Breda, Noordelijke rondweg

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 18 jan 2008, 8:00

Van VRI-kruising naar ongelijkvloers... het kan nog in Nederland.
Website gemeente Breda schreef: Persbericht
Voorlopig ontwerp tweede deel Oosterhoutseweg met tunnel klaar

Het voorlopig ontwerp van de tunnel op de kruising van de Noordelijke Rondweg met de Oosterhoutseweg is klaar. De tunnel is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van de tweede fase van de Oosterhoutseweg dat burgemeester en wethouders van Breda voorleggen aan de stad.
De tunnel moet doorgaand verkeer door Teteringen beperken. Dit door verkeer op de Noordelijke Rondweg richting Oosterhout te stimuleren door te rijden naar de A27. Bovendien maakt de tunnel snellere doorstroming van de Volansbussen mogelijk en hoeven voetgangers en fietsers de drukke Noordelijke Rondweg niet meer over te steken. Het voorlopig ontwerp beslaat het gedeelte tussen de Hoolstraat en de Noordelijke Rondweg. Wethouder Willems van verkeer: ‘Dit ontwerp is een belangrijke stap om de verkeersproblematiek in Teteringen op te lossen.’

Het voorlopig ontwerp laat zien dat de Noordelijke Rondweg onder de Oosterhoutseweg doorgaat. De tunnel bestaat uit drie delen: een verkeersbrug voor auto’s en aan weerszijden twee bruggen voor fietsers en voetgangers. Vanuit het westen moeten twee uitvoegstroken op de Noordelijke Rondweg en verkeerslichten bovenop de tunnel ervoor zorgen dat het verkeer gedoseerd toegelaten wordt op de Oosterhoutseweg, zodat het bij drukte niet vastloopt op de Noordelijke Rondweg.

Oosterhoutseweg, tussen Langelaar en Nieuwe Kadijk
Op de Oosterhoutseweg, tussen de Langelaar en de Nieuwe Kadijk, komen parkeervakken. Ook zijn betere fietspaden, brede, groene bermen en twee busbanen ontworpen. Hierdoor wordt het nieuwe profiel van dit deel van de Oosterhoutseweg verbreed naar 36 meter. De bestaande bomen hier worden vanwege de werkzaamheden gekapt en vervangen door nieuwe. De bushaltes tussen de Hoolstraat en Langelaar worden vervangen door twee nieuwe bushaltes bij het kruispunt Meulenspie. Op het kruispunt Meulenspie/ Bouverijen met de Oosterhoutseweg komen, net als op het kruispunt met de Langelaar, verkeerslichten. De aansluiting van de Aanstede vervalt. Een alternatieve weg hiervoor wordt in de nieuwe wijk “de Bouverijen”aangelegd.

Druivenstraat alleen vanuit het westen bereikbaar
Op de Nieuwe Kadijk in de richting van de Druivenstraat zijn de invoegstroken ver door getrokken. Hiermee wil de gemeente het verkeer voldoende tijd geven om veilig in te voegen. De consequentie hiervan is dat de middenberm ter hoogte van de Druivenstraat afgesloten wordt. Het is in het voorlopig ontwerp alleen mogelijk om vanaf het westen de Druivenstraat in te rijden. Wel blijft het bedrijventerrein bereikbaar vanaf de Oosterhoutseweg.

Kruising Posthoorn voor fietsers veiliger
De in- en uitvoegstroken ten oosten van de tunnel zijn doorgetrokken tot aan de kruising met de Posthoorn. Zo krijgt het verkeer voldoende de gelegenheid om in en uit te voegen. De Posthoorn wordt aan beide kanten haakser aangesloten op de Nieuwe Kadijk. Ook de fietspaden zijn verlegd, zodat automobilisten en fietsers beter zicht hebben op elkaar.


Breda, 17 januari 2008
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 68524
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Chris » vr 18 jan 2008, 8:10

Super. Dat de rest van Nederland maar mag volgen.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 18 jan 2008, 8:52

Dit kaartje wilde ik voor de volledigheid nog even toevoegen aan de beginpost, maar dat levert witte schermen op... :roll:

Afbeelding

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 20842
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door harry » vr 18 jan 2008, 9:49

^^ De "N285" op dat kaartje klopt trouwens niet. De weg heeft geen nummer.

Dit begrijp ik ook niet:
Website gemeente Breda schreef:Vanuit het westen moeten twee uitvoegstroken op de Noordelijke Rondweg en verkeerslichten bovenop de tunnel ervoor zorgen dat het verkeer gedoseerd toegelaten wordt op de Oosterhoutseweg, zodat het bij drukte niet vastloopt op de Noordelijke Rondweg.
Ik snap dat 2 uitvoegstroken de boel minder laten vastlopen op de rondweg. Maar verkeerslichten en gedoseerde toelating??
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 18 jan 2008, 10:09

^^
Die snap ik ook niet helemaal. Misschien de gemeente maar eens over mailen.

Artikeltje 2:
BN de Stem schreef: Tunnel moet eind 2010 klaar
door René Kloeg

Vrijdag 18 januari 2008 - BREDA - De tunnel onder de kruising Noordelijke Rondweg-Oosterhoutseweg moet eind 2010 klaar zijn, anders mist Breda 2,3 miljoen euro rijkssubsidie. Breda zet volgens de verantwoordelijk wethouder van Verkeer dan ook alles op alles om het definitieve ontwerp op tijd rond te hebben en vervolgens ook de aanbesteding snel af te wikkelen.

De goedkeuring van het plan voor de tunnel en de reconstructie van het laatste stuk Oosterhoutseweg is van cruciaal belang voor eventuele bezwaarprocedures tegen de uitbreidingswijken in het dorp. Breda wil in totaal 2270 woningen bouwen in Teteringen. Belangengroeperingen in het dorp strijden tot aan de Raad van State om dat te blokkeren, omdat ze vrezen dat hun dorp verstikt als gevolg van de verwachte groei van het autoverkeer.

Breda krijgt een rijksbijdrage voor de tunnel, omdat die de luchtkwaliteit verbetert en de snelle busverbinding van Breda naar Oosterhout in 2010 mogelijk maakt. Naast rijkssubsidie krijgt de gemeente ook bijdragen uit potjes van bijvoorbeeld de provincie omdat de langzaamverkeer verbinding tussen Teteringen en Breda verbetert. "Wij moeten in 2009 beginnen met de bouw en eind 2010 een heel eind klaar zijn. Dat is een van de voorwaarden voor het binnenhalen van de rijksbijdrage geweest", aldus wethouder Willems donderdagmiddag.

Op het laatste deel van de Oosterhoutseweg komen brede fietspaden en groenstroken en twee busbanen. Eén busbaan wordt naast de rijbaan aangelegd. De tweede is een elektronische busbaan. Dat wil zeggen dat de weg met behulp van de verkeerslichteninstallaties vrij wordt gemaakt van autoverkeer. De grote bomen daar gaan plat. "Maar, er komen nieuwe want de oorspronkelijke laan willen we zoveel mogelijk behouden." De invoegstrook voor verkeer uit Teteringen, de rondweg op richting Prinsenbeek, wordt extra lang gemaakt. Mede daardoor kan verkeer uit de Druivenstraat niet meer linksaf richting Prinsenbeek. Over die gedeeltelijke afsluiting volgt nog overleg met de betrokken ondernemers, zo meldde de gemeente donderdag. De in- en uitvoegstroken richting Tilburg worden doorgetrokken tot aan de kruising met de Posthoorn.

Op 19 februari is er een inloopbijeenkomst met om 18, 19 en 20 uur presentaties in 't Web aan de Scheperij in Teteringen.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16956
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door mavas » vr 18 jan 2008, 14:53

^^ Vergeet niet de quote te eindigen met /

Overigens weet ik welk bedrijf de verkeersafwikkeling met een verkeersmodel heeft doorgerekend, Grontmij :)
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 18 jan 2008, 15:40

mavas schreef:^^ Vergeet niet de quote te eindigen met /
Ja, dat zag ik net te laat. Maar bij editten krijg ik nu een wit scherm :?
Laatst gewijzigd door IQ[] op di 05 aug 2008, 17:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Aangepast

Moby
zandpaadje
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 07 jan 2008, 16:25

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Moby » wo 23 jul 2008, 21:59

Noordelijke rondweg afgesloten, nieuw asfalt? In ieder geval beroerde communicatie vanuit de gemeente.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 17295
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door boe! » wo 23 jul 2008, 22:05

Onzin. Dit staat al een week op de website van de gemeente Breda.
breda.nl schreef:Asfalteren Noordelijke Rondweg

De Gemeente Breda gaat in de periode 21 juli tot en met 15 augustus op vijf delen van de rijbaan van de Noordelijke Rondweg het asfalt vervangen. Daarvoor is het nodig de Noordelijke Rondweg in twee periodes geheel af te sluiten. In het kader van het groot onderhoud aan wegen wordt het asfalt van delen van de Noordelijke Rondweg vervangen. Gelijktijdig wordt op de Crogtdijk de riolering aangepakt.

Waar gaat dat gebeuren

Fase 1 noordelijke rijbaan op de Crogtdijk tussen Terheijdenseweg en Konijnenberg. Het tankstation van de ANWB blijft bereikbaar.
Fase 2 beide rijbanen tussen Konijnenberg en Spinveld. Het zuidelijke fietspad op de Stulemeyerbrug wordt ook vernieuwd. Het Shell tankstation blijft bereikbaar.
Fase 3a de opstelstroken op de noordoostelijke tak van het kruispunt Backer en Ruebweg / Westerparklaan.
Fase 3b de opstelstroken op de westzuidelijke tak van het kruispunt Backer en Ruebweg / Westerparklaan.
Fase 4 de zuidelijke rijbanen ter hoogte van het kruispunt Veldsteen.
Fase 5 de noordelijke rijbanen vanaf Veldsteen tot aan Westerhagelaan. Het Esso tankstation blijft bereikbaar.

Om de overlast tot een minimum te beperken vinden de werkzaamheden in twee periodes plaats. In de eerste periode, vanaf 21 juli, wordt gewerkt aan fase 1, 2 en 3a. De tweede periode, vanaf begin augustus, betreft fase 3b, 4 en 5. In de periode van fase 3b tot en met 5 wordt ook het kruispunt Terheijdenseweg / Christiaan Huygenstraat van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

Tijdens de uitvoering van fase 1 tot en met 3a wordt het verkeer omgeleid via Terheijdenseweg – Moerlaken - Emerparklaan. Tijdens de uitvoering van fase 3b tot en met 5 wordt het verkeer omgeleid via A16 – Ettensebaan - Westerparklaan. Bedrijventerrein Steenakker kan gebruikmaken van de route Veldsteen - Rat Verleghstraat – Stadionstraat - Lunetstraat. Bezoekers vanuit het noorden worden omgeleid via de A16 - A59 -Terheijdenseweg of via de A16 en Ettensebaan. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » do 24 jul 2008, 8:36

In de regionale krant (bndestem) is ook al een paar dagen een welles-nietes verhaal aan de gang tussen gemeente en omwonenden/bedrijven... :?

Moby
zandpaadje
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 07 jan 2008, 16:25

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Moby » do 24 jul 2008, 23:11

Aah okay. Van andere mensen hoorde ik dat de gemeente weer gefaald had bij de communicatie, zelf was ik op vakantie dus weet ik er niet zo veel van.

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 19094
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door waldo79 » vr 25 jul 2008, 9:26

En meldingen over wegafsluitingen staan ook altijd in een gemeentelijke pagina in een huis aan huis blad.

Toch wel handig om even te lezen :dyn_hyp:

martijn79
polderweggetje
Berichten: 29
Lid geworden op: di 11 apr 2006, 22:50
Locatie: Bangalore en Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door martijn79 » vr 01 aug 2008, 17:46

Het is op sommige stukken, gezien de hobbels en slijtage in/op het wegdek, hard nodig.

Op de Bredase noordelijke rondweg gaat op middellange termijn nog een verandering plaatsvinden. De gemeente Breda is van plan om het kruispunt Nieuwe Kadijk - Biesdonkweg - Edisonstraat af te sluiten voor verkeer. Het verkeer vanuit de Edisonstraat en de Biesdonkweg kan dus niet meer de Nieuwe Kadijk oprijden, of de oversteek over de Nieuwe Kadijk maken. Er zijn plannen om voor de fietsers een fietstunnel aan te leggen.

Kaartje van de ligging van het kruispunt:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=51.6 ... 13218&z=16

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 01 aug 2008, 20:19

Prima idee. Daar rijdt toch geen hond, en het is weer een onderbreking minder in de noordelijke randweg. De Doornboslaan kan het extra verkeer makkelijk hebben.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16956
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door mavas » za 02 aug 2008, 20:37

JB81 schreef:Daar rijdt toch geen hond
Dan ben ik die enige hond die daar met bus, fiets of lopend voorbij komt ;)
Overigens ben ik geen voorstander van een fietstunnel; Zeker in dit gedeelte van Breda voelt men zich er sociaal onveilig (en ik ben wel eens overvallen in die buurt) en een fietstunnel zal daar geen vooruitgang in brengen. Beter is het om juist het autoverkeer onder de grond te stoppen, maar dat is weer schreeuwend duur. Ziedaar het dilemma.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » zo 03 aug 2008, 13:37

Hm, daar heb je wel een punt. Een Prinsenbeekse fietsbrug met roltrappen dan maar? :P

Moby
zandpaadje
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 07 jan 2008, 16:25

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Moby » vr 15 aug 2008, 14:01

Ik vind zoiezo dat een groot deel van de Noordelijke Rondweg ongelijkvloers moet blijven, er zijn natuurlijk altijd kruisingen waar het niet kan maar er zijn ook kruisingen waar het meer dan logisch is om dat te doen. Bijvoorbeeld bij de kruising van de Noordelijke rondweg met de wijkring Haagse Beemden, de eerste kruising vanuit de A16 dus. De daarop volgende kruising bij de Mac Donalds kun je laten vervallen en een nieuwe toegang tot dit bedrijventerrein vanaf de Lunetstraat. De daarop volgende kruising kan ook weer ongelijkvloers (zee van ruimte) d.m.v. het principe dat ze nu gaan uitvoeren bij de kruising met de Oosterhoutse Weg. Maar goed, ik denk erg ver voorruit.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » vr 30 jan 2009, 14:16

De Oosterhoutseweg is inmiddels afgesloten tussen de Tilburgseweg en de N.Rondweg. Als ik de krant goed heb begrepen, is dat het begin van de werkzaamheden m.b.t. het ongelijkvloers maken van de kruising rondweg/Oosterhoutseweg!

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16956
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door mavas » za 13 nov 2010, 12:08

* SCHOP *

De ongelijkvloerse aansluiting op de Noordelijke Rondweg van Breda is een feit.
BN De Stem schreef:Iedereen blij met tunnelbak
maandag 04 oktober 2010

TETERINGEN - De reconstructie van de Oosterhoutseweg beleefde gisteren een nieuwe mijlpaal. Dat gebeurde met de opening van de tunnel op de kruising Nieuwe Kadijk. Sinds maart 2009 maakte het verkeer gebruik van een zogenaamde bypass. Door de vele bochten en stoplichten was er soms sprake van een onoverzichtelijke toestand. Na de opening van de tunnelbak is het leed bijna geleden. Binnenkort start ook de woningbouw in de nieuwe wijk Bouverijen.

"De verkeersdiscussie was altijd een hot item in Teteringen", zei wethouder Alfred Arbouw. "Daarom is ervoor gekozen om eerst de infrastructuur aan te leggen en dan pas huizen te bouwen." Zijn collega Wilbert Willems voegde er aan toe dat de noordelijke rondweg bijzonder gebaat is met de tunnel. Over die weg rijden 35.000 voertuigen per dag. "Het verkeer wordt rechtstreeks naar de A27 geleid met een groene golf en zo min mogelijk aftakkingen om files en opstoppingen te voorkomen." Betere doorstroming betekent ook minder milieubelasting voor Teteringen.

De kosten van het omvangrijke project bedroegen 25 miljoen euro, waarvan de provincie er tien miljoen betaalde. Gedeputeerde Yves de Boer onderstreepte het belang van de tunnel ook voor de veiligheid van leerlingen van het bij de kruising gelegen Scala College. De Oosterhoutse wethouder Marcel Willemsen stak zijn vreugde over de aanleg van de tunnel niet onder stoelen of banken. "Wij zijn blij met een buurgemeente die investeert in infrastructuur", aldus Willemse. "Door de hoogwaardige openbaar vervoersverbinding is het voor de Oosterhoutse forenzen straks een stuk gemakkelijker om het Bredase treinstation te bereiken."

Voor de aanleg van het civiele kunstwerk gingen achthonderd heipalen de grond in. Bovendien werd 150.000 kubieke meter grond ontgraven en opnieuw verwerkt. Hein Antonissen van de klankbordgroep vond de communicatie rond het hele project perfect, op een paar onderdelen na. "Er is wat commotie ontstaan over de afsluiting van de spoorwegovergang, maar daarover praten we op 12 oktober." Terwijl wegwerkers gisteren nog volop bezig waren met het asfalteren van de zuidelijke rijbaan, werd de noordelijke weghelft van de tunnel feestelijk in gebruik genomen door vijf oldtimers, waaronder twee luxe wagens en drie bussen. Op het moment dat de Bredase wethouders en de gedeputeerde het lint doorknipten, werd de naam onthuld. Poort Napoleon, genoemd naar de veldheer die destijds verantwoordelijk was voor de aanleg van de Oosterhoutseweg.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Bartje
dorpsstraat
Berichten: 112
Lid geworden op: vr 22 jan 2010, 23:28
Locatie: Zuiddorpe

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Bartje » za 13 nov 2010, 17:03

^^
Gelukkig zijn de inwoners van Breda, Oosterhout maar vooral Teteringen verlost van de vele verkeersopstoppingen en wegafsluitingen. Het eindresultaat mag er absoluut zijn maar het is 4 jaar lang een gekkenhuis geweest op de Oosterhoutseweg! :D

Gebruikersavatar
Victor
autoweg
Berichten: 1306
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 21:39
Locatie: Oosterhout

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Victor » za 13 nov 2010, 22:19

Met de auto ben ik er nog niet langsgekomen, wel per bus twee weken geleden. En dan zit ik me vooral af te vragen hoe ze in godsnaam die muurtjes zo weg kunnen zetten, aan beide zijden van de opritten :neenee:
De bus heeft nu vanuit Teteringen best moeite met de bocht te nemen, moet de snelheid terugbrengen tot bijna nul... past net, maar komt de OV-snelheid niet ten goede.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 20842
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door harry » ma 22 nov 2010, 13:17

mavas schreef:De ongelijkvloerse aansluiting op de Noordelijke Rondweg van Breda is een feit.
Ik ben maar even wezen kijken.

Breda heeft een wisselende P-route, tegenwoordig. Behalve onderstaande pijl zag ik ook kantelwalshandwijzers.
Afbeelding

We gaan hier vanuit het westen de tunnel in...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

En weer terug na gedraaid te zijn bij de A27.
Hee, Digit Parc. Wat zou dat zijn?
Afbeelding

Nou, op het moment is dit Digit Parc. Een handwijzer wijst letterlijk deze kant op!
Afbeelding

Terug op de randweg nemen we de afrit naar Teteringen.
Afbeelding
Afbeelding
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » ma 22 nov 2010, 14:08

^^
Leuk, herkenbare serie! Rij er dagelijks langs.

Digit Parc is nog in ontwikkeling. Een beetje voorbarig dat het nu al op de borden staat, want de eerste spade moet nog de grond in.
Zie: http://www.digitparc.nl/

De laatste werkzaamheden moeten overigens nog plaatsvinden, namelijk het plaatsen van portaalbewegwijzering:
http://www.breda.nl/index.php?mediumid= ... ontsize=12

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14803
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Via » ma 22 nov 2010, 14:28

Mooi gedaan met die doorgetrokken kantstrepen. Ik ben wel benieuwd of op die portaalborden dan ook omhoogwijzende pijlen gaan komen.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » ma 22 nov 2010, 14:40

Ik denk het wel. Op dit portaal zijn onlangs het rechter en middelste bord vervangen door een exemplaar met een soort mini-DRIP er in. En dus ook met staande pijlen. Het linker bord hangt er daar nu wel een beetje raar bij met zijn vallende pijl.

hoevenpe
expressweg
Berichten: 3704
Lid geworden op: ma 01 aug 2005, 9:29

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door hoevenpe » ma 22 nov 2010, 14:43

Is dit 50? :(

Remco
stadsweg
Berichten: 492
Lid geworden op: di 06 mar 2007, 18:00

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door Remco » ma 22 nov 2010, 15:01

hoevenpe schreef:Is dit 50? :(
Tijdelijk denk ik, de rest van de rondweg is 70. De borden maken op mij (toen ik daar gisteren reed) een tijdelijke indruk.

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » ma 22 nov 2010, 15:12

^^
Hier en daar moet nog wat worden afgewerkt, en er rijdt nog wat bouwverkeer af en aan voor het afbreken van de tijdelijke weg, waar het verkeer tijdens de werkzaamheden gebruik van maakte.
Ik denk (en hoop) dat het uiteindelijk wel weer 70 wordt.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16956
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door mavas » ma 22 nov 2010, 16:28

En ook hier het bewijs dat Breda de Richtlijn EHK niet volgt. 8-)
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

JB81
autoweg
Berichten: 1407
Lid geworden op: vr 30 mar 2007, 11:25
Locatie: Breda

Re: Breda, Noordelijke rondweg

Bericht door JB81 » do 09 dec 2010, 10:19

ViaHaaren schreef:Mooi gedaan met die doorgetrokken kantstrepen. Ik ben wel benieuwd of op die portaalborden dan ook omhoogwijzende pijlen gaan komen.
Het eerste portaal is vannacht geplaatst. Inderdaad met omhoogwijzende pijlen.
Wat me vooral opviel is dat alleen Rotterdam als buitenstedelijke verwijzing is opgenomen, terwijl op de rest van de weg ook Antwerpen, Roosendaal en Prinsenbeek terugkomen.