Gildehaus geen De Lutte aangegeven.Seat Ibiza schreef:De "einde bebouwde kom"-borden zoals ze in Duitsland worden gebruikt. Niet qua kleur of zo, maar wel met vermelding van de volgende plaats en aantal kilometers naar die plaats. Zo weet je meteen of je de juiste uitvalsweg hebt.
Voorbeeld:
http://www.kurt-aus-kienitz.de/privat/g ... tsende.jpg
Dat komt omdat één of andere slimmerik heeft verzonnen dat de 50 km/h-borden onder het kombord wel konden worden afgeschaft. Nu is het helemaal erg, met vaak een kombord (=50) en 10 meter verderop een bord met zone 30. Dat is verschrikkelijk irritant.Rien schreef:Ik vond het van kindsbeen al vreemd om wit-op-blauwe komborden te zien in Nederland. Het lijkt m.i. te veel op een wegwijzer, terwijl het meer betekent dan dat; namelijk dat je je snelheid moet beperken tot 50 km/h.
Vandaar het voorstel om twee doelen aan te geven. Als eerste de naam van de eerstvolgende kom (of dat nou een bekende naam is of niet) en als tweede die van een hoofddoel langs de weg, kortom van een bekende plaats.Willem schreef:Het er daarbij om dat je een plaats aangeeft waardoor mensen weten dat ze de goede kant oprijden. Soms moet je daardoor plaatsnamen overslaan.
Zou zelf menen dat uitsluitend de volgende kom en hoofddoel van de huidige weg op dat kombord zouden moeten staan. Kun je kort buiten de bebouwde kom afslaan naar een andere weg of splitst de weg zich, dan kan het een idee zijn om het nummer van die kruisende weg ook op te nemen.ViaHaaren schreef:Verder denk ik wel dat een afstandsvermelding naar de volgende te bereiken plaats wel een goed idee is. Maar als ik bijvoorbeeld in Haaren kijk, zouden er idd bij sommige uitgangen wel 3 moeten staan.
Seat Ibiza schreef:Overigens: klopt het dat ze in België de komborden ook gingen vervangen? Dacht ergens een keer iets gezien te hebben dat ze de afbeelding van wat huizen gingen toevoegen aan het bestaande zwart-op-wit bord.
Dacht je dat?Vinny schreef:Mooi dat is een stap in de goede richting. En dan voeren ze in Voeren zeker ook Plaatsnaamnummeringen in. Plaats 1 links en plaats 2 rechts. Dan valt niemand meer er over of het in het Frans of in het Nederlands geschreven is...
Dat suggereert dat de Voerstreek een parkeerplaats isVinny schreef:P 1 dus, Wicher...